• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Schema de mufare a racordurilor de apa ptr. chinezaria krups xp4050

#1
Salutare tututor

Detin o chinezarie Krups xp4050 de aprox 3 ani.
Toate bune si frumoase , a fost detartrat corespunzator, a mers ok pana a iesit din garantie. De atunci au inceput prb: mi exact cand il porneam pompa mergea putin si se oprea ca si cand ar fi fost infundat, am incercat sa-l detartrez dar n-am reusit, nu mai facea presiune ptr a introduce solutia in instalatie.
Deoarece iesise din garantie, l-am demontat, am demontat si plita si surpriza nu avea nici o depunere de calcar, am suflat toate orificiile si comunicau ok, deci plita era ok.
Mi-am indreptat atentia spre pompa, am demomntat-o am curatat-o, desi nu avea nimic, si asa pe liber am pornit-o, fara sa mai conectez furtunurile si am constat ca pompe e ok si functioneaza, are si presiune, am incercat sa opresc fluxul de apa ce iesea din pompa astupand orificiul cu degetul dar n-am reusit, avand o presiune destul de mare.
Prb apare dupa ce montez furtunul la plita si pornesc aparatu: pompa functioneaza de doua ori dupa care se opreste si abia se mai aude functionand, dar nu mai face preiune ptr ca aparatul sa functioneze corect.

Apoi am constatat ca de fapt erau infundate orificiile de la valva cu o depunere dulceaga, probabil din otetul cu care am detartrat. Am rezolvat si cu asta dar tot n-a mers.
Acum am alta prb, intrucat l-am lasat demontat complet de multa vreme, nu mai sunt sigur cum se mai leaga furtunele la acea valva.
Si inca o prb: am vazut ca dupa ce apa intra in termoblock si se incalzeste, iese si merge apoi prin furtunas si are in drumul ei doua supape si dupa ce trece de aceste doua piedici, abia apoi ajunge la capul expresorului, o incalceala totala, ma gandeam sa elimin din traseu cele doua supape.
Atasez si o poza cu ele.
Am rugamintea daca are cineva idee care e intrarea si iesirea la acea valva si daca ar fi mai ok fara acele supape, nu le vad rostul, mai au atasate si niste furtunase de scurgere ptr apa.

supapa care sta in calea apei, si sunt doua:

[Image: 313noqo.jpg]

valva careia nu-i mai stiu intrarea si iesirile:

[Image: 15cydee.jpg]

Imi cer scuze cam am postat pe forum aceste prb, dar sper sa ma ajute cineva sa pot repara acest aparat, vreau sa i-l daruiesc socrului meu. Big Grin
 
Reply
#2
Prima poza e OPV-ul, iar a doua e solenoid valve.
Nu au sageti pe ele? Cel putin pe solenoid valve ar trebui sa fie.
 
Reply
#3
Nu au sageti, dar le-am anulat acum pe ambele si pun de-o cafea sa vad ce iese. Nu am inteles rostul acestui OPV.
 
Reply
#4
OPV-ul, Over Pressure Valve, regleaza presiunea la 9 bari pt. site nepresurizate si 12 bari pt. site presurizate.
Daca solenoid valve se afla dupa termoblock nu cred sa iasa ceva. Sad Fara ea iti curge apa din termoblok prin grup. Sad

Se pare ca la tine acest Solenoid valve nu lucreaza.
 
Reply
#5
Prb e ca ori pompa nu mai debiteaza cum trebuie, ori opv-ul astea doua ca sunt doua, sunt decalibrate, prin ele nu mai trecea nimic.
Am facut o cafea cu cfafea gata macinata si a iesit, dar e o zeama chioara, am rasnit cu rasnita de mana , si de data asta am facut-o prea marunta ca n-a mai trecut apa prin cafea, a iesit pe langa portafiltru si in final a reusit sa treaca si prin cafea, e mult mai buna la gust decat prima dar tot nu e ceva k lumea.
cirucitul apei e asa: vine din pompa in termoblok, iese calda si intra in valvs solenoid, de aici iese pe alt furtun si intra iar in termoblock mergand la capul espresorului. deci vad ca merge fara opv-urile alea, momentan.
 
Reply
#6
!! CORECTIE !!
In prima poza este Safety Valve nu OPV-ul. Acesta protejeaza pompa de suprapresiune. Fara ea risti sa arzi pompa.
 
Reply
#7
Acum am inteles ce e cu supapa asta de siguranta, prb e ca sunt doua, ambele nefunctionale, aparatul merge acum, deci nu era de vina pompa ci aceste supape. am nevoie de o supapa de siguranta si cred ca rezolv cat de cat cu functionarea.
Unde as putea gasi asa ceva, dar sa fie o supapa ok care sa fie calibrata k lumea si sa deschida cand trebuie.
 
Reply
#8
(05-04-2013, 21:48)sosow Wrote: prb e ca sunt doua, ambele nefunctionale, aparatul merge acum, deci nu era de vina pompa ci aceste supape.

Pune niste poze cu ambele. Poate au fost cuplate gresit, sau poate reusesti sa faci din doua una functionala.

(05-04-2013, 21:48)sosow Wrote: Unde as putea gasi asa ceva, dar sa fie o supapa ok care sa fie calibrata k lumea si sa deschida cand trebuie.

E complicat, costa cat nu face. Cauta pe okazii ceva ce se poate adapta.
 
Reply
#9
In prima foto este pe acelasi furtun cu cel fotografiat, e inseriat si e montat in aceeasi pozitie ca asta, se si vede putin din el; am sa incerc sa fac unu din doua, dar prb e ca nu stiu la ce presiune e calibrat, are un resort care ala face toAta treaba. Am sa incerc maine sa vad cum il rezolv.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)