• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Sanremo treviso lx

#1
http://www.sanremouk.com/portfolio/treviso-lx/

Are cineva vreo două cuvinte despre ele? În special modelul lx mă interesează, cu pompă rotativă și fără rezervor.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#2
Păi dacă nu are nimeni două vorbe, nici măcar prin afară, hai să zic eu ceva...
Caracteristicile tehnice se regăsesc și pe site-ul pe care l-am specificat mai sus:
- grup e61
- boiler cupru 1,8l
- țevi cupru
- pompă rotativă „scurtă“
- Nu are rezervor
- robinet de apă caldă și țeava de abur cu două găuri (fără bilă)
- manometru dublu pentru boiler și pompă

Încă nu am apucat să experimentez foarte multe cu el, însă shot-urile sunt mai...bogate și cu o aciditate mai pronunțată (guatemala de la Papajacques), bineînțeles comparativ cu gaggia classic.

Deocamdată, și probabil pentru mult timp de acum încolo, îl folosesc cu un bidon de bucovina de 5l în spatele lui. Problema e că...Azi s-a dus jumătate de bidon (ce-i drept azi m-am și jucat cu el). Probabil s-ar simți mult mai bine conectat la rețeaua de apă.

Mă mai gândesc dacă îl păstrez, deoarece aici chiar nu am posibilitatea legării la rețeaua de apă...în funcție și de cât de bine mă obișnuiesc cu el și cât de mare e diferența dintre el și classic...la gust bineînțeles.

Și niște poze:

[Image: jage9a8u.jpg]

[Image: adeby3y4.jpg]

[Image: ymema4eh.jpg]

Știu că sunt cu blitz și nu se văd extraordinar dar...se poate face o idee. Tongue

Încă o poză în formulă completă:

[Image: y6ajuda9.jpg]
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#3
Felicitari!
Apropo de diferente, ai testat back to back (Classic / Sanremo) Guatemala de la PJ? Banuiesc ca le ai pe ambele.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
Merci. Nu...ieri am fost de serviciu și azi nu am avut chef de nimic...dacă nu eram nerăbdător să îl pun în funcțiune nu cred că o făceam azi. Plus că pompa era setată la 12 bar și a fost nevoie să îl desfac pentru a umbla la ea..

Mâine fac și comparația...Și o să împărtășesc impresiile. Oricum sunt convins că o perioadă probabil nu o să îi ating potențialul...
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#5
Am făcut o degustare în paralel și...au fost identice...Huh

Acum...știu că încă nu m-am obisnuit cu hx-ul dar...chiar identice?
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#6
Si eu am fost cu o rasnita MM Steel intr-un bar, acum 4 ani, si rezultatele mi s-au parut identice. Deci ce rost avea sa ne cumparam Mazzer Super Jolly de 600E cand exista Gaggia MM Steel la 350 de lei?! Smile

Raspunsul lui Torin pe forumul Softpedia a fost ca e foarte probabil sa se fi "nivelat rezultatele in jos", cafeaua de slaba calitate de acolo, deja rasnita in dozator fiind de vina. In timp am realizat ca e nevoie de minim doi ani de cafegeala serioasa, ca sa iti antrenezi papilele si sa faci diferente. Chiar iti spuneam zilele trecute ca nu vei simti o diferenta de la cer la pamant, ca atunci cand cumperi/schimbi rasnita sau cafeaua proaspata. Poate o sa avem ocazia sa testam mai multi espressomani, doua astfel de aparate, intr-o viitoare intalnire.

Pe de alta parte, nici Classic nu e un aparat de lepadat. Tex, liderul grupului international de pasionati Gaggia, afirma constant ca un Classic (mai ales cu PID pe el) face fata cu succes multor batalii cu aparate mai mari si mai potente. Asta daca nu ai nevoie prea des de aburi.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
Da...sunt convins că classic-ul cu pid și cu preîncălzire face treabă extraordinară...dar de fiecare dată fac cel puțin și o cafea cu lapte.. Nu că classic-ul ar avea cine știe ce timp de asteptare, dar e mai comod. Sunt convins că o să am rezultate bune cu el. Dacă nu, pot oricând să îl vând...Tongue
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#8
Fiindca vine iarna, iar hainutza boilerului meu era cam ponosita si nu ii mai tinea de cald, l-am imbracat si pe el mai serios asa... Din pacate nu am masurat nici un timp inainte si dupa, pentru a putea cuantifica o imbunatatire, dar rau nu cred ca are cum sa ii faca. E si el mai stilat acum...Angel

   

   

I-am pus putin si pe tevile spre grup...Big Grin
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#9
Tocmai am terminat de facut revizia la sanremo...ma simt satisfacut stiind ca este muuult mai curat decat inainte. Am luat fiecare piesa in parte si am curatat-o...unele erau negre (cam tot ce a avut treaba cu partea de abur si boilerul), unele aveau destul de mult calcar pe ele (hx-ul pe interior, unele mufe rapide, valva de siguranta). Am profitat de ocazie si am schimbat, intre ele, teava de abur cu cea de apa calda, astfel incat sa am teava de abur pe partea stanga (era pe dreapta si ma deranja).

Din pacate nu am inlocuit si sursa zgomotului la umplerea boilerului...si anume valva solenoida. Desi am cumparat o bobina noua, sirai, aceasta nu deschide valva. O sa iau legatura cu cei de la mag-pro sa vedem despre ce este vorba...daca cineva are vreun sfat, sunt deschis la sugestii.

Nu prea am poze cu inainte si dupa...dar acum merge mai bine parca. Cu siguranta se incalzeste mai repede apa din hx...cred ca va trebui sa cobor presiunea deoarece acum imi ies shoturile cam fierbinti. Este de experimentat...
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#10
(08-12-2013, 21:36)nickso Wrote: Din pacate nu am inlocuit si sursa zgomotului la umplerea boilerului...si anume valva solenoida. Desi am cumparat o bobina noua, sirai, aceasta nu deschide valva.

Update...am desfacut iar electrovalva si am experimentat putin pe banc...si ce sa vezi? Bobina care eu credeam ca este stricata functioneaza bine si, surprinzator, este chiar mai puternica decat siraiul. Dupa putina meditatie si doua pahare de vin, a venit si inspiratia: ARCUL care impinge plonjorul era prea puternic. Am facut niste teste fara el...totul mergea perfect asa ca...l-am taiat aproape pe jumate. Valva este pozitionata acum normal, astfel incat nu am presiune care sa imi actioneze direct asupra plonjorului cand functioneaza pompa fara umplerea boilerului...deci nu ma afecteaza ca am redus puterea arcului (deoarece nu se deschidea complet valva fusese montata invers ca presiunea sa actioneze asupra plonjorului si sa il ajute).

Alta chestie pe care am mai observat-o pe timpul reviziei este ca, din constructie, valva de abur are pierderi de presiune chiar si atunci cand e deschisa la maxim. Si nu ma refer la scapari de presiune....pur si simplu nu deschide la maxim. Asa ca am...ajustat-o si acum se poate spune ca am abur relativ destul. Am scazut presiunea la 1,3 bar dar am mai mult abur decat aveam inainte la 1,5. Smile
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#11
Salut Nickso. Acum espressorul a ajuns la mine. Spune-mi te rog cum cresc presiunea pompei deoarece la extractii manometrul indica doar 6 bari. Multumesc.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#12
(28-12-2014, 23:08)stefandinescu Wrote: Salut Nickso. Acum espressorul a ajuns la mine. Spune-mi te rog cum cresc presiunea pompei deoarece la extractii manometrul indica doar 6 bari. Multumesc.
Salut,


Sa-l stapanesti sanatos!

Poate reusesc eu sa te ajut in aceasta privinta.


Pasi de urmat:
1.       Localizare pompa rotativa – spate dreapta;
2.       Localizare supapa relief/bypass ;

[img]http://" />[img]http://[Image: bypass_zpscd041b6c.jpg][/img]

3.       Slabire piulita –  A (rotatie cheie stanga);
4.       Inserare portafiltru cu sita oarba  - in caz ca nu ai, poti folosi cafea rasnita fin;
5.       Strangere surub de reglaj  - B (rotatie spre dreapta), sa zicem de la ora 0 la ora 3;
6.       Actionare pompa si citire manometru;
7.       Repetare pasi 5, 6 pana pana se atinge presiunea scontata - eu am mers pe 9.10 steady.
8.    Strangere piulita.

Bine ar fi ca aparatul sa fie la temperatura de lucru.Am observat comportamente diferite ale pompei la rece si la cald.

Spor!
Adi

P.S. Cel de la nickso e la mine Smile  
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ
 
Reply
#13
Multumesc. Si cel de la mine al cui a fost?
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#14
(29-12-2014, 18:31)stefandinescu Wrote: Multumesc. Si cel de la mine al cui a fost?
Mai avea frate p-asta.  Tongue Al tau e din Bacau?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#15
Eu l-am luat din Focsani pe 23 decembrie de la un user olx pieseeapressor sau cam asa ceva.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#16
(29-12-2014, 19:53)stefandinescu Wrote: Eu l-am luat din Focsani pe 23 decembrie de la un user olx pieseeapressor sau cam asa ceva.

Piese-espressor e magazin de profil. 


In colaborare cu cineva de pe forum am reusit sa optimizez procedura de lucru cu acest aparat. Sa ma anunti daca ai nevoie de un shortcut.



Extractii reusite!!!
Adi
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ
 
Reply
#17
M-am uitat pe anuntul dev pe OLX. Userul este"piese expressor" si este din Buzau.
Sunt uimit de cat de frumoase si intregi ies pucurile din portafiltru.
Accept cu placerevorice sfat referitor la procedura devlucru. La ce shortcut te referi?
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#18
(30-12-2014, 15:00)stefandinescu Wrote: M-am uitat pe anuntul dev pe OLX. Userul este"piese expressor" si este din Buzau.
  Sunt uimit de cat de frumoase si intregi ies pucurile din portafiltru.
 Accept cu placerevorice sfat referitor la procedura devlucru. La ce shortcut te referi?

Trebuie sa incep prin a spune ca rezultatele tale s-ar putea sa difere, dat fiind posibile diferente intre aparate, plus micile modificari pe care le-a suferita al meu : boiler izolat;  modificare ansamblu presostat - am inlocuit tot setup-ul cu care vine Treviso.E vorba de un combo: presostat+supapa antivaacum+supapa siguranta+orificiu pentru capilar manometru, deci  4 in 1.
[Image: unnamed_zpsf6311b36.jpg]" />

Solutia tehnica adoptata de producator pentru managementul termic  al boiler-ului lasa de dorit, parerea mea.Se putea face mai simplu si mai efficient.Tin sa amintesc aici ca mag-pro adduce presostatul ma-ter xp700 la ~500 lei cu TVA.Sirai sau Parker se invart pe la 200 de lei.
Cand zic shortcut ma refer la o scurtatura pe curba de invatare, curba ce poate deveni uneori o linie  la verticala.Eu m-am lovit de cateva ori de zid…poate ca sunt eu mai greu de cap, poate ca aparatul avea niste bube. Cand ai atatea pe cap la care sa te gandesti, cum ar fi: grind, dose, tamp – mai ales daca esti la inceput - e bine sa ai o idée despre cum trebuie operat aparatul HX cand vine vorba de flush-uri.
Fiecare aparat HX, in functie de durata de recuperare/rebound a temperaturii in schimbatorul de caldura si grup -  determinata de solutia tehnica (restrictoare termosifon, lungime tubulaturi, grad de imersie schimbator de caldura, lungime injector apa, asezare boiler, design schimbator de caldura, etc) adoptata de proiectant/producator - impune proceduri diferite de lucru.Unele aparate se impaca bine cu procedura flush&go, in special cele tip Dragon, dar nu numai ; altele, cum ar fi Sanremo Treviso de ex. - mixer in opinia mea, sunt mai avantajate de procedura de flush&wait .
In primul si in primul rand seteaza-ti presostatul incat la varful de temperatura in boiler manometrul sa indice maxim 1.30 bari.La mine dead-band-ul cu noul presostat Ma-ter xp110 este de 0.15 bari, acul de la manometru ruland in intervalul 1.10-1.25 bar.
Procedura (inca nemasterizata )pe aparatul este urmatoarea:
Acord aparatului cel putin 45 de min.ca sa ajunga la temperatura de lucru, de regula o ora.
Procedura shot 1: flush pana la finalizare flash-boil+2 sec . & wait 3:30 min.In acest timp pregatestc cele necesare extractiei.Asteptarea poate fi intre 3 si 4 min., de obicei merg pe 4.
Procedura shot-uri in sesiune: dupa finalizarea primului shot, debarasez imediat pucul, dau un flush scurt pentru curatare grup & wait 2min, dupa care initiez extractia.Merg pe aceasta secventa pentru toate shot-urile din sesiune.Asteptarea poate sa varieze de la 1:30 pana la 2:30 min.
Procedura shot aleator cu idle intre 5 si 45 min.- regim casnic : flush pana la finalizare flash-boil - wait 2min –initiere shot.  
Ar fi multe de spus, dar nu are rost sa o lungesc aiurea.
Experimenteaza ambele variante (flush & go ; flush&wait) si  vezi care ti se potriveste.
YMMV.
Adi
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ
 
Reply
#19
Multumesc.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#20
    Salutare,

    Doar ce am descoperit acest forum si de cateva ore citesc in continuu. Realizez ca sunt mai "incepator" decat credeam in ale cafelei. [Image: smile.gif]  
    Am un espressor Sanremo Treviso cu pompa vibranta si rezervor de 3,4L.
    Espressorul a fost cumparat second hand, in urma cu aproximativ 18 luni si functioneaza bine, zic eu.
    Pentru inceput, am doua intrebari:

    1. Imi puteti indica un site sau magazin de piese de unde as putea cumpara "marginea/chenarul" de plastic ce incadreaza partea de sus a aparatului (suportul ce incadreza cestile)? Aparatul a venit fara acest suport.
    2. Desi l-am decalcifiat regulat as vrea sa merg cu aparatul la o revizie generala. Imi puteti recomanda un atelier unde as putea face asta in Bucuresti? Ma gandesc poate la schimbarea rezervorului (arata destul de rau la exterior), verificarea presiunii, a debituli de apa, schimbare furtune, etc..

    Multumesc anticipat pentru ajutor. 


    Marius
 
Reply
#21
Bun venit,

Cu ce rasnita il folosesti?

Atelier, cu incredere aici,mai ales pe SanRemo - http://www.espressoman.ro/forum/Thread-B...ID-service
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#22
(17-03-2015, 00:47)Lyvyoo Wrote: Bun venit,

Cu ce rasnita il folosesti?

Atelier, cu incredere aici,mai ales pe SanRemo - http://www.espressoman.ro/forum/Thread-B...ID-service


Multumesc pentru raspuns.

Rasinita este Rancillio Rocky doserless.
 
Reply
#23
Salut Marius. Te pot ajuta cu o revizie generala a aparatului, în special o curățare a tuturor pieselor. În ceea ce privește înlocuirea anumitor piese trebuie cautat pe site-uri în afara tarii, San remo treviso nefiind un model importat în mod oficial la noi în tara. De furtun se poate face rost fiind furtun normal de ptfe.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#24
(17-03-2015, 12:52)nickso Wrote: Salut Marius. Te pot ajuta cu o revizie generala a aparatului, în special o curățare a tuturor pieselor. În ceea ce privește înlocuirea anumitor piese trebuie cautat pe site-uri în afara tarii, San remo treviso nefiind un model importat în mod oficial la noi în tara. De furtun se poate face rost fiind furtun normal de ptfe.

OK. Multumesc frumos.
Intre timp am citit si thread-ul referitor la service.
Voi apela la ajutorul in cursul lunii mai.
Cat despre piesa de care eram interesat, am trimis un mail producatorului si astept un raspuns.
Sanremo Treviso
Rancilio Rocky
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)