23-01-2016, 16:23
Salutare,
Ma numesc Liviu, sunt din Timisoara si de o saptamana am intrat si eu in posesia echipamentului (Pachetul barista home premium).
Obisnuiesc sa beau destul de multa cafea, in general boabe de supermarket "preparate" la espressor automat. Prin toamna, automatul cumparat in 2007 si-a dat obstescul sfarsit si am decis sa nu il mai repar. In tot timpul acesta a functionat chiar bine (sau ma rog, fiabil), tinand cont ca a fost intretinut putin spre deloc. Totusi, cautand ceva mai bun am dat peste acest forum. Retinerea majora a constat din "complicatia" si timpul necesar operarii a 2 masini diferite vs apasarea unui buton. Am decis totusi sa incerc si pot spune clar ca nu imi pare rau - iar consoarta e si ea incantata asa ca nu e pusa la indoiala nici investitia
Dupa o lipsa stoc de inceput de an la importator, sambata trecuta am reusit sa obtin atat sculele cat si cafeaua de la sarkis. Asa ca a inceput experimentarea. A fost un pic mai usor decat am crezut, in sensul ca nu am aruncat nici un shot, nici perfecte nu au fost/nu sunt, dar diferenta fata de ce eram obisnuit se pare ca a fost destul de mare ca sa fie absolut baubile. Nu am nici un fel de veleitati in a identifica arome cu nume fancy, dar clar ce pot sa spun este ca imi place rezultatul... mult mult. Ca o mica "problema", am cosntatat ca probabil dintr-o eroare nu am primit sita blind. Problema s-a rezolvat usor decupand o bucata de plastic moale si folosind sita de poduri. Cu ocazia primului backflush am constat ca presiunea urca pana pe la 10 bari doar. Am scos furtunul de retur din rezervor si am constat ca la acea presiune are curgere constanta, fara aer. De unde concluzionez ca valva de suprapresiune a venit reglata direct la acea presiune. In extractie am cam 9, cred ca e bine. Nu suspectez manomentrul pentru ca am incercat si sa folosesc un pod de la illy si curgerea este fff inceata, banuiesc ca din lipsa presiune. Per total cred ca e mai ok asa.
PID-ul a venit setat pe 95C si offset 0. Am tot citit topicul despre setarea lui corecta si nu sunt lamurit exact dar aparent imi place ce iese daca e setat in jur de 100C (masurat pe boiler).
Ahhh, aseara am baut o cafea la segafredo la mall - nu mi-am dat seama pana acuma cateste de rea
Nu pot decat sa ma bucur ca am dat peste acest forum.
Ma numesc Liviu, sunt din Timisoara si de o saptamana am intrat si eu in posesia echipamentului (Pachetul barista home premium).
Obisnuiesc sa beau destul de multa cafea, in general boabe de supermarket "preparate" la espressor automat. Prin toamna, automatul cumparat in 2007 si-a dat obstescul sfarsit si am decis sa nu il mai repar. In tot timpul acesta a functionat chiar bine (sau ma rog, fiabil), tinand cont ca a fost intretinut putin spre deloc. Totusi, cautand ceva mai bun am dat peste acest forum. Retinerea majora a constat din "complicatia" si timpul necesar operarii a 2 masini diferite vs apasarea unui buton. Am decis totusi sa incerc si pot spune clar ca nu imi pare rau - iar consoarta e si ea incantata asa ca nu e pusa la indoiala nici investitia
Dupa o lipsa stoc de inceput de an la importator, sambata trecuta am reusit sa obtin atat sculele cat si cafeaua de la sarkis. Asa ca a inceput experimentarea. A fost un pic mai usor decat am crezut, in sensul ca nu am aruncat nici un shot, nici perfecte nu au fost/nu sunt, dar diferenta fata de ce eram obisnuit se pare ca a fost destul de mare ca sa fie absolut baubile. Nu am nici un fel de veleitati in a identifica arome cu nume fancy, dar clar ce pot sa spun este ca imi place rezultatul... mult mult. Ca o mica "problema", am cosntatat ca probabil dintr-o eroare nu am primit sita blind. Problema s-a rezolvat usor decupand o bucata de plastic moale si folosind sita de poduri. Cu ocazia primului backflush am constat ca presiunea urca pana pe la 10 bari doar. Am scos furtunul de retur din rezervor si am constat ca la acea presiune are curgere constanta, fara aer. De unde concluzionez ca valva de suprapresiune a venit reglata direct la acea presiune. In extractie am cam 9, cred ca e bine. Nu suspectez manomentrul pentru ca am incercat si sa folosesc un pod de la illy si curgerea este fff inceata, banuiesc ca din lipsa presiune. Per total cred ca e mai ok asa.
PID-ul a venit setat pe 95C si offset 0. Am tot citit topicul despre setarea lui corecta si nu sunt lamurit exact dar aparent imi place ce iese daca e setat in jur de 100C (masurat pe boiler).
Ahhh, aseara am baut o cafea la segafredo la mall - nu mi-am dat seama pana acuma cateste de rea
Nu pot decat sa ma bucur ca am dat peste acest forum.
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500