Hello There, Guest! Login Register


Salutare!

#1
Salut! Sunt Mishu și butonez un La Pavoni romantica și o rașniță DK-30 de aproximativ 6 luni. Ca la orice La Pavoni călătoria e mai frumoasa decât destinația așa ca încă mai citesc și experimentez... Totuși sper ca o sa ajung cât de curând și la destinație și implicit la o repetabilitate mai mare a shoturilor Big Grin
prezent: Quickmill Veloce, Compak F8
trecut: La Pavoni Romantica, Dip Dk-30, V60 
 
Reply
#2
Salut! Curcubeu în gura ta!
Romantica e un Pro cu păsărică și lemn, sau mai are și alte diferențe?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#3
Chiar dacă e romantica nu vine nici cu păsărica și nici cu lemn... O fi fost vreo varianta low cost... În schimb e varianta de 1.6 L cu piston de teflon (sau ce plastic e el). Alte diferențe ar fi ca nu are acea safety valve pe boiler ci este integrat în dop. Celelalte diferențe sunt lăsate în seama utilizatorilor Big Grin
prezent: Quickmill Veloce, Compak F8
trecut: La Pavoni Romantica, Dip Dk-30, V60 
 
Reply
#4
Tot experimentând am ajuns la o configurație și o metoda de lucru care îmi furnizează rezultate constante. Am instalat în prima instanță o sonda K de la un multimetru pentru măsurarea temperaturii (exterioare) a grupului care după gustul meu dă rezultatele cele mai bune pe la 106C iar ulterior am folosit un termometru laser pentru citirea temperaturii care de data aceasta este în jur de 90-91C. După ce se încălzește grupul infuzez cafeaua la o temperatura care variază după tipul de prăjire și în concordanta cu graficele care arata temperatura echivalenta în boiler pentru o anumita presiune arătată de manometru încât sa am în jur de 90-92C
prezent: Quickmill Veloce, Compak F8
trecut: La Pavoni Romantica, Dip Dk-30, V60 
 
Reply
#5
Felicitari! Ar fi interesant sa pui si ceva video cu metoda ta. Cred ca ii va inspira pe multi.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#6
O să văd cum pot să mă organizez să filmez cu telefonul și să fac și un espresso... Că pentru La pavoni deja îmi trebuie 3 mâini iar pentru încă un aparat îmi mai trebuie un coechipier Smile)
prezent: Quickmill Veloce, Compak F8
trecut: La Pavoni Romantica, Dip Dk-30, V60 
 
Reply
#7
Il sprijini tu cumva, dar ai grija sa nu te arzi, sa ma ia pe mine sughitul Tongue
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#8
Atunci așa rămâne...O să revin cu un video Smile
prezent: Quickmill Veloce, Compak F8
trecut: La Pavoni Romantica, Dip Dk-30, V60 
 
Reply
#9
După cum am promis am revenit cu un video care să conțină modul în care utilizez eu espressorul La pavoni 


Espressorul se încalzește cu procedura normală (prin care se scoate și aerul din partea superioară a grupului) după care măsor temperatura exterioară a grupului (în cazul meu a fost 90C pentru o o cafea mai prajită-măsurată cu termometrul IR. În cazul unei sonde K temperatura este cu aproximativ 10C mai mare...deci 100C) după care opresc espressorul și aștept ca presiunea să scadă până la aproximativ 0.75 bar. Apoi introduc portafiltrul în grup, execut câteva mișcări semi-Fellini ca să elimin aerul care ar mai fi putut rămâne și ca să am mai multă apă în grup după care apăs levierul până la capăt.
prezent: Quickmill Veloce, Compak F8
trecut: La Pavoni Romantica, Dip Dk-30, V60 
 
Reply
#10
Felicitari, multumesc de videoclip! Totusi, de ce opresti rezistenta, ea nu e comandata de presostat?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#11
(27-09-2015, 15:13)baloozzy Wrote: Felicitari, multumesc de videoclip! Totusi, de ce opresti rezistenta, ea nu e comandata de presostat?

Mulțumesc! Dacă este pornită rezistența atunci presiunea(și implicit temperatura) este tot timpul mai mare decât doresc eu. Asta ar putea fi ajustată din reglajul presostatului dar modelul meu este cu rotița de reglaj lipită și există posibilitatea să o deteriorez.
prezent: Quickmill Veloce, Compak F8
trecut: La Pavoni Romantica, Dip Dk-30, V60 
 
Reply
#12
Eu am reusit asta din primaTongue Bineinteles, sa o deteriorez.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#13
(27-09-2015, 15:27)baloozzy Wrote: Eu am reusit asta din primaTongue Bineinteles, sa o deteriorez.

Plănuiam să îi montez un pid și începusem măsurătorile (de-asta am achiziționat și termometru IR) dar am abandonat ideea când am descoperit că momentan mă mulțumește procedura de acum...în plus din ce am văzut la presiune mai redusă nu mai trage apă suficientă din boiler și ar trebui să îi montez o pompă- ceea ce complică și mai mult proiectul.
prezent: Quickmill Veloce, Compak F8
trecut: La Pavoni Romantica, Dip Dk-30, V60 
 
Reply
#14
Da, de treaba cu presiunea parca pomenea un user de la Timisoara.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#15
De la ultima curățare presiunea nu mai depășește 0.9 bari (declanșează la 0.75 și se oprește la 0.85-0.9) așa că am trecut de la modul manual de oprire a rezistenței la modul automat(și fără să umblu la rotiță ca să o rup  Big Grin ) ...că tot îmi doream să facă asta automat. Dacă știam că e doar de dorință aș fi trecut pe listă și un portafiltru fără fund...poate mă trezeam cu el decupat pe masă.
prezent: Quickmill Veloce, Compak F8
trecut: La Pavoni Romantica, Dip Dk-30, V60 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)