Hello There, Guest! Login Register


Salteaua noastra cea de toate noptile

#1
La cati espressomani au investit in aparatura deloc ieftina de espresso sunt sigur ca o buna parte si-au luat si o saltea cel putin decenta in dormitor.

Eu prospectez intens de ceva timp dar lucrurile sunt mult mai confuze decat in espresso. 

Se vorbeste de latex, arcuri impachetate separat, memory sau spuma, dar de multe ori se sare peste consistenta acelui strat. Iar daca vrei un latex 100%, 180/200 cum imi trebuie mie, deja ajung la sume spre 3000-4000 de lei. Daca mai vrei si fata din fibre naturale nu polyester, mai pui 100-200E la pret. Daca vrei straturi simetrice (ca degeaba iei latex daca la 6 luni cand ar trebui sa o intorci, vei dormi pe spuma)  iarasi pretul se modifica. 

Pe mine nu prea ma atrage memory, caci am senzatie ca salteaua va sta lipita de mine si eu de ea ( eu si transpir noaptea), preferand asa in teorie latex-ul. Doar ca si asta e natural (sau declarat natural), ori "blend" de 20% sau 50% natural.

Din cautarile voastre de pana acum, ce ati constatat ca va alina spatele cel mai bine si merita banii sau din contra, ce e de evitat sau ce e marketing exagerat?  Ma refer la materiale, marci, combinatii de straturi etc. Nu va feriti sa dati link-uri.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#2
Eu am luat in 2005 o saltea cu "elefantul" (Domus Flex), modelul Roma. In ziua de azi e ca atunci (+ mici semne de uzura - inerenta- pe fete). Si nu am 40kg...

A fost atunci in jur de 1000 lei, adusa acasa.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#3
Eu am ales o saltea ieftină de la IKEA spuma cu memorie si e foarte Ok.
E confortabila si am scăpat de oboseala pe care o aveam de la salteaua cu arcuri.
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47
 
Reply
#4
Eu am de 10 ani 2 saltele ortopedice cu 400 de arcuri, cu față de iarnă si de vară; de ce două ? Se întorc mult mai ușor de pe o parte pe alta. Patul este de la IKEA . Saltelele au huse , așa că practic nu au uzură ; mă odihnesc foarte bine , spatele se relaxează bine , sunt foarte mulțumit . Nu am saltele de spumă , cu sau fără memorie, așa că nu pot relata nimic despre ele .
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#5
Eu maine ma duc la Ikea sa iau niste mobila, printre care si o saltea cu arcuri impachetate si strat de spuma cu memorie. Si eu am auzit inainte tot felul de pareri dar m-am tolanit acolo pe toate si asta mi-a placut cel mai mult. Sper sa n-o dau in bara.

(19-02-2016, 23:01)mishu3113 Wrote: Eu maine ma duc la Ikea sa iau niste mobila, printre care si o saltea cu arcuri impachetate si strat de spuma cu memorie. Si eu am auzit inainte tot felul de pareri dar m-am tolanit acolo pe toate si asta mi-a placut cel mai mult. Sper sa n-o dau in bara.

Rectific, este cu arcuri impachetate si strat din latex.
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G
 
Reply
#6
Cea pe care stau acum e luata din jisk, model din seria gold. Are mai multe straturi ultimul fiind cu spuma de memorie. E confortabilă la prima vedere dar tot mai odihnitoare mi se pare salteaua ortopedica ce am făcut-o la comanda la materflex. Nu am crezut niciodată ca te poți odihni asa de bine pe o saltea tare.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#7
Eu am avut o saltea tot de la Domus Flex,nu mai stiu modelul,insa a costat cam 1000 ron in 2006.Probabil tot Roma cum zicea un coleg mai sus.Am fost foarte multumit de ea,dar,dupa vreo 7-8 ani de utilizare s-a intarit;sau cel putin asa am simtit eu.Practic nu se mai putea dormi confortabil pe ea.Acum,de vreun an jumatate,am de la Mobexpert (1900 ron) cu arcuri impachetate individual,doua fete iarna-vara,foarte multumit.Mai am si un Dormeo din spuma poliuretanica cu memorie,personal nu-mi place insa ceilalti membrii ai familiei au o parere opusa fata de a mea Smile Am mai avut si Sultan de la IKEA,bune,dar nu pe masura pretului lor.
 
Reply
#8
La mine, dupa documentatie teoretica si analiza specificatiilor in amanunt tot testul practic a dat rezultate. Deci... imbraca-te lejer, ia-ti consoarta si rezerva-ti o zi de tolaneala prin diferite magazine. Poti incepe din Mobexpert Baneasa, combinat cu Ikea si apoi previ pe soseaua Pipera. Recomand si o vizita la Salterra in Piata Victoriei la America House, unde poti incerca saltelele pikolin.
Doar sa tii cont, daca ai deja patul, ca saltelele din spume de tot felul se pun doar pe somniere cu lamele, pentru ventilatie.
Lelit Bianca, Mahlkonig K30, Mahlkonig X54, V60, Aeropress, Cafflano Kompresso, Handpresso Pump, Airgrind.
 
 
Reply
#9
Eu anul trecut am luat o saltea Serta modelul New York de la Mobexpert,saltea cu arcuri împachetate individual si spuma cu memorie pe care eu dorm foarte bine,ma trezesc odihnit si nu ma doare nici spatele.Dat fiind faptul ca sotia nu se impaca cu salteaua, pe care o considera prea moale,dormim in continuare pe vechea combinatie formata din doua saltele,una de latex de la Mobexpert peste care am pus una din spuma cu memorie de la IKEA.
Serta sta singura in camera de oaspeti!
Asa ca mare atenţie la doua aspecte:
1.s-ar putea sa nu te potrivesti cu sotia la acelaşi model de saltea(ideal ar fi pat de 180 latime pe care se pun doua saltele de 90,fiecare cu ce saltea se simte bine)
2.salteaua se comporta diferit in functie de somiera pe care este asezata,asa ca trebuie probata cu o somiera identica cu cea pe care vrei sa o asezi,in cazul in care păstrezi vechea somiera.
Asa ca spor la probat,cat mai multe variante!(merita incercate si modelele Serta de la Mobexpert)
Bezzera BZ10,Ascaso i-mini i1,Kinu M47,IMS 14/17g,VST 18g,tamper Motta 58mm,latiera Motta 50 cl,Espro Toroid 60 cl
 
Reply
#10
Eu dorm de vreo 2 ani pe o saltea Dormeo Aloe si sunt multumit. E ferma, fara memorie, ma trezesc odihnit de pe ea (in conditiile unor pense lombare la coloana - job de birou si masina....). Pretul a fost de cca. 1000 lei, 140x200 cm. Nici eu nu sunt fan de memory foam.

Cand mai prind in delegatie un hotel cu saltea moale imi dau seama ce bine dorm acasa Smile
ECM Synchronika Antracit, Eureka Olympus 75HS, Kinu M47
 
Reply
#11
Greu o sa găsești în hoteluri o saltea bună din gama memory. Cele bune pleacă de la 1000 lei în sus și sunt mici șanse ca un hotelier sa dea atât pe o saltea.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#12
Am avut și eu problema asta prin august anul trecut și după multă cercetare și testare am ales asta prin noiembrie http://www.salterra.ro/saltele/610-salte...-28cm.html.
În primul rând trebuie să știi ce îți dorești de la saltea. După aia treci la alegere. Ca și recomandare generală nu alge salteaua în funcție de preț. Este unul dintre obiectele pe care le folosești zilnic cel puțin 6 ore timp de vreo 8-12 ani. Chiar dacă este mai scumpă decât mi-am închipuit ca voi da vreodată pe o saltea, a mea își merită toți banii. Ca fapt divers am dat pe saltea dublu cât m-a costat patul.
Așa că la fel cum mai spunea cineva mai devreme imbracati-vă lejer și mergeți la testat. O să ia ceva timp până o vei găsi pe cea care va satisface pe deplin iar recomandările lui de magazine le-aș fi făcut și eu pt ca le-am luat pe toate la rând.

Am uitat să zic ca am încercat și una de la Dormeo (imemory sau cam așa ceva). În cazul meu nu a fost ok. Dormeam clar mai prost decât înainte pe fosta saltea, așa ca am returnat-o. În principiu, din punctul meu de vedere, este mult prea mult marketing bullshit.

Succes.
Lelit Bianca, Honne Home, Kinu 47, Kompresso
Past:Gaggia Clasic, VBM Domobar Jr, Vario home
 
Reply
#13
daca memory-ul este tip cascaval cu gauri nu ai cum sa fii fan
conteaza densitatea si grosimea.

cele mai cunoscute si accesibile saltele sunt proaste. de obicei au doar 3 cm de memory de o densitate foarte slaba. Cele corecte sar de 3000 de ron din cate imi aduc aminte. (cu exceptia cazurilor in care ai cunostinte in domeniu probabil)

apoi mai conteaza si afectiunile.
pentru un om normal fara probleme memory-ul de calitate este corect. Daca dormi prost pe un memory de calitate pot fi ceva probleme de sanatate la mijloc.
la copii in crestere din cate stiu nu ai voie saltea cu memory.
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

                                                 
 
Reply
#14
referitor la dilemele saltelelor cu memorie: majoritatea de pe piata nu isi prea merita numele. Daca vreti sa vedeti ce este o saltea cu memorie, incercati in magazin marca TEMPUR. Si da, asa este, iti ia citeva zile pina te obisnuiesti cu o saltea cu memorie. Cu conditia sa fie buna!
(mie imi plac saltelele cu straturi de arcuri)
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu M47
 
Reply
#15
da, tempur sunt singurele corecte de pe piata romaneasca din cate stiu
se poate avea si la preturi mai mici daca esti in domeniu, dar regula e ca trebuie sa pregatesti minim 3000 pentru saltea de o persoana cu stratul minim de 5cm
ideal ultimul strat de memory e sa fie de la 7 in sus.
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

                                                 
 
Reply
#16
(20-02-2016, 14:39)amarok Wrote: Greu o sa găsești în hoteluri o saltea bună din gama memory. Cele bune pleacă de la 1000 lei în sus și sunt mici șanse ca un hotelier sa dea atât pe o saltea.
Unul singur am gasit pana acum, parca era in Baia Mare
ECM Synchronika Antracit, Eureka Olympus 75HS, Kinu M47
 
Reply
#17
Asemanatoare cu Tempur si mai ieftina, se livreaza si in Romania, eu mi-am luat acum 3-4 ani..
http://www.ergoflex.co.uk/
 
Reply
#18
Adevarul este ca doar proband cateva zeci de minute iti poti face o impresie mai clara. Desi cu teoria stateam binisor, un memory de 6cm de la Previ nu a fost chiar rea, in weekend la ei in showroom. Iar partea cealalta, de latex pe gustul meu, desi poate as fi preferat-o de 6cm in loc de 3. Daca iau doua de 90/200 in loc de una 180/200, nici nu ma mai "cert" cu sotia pe care parte ar fi mai ok sa o intoarcem  :Smile  Oricum, eu ma gandesc ca voi reface in 4-5 ani acea camera pentru copil si cu ocazia aceasta ma aleg macar cu o saltea 90/180, decat sa o arunc pe toata 180/200 Smile   La Ikea am gasit si o pana pentru unire.

Mobexpert nu m-a impresionat pe segmentul de buget 5-600E.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#19
E cam subtire la 3cm
Arunca o privire si la Jisk

Cea ortopedica o am de la Materflex. Avantajul a fost ca am facut-o la ce dimensiune am vrut (180x220). Dezavantajul e ca se gasesc mai greu cearceafuri pentru dimensiunile astea...
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#20
si eu caut o saltea 160x200 cu inaltime intre 20-25 cm
mi-au fost recomandate cele de Saltex, dar vreau sa ma duc in showroom

daca aveti alte recomandari pe specificatiile acestea, shoot!
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
#21
Eu sunt tare curios sa vad  si una din latex 100%. Am gasit aici la pret ok (au showroom pe la 1Mai). Probabil ca doar Tempur iti garanteaza 100% latex natural, dar nu am bugetul necesar.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#22
Dupa cativa ani de Tempur cred ca o sa comand curand o saltea de aici http://www.factory-beds-direct.co.uk/
Rocket Espresso Cellini Evoluzione V1,Compak E8 on demand,VST 18g ridgeless,Espro VST tamper,Mypressi Twist v2
 
Reply
#23
Eu am asta : https://ekon-bg.com/en/products/ready_pr..._latex-127 de vreo trei ani si o recomand fara vreo retinere. Pentru persoane mai cu greutate o recomand pe cea cu densitate mai mare. O intorc periodic cam de 3-4 ori pe an. Suprafata este perfect deapta nu prezinta urme de lasare in nicio zona. Este foarte odihnitoare nefortand coloana sa stea dreapta, luand forma anatomica a corpului.O folosesc pe o somiera cu lamele elastice.Husa este de foarte buna calitate. Cred ca se pot comanda si cu duritati diferite la cele duble mai soft pentru EA si mai hard pentru El. Am probat nenumarate marci si modele/tipuri timp de vreo luna si cred ca am facut cea mai buna alegere. Atentie, este foarte grea avand vreo 70 de kg din estimarea mea.
Saeco 8432 :57: , [size=xx-large]Hario Skerton, tamper Motta 53mm[/size]
 
Reply
#24
am luat un Diamond Hard de la Mobexpert la recomandarea unui prieten care o are de vreo 2 ani si, evident, dupa ce am fost si in showroom.
m-a tentat si un model de la Previ, dar era exagerat de scump
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
#25
Eu am ramas pana la urma pe una 100% latex, facuta de Ekon Bulgaria pentru un dealer de aici. Am luat de fapt doua de 90/180 (1900 lei), caci in cativa ani trebuie remodelat dormitorul pentru copil.

Dupa aproape o luna s-a obisnuit si spatele. Salteaua sta pe placa groasa de pal, cu suport pe mijloc sub pat, si e ok. Pe somiera, in showroom, era ceva mai moale, dar si acolo cand am mutat-o pe un pat cu pal, s-a simtit altfel.

Parca mai am indoieli cateodata daca nu as fi dorit-o mai tare putin. Si era varianta Air Air, tot acolo, despre care vorbea Axelro mai sus, care se simtea ceva mai tare dar era mai scumpa cu 700 de lei. Personal mi s-a parut totusi "prea atipica", cu acele "arcuri" mari din latex pe care sa le simti cand te misti prin ea.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#26
Salut Lyvyoo,
Am vazut acum acest topic si va recomand din experianta proprie saltele latex. De obicei contin min 50% latex in combinatie cu poliuretan. Exista si saltele 100% latex dar sunt mult mai scumpe.
Eu am aceste saltele de 5 ani si nu prezinta nici o urma de deformare. Pe cele cu memorie nu le recomand, cred ca deformarea lor, corpul, ingreuneaza libera circulatie a aerului intre suprafata corpului si saltea, accentuand de caldura.
http://www.saltele-online.ro/saltea-dream-latex.html
Am probat multe saltele pana sa le aleg acest model.

Si inca o recomandare pentru cine prefera paturile mai inalte. Eu am asezat saltelele pe un top-saltea Sultan (7 cm) de la Ikea. Acesta sporeste si comfortul prin marirea flexibilitatii saltelei.
 
Reply
#27
Multumesc pentru sfaturi,
Cam aceea am ales-o eu, doar ca alta husa, latexul venind de la Ekon Bulgaria. Din ce am inteles si Previ ia latexul de acolo. Proportia este cam 20% natural / 80% sintetic, dupa spusele vanzatorului, deci probabil vreo 10-15% in realitate Smile

Dar nu as recomanda personal aceasta saltea pe somiera decat daca prefera cineva sa fie foarte foarte moale. La mine sta pe blat si tot e la limita acceptabilitatii personale.  La magazin am probat-o si pe somiera si pe blat si era o diferenta mare, pe blat fiind bineinteles mai rigida.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#28
M-am grabit putin la expunerea mea privind experienta cu saltelele latex. Am facut la vremea aceea (2009) o documentare ampla privind alegerea tipului de saltea, iar Previ a fost doar una din variante. 
Am gasit in "arhiva" actele si de fapt magazinul a fost Mobshop, iar detaliile modelului sunt acestea: http://www.mobshop.ro/Saltea-Dream-Latex-id391.html
Am preferat 2 buc 190x80, in locul uneia mari, pentru usurarea efortului la manevrare.
 
Reply
#29
As dori sa impart cate ceva din experienta mea, mai ales ca m-am ales cu ceva dureri de spate de pe vremea cand eram tanar si erou ( pe la nava sunt multe chestii grele de ridicat).
Am sa incept cu concluzia totusi: o saltea ortopedica pe arcuri clasice e sfanta, chiar daca trebuie schimbata regulat ( am inceput cu saltea ortopedica, am incercat mai multe si m-am intors tot la ortopedica, atentie sa alegeti salteaua conforma cu kg dvs!!!). Vorbesc de dimensiunea 160x200 cm.
Ceva comentarii:
-de la Jysk am incercat gama Silverline ( cateva sute de arcuri individuale, duritate medie) pret mare ( dar mereu au ceva gen 40% reduceri): nu a fost deloc potrivita pt coloana mea, e prea moale am inceput sa am dureri mari de spate, salteaua e finisata corect insa total nerecomandata celor cu probleme la coloana si chiar as zice celor cu peste 80 kg, socrul meu a respins-o de asemeni - i-o facusem cadou, concluzia mea finala [Image: sad.gif](in gluma dar si in serios) recomandata dusmanilor ( socrul meu e om bun, nu ma intelegeti gresit, chiar le-am cumparat una ortopedica in compensatie) ! Aici le-as baga si pe cele pe baza de coaja nuca cocos. I

- gama Dormeo ( incercasem al 2-lea cel mai scump produs, parca ceva cu Aloe, nu mai retin numele produsului, ei schimba frecvent denumirile): f rigida, a venit vidata si am aerisit-o o saptamana zi de zi scoasa afara pe terasa si sotia a decis sa o returneze, nu s-a obisnuit cu mirosul specific ( chiar miroseam amandoi ca salteua), cred ca nu trecusem de faza de acomodare , nu o gaseam foarte confortabila si nici foarte odihnit nu ma simteam, nu am protestat cand sotia a decis sa o returnam

- saltele din spuma (Previ): avem la copii, sunt rigide, oarecum ok dupa o perioada de acomodare, le-as numi al 2-lea cele mai bune,

-"....and the Oscar goes to": saltele ortopedice clasice ( www.somproduct.ro ), dar alegeti dupa greutatea dvs. pot fi cam groase spre 30 cm si atentie la pat din faza proiectare, trebuie inlocuite la o anumita perioada dar am vorbit si cu mai multi prieteni care le folosesc la recomandarea mea, toti au fost foarte multumiti.

Mai aveam putin si luam Tempur, dar am zis ca mai bine iau la 5 ani saltea noua, vreme de 35-30 ani ies la acelasi pret!
Brewtus 4, Niche Zero, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
 
Reply
#30
Eu urmeaza sa-mi cumpar o saltea. Nu ma gandeam sa gasesc aici o discutie despre saltele...insa e mai mult decat binevenita!
Deci incepe documentarea!
Kinu M38, Aeropress, V60, Brewista Smart Pour Digital Kettle 1.2l
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)