• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Saeco Poemia vs Gaggia Baby...

#1
Salutare tuturor.
Imi poate scrie cineva care sunt diferentele dintre cele doua? Observ cum Gaggia este recomandat foarte mult in posturile de pe acest forum. Totusi, caracteristicile sunt identice la prima vedere. As dori o afirmatie pura nu ceva de genul: incalzitor de cesti (da/nu), panarello inox/plastic..
Vorbesc in calitate de necunoscator si sunt dispus sa invat.
 
Reply
#2
Care baby, class sau twin ?

Este posibil sa nu suscite interes forumistilor aparatele puse in discutie aici. Vino si tu cu o intrebare despre Lelit, Expobar sau ce s-o cumpara mai frecvent pe aici  Big Grin

Sper sa nu ma insel, Gaggia baby are boiler din aluminiu, grup si portafiltru din alama, cromat pe 58 mm, supapa solenoida cu trei cai, spre deosebire de Saeco Poemia ce are boiler din inox si portafiltru de 53 mm. La prima vedere Gaggia baby pare superior dar ce livreaza in ceasca ca gust nu stiu sa iti spun.
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
#3
Am editat a doua postare, in numele civilizatiei...

In acest moment, daca vorbim de espressoare noi, Gaggia nu mai conteaza pe linie de espressoare semiautomate, decat cu modelul Classic. Pure, Color, Evolution, Baby nu se mai fabrica. Gaggia Gran este identic Saeco Poemia, fiind vorba de acelasi producator Philips, ambele fiind fabricate in China. 

Baby niciodata nu a fost pe placul review-urilor de pe forumurile internationale. Cumva, a fost relevant doar pe final de cariera, cand Classic-ul vechi cu boiler de aluminiu disparuse si doar Baby Black mai avea acest sistem de incalzire cu doua rezistente.

Deci ca si constructie, rezultate in ceasca, piese interioare, putere de aburi, accesorii de pe profesionale compatibile, nu cred ca s-a pus vreodata problema daca Saeco e mai ok decat Gaggia Classic sau Baby Black (doar Black simplu, Twin si Baby Class fiind si ele cu oarece probleme la acea vreme).

Toate aceste dezbateri le gasesti intinse pe sute de pagini de forum, in afara (home barista, coffee geek). 

Deci daca vrei o comparatie de espressoare SH, pune link-ul exact. Daca  te referi la espressoare noi, nu mai ramane decat varianta Saeco Poemia vs Gaggia Classic (Lelit PL41E e si mai scump).

Poemia rasufla a ieftineala in toata constructia, la fel  ca si Gaggia Gran. POrtafiltrul este de marime non standard, cu insertii de plastic, depresurizarea fiind un lucru absolut obligatoru, altfel ajungi la asa ceva :

[Image: photo2_zps155e9868.jpg]

Pe Classic de asemenea trebuie sa modifici ceva, adica sa schimbi sita. Doar ca diametrul de 58mm este comun cu profesionalele si poti pune absolut orice sita vrei, de la cele mai simple la cele de competitie. Am impresia ca si sita de dus merge schimbata cu una profi de la IMS.

Apoi portafiltrul... pe Saeco Poemia / Gaggia Gran si alte chinezarii, portafiltrul este usor, construit din aluminiu de obicei, maxim dintr-o tabla de inox subtire. Portafiltrul Classic e grosso modo identic cu orice profesional, picuratorul de plastic venind acum inlocuit cu cel metalic, pentru forum. Daca vrei portafiltru fara fund gasesti imediat cu aprox. 30E. 

Teava de aburi, cu acel cap de plastic scos, ramane de inox si se comporta decent, dupa cum experimentaseram in trecut 





Boilerul nu mai este de aluminiu cu dubla rezistenta in exterior, ci este tot de inox, dar undeva la 220ml. Daca nu ma insel, pe Poemia e 100ml. 

Posesorii de Poemia au mai scris aici una alta despre rezultate si probleme de extractie. Si pentru Classic 2015 e un topic aici. Pe forumurile internationale poti cauta comparatii gen Gaggia Pure vs Saeco, pt ca sistemul de incalzire este acelasi pe Classic 2015. Cu siguranta sunt useri care au trecut prin ambele si iti pot da mai multe detalii.

Una peste alta, daca bugetul se invarte de-un Classic, mai bine mergi la 1400 catre un PL41E, dar asta depinde de bugetul de rasnita. Degeaba iei semiautomat fara o rasnita sanatoasa.

Descrierile acelea citate de tine gen "incalzitor de cesti (da/nu), panarello inox/plastic da/nu" au ramas niste specificatii meschine ale magazinelor, alaturi de cei 15 bar care troneaza langa orice espressor. Lucruri care nu conteaza efectiv.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
subscriu celor spuse de Lyvyoo, mai ales ca am fost posesor de Poemia.
Cu 3 zile inainte sa i se termine garantia la ultima sa decalcifiere (l-am dat cadou), sa dus butonul de apa calda/aburi. Acel buton a fost folosit dintr-o luna jumatate in alta(doar pt. decalcifieri).
Cei de la service stiau de "calitatea" acestui tip de aparate si nu s-au mirat mai deloc.
Aaa si cand i-am depresurizat portafiltrul arata aproape ca in poza data de exemplu.
Dupa aceea a disparut gustul de cauciuc ars amestecat cu rancezeala, datorat depunerilor de pe sistemul de depresurizare.

Gaggia Classic pct.-ul de plecare si dupa mine.
Isomac Zaffiro, Kinu M47, Tamper 58mm-cstmd, - (Lelit PL43MMI)
 
Reply
#5
(17-03-2016, 15:55)calvillebdh Wrote: Cu 3 zile inainte sa i se termine garantia la ultima sa decalcifiere (l-am dat cadou), sa dus butonul de apa calda/aburi. Acel buton a fost folosit dintr-o luna jumatate in alta(doar pt. decalcifieri).
Cei de la service stiau de "calitatea" acestui tip de aparate si nu s-au mirat mai deloc.

Decalcifiere la un astfel de aparat o faci doar atunci cand te plictisesti si nu ai altceva mai bun de facut. Ai desfacut vreodata boilerul cat timp l-ai avut in utilizare ? Asa, de curiozitate, sa vezi cam cum se prezinta.
Eu il am de aproape cinci ani si nu am probleme cu el, ca sa nu mai mentionez ca in primii doi-trei ani numai apa de la retea a primit.
La cat costa un astfel de aparat, nici asteptarile nu pot fi prea mari.
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
#6
(17-03-2016, 16:09)Silvio Wrote: Decalcifiere la un astfel de aparat o faci doar atunci cand te plictisesti si nu ai altceva mai bun de facut. Ai desfacut vreodata boilerul cat timp l-ai avut in utilizare ? Asa, de curiozitate, sa vezi cam cum se prezinta.
Eu il am de aproape cinci ani si nu am probleme cu el, ca sa nu mai mentionez ca in primii doi-trei ani numai apa de la retea a primit.
La cat costa un astfel de aparat, nici asteptarile nu pot fi prea mari.
Era in garantie?!
Ce sens avea sa o pierd, mai ales ca mi-a folosit chiar in ceasul al 12-lea.
In Arad avem duritate intre 15-16 gr. germ. Service-urile de espressoare din oras recomanda decalcifieri la 3 saptamani, hai o luna!
Isomac Zaffiro, Kinu M47, Tamper 58mm-cstmd, - (Lelit PL43MMI)
 
Reply
#7
Doar așa de curiozitate cei de la gaggia nu vor mai fabrica aparate decente pentru acasă in afara de classic??? Cred ca am luat ultimul new baby black de la fl...o cu reducere.....
Gaggia New Baby - Hario Skerton, tamper Lelit PL100 plus, latiera 350 ml inox, rasnita electrica Gaggia MDF
 
Reply
#8
@Silvio - Nu mi-am dat seama cand am citit replay-urile prima data.
multe FELICITARI!! pt. restaurare.
La cat mai multe extractii reusite!
Isomac Zaffiro, Kinu M47, Tamper 58mm-cstmd, - (Lelit PL43MMI)
 
Reply
#9
Acum ca tot am alternativa la espressor, am desfacut si Saeco sa il curat un pic. In boiler am gasit depuneri de calcar, insa sub o alta forma decat in boilerele de cupru/inox, un fel de pasta alba lipicioasa asemanatoare cu pasta de dinti ca aspect.

Nu am pozat-o, insa am masurat volumul boilerului ca tot erau speculatii pe subiectul acesta si are un volum total de 200 ml (raza 3,25 cm si h 6 cm) . Evident, nu va fi plin total niciodata.


Attached Files Thumbnail(s)
           
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
#10
(19-03-2016, 13:09)Silvio Wrote: Nu am pozat-o, insa am masurat volumul boilerului ca tot erau speculatii pe subiectul acesta si are un volum total de 200 ml (raza 3,25 cm si h 6 cm) . Evident, nu va fi plin total niciodata.

Ai pus in calcul si volumul rezistentei?
Nuova Simonelli Oscar; Mazzer Super Jolly
 
Reply
#11
Nu l-am pus in calcul, este doar o aproximare a volumului total. In mod corect s-ar scadea din acesta, cel al rezistorului, sondei de alimentare, etc.

5 litri vs 200 ml    Big Grin


Attached Files Thumbnail(s)
   
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)