• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Saeco Intelia Evo sau Espressor Delonghi ECAM 23.420SB

#1
Buna, doresc sa cumpar unul dintre cele doua expresoare si sunt cam indecisa, as dori cateva pareri care dintre cele doua expresoare merita cumparat Saeco Intelia Evo  sau Espressor Delonghi ECAM 23.420SB . Va multumesc!
 
Reply
#2
Salut si bun venit!

Presimt ca nu o sa primesti multe recomandari cu privire la aceste modele. Chiar daca cineva de aici a avut in trecut unul din cele 2, putin probabil sa ti-l recomande.

Vrei sa faci achizitia pt uz personal, acasa, sau pt vreun office cu mai multi utilizatori?
Quamar T48 AUT | Rancilio Silvia V3 Pro | Rancilio Rocky Doserless | Reg Barber Tall C-Flat stainless steel | VST, IMS baskets & screen shower | BODUM® Chambord 12 cup | BODUM® Kenya 3 cup |
 
 
Reply
#3
Daca tb sa decizi din cele 2 aparate, mergi pe DeLonghi, am avut unul la nava si a mers fara probleme la uz intens. Luasem si un Saeco sa-l duc la vapor, si in saptamana de probe s-a stricat, apoi am vazut ca sunt cu probleme.
Totusi recomandarea  mea (probabil si a colegilor) e sa mergi pe espressoare adevarate (incepand cu un Gaggia Classic)  cu o rasnita dedicata (as recomanda electrica, stepless si fara dozator), dar asta inseamna un efort in plus in prepararea unui espresso, insa si rezultatul e pe masura.
Brewtus 4, Eureka Zenith 65, Minipresso, Kinu M38,  IMS 7g+17g, multe accesorii CA si Motta
 
Reply
#4
Achizitia este pentru un birou aprox 20 de persoane. Nu ma pricep la cafea aproape deloc.. am inceput sa citesc cate ceva pe site si incep sa ma mai luminez.. pretul fiind aproximativ la fel pentru cele 2 expresoare nu stiu care ar fi mai ok .. sa luam "raul" mai mic  [Image: smile.gif]
 
Reply
#5
Dupa denumiri stiu din start ca sint niste cutii de plastic automane, care fac o bautura comparabila cu sucul la dozator, doar ca neacidulata  [Image: tongue.gif]

M-am uitat totusi de curiozitate la cum arata in realitate si am vazut ca nu sint chiar ieftine. Adica, mie mi-ar parea efectiv rau sa dau ~ 3000 lei pe asa ceva. Dar e posibil ca utilizarea lor intr-un birou sa le faca canditatele ideale pt o "cafea" la pauza.

p.s.: totusi, daca vrei sa te lasi prada ispitei si sa te expui unui microb periculos care-l au aproape toti cei de aici, iti recomand acest articol, pt inceput: http://www.espressoman.ro/espressoarele-automate/
Quamar T48 AUT | Rancilio Silvia V3 Pro | Rancilio Rocky Doserless | Reg Barber Tall C-Flat stainless steel | VST, IMS baskets & screen shower | BODUM® Chambord 12 cup | BODUM® Kenya 3 cup |
 
 
Reply
#6
Pt birou mergeti pe De Longhi cu incredere si cafea proaspat prajita, aveti ceva prajitorii bune la Cluj!
Brewtus 4, Eureka Zenith 65, Minipresso, Kinu M38,  IMS 7g+17g, multe accesorii CA si Motta
 
Reply
#7
De ce si de unde atâta încredere?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
Eu am Saeco Intelia la birou, in medie 30 cafele pe zi, 6 kg pe puna, din August, nu da semne de oboseala, dar intretinut exemplar. Asta inseamna un sfert de ora saptamanal curatire grup, si o jumatate de ora lunar decalcifiere.
Ce scoate nu este espresso in sensul acestui forum, dar cu siguranta peste un automat Tchibo.
Mai important decat espresorul este ce vei baga in el ! Daca vei lua cafea de supermarket, ne-ai intrebat degeaba...

Poti da o cautare in forum tot ce am scris despre el, nu as vrea sa ma repet, sunt prea multe impresii.
O sa gasesti un topic recent, in ultima luna, cu pro si contra (semi)automat la birou. A invins automatul... Smile
Cel putin 15 din acei 20 colegi ai dumitale, daca nu au profil de hipsteri Smile nu o sa vrea mai mult decat sa apese un buton !
Un semi-automat cere... suflet Wink
 
Reply
#9
Ma aflu si eu in treaba,dar de ce atata dever pentru automatele astea?Sa fie asa ,de la o vreme ,o moda?Fratilor ,birou, nebirou,espresso inseamna altceva.Pentru noii veniti cred ca ar trebui pusa o atentionare,una care sa atraga atentia ca subiectele dezbatute aici tin de alt domeniu decat cel al prepararii spumelor comerciale.Multi dintre noi am gustat amarul acelor licori spumoase.E, si nu glumesc deloc afirmând asta,o cale de emancipare in domeniul cafelei asumarea de membru al acestui forum.Sigur ca se pot da si sfaturi despre respectivele utilaje si performantele lor,dar nu ar fi mai bine oare ca cei care le comercializeaza sa se ocupe de asa ceva? Blush
Expobar Brewtus IV,Ceado E37S, tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#10
Nu zice rău organon, ne da de gândit...

După alegerea automatului, cumva se va ajunge cam în același punct ca aici - http://www.espressoman.ro/forum/Thread-A...pressa-E55
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
Daca exista intretinere la fel de constiincioasa ca la bijuteriile noastre, momentul cand se ajunge acolo poate fi indepartat suficient.
O sa va tin la curent cand va necesita cel de la birou prima reparatie majora.
Hedone ofera in comodat masini din astea, cu 2-3 kg de cafea pe luna si durata contract de 2 ani, asta cam spune cat este viata lor, banuiesc ca au experienta cat se poate trage de una.
Asta inseamna ca o cafea are inclus in ea o valoare de amortizare a masinii de ... 42 bani. Va las pe voi sa apreciati daca e mult sau putin...
 
Reply
#12
Usor off topic, de vreo trei-patru ani "propovaduiesc" si eu "secretele" cafelei, atat la birou, cat si in privat, blamand automatele si cafeaua comerciala. Fara prea mare succes, insa.

Ca sa intelegeti cata putere de convingere am, nici macar pe fratele meu nu l-am facut sa renunte la automat, ce sa mai zic la birou, unde oamenii par sa dea dovada de un soi de masochism. Cu cat e cafeaua mai proasta, cu atat se bea mai multa.
Exista un automat cu fise la intrare unde e coada in fiecare dimineata. Va promit ca nu ati baut ceva mai oribil de atat! mi se face rau numai de la miros. Multi dintre clienti chiar constientizeaza, dar continua bea cu aceeasi determinare.
Nu a fost nimeni interesat de o solutie proprie. Si daca a fost cineva, a renuntat instant atunci cand a aflat ce presupune.

Am ajuns la concluzia ca exista doua motive pentru insuccesul meu:

- credinta populara ca ar trebui, cumva, sa fie aproape gratis cafeaua si prepararea ei - o rasnita si un espressor entry sunt prea scumpe (dar un automat de 2-3000 lei NU este!?), la fel fiind si cafeaua proaspat prajita;
- oamenii pot sta zece minute langa ibric sa fiarba cafeaua, dar cand vine vorba de aparate... doua butoane sunt prea multe.

Colegii ma considera, citez, "simandicos", avand multi pitici in dotare.
Adevarul este ca nu trebuie sa subestimam lenea cand vine vorba de preparare, in special in cazul birourilor.
Iar cafeaua proaspat prajita inca este considerata inaccesibila, destinata doar "simandicosilor".

Revenind la subiectul topicului, daca tot se merge pe automat, recomand si eu varianta propusa de renatoa, respectiv Hedone.
Expobar Office Leva | Fiorenzato F5
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia Evolution | Gaggia MDF
 
Reply
#13
Nu am propus Hedone, i-am dat doar ca exemplu de firma care ofera in comodat cu costurile la vedere.
Exista si solutii mai avantajoase financiar, folosind tot cafea proaspat prajita, dar care presupun achizitia aparatuluii din start, deci investitia initiala mare.
Dar pe urma il poti alimenta cu cafea de 65-70 lei, nu de 120 lei, cum e in comodat Wink
 
Reply
#14
Recomandam Hedone tocmai pentru ca nu trebuie sa investesti in achizitia aparatului.
Cafea proaspat prajita la 60-70 lei... sa-mi vinzi si mie pontul daca gasesti Wink

Ca daca te referi la cafea comerciala, mai bine un robotel cu fise. Investitie zero, intretinere zero, calitate apropiata de automatele de birou - in functie de aparat si cafea. Bagi un leu si gata (daca poti sa o bei).
Expobar Office Leva | Fiorenzato F5
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia Evolution | Gaggia MDF
 
Reply
#15
HotSpot promotii, 320-330-360 lei 5kg transport gratuit.
 
Reply
#16
La 60-70 lei/kg cred ca poti gasi chiar pe forum, că deh, ne jucăm mai mulți acum cu bobii.
Renatoa cu cât o dai?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|[size=small]MYY47 Aerolite|[/size]Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#17
Nu prajesc sa vand, de abia fac fata pentru birou 6kg pe luna... 4 prajiri fiecare weekend.
 
Reply
#18
In cazul in care nu se vrea neaparat ceva "tip espresso" facut de un automat, eu pentru birou as recomanda un filtru bun tip Technivorm sau altul avizat de SCAE (parca avea si Bonavita unul recomandat de SCAE, eu am Severin Caprice luat refurbished) si o rasnita capabila sa rasneasca pentru filtru.

Nu va fi espresso (din ce zic colegii de forum, nici de la automat nu se poate chema espresso, eu nu am avut niciodata automat), dar extractia va fi corecta (temperatura potrivita, pt asta e avizul SCAE) si, daca e cafeaua proaspat prajita, rasnita inainte de preparare, poate iesi ceva comod de preparat, pt birou, cu gust chiar deosebit.
Quamar Q13/75 E (de vanzare), La Pavoni (de vanzare), Kinu M47, Magica
Ex: Lelit PL81T
 
Reply
#19
Exista un obicei pe forum (din dorinta de a ajuta , desigur) cand cineva pune o intrebare concreta sa se raspunda cu multe variante ajutatoare, care induce un sentiment si mai mare de confuzie . Desi automatele nu fac obiectul de baza al acestui forum, sunt si vor fi folosite de multi din diferite motive, care tin de comoditate, rapiditate etc. Intrebarea era pusa la o alegere stricta dintre 2 aparate. Eu am recomandat Delonghi pt ca l-am avut la nava si a functionat fara probleme, iar de cand Saeco a fost preluat de Philips calitatea produselor a cam scazut, se pot consulta review-ri la magazinele care vand aceste produse, personal am returnat unul acum 2-3 ani dupa 5 zile de folosire deoarece avea alarma continua "hopper gol", desi era plin cu boabe.
Macar folosind o cafea proaspat prajita de specialitate, consider ca tot e un pas in fata. Poate utilizatorul care va aprecia o altfel de aroma decat "lemnele arse", va dori sa afle mai multe despre cafea si va citi forumul in profunzime si va dori sa investeasca in echipamente performante in extractia de espresso .
La birou ( ca si la nava) e spre imposibil, pauza de cafea e 20 minute si sunt vreo 10-15 persoane care vor o cafea, prepararea unui espresso cere ceva timp, sunt de acord ca nu exista sperante de un espresso de calitate de la un automat, dar asta e situatia.
Brewtus 4, Eureka Zenith 65, Minipresso, Kinu M38,  IMS 7g+17g, multe accesorii CA si Motta
 
Reply
#20
Anumite tipuri de Saeco/Philips/Gaggia acum se fac la noi in tara, ceeace este un avantaj la servisare, cu toata aparenta scadere de calitate.
O problema de contact la switch-ul de prezenta boabe, sau la orice alt senzor de conditii anormale (lipsa apa, usi deschise) nu mi se pare un criteriu de evaluare a calitatii unui electrocasnic.
E adevarat ca pentru consumatorul de rand tot prin trimitere la service se traduce, dar rezolvarea e facila, si mai ales abordabila amatoriceste, dupa ce trece garantia Wink
Pentru sae/ph gasesti in tara set de garnituri sa cumperi si sa iti faci singur revizia, pentru delonghi... pauza Wink
 
Reply
#21
Si DeLonghi tot in Romania se fac!
Brewtus 4, Eureka Zenith 65, Minipresso, Kinu M38,  IMS 7g+17g, multe accesorii CA si Motta
 
Reply
#22
Bine de stiut... in cazul asta cei de la DeLonghi ar trebui sa isi mai scoleasca oamenii de marketing si service, nu prea stiu sa apese pe pedala care trebuie cand prezinta un produs...
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)