• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Saeco HD8423 - Urmatorii pasi

#1
Salut,

Mi-am cumparat espressorul in toamna lui 2015. Initial, mi s-a parut ok, dar cu timpul, pe masura ce mi s-au mai educat un pic gusturile si am mai citit pe internet ce si cum, mi-am dat seama ca are niste limitari destul de mari. Cu panarello, spuma iesea mult prea aerata, o problema pe care nu am reusit sa o rezolv decat partial scotand cele doua piese de plastic/cauciuc care vin montate peste. Acum am mai mult control, dar teava aia goala este mult prea scurta pentru a avea un control serios asupra a ceea ce se intampla. 

Nici espresso-ul nu e cine stie ce, din pacate, sunt variatii mari in functie de cafea, shot-ul iese in general destul de amar, de aceea ma concentrez mai mult pe bauturi pe baza de lapte. 

Acum, de ce am scris toate astea? Pentru ca as vrea sa trec la urmatorul nivel. Din ce am mai citit, as avea trei variante:

1. Modific aparatul. Cele mai populare modificari am vazut ca sunt depresurizarea filtrului si PID. Depresurizarea ar fi o problema, pentru ca nu am rasnita. Ezit pentru ca stiu ca e un aparat entry-level si mi-e ca ajung sa pierd o gramada de timp si bani, fara rezultate spectaculoase.

2. Upgrade. Il vand si iau ceva mai bun. Si o rasnita. Sa zicem ca as putea bugeta 2-3000 de lei daca rezultatele obtinute ar fi pe masura. 

3. Aparatul este cat de cat ok, dar tehnica mea da gres pe undeva. In afara de modificarea tevii de spumare, restul operatiunilor le fac asa cum scrie in manual. Am vazut ca unii din voi spuneau ca daca extragi shot-ul imediat dupa aprinderea ledului verde de jos, sunt sanse mai mari de a nu arde cafeaua. 

Mersi!
Alex
 
Reply
#2
Alege varianta 2. Un espressor cu portafiltre nepresurizate si o rasnita. Nu uita de tamper. Cu portafiltre presurizate si cafea rasnita din pachet nu vei obtine un espresso decent. Vei fi uimit de rezultate. Pleaca macar de la un Gaggia Pure sau Classic daca ni un Lelit sau ceva mai bun. Rasnita este element esential.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#3
Mersi de raspuns! Smile

Ar fi o idee buna sa incep cu rasnita (acum citeam de Lelit vs Acaso i2) si dupa un timp sa iau espressorul? Sau imbunatatirea pe echipamentul actual ar fi minima?
 
Reply
#4
Da.
Iar la espressor depresurizezi portafiltru si faci "temperature surfing".
Nu uita, cafeaua proaspat prajita e totusi cea mai importanta.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brasilia Club;Gaggia Espresso; Quamar T80
Ex: Saeco Poemia, Gaggia Color, Dip DK30.
 
Reply
#5
te cam chinui degeaba. probabil ca o sa vezi imbunatatiri, dar nu majore. daca esti dispus sa cheltui bugetul de care scriai, ia un gaggia classic si o rasnita bunicica care poate sa fie si manuala daca nu esti mare bautor de cafea si ai o buna baza de plecare. am trecut si multi dintre noi prin etapa in care esti tu acum si putem zice ca am mai vazut filmul asta. Big Grin

my two cents
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mahlkonig Vario Home, Gene cafe cbr 101
Home coffee roasting is as fun and easy (or as exacting and technical), as you want to make it!
 
Reply
#6
Multumesc pentru sfaturi, chiar m-au ajutat sa ma decid.

Se pare ca o sa incep cu rasnita si pe urma o sa iau si espressorul. Deocamdata vrem sa luam si casa, deci bugetul de cafea va fi redus pentru urmatoarele luni.  Smile

Alex
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)