• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Rocket R 58

#1
Merita? Se incalzeste in 10 -12 minute, este un DB, pret 2100€.
Citesc de zile pe forumuri si in fiecare zi aleg alt espresor si sunt total dat peste cap.
Frica mea este ca daca cumpar un bezzera magica sau lelit nu mai stiu de care in scurt timp voi dori un upgrade.
Sa incep de jos cu ceva mai mic/ieftin? Ce sa fac ?
Mai mult de 2100-2200€ consider ca nu merita ptr cateva espreso /capucino pe zi.
Calitatile espresorului pe care il doresc: boiler(am inteles ca sunt mai stabile termic), sa nu dureze mai mult de 15-20 min incalrirea. AJUTOR!!!
Quamar M80E, Rocket Cellini Evoluzione V2, Tamper Concept Art 58 dinamometric,
 
Reply
#2
Fa cea mai buna achizotie pe care ti-o poti permite. Double boiler si portafiltre pe 58mm pt a putea upgrada cu site VST e foarte bine. Nu neglija rasnita. E cel putin tot atat de importanta pe cat e eapressorul. Macar un Vario SH.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#3
Quote:Macar un Vario SH.



Sa ramanem la subiect sa nu deraiem. Deci sfat concret sau mucles muceaceas. Ai citit semnatura mea?
Quamar M80E, Rocket Cellini Evoluzione V2, Tamper Concept Art 58 dinamometric,
 
Reply
#4
N-ai cum sa dai gres cu Rocket R 58. E dual boiler (banuiesc ca ai studiat deja avantajele 2B deja), are PID. Garantat poti face cafea buna cu el. Daca poti trai cu faptul ca are controllerul de PID extern nu vei regreta ca l-ai cumparat. E cel mai bun 2B? Asta poti raspunde doar tu daca mergi undeva si il testezi comparativ cu celelalte modele cu care concureaza in categorie, respectiv cu Expobar Brewtus IV, Vibiemme Domobar Super 2B, Izzo Alex Duetto 3.0.

Alex Duetto il bate la marimea boilerelor, atat la abur cat si la brew.
Expobar are brew boiler mai mare dar boiler de abur mai mic.
Vibiemme are brew boiler mai mic, boiler de abur mai mare.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#5
(14-03-2015, 01:44)Clopidogrel Wrote: Merita? Se incalzeste in 10 -12 minute, este un DB, pret 2100€.
.....
Calitatile espresorului pe care il doresc: boiler(am inteles ca sunt mai stabile termic), sa nu dureze mai mult de 15-20 min incalrirea. AJUTOR!!!

Am oarecare experienta in lucrul cu dual boilere ( Expobar , Vibiemme ) cu SBDU ( Lelit , Gaggia ) , am testat personal Izzo , ECM , R58 , GS/3 si mi-am facut niste impresii . 
Normal , acestea sufera de subiectivism avand in vedere ca eu deja am decis si am ales dupa ce am analizat in raport cu asteptarile personale .

Restrictia , pe care ti-o autoimpui , de a avea aparatul cald si pregatit ca  in 10-12 minute de la pornire  sa livreze rezultate maxime in ceasca , iti limiteazafoarte mult optiunile . 
Daca acest obiectiv este un must , atunci va trebui sa-ti repozitionezi optiunile spre o gama entry .

In doar 10 -12 minute poti avea apa la temperatura de lucru insa traseul  pe care va circula aceasta pana la momentul extractiei nu va fi suficient de cald .
Daca la expresoarele mici ( Gaggia , Lelit ) un timp de incalzire de cca 20 minute este suficient , la DB-ere vei avea nevoie de minim 25-30 min ( personal acord cam 40 minute ) .

DB-erele au grupuri masive ( E61 ) cu greutati de peste 3kg , care au nevoie de ceva mai mult timp pentru a se incalzi .
Daca aparatul nu este incalzit suficient , nici calitatea shotului nu va fi pe masura si , atunci , cheltui banii de pomana pe un astfel de echipament . 

Daca ai postat la Rocket R58 , inteleg ca te intereseaza modelul . 
L-am testat si este excelent . 
La Izzo spatiul de sub grup este prea mic si nu permite extractii decat in cesti ( un pahar pentru latte ,  Bodum 200 ml , nu incape ) .
Pentru mine analiza a fost in jurul dimensiunii boilerului pentru cafea ( viteza cu care șe recircula apa ) , 
stabilitatea termica a aparatului pe durata extractiei ( inclusiv modul de pozitionare a tevii de admisie a apei reci prin boilerul de abur si preincalzirea acesteia inainte de a intra in boilerul de cafea )  si capacitatea de furnizare abur ( boiler orizontal vs boiler vertical ) .


Revin , insa 10-12 minute te pozitioneaza in alta gama de expresoare !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#6
(14-03-2015, 09:25)Clopidogrel Wrote: Macar un Vario SH.


Sa ramanem la subiect sa nu deraiem. Deci sfat concret sau mucles muceaceas. Ai citit semnatura mea?

Incercam sa te ajutam cu diverse informatii, iar tu vei trage o concluzie proprie. Insa te rog sa nu folosesti astfel de remarci relativ jignitoare fata de nimeni, chiar daca nu esti multumit de sfat. Nu suntem rasisti dar folosim pe forum limba romana nu limba romma.

Inteleg ca stai in Gemania. De ce nu te orientezi si catre ECM-uri? Sunt facute acolo si foarte bine vazute, forumul nemtesc de cafea putandu-ti oferi mai multe detalii in acest sens.

Dar mai intai trebuie sa te stabilizezi asupra a ceea ce cauti. 

Un espressor masiv, cu grup E61, trebuie sa stea la incalzit 40-60 de minute, chiar daca PID_ul sau manometrul arata ca s-a ajuns la o temperatura de lucru. Toate "fierataniile" acelea solide au nevoie de mai mult timp pentru a oferi la randul lor stabilitate termica, iar concluziile de pe forumul guru home barista, cu masuratori efectuate, conduc doar spre aceasta varianta de 40min. minim. Eventual poti folosi o priza programabila, dar in niciun caz nu lasa espressorul 10-15min. si atat.

Despre alegeri in acest sens s-a mai discutat si iti dau 3 topicuri pe care ar trebui sa le citesti inainte de alua o decizie, pe langa sfaturile pe care le vei primi si aici.

1.  HX cu E61 sau DB cu PID (si rotativa)? HX cu E61 sau DB cu PID (si rotativa)?
2.  Sfat Espressor Dual Boiler si rasnita performanta  
3. Lelit PL62T vs Rocket Cellini Premium Plus V3  
3.  Alegere HX ( Expobar Office Leva, Lelit PL62 ) vs. DB + Mahlkonig Vario?
4.  Sfat achizitie / Lelit vs Rancilio & so on

Strict legat de R58, dincolo de constructia si specificatiile sale, personal nu imi place ideea PID_ului detasabil, caci trebuie sa cauti un loc pe unde sa-l pozitionezi sau sa-l mufezi mereu cand ai nevoie. In mediul casnic suntem destul de nestatornici si schimbam la cateva sute de grame sortimentul de cafea, deci e nevoie de alte reglaje pe rasnita si pe PID. Asadar te vei folosi des de el, nefiind un lucru pe care sa-l pui undeva si sa-l uiti. Iar pus undeva pe langa espressor mai exista riscul sa cada niste apa peste el (din diverse surse), sa-i agati firul cu ceva si sa tragi accidental de el, si nici ca estetica nu stiu daca da bine sa stea pe blat pe undeva. Pozitionat in espressor pare cel cel mai ok.

RaduCarutasu, ai facut vreun inventar al argumentelor personale pentru care ai ales Vibiemme in defavoarea altor modele? 
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
(14-03-2015, 12:49)Lyvyoo Wrote: RaduCarutasu, ai facut vreun inventar al argumentelor personale pentru care ai ales Vibiemme in defavoarea altor modele? 

Oooooo! 
Luni de zile am testat , am studiat si am comparat . 
Am lasat deoparte variantele La Marzocco GS/3 si Slayer-ul , masini pe care le apreciez ca exceptionale , dar pe care , din cauza dimensiunilor mari ale boilerelor , le consider ca apartinanad altei categorii - aceea a aparatelor care pot fi folosite acasa insa in conditiile unui numar mare de sesiuni (3,4,..... ,) cu extractii mai numeroase in fiecare  (4, 6, ....) shoturi si pe care nu prea le decuplezi de la reteaua de curent.

Si acum , dupa aproape un an de la achizitie , am aceeasi convingere ca am ales cel mai performant aparat din categorie si care raspunde cel mai bine asteptarilor mele ( comparat cu Expobar , Izzo , Vetrano , R58 , ECM  ) .
Dimensiunea boilerelor , sistem de gestiune a functionarii rezistentelor la incalzire , HX-ul pozitionat in partea inferioara a boilerului de abur , boiler abur orizontal , cel mai masiv grup E61 personalizat pentru acest brand , calitatea materialelor , simplitatea designului , dimensiunea mica a rezervorului pentru o circulatie mai rapida a apei , silentiozitatea pompei rotative , calitatea aburului si capacitatea de frotare au fost doar cateva din aspectele analizate si comparate .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#8
Hai sa imi sau si eu cu parerea! Daca ai ajuns in zona R58 si PID, atunci parerea mea este ca trebuie sa te distantezi de Bezzera. PIDul iti ofera un alt grad de tuning al extractiei, potrivit cu cafeaua de moment, dar si cu gustul tau.
Dupe parerea mea, PIDul trebuie sa fie "gata de lucru" permanent. (inchupuieti ca cafeaua cu boabe noi, pe care tocmai ai preparat-o este prea acida > ridici in 3 (trei) secunde temperatutra cu un grad, astepti citeva minute pina se stabilizeaza, si mai extragi o cafea, care va avea un cu totul alt spectru). Iar dpv. estetic ar fi frumos ca PIDul sa fie cit mai bine integrat in designul masinii. Din acest punct de vedere, consider ca VBM Domobar Super DB PID este extrem de reusita - dar, ce-i drept. costa citeva sute in plus.
Facind abstractie de asta, si R58 si VBM DB PID imi plac din punct de vedere estetic. Poate un lucru important, VBM are numai 27cm latime, deci 4cm mai putin ca R58.

Si inca ceva: la VBM incalzirea pt. cele doua boilere se conecteaza separat ( nu sint sigur la faza asta de R58). Asta nu e de negliojat, caci, dupe ce iti bei cappuccinourile de dimineata, poti decupla boilerul de abur si ramai pe un stand-by care se joaca intre 300/600W si iti tine boilerul de cafea la temperatura.

Comparind ECM cu VBM, VBM castiga de la distanta! Daca te uiti mai atent la componentele folosite (deci, deschizi masina, si te uiti cum e facuta), atunci VBM cistiga de la distanta. Nu stiu de ce, dar tipii de la ECM au pierdut la calitate in ultimii ani. Dar pastreaza preturile inalte. Singurul punct unde ECM e mai bun este rigiditatea masinii: ei folosesc o table, probabil cu 0,1mm mai groasa decit ceilalti, indoita tricky, si gata, masina e mai stabila: nu prea se indoaie tabla cind fixezi portafiltrul.

Iti recomand cu caldura, daca ai posibilitatea, sa mergi undeva sa le vezi in realitate, sa pui mana pe ele si sa te joci cu ele, caci pe hartie toate arata excelent. De exemplu, R58 are butanele alea mari - foarte frumos ! - iar VBM are niste butonase mici, probabil dintr-un policarbonat negru, care rezista, dar,  nefiind solide, se indoaie cind le rotesti. La asta ma refer, trebuie sa testzi cu mana ta! By the way, asta cu butoanele nu e o problema, se pot inlocui au altele, cu gaura patrata de 6mm. In schimb VBM are un buton de pornire de heavy metal masiv, yeah!

Ma rog, asta mai este o parere...sper sa te ajute, nu sa te deruteze!

Concluzia mea: daca as fi in locul tau, as alege VBM Domobar Super DB PID.

PS. 
Merge un in alta directie, dar poate merita sa arunci un ochi la La Spaziale Vivaldi II sau la La Spaziale Dream T.
Mai ales daca ai loc pe masa...

Succes, si tine-ne la curent,
Vlad Smile
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E
 
Reply
#9
1. Mii de scuze de la membri si vizitatori pentru replica cam la nelocul ei. 
2. azi trebuia sa ma duc sa vad ECM technica si mecanica dar am hotarat sa mai am rabdare sa vad recomandarile voastre pe care le apreciez de altfel.
3. Pe kaffe-netz.de am citit si bursa si impresii , sunt mii de pagini in care  aproape fiecare espresor este disecat, analizat si criticat. Si ei deraiaza incet incet si de la nu stiu care espresor ajung la marci de cafea sau la alte rasnite. Si au sute de pagini si citesc ore intregi fara sa reuseasca sa ma convinga. Frustrant si de acolo a si venit replica pentru care am cerut scuze.  AngelP
Quamar M80E, Rocket Cellini Evoluzione V2, Tamper Concept Art 58 dinamometric,
 
Reply
#10
(14-03-2015, 01:44)Clopidogrel Wrote: .
Sa incep de jos cu ceva mai mic/ieftin? Ce sa fac ?
Mai mult de 2100-2200€ consider ca nu merita ptr cateva espreso /capucino pe zi.
........ AJUTOR!!!

Revin in ideea ca unele clarificari te-ar putea ajuta in luarea unei decizii .

Este important sa stii exact ce asteptari ai de la rezultatul din ceasca si ce tipuri de bauturi urmeaza sa prepari .
Una este sa consumi doar espresso si alta este sa prepari bauturi pe baza de crema de lapte .
La fel , una este sa doresti un espresso corect extras si alta este sa vrei sa savurezi arome si nuante de gust .
Legat de crema , ce sa mai zic ! Este piatra de incercare pentru multi utilizatori de expresoare asa ca , a tine cont de capacitatea de furnizare a unui abur cat mai uscat  si cu un debit cat mai constant , la presiune suficienta , reprezinta aspecte importante de care ar trebui sa se tina cont .

Dupa cum vezi nu fac nicio referire la ce numar de bauturi vei prepara , deoarece calitatea lichidului extras sau a cremei preparate nu are nicio legatura cu acest aspect cantitativ .

In consecinta daca vrei un shot corect extras dar fara pretentii in materie de diversitate a gustului poti merge pe un echipament mai mic si mai ieftin .
Daca , dimpotriva doresti precizie , constanta , repetabilitate si posibilitati nelimitate de experimentare va trebui sa te orientezi spre echipamente mai sofisticate , mai complexe si implicit mai scumpe . 


Din pacate , odata microbul instalat , activeaza dorinta de a cere din ce in ce mai mult de la aparatele din dotare . Tentatia upgrade-urilor devine irezistibila si scoate din buzunare alti si alti bani .
Este si motivul pentru care , in situatia in care bugetul permite , ar fi de preferat sa se procedeze la achizitionarea unor echipamente care sa raspunda asteptarilor definite de la bun inceput .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#11
Am vazut azi intamplator un vibiemme picollo. Arata de parca a fost produs in atelierul unui liceu industrial agricol(italian), muchii ascutite , nefinisat ... Uaaaaaa infiorator. Maine ma duc la un centru destul de mare....poate am noroc si reusesc sa cumpar ceva.
Quamar M80E, Rocket Cellini Evoluzione V2, Tamper Concept Art 58 dinamometric,
 
Reply
#12
Ideea era sa-l vezi pe acesta (Domo Super PID), nu Picollo, un model destul de vechi :



Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#13
Din Germania te poți orienta și spre Profitec Pro 700 (dual boiler cu E61)
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#14
Am achizitionat un Rocket Cellini Evoluzione V2. In combinatie cu rasnita si cu cafeaua proaspat prajita cumparata de la o manufactura pozitionala la 500m de locuinta fac cele mai bune espreso baute vreodata.
Quamar M80E, Rocket Cellini Evoluzione V2, Tamper Concept Art 58 dinamometric,
 
Reply
#15
Excelent ! Poate pui câteva poze sau filmezi un shot. Multe extracții reușite , cum se urează pe aici !
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#16
As pune dca as sti cum. Sad
Quamar M80E, Rocket Cellini Evoluzione V2, Tamper Concept Art 58 dinamometric,
 
Reply
#17
Youtube pentru filme
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)