• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Rocket Giotto V3 PID

#1
Buna seara,

Dupa despartirea de combo-ul Gaggia Baby twin+Ascaso mini eram hotarat pe un Bezzera Galatea Domus avand in vedere ca SI factorul design era important pentru mine.

Dupa ceva timp si profitand de 2 aspecte importante, 1. Disponibilitate imediata si 2. Oferta de pret speciala, am decis sa achizitionez un Giotto V3 PID avand in vedere ca la Bezzera dura foarte mult livrarea.

Scula a sosit azi de la Perfectespresso si pana acum pot sa spun ca:

- e superba ca design
- calitatea asamblarii si a finisajelor e superioara
- aburul este din belsug
- timpul de incalzire al grupului este pe la 20-25 minute
- presiunea in boiler este foarte reactiva la modificarile de temperatura

Am tras vreo 10 espresso-uri de ajustare si de maine incep...rodajul.

Pe cale de consecinta caut...RASNITA!!!

Shortlist-ul este:
1. Fiorenzato F4 E Nano
2. Quamar Q50e
3. Mazzer Mini electronic A

Sugestii pentru achizitie? Merita asteptat Festivalul de la Bucuresti de la sfarsitul lunii pentru a gasi rasnite la pret foarte competitiv?
 
Reply
#2
poze, vreau poze!

Rocket intotdeauna mi'au placut ca design.
La Scala Butterfly HX; Mazzer Mini Timer || Chisinau, RM
 
Reply
#3
Nu ma lasa sa postez de pe telefon
 
Reply
#4
(16-03-2017, 21:16)EK70 Wrote: Sugestii pentru achizitie? Merita asteptat Festivalul de la Bucuresti de la sfarsitul lunii pentru a gasi rasnite la pret foarte competitiv?

Daca prinzi un deal de 40-50% reducere (ceea ce e f posibil), categoric!
Quamar T48 AUT | Rancilio Silvia V3 Pro | Rancilio Rocky Doserless | Reg Barber Tall C-Flat stainless steel | VST, IMS baskets & screen shower | BODUM® Chambord 12 cup | BODUM® Kenya 3 cup |
 
 
Reply
#5
Dupa circa 20 extractii cu cafea 50%arabica-50%robusta, 122 grade temperatura in boiler, o idee sub 10 bar presiune in boiler am obtinut primul rezultat multumitor: 10gr macinatura, 30 ml in exact 25 secunde, cu extractia inceputa la 5,4 secunde.

Imi spune si mie cineva CUM pot posta imagini???
 
Reply
#6
Apesi pe butonul negru "i"
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
Felicitari! Ai reusit in cele mai dificile conditii: cafea veche si sita single.
Gaggia Color; Quamar T80e
 
 
Reply
#8
Cafea Lavazza cfema si aroma: 50-50

[Image: y4wJg7t.jpg]

Multumesc, Liviu
 
Reply
#9
eu ți-aș recomanda să folosești sita dubla cu 17-18g de boabe si să tinzi spre 27-29g de lichid în ceașcă.
La Scala Butterfly HX; Mazzer Mini Timer || Chisinau, RM
 
Reply
#10
(17-03-2017, 22:18)maki Wrote: eu ți-aș recomanda să folosești sita dubla cu 17-18g de boabe si să tinzi spre 27-29g de lichid în ceașcă.

Inteleg de ce 17-18 g, pentru un doppio. Dar de ce...27-29 g lichid??? Tinzi spre un doppio ristretto???
 
Reply
#11
e asa periculos dopio ristreto asta? asa intrebi ca si cum ar fi ceva abominabil.
Expobar Brewtus IV | Ceado E37s | Comandante | VST 18/20g | BULLET R1
 
Reply
#12
Sita DUBLA, 18g cafea, acelasi tamping si grad de macinare, 30 ml in in ceasca dar...in 16 sec.

Culoarea si consistenta cremei mi se pare buna. Credeti ca mai trebuie ajustata macinarea mai fin???

[Image: wkBp9Ty.jpg]
 
Reply
#13
(18-03-2017, 13:25)EK70 Wrote:  

Sita DUBLA, 18g cafea, acelasi tamping si grad de macinare, 30 ml in in ceasca dar...in 16 sec.

30ml ai in vedere 30g?
masoara ambele in grame, si cat pui cafea si cat lichid scoti.

16 secunde e prea repede. mergi spre 25sec, adica da - mai fin. dar iarasi, atat timp cat ambele masurari le faci in grame.
La Scala Butterfly HX; Mazzer Mini Timer || Chisinau, RM
 
Reply
#14
Grame erau, scuze.
Dar la ce culoare are crema, mai suporta macinare mai fina???

(18-03-2017, 00:16)bogdan_geor Wrote: e asa periculos dopio ristreto asta? asa intrebi ca si cum ar fi ceva abominabil.

Am recitit postul meu si nu observ de ce si de unde tragi tu concluzia ca as fi fost in prag de infarct? Cred ca esti prea patimas...CHILL
 
Reply
#15
sigura ca da. plus, experimentează.
La Scala Butterfly HX; Mazzer Mini Timer || Chisinau, RM
 
Reply
#16
E Lavazza cu robusta. De aici rezultatele inselatoare.
Gaggia Color; Quamar T80e
 
 
Reply
#17
(18-03-2017, 14:43)Zaheyu Wrote: E Lavazza cu robusta. De aici rezultatele inselatoare.

Poti sa detaliezi, te rog? Eu sunt mai incepator si m-ar ajuta.
Merci
 
Reply
#18
Colegii nu vor sa-ti spuna direct, e prea blonzie crema la cafea, e subextrasa cafeaua, nu ai scos notele intunecate din ea (ciocolata, caramel, nuci, radacini si alte lichenii).
Bezzera Magica PID. Mazzer Kony E.
 
Reply
#19
(18-03-2017, 14:52)deenman Wrote: Colegii nu vor sa-ti spuna direct, e prea blonzie crema la cafea, e subextrasa cafeaua, nu ai scos notele intunecate din ea (ciocolata, caramel, nuci, radacini si alte lichenii).

Nu-s vreo virgina sa ma supar! Ma gandeam ca aici e locul sa discutam liber...
Multumesc de raspuns!
Problema e ca macinatoarea nu mai poate fi reglata sa macine mai fin, de tampat am tampat puternic, ar fi o varianta sa ridic temperatura 2-3 grade?

Multumesc

Macinatura o idee mai fina, timp mai lung cu 2 sec
[Image: aUDctFj.jpg]
 
Reply
#20
Poti trisa sa pui mai multe grame in portafiltru, insa risti sa te duci spre zona de channeling, moment in care pucul se lipeste de dush, daca dupa extractie gasesti urme de dus pe suprafata cafelei, impregnatii, atunci nu e ok.

Te limiteaza rasnita...
Bezzera Magica PID. Mazzer Kony E.
 
Reply
#21
Momentan nu pot sa spun ca ma limiteaza din 2 motive:
1. Am primit-o imprumut de la un amic amabil
2. Mai am de invatat/experimentat

Asa ca...la "lopata" cu mine!
 
Reply
#22
Esti din Cluj? De ce nu cumperi cafea proaspat prajita? Se lucreaza mult mai usor cu ea.
Gaggia Color; Quamar T80e
 
 
Reply
#23
(18-03-2017, 16:25)Zaheyu Wrote: Esti din Cluj? De ce nu cumperi cafea proaspat prajita? Se lucreaza mult mai usor cu ea.

Da. In general cumpar dar acum aveam ceva cafea boabe primita cadou: Lavazza care acum am terminat-o si Julius Meinl pe care o incep azi-maine.
 
Reply
#24
ambele nu merita timpul pe asa masinarie. fiind in Cluj ia Yume Espresso Blend si ai sa vezi diferența.
La Scala Butterfly HX; Mazzer Mini Timer || Chisinau, RM
 
Reply
#25
(18-03-2017, 17:51)maki Wrote: ambele nu merita timpul pe asa masinarie. fiind in Cluj ia Yume Espresso Blend si ai sa vezi diferența.

Am sa incerc, merci de sugestie! Pana acum luam de la Il Caffe.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)