• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Riscurile meseriei de prajitor

#1
Cafeaua proaspat prajita emana doua substante diacetyl (2,3-butanedione) si 2,3-pentanedione. 
Atunci cand concentratia acestor substante in aerul din incinta prajitoriei este mare si/sau inhalarea acestora este frecventa, apare imbolnavirea. Boala se numeste bronsita obstructiva.

Sursa: aici

Acum cred ca o sa intelegeti mai bine de ce v-am spus tuturor ca nu se prajeste stand cu nasul in trier. 

Aerisiti-va zilnic prajitoriile, lasati geamurile deschise peste noapte, instalati ventilatoare pentru aport de aer proaspat.

Cu placere.
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 
 
Reply
#2
Mai nu stiu cum, dar de fiecare cand vad prin oras afise cu Nicusor Dan, fac o conexiune (sub)constienta cu Radu  Smile Au ceva din rigoarea omului diferit...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)