• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Retete cu cafea

#1
Inghetata:

[Image: w0tjd4.jpg]
BZ10S PM//VH*Mahlkönig//15&18 Ridgeless*VST//PF naked//T.d.Concept-Art//man at work
 
Reply
#2
Am facut trufe de ciocolata si le-am tavalit prin cafea proaspat "zdrobita" si zahar. O nebunie Smile[Image: zy6enesa.jpg]

Pt trufe:
200 ml frisca lichida
200 gr ciocolata amaruie (70% cacao)
50 gr margarina
O pastaie de vanilie
Metoda: incalziti frisca lichida cu semintele din pastaia de vanilie, la foc mic. Inainte sa fiarba, o luati de pe foc, adaugati margarina si ciocolata bucatele. Amestecati pana la omogenizare completa, adaugati putina esenta de rom. Dati la frigider 30-45 min.
O scoateti cand e intarita, faceti bilute in palma si le tavaliti prin cafea proaspat rasnita amestecata cu zahar.
Eu am zdrobit boabe de Kenya in mojar, ca sa fie mai grunjoase. Merge si cu rasnita setata pe grunjos Smile
Spor!
Bezzera BZ10, Rocket Boxer, 2 x Mahlkonig Vario, Obel Mito
 
Reply
#3
Reteta de la mega:

75ml bailey's
1 shot espresso (eu am incercat cu shot simplu dar cred ca ar merge si dublu)
25ml vodca (la urmatorul pun 20...s-a simtit prea tare vodca)
Sirop de ciocolata
Cuburi de gheata

Se amesteca toate in shaker si se orneaza cu boabe de cafea in pahar.

Destul de bun dar scumpicel bailey's..Sad
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#4
Coffee jelly.



Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
#5
(22-06-2014, 21:16)nickso Wrote: Destul de bun dar scumpicel bailey's..Sad

Cam tardiv raspunsul, da de ..

Daca e scumpicel il faci acasa si pe ala: http://www.cupcakeproject.com/2009/12/ho...youll.html
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#6
cu siguranță este de încercat. Merci
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#7
Lightbulb 
Rețetă: bere cu cafea! ~~~ Mai trebuie echipamentul... pentru bere! Heart