Am fost eu si mi-am petrecut dupamasa acolo. Nu este o prajitorie ci un magazin care distribuie cafea proaspat prajita de la Leonard. Pentru deschidere, demonstrativ au adus un prajitor si s-a prajit Jamaica Blue Mountain. A fost placut, am discutat despre cafea cu Marian (sper ca nu gresesc numele), o persoana extrem de agreabila.
Dupa prajire a preparat espresso, desi nu era totul pus la punct acolo din punct de vedere preparare/bar. Desi extragerile nu au fost perfecte (o rasnita medie, tamper plastic etc) Jamaica e o cafea extrem de interesanta. N-am mai baut niciodata pana acum, este bogata in arome, dulce, fara aciditate (mie imi plac cele cu aciditate). Am cumparat 200g pentru acasa si am preparat pe espressorul meu. E clar o cafea buna si speciala, simti ca e bogata in arome si ele sunt diferite fata de ce am baut uzual. In momentul asta nu simt ca imi doresc sa beau numai Jamaica. Nu as da 650ron/kg, pentru acest gust. Am mai baut acolo o Costa Rica, nu stiu daca din preparare sau din cafea (banuiesc ca din preparare - boabele aratau si miroseau perfect), este sub ce am baut de la Mihai/Sarkis pana acum.
Dezamagitor este ca vizitatorii insa nu aveau absolut nici o idee despre cafea. Cred ca nici nu stiau care e diferenta intre arabica si robusta si care e mai buna dintre ele. Dar ce sa mai spui despre proaspat prajit, macinatura etc. Majoritatea cereau espresso lung, si mi-a placut de Marian ca a refuzat sa ofere Jamaica Blue Mountain luuung.
Mi sa spus ca voi gasi acolo cafea proaspat prajita, si nu se va invechi in borcane pentru ca ce se invecheste e returnata, facuta amestec si trimisa in sistemul HORECA. Lunar ...
Sper ca cei care detin magazinul sa fie cu adevarat pasionati de cafea si sa se implice atat cat se poate in educatia clientilor si in prepararea cafelei.
Bineinteles, atasez fotografii.
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper