• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Recomandare va rog

#1
Salut.
As vrea sa evoluez pe latte art si la munca (desi sunt barman [Image: dodgy.gif] ) nu prea am cum, prea mica vanzarea pe cafea (traiasca draft-ul [Image: angry.gif] ). E o pasiune pe care vreau sa o dezvolt si cel mai bine e acasa. Am un buget de 2000 lei, pot sa-l mai urc pana in 2500 maxim. Ce recomandari ati avea pentru un espressor+rasnita+tamper decente? Nu vreau automate!
Multumesc, o zi placuta si plina de ... arome.
 
Reply
#2
Pentru latte art ai nevoie de presiune buna la aburi adica dual boiler sau heat exchanger. Heat exchanger este o tehnologie mai ieftina. Ca sa nu dai banii pe lapte, poti folosi apa cu detergent de vase. Cafea poti cumpara cea mai ieftina arsurabdin cash and carry. Undeva la 40lei/kg boabe. Ai nevoie si de rasnita pentru ca nu cred ca scoti crema buna pt latte art nici macar din robusta 100% daca mubeste rasnita proaspat. Poate mai bine dai banii acestia pe un curs de latte art. Doar de pe youtube este mai greu de deprins tehnica.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#3
(11-05-2016, 18:32)stefandinescu Wrote: Pentru latte art ai nevoie de presiune buna la aburi adica dual boiler sau heat exchanger. Heat exchanger este o tehnologie mai ieftina. Ca sa nu dai banii pe lapte, poti folosi apa cu detergent de vase. Cafea poti cumpara cea mai ieftina arsurabdin cash and carry. Undeva la 40lei/kg boabe. Ai nevoie si de rasnita pentru ca nu cred ca scoti crema buna pt latte art nici macar din robusta 100% daca mubeste rasnita proaspat. Poate mai bine dai banii acestia pe un curs de latte art. Doar de pe youtube este mai greu de deprins tehnica.

Mersi Stefan pentru sfat. Nici chiar atat de incepator nu sunt. Crema de lapte nu mai e de mult o problema, iar modele simple si de baza ca rosetta, heart, tulip, etc nu mai sunt de mult o bataie de cap. Dar ma simt stagnat si cum la munca nu-mi permit sa "experimentez" pe ceasca unui client, fac si eu ce stiu ca imi reuseste din prima. Mai exersez pe colege, dar 2-4 cappucino/zi nu e suficient. De asta am luat decizia sa imi iau ceva acasa. Dar nu stiu ce in bugetul meu. Curs de barista e si el in plan, dar pana la urma tot exersarea e sfanta!
 
Reply
#4
Cred ca e placut sa exersezi pe colege Smile
Intra pe site-urile de espressoare si ordineaza-le crescator duoa pret. Probabil Lelit are ceva in bugetul tau. Nu uita de rasnita. Poti incerca si echipamente second hand. Vezi aici pe bursa ce gasesti.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#5
Dacă scopul este cel declarat, adică doar exersarea și evoluția în latte art, atunci mi s-ar părea părea mult mai rentabilă exersarea pe cafele "de sacrificiu" - cumpărate de la bar pentru clienți fictivi, plătite cu bani din buzunar (poate patronul le-ar accepta și plătite la cost, și ar vedea lipsa profitului ca un cost de școlarizare pe care e dispus să și-l asume), apoi evaluate/gustate și... date la chiuveta (fiindcă în scurt timp vei fi apt să le faci suficient de bine încît să exersezi și pe ceștile destinate clienților :-D)
Lelit PL043MM + Gaggia Classic
 
Reply
#6
Dar de ce cafea? Inka, sau altceva praf. Scuteste rasnita.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#7
Daca vrei numai sa exersezi si patronul te-ar lasa sa folosesti espresorul dar sa nu-i consumi cafeaua si laptele ti-ar trebui doar o rasnita in care pui cafeaua ta, si mai vi cu laptele tau de acasa. Daca vrei totusi sa ai scule acasa pt latte atunci iti trebuie tot sistemul.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mahlkonig Vario Home, Gene cafe cbr 101
Home coffee roasting is as fun and easy (or as exacting and technical), as you want to make it!
 
Reply
#8
Pai uite, exerseaza asa : https://www.youtube.com/watch?v=mvHsiNYQdiU
 
Reply
#9
Asta e. Pudrezi cacao.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#10
omul avea o scuza sa-si ia espresor si rasnita si voi i-ati demontat-o.... Smile
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mahlkonig Vario Home, Gene cafe cbr 101
Home coffee roasting is as fun and easy (or as exacting and technical), as you want to make it!
 
Reply
#11
Lasa, ca ii ajunge cu colegele, acasa mai DIY.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)