• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Recomandare rasnita pentru cafea la ibric

#1
Tinand cont de Black Coffee Friday, imi puteti recomanda un model rezonabil de rasnita pentru cafea la ibric? Stiu lista modelelor recomandate pentru espresso, dar pentru ibric trebuie sa macine mult(?) mai fin.

Caz concret: MM Steel nu este recomandata pentru asa ceva, cel putin asa mi-au spus la service.
Lelit PL043MM
 
Reply
#2
pai o rasnita cu lame e potrivita pt ibric. e si mult mai ieftina decat un burr grinder care-l folosim noi la espresso. noi folosim asemenea rasnite pt ca ne trebuie control asupra gradului de macinare si particulele de cafea sa fie relativ egale. pt cafea la ibric singura caracteristica care te intereseaza e sa macine fin si de cerinta asta se achita cu succes o rasnita cu lame.

[Image: rasnita-de-cafea-rc-21-16312_big.jpg]
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Vario Home, Mazzer Major, Gene cafe cbr 101, prajitor DIY fluid bed cu TC4
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#3
Eu fac destul de des (in weekend-uri) la ibric, as zice ca e cu atat mai buna cu cat e mai fin macinata. Mai fina decat pentru espresso.
Recomandarea mea este catre o rasnita manuala, cea electrica macinand undeva sub granulatia de filtru. Plus cantitatea minima le una electrica, ce trece de 50g odata, ceea ce inseamna ca trebuie pastrata si se pierd din arome.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#4
Deci Porlex Big Grin (cel putin pana in acest moment)
Lelit PL043MM
 
Reply
#5
Si Hario este foarte OK pentru asta. Si sensibil mai ieftina.
Imi place mai mult Porlex-ul, dar pentru ibric diferente nu prea sunt (referitor la calitatea macinarii).
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#6
Daca tot vine BCF nu ar fi rau sa te orientezi catre una electrica. Manuala are cam acelasi pret mereu. Practic, daca stii ca te pasioneaza espresso si vrei in viitor sa-l incerci, cumpara o rasnita care sa iti satisfaca si pofta de ibric de acum dar si nevoile viitoare de espresso/aeropress/frenchpress/vacuum etc.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
(05-06-2013, 14:35)Lyvyoo Wrote: Daca tot vine BCF nu ar fi rau sa te orientezi catre una electrica. Manuala are cam acelasi pret mereu. Practic, daca stii ca te pasioneaza espresso si vrei in viitor sa-l incerci, cumpara o rasnita care sa iti satisfaca si pofta de ibric de acum dar si nevoile viitoare de espresso/aeropress/frenchpress/vacuum etc.

Asta incerc sa fac, dar din lista de rasnite recomandate pentru espresso nu stiu care e in stare sa macine cat mai fin pentru ibric.
Lelit PL043MM
 
Reply
#8
In mod normal, orice rasnita STEPLESS (gen I-mini sau PL043MM) ar trebui sa te lase sa macini de la faina pana la bolovani.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)