• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Recomandare cafea espressor

#1
Salutare,

As dori sa imi recomandati o cafea pentru un espressor automat. M-ar interesa ceva care sa coste undeva pana in 80 lei kg/ boabe.

Pana acum am incercat Lavazza Oro, Julius Meinl, una vandduta de reprezentanta Delonghi din Mall Baneasa, vreo doua sau trei tipuri de cafea Etolia si una de la Starbucks.

Cel mai bine m-am impacat cu Lavazza si cu cea vanduta de cei de la Delonghi (nu Kimbo, alta).
Cele marca Etolia nu mi-au placut deloc, aveau tot felul de arome de fructe/vanilie care nu mi-au placut.
Cea de la Starbucks nici nu am putut sa o beau, era extrem de tare. Ce e drept, am cumparat de la ei cea mai tare cafea pe care am gasit-o, dar pur si simplu nici macar o ceasca nu am putut bea. Prea tare si cu miros de ars sau nu stiu cum.

Acasa am un espressor Saeco automat, nu mai stiu exact modelul. Stiu, nu e din cele manuale, stiu discutiile, dar nu am timpul necesar aprofundarii si nici timpul necesar sa fac cafea manual. Mia mult, a fost o optiune a sotiei, ea e multumita de aparat, dar inca sunt in cautare de cafea cat mai potrivita, asa ca tot testez.

Acum am in aparat o cafea Etolia Columbia Supremo, dar nu ma prea incanta.
Am comandat astazi un kg de cafea boabe Corsini, care costa vreo 75 lei/kg.

Caut o cafea cu aroma de ...cafea, fara tot felul de arome exotice.

Am dat de acest forum si as dori si indrumarile voastre.

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Daca  doriti info suplimentare, va rog sa imi spuneti.
 
Reply
#2
La birou am luat Saeco Intelia, e povestit mai pe indelete pe undeva anul trecut de ce si cum.

O alimentez cu HotSpot, in special promotiile, si Claro, mai rar. cam 4-5 kg pe luna, media pe undeva pe la 65 lei kg.
Pentru colegi a fost o revelatie, multi nu stiau pana atunci ce e aceea cafea care are alt gust decat amara... mare parte din ei o beau acum fara zahar Smile
 
Reply
#3
Un coleg de-al meu foloseşte Rioba. Vine o dată la două luni cu o pungă de 1 kg, albastră (dar cafeaua nu e decofeinizată, ci obişnuită).
Are tot un espressor automat şi mi-a servit o dată o cafea făcută la el. Nu m-a dat pe spate, dar mi s-a părut băubilă. Amăruie şi cu gust de cafea, aşa cum vrei.


Astă vară am stat în gazdă la cineva care folosea cafea Bellarom Crema cu un espressor Philips 4000. Ştiu bine, pentru că întâmplător le-am prins în fundalul unei poze. De asemenea, cafea era băubilă, sau, oricum, deloc neplăcută.
Lelit 41TEM+43MMI+XMC013+PL100, IMS CI200, Ascaso filter, Motta 35cl+thermo.
Hario Skerton, Clever Dripper, AeroPress, French press, V60, Moka pot, cezve.
 
Reply
#4
Credeam ca vorbim de cafea proaspat prajita... Confused Huh
 
Reply
#5
Orienteaza-te spre arabica proaspat prajita. In general cafeaua cu gust clasic creste in america de sud. Deci cauta la prajitorii locali o columbia care sa iti convina la pret. Dar daca nu ai espressor manual si rasnita atunci nu stiu daca o sa fie vreo diferenta

Ca idee un aparat entry level si o kinu 38 nu e cine stie ce paguba la buget. Iar dupa cateva saptamani de obisnuinta ritualul de dozare + rasnire + pregatire puck + tampare+ shot va dura undeva la 2-3 min. Diferenta un ceasca in schimb e imensa.. si altcumva incepe dimineata decat cu o ciorba amara din saeco.. toti am fost reticenti la inceput.. si cu greu ne-am desprins de krups sau saeco dar acum nu ne-am intoarce
Bezzera Strega (de vanzare);  kinu M-68
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)