Hello There, Guest! Login Register


Rasnita pentru French Press

#1
Vin cu o intrebare ceva mai modesta: ce rasnita manuala ar fi mai ok pentru un french press? Lupta presupun ca se da intre Hario si Porlex, la alt nivel fiind idealul Lido 2 care e cu mult peste buget.

Din pacate nici Hario nici Porlex, din ce-am citit pe net, nu produc niste rezultate de speriat la nivel de macinat "coarse", producand destul de mult praf si macinatura neuniforma. Un compromis sunt dispus sa fac (eventual cu mod-urile "ghetto" gen banda adeziva sau elastica in jurul mecanismului sau axului pentru a le fixa), dar intrebarea ar fi: care din cele doua, Hario Mini si Porlex Mini (sau patru daca punem si fratii lor mai mari Skerton si Tall), ar porni din start cu un avantaj in zona macinarii "coarse"?

O alta intrebare ar fi daca merita sa-mi indrept atentia spre o rasnita electrica mai ieftina din categoria Gaggia MDF / Ascaso I-mini / Lelit PL043MMI ? Difera cu ceva uniformitatea macinaturii "coarse" sau aparitia prafului in comparatie cu Hario sau Porlex ca sa merite luate in calcul, sau sunt preferabile mai mult in cazul unei macinaturi pentru espresso? Singurul plus probabil ar fi ca ar fi un pas important spre un espresso, dar daca macinatura coarse nu difera prea mult, as prefera portabilitatea unei rasnite manuale pentru moment.
 
Reply
#2
Electrica.
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe
 
Reply
#3
Tot electrica recomand si eu.
Nu am reusit ceva rezonabil pentru french press pe Porlex.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#4
Cu siguranta  o rasnita electrica dintre cele enumerate are axul mai stabil si constructia mai buna fata de hario sau porlex. Discutia se schimba atunci cand vorbim de Lido / Pharos, care au fost gandite la un alt nivel (si de pret si de calitate).

In mod normal, o rasnita stepless nu este ideala daca vrei diverse tipuri de macinaturi, de la grosier la fin (acum sau in viitor) acest tip fiind ok pe espresso. Iar pentru ce ai tu nevoie nici nu merita sa investesti mai mult de 150E.  Performantele cele mai bune pe asa ceva le are DIP DK30/40  Smile   Avand in vedere ca Lelit PL43 (in trepte) a iesit din fabricatie, a ramas doar Gaggia MDf la 675 de lei, dar cu acel dozator pare cam incomoda acasa. Ascaso sunt rasnite stepless toate. Pe site-ul Lelit  apare un PL53 care stiam ca e cu dedicatie pentru americani si stepless, insa pe pagina oficiala apare ca avand 7 trepte. Poate of fi diferite in functie de piata de desfacere.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#5
Uh speram sa nu fie chiar asa imensa diferenta, acum e si mai grea decizia Smile Bine, mai intervine si alta problema, 5 zile din 7 beau cafeaua (sau la plural, ca ar mai fi una la pranz / dupa amiaza) la serviciu. De-asta ar conta mult portabilitatea unei rasnite manuale, degeaba m-am entuziasmat eu gandindu-ma la cele electrice Sad

Am vazut ca pentru Skerton este un kit de la Orphan Espresso care imbunatateste foarte mult macinatul mai grosier. Voi ati mai cumparat de la ei? Costa mult transportul / taxele vamale / etc?
 
Reply
#6
Asta e si cazul meu, si dilema mea. Big Grin
Cel mai simplu: schimba metoda de preparare. Aeropress sau V60 ar trebui sa fie OK.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#7
Da probabil un Aeropress o sa fie urmatorul pas pentru cafeaua de la birou, dar mai astept poate importa cineva si acele filtre de metal reutilizabile de la Able (Papa Jaques imi zicea intr-un mail ca e posibil in viitorul apropiat, om trai si om vedea) Smile

Pana una alta, am gasit comparativ frumos niste poze cu ce scoate fiecare rasnita (http://nathanpeterson.tumblr.com/post/26...ffee-nerds) si am comandat un Skerton si kitul de la OE (la care transportul a fost surprinzator doar $3).
 
Reply
#8
La cat costa filtrele de Aeropress, aia sa fie cea mai mare cheltuiala...

De ce nu te-ai dus pe Lido? Ca doar era cea mai buna in review...  Big Grin
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#9
Ar fi fost frumos nu? Smile Poate daca ma apuca febra asta mai tare probabil o sa-l iau in calcul comparativ cu cele electrice de mai sus, fiindca arata superb si pare sa rasneasca destul de rapid cat sa nu devina un chin
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)