• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Rasnita manuala KINU - M68

(16-03-2017, 20:02)Lyvyoo Wrote: O saniuta pentru varianta honne home ma refer, ca sa torni boabele mai repede.

o schita ceva de mana, dimensiuni, nu sunt familiarizat
 
Reply
Pai tot cam acolo s-ar ajunge. Trebuie sa fie ceva gen palnie. care sa se infiga intr-o gaura din capac.
O mica problema ar fi ca de la RDT se cam lipesc boabele pe traseu si trebuiesc ciocanite.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|[size=small]MYY47 Aerolite|[/size]Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
o chestie care am observat-o eu e ca la RDT trebuie pastrata constanta cantitatea de apa folosita. adica daca folosesti odata 3 picaturi si alta data 5 vor aparea modificari de curgere.

mi-a sositit palnia de plastic, noua talpa si tijele suport de la kinu. cu RDT si palnia de plastic retentia e infima.

o chestie care am patit-o si mi-a scos peri albi o bucata e ca mi-a intrat niste cafea intre sistemul de reglaj si cutitul interior iar rasnita a inceput sa se comporte ciudat. curgerea variaza f. mult de la o extractie la alta. daca observati comportamentul asta, demontati, curatati si apoi montati la loc.

(16-03-2017, 20:15)baloozzy Wrote: O mica problema ar fi ca de la RDT se cam lipesc boabele pe traseu si trebuiesc ciocanite.

dark side of the RDT. Smile
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Vario Home, Mazzer Major, Gene cafe cbr 101, prajitor DIY fluid bed cu TC4
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
Ideea fiind aceeasi, de redistribuire a fractiei macinate astfel incat sa fie cat mai uniforma, confirm ca metoda lui Radu Carutasu este mai buna decat metoda mea constand in tel + WDT.

Astazi am scotocit casa cu tamperul in mana, ca sa am dimensiunea diametrului, cautand ceva din care sa confectionez un pahar. Toata ideea e sa aiba peretii subtiri (ca in cazul lumanarii lui Radu) si drepti.

RDT, rasnesc in paharul Kinu, torn prin rotire in paharul confectionat, pun portafiltrul peste (capac), intorc la 180 de grade in pozitia normala, agit de cateva ori, tap orizontal si apoi dublu vertical, iar la final tampare. Fara WDT. Am tras azi doua shoturi consecutive, ambele la 27 de secunde, ceas, 20 grame in, 38 out.

Numai ca acum trebuie sa cumpar alta apa termala pentru sotie . Atentie, pentru cei care incercati acasa, mai intai depresurizati recipientul! . L-am taiat cu ajutorul unei panze se bomfaier si am finisat marginile cu un smirghel.

[Image: bc0848ef78b97b65f7a7e2391cda9519.jpg][Image: ef1d095cdfaf44e0fbbeab5d8d94e1f8.jpg][Image: 247e56b37296a32463b4fb2bdcace52d.jpg][Image: 0e5238f74ef0d29cd8d5c35b581929e7.jpg]
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig K30 Vario, Kinu M47
 
Reply
(16-03-2017, 20:21)Fane Wrote: o chestie care am observat-o eu e ca la RDT trebuie pastrata constanta cantitatea de apa folosita. adica daca folosesti odata 3 picaturi si alta data 5 vor aparea modificari de curgere.
Trebuie sa o testez. Eu mereu pun la primul shot mai multa apa (un puf in plus) ca apoi mai raman stropi pe pahar. Curgerea nu e aceeasi.
Cu inelul Tidaka (arcurile scoase) se ajunge la mizerie 0.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|[size=small]MYY47 Aerolite|[/size]Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
(15-03-2017, 11:51)Alin T. Wrote: Tehnica mea este urmatoarea:
   
Merci frumos Alin/Radu pt informatii si pt faptul ca ne-ati facut pe unii dintre noi sa deschidem mai larg ochii.
Vad ca zic cei de la HG one ca problema distributiei defectuoase apare doar la rasnitele conice tip HG/Kinu/etc, dar observ o imbunatatire foarte mare si la rasnita mea, facand toti pasii de dupa rasnire cu mai multa rigurozitate (precizez ca eu nu fac RDT pt ca am cafea in hopper de ceva timp si mi se pare mai comod si mai consistenta macinatura in felul asta).
merci si extractii consistente Smile
 
Reply
Buna seara, eu am incercat distributia cafelei direct cu borcanul colector de la M47 bagat in portafiltru, agitat de cateva ori si tampat. Nu acopera in totalitate portafiltrul dar dupa cateva ciocaniri usoare ale pf se distribuie minunat. Rezultatul: cele mai bune extractii de cand am prins microbul expresso. Nici de rdt, nici de ocd nu mai e nevoie ... Multumiri domnului Radu Carutasu pentru idee.
Brewtus-R; Macap M7D; Kinu M47
 
Reply
PAHAR NOU

Cu siguranta ca tot ce se intampla pe forum, in legatura cu aceasta rasnita, este monitorizat si de reprezentantii producatorului.
Am primit un pahar nou care schimba complet modul de colectare a macinaturii si de mutare a acesteia in sita portfiltrului.

[Image: 4BWjk37.jpg]

Noul pahar se fixeaza cu magneti, direct sub cutite, prin indepartarea palniei.
In acest mod se macina diect in acesta.

[Image: L4jKvZK.jpg]
[Image: WfsMfHt.jpg]

Paharul se poate pozitiona si pe talpa, iar macinatura sa curga prin palnie.

[Image: NzVB1h3.jpg]

Dupa ce se macina, capacul se aseaza perfect pe sita portfiltrului, asemeniea unui inel Tidaka. Magnetii lipesc paharul de sita si fac din agitarea macinaturii (echivalent WDT), o operatiune foarte simpla.

[Image: jKSesHk.jpg]
[Image: Cu0LVGu.jpg]

Acest pahar scurteaza mult etapa de pregatire a pucului, eliminand o serie de manopere, necesare cu vechiul pahar.
Am primit asigurari ca, odata cu introducerea noului model in fabricatie, acesta va fi livrat in Romania tuturor detinatorilor de Kinu M68.
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68-electrica, Hottop P

 
 
Reply
Super idee si multumiri pentru follow up! Sper sa il cunoastem curand pe father of Kinu, intr-un reportaj / interviu la fabrica Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
ma simt invidios pe Radu. Smile de ce el primeste primul jucariile?
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Vario Home, Mazzer Major, Gene cafe cbr 101, prajitor DIY fluid bed cu TC4
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
Pentru ca el a fost cu propunerea
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
(25-03-2017, 00:42)Fane Wrote: ma simt invidios pe Radu. Smile de ce el primeste primul jucariile?

Fane ,
nu incerc decat sa imi fac viata cat mai usoara Huh .
Sunt genul de om care cauta drumul drept si simplu, fara complicatii. Rolleyes
De cand am Si Kinu M68 in casa am observat ca ma pot bucura zilnic de extractii cu gusturi deosebite.
Am subliniat si Kinu deoarece folosesc in paralel si K30, doar ca, am vazut ca una nu o inlocuieste pe cealalta ci ca se completeaza reciproc.
Ca sa fiu mai precis spun ca ce imi livreaza in ceasca Kinu M68 nu poate K30 si invers.
Caracteristicile total diferite ale macinaturilor provenite de la cele doua rasnite imi aduc in ceasca bauturi cu spectru de gusturi la fel de diferite.
Daca, pentru espresso, o cafea prajita light prefer sa o macin cu K30, in mod categoric, aceeasi cafea prajita mai profund o prefer macinata pe Kinu M68.
Pentru cappucinno prefer K30 pentru cafelele mai light si pentru cele cu arome echilibrate si merg pe Kinu M68 in cazul celor prea dure, cu un bitter prea pronuntat.

Pornind de la cele de mai sus si avand in vedere ca folosesc ambele rasnite, in functie de ce doresc sa aduc in ceasaca ca gust din cafelele pe care le am la dispozitie, am dorit ca trecerea de la rasnita electrica la cea manuala sa nu reprezinte un efort care sa ma determine sa renunt la placerea unui gust pe care sa il prefer, din cauza dificultatii sau a disconfortului de a-l obtine.

De cand am cumparat rasnita Kinu M68 am parcurs diferite etape, pornind de la dezamagire si insatisfactie pana la placerea si bucuria de a o avea in dotare, prin prisma rezultatelor din ceasca.
Insatisfactiile au fost generate initial de la faptul ca rasnita se misca pe blat in timpul macinarii, de efortului ce mi se parea prea mare pentru a rasni, de inconsistenta curgerilor, de multitudinea de operatii, care implicau manopera suplimentara fața de cea necesara la electrica Vario K30, de faptul ca ramaneau resturi de cafea pe traseul de macinare ...

Permanent am postat pe forum aceste aspecte si, in paralel, le-am adus la cunostinta si producatorului.
Am gasit un partener foarte receptiv la semnalele pe care le-am dat si, impreuna am gasit cateva solutii pentru imbunatatirea rasnitei Kinu M68.

Asa a aparut talpa cu diametru mai mare, capacul din cauciuc cu rol de pompa, bratul de actionare cu manerul marit pentru a permite manevrarea cu patru dgete fata de trei initial, tija cu amprenta pentru fixarea in surub si, acum paharul care se aseaza perfect in sită.

Ce apreciez foarte mult este deschiderea de care a dat dovada producatorul fata de aceste aspecte sesizate, in sensul analizarii si prezentarii unor solutii concrete.
Daca talpa, pompa si manerul au ajuns la toti posesorii de Kinu M68 din Romania, in curand si paharul va intra in posesia tuturor.
Spun asta deoarece producatorul m-a asigurat de fiecare data cand a facut vreo modificare ca, de aceasta, vor beneficia toti cei care, in Romania, au cumparat rasnita Kinu M68.

In acest moment paharul prezentat de mine este doar un prototip, finisajele vor fi altele, la fel si culorile inelului si ale paharului (negru exterior si aluminiu in interior, cu inelul de fixare tot negru).

Acestea sunt motivele pentru care primesc aceste jucarii.
In loc sa cedez impulsului initial de a vinde rasnita imediat dupa ce am cumparat-o, am preferat sa tin legatura cu producatorul, cu dorinta de a o face cat mai usor utilizabila prin comparatie cu rasnita electrica din dotare, K30.

De la bun inceput mi-am dorit sa verific daca cutitele conice aduc in ceasca un spectru diferit al gustului fata de cele plane. Dupa ce m-am convins ca asa este, pentru a avea parte de satisfactii personale maxime legate de calitatea gustului extractiilor, mi-am dorit sa pastrez si rasnia Kinu M68.
Nu in orice conditii insa. De aici si implicarea mea in a gasi solutii pentru o utilizare cat mai placuta si cat mai usoara.
Puteam sa apelez la cunostinte si sa rezolv de unul singur aceste mici neajunsuri.
Rasnita nu ar mai fi avut un aspect placut si, cu siguranta, nu as fi pastrat-o.
Faptul ca aceste modificari au fost facute de producator pastreaza aspectul placut al rasnitei si echilibrul conceptului.
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68-electrica, Hottop P

 
 
Reply
La mine nu a ajuns nimic si nu am fost contactat vreodata. Pe 24 februarie am vandut rasnita
Expobar Brewtus IV + ECM V-Titan 64, V60+Kinu M47
 
Reply
(25-03-2017, 09:19)vladdooo Wrote: La mine nu a ajuns nimic si nu am fost contactat vreodata. Pe 24 februarie am vandut rasnita

Probabil ca a vazut pe forum ca ai vandut rasnita.

Talpa noua si capacul pompă au ajuns la mine (dar si la alti posesori de Kinu M68) spre sfarsitul lunii februarie, iar paharul (prototip) la inceputul acestei saptamani.
Pana atunci am folosit doar improvizatii.
Manerul refacut in varianta finala, cel cu lungimea pentru patru degete fata de trei acum, nu a ajuns si folosesc tot o varianta improvizata.

Din cate am inteles toate aceste componente modificate se fac in colaborare cu furnizori externi
(din tara dar altii decat producatorul rasnitei in ansamblul ei).
Din aceasta cauza si durata de timp dstul de mare, pana ce variantele finale ale acestor schimbari sunt produse, ajung la fabrica si de acolo la noi.

Repet si eu am fost surprins de fiecare data cand am primit prin curier cate un pachet expediat de producator.
Mi s-a intamplat chiar sa nu imi dau seama la ce folosesc anumite lucruri.
De ex capacul din cauciuc.
Acesta a fost creat de producator plecand de la faptul ca, la un moment dat, i-am spus ca aplic cateva palme usoare pentru a crea o presiune in interiorul rasnitei si, astfel, sa imping afara resturile de macinatura (in vederea unei retentii cat mai apropiate de zero).
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68-electrica, Hottop P

 
 
Reply
Ma bag si eu in seama cu o intrebare, poate pare prosteasca dar mai bine sa ramana scris aici.
Aceste imbunatatiri vor fi aplicate si rasnitelor produse in continuare si vor beneficia de ele si cei care vor achizitiona rasnita ulterior?

Multumesc.
Expobar Brewtus IV,  K30 Vario, Kinu M47, VST 18/22, IMS 14/17/21, Tamper Concept Art - baza knock 58mm, baza 58,5mm, Acaia Lunar , V60.
 
Reply
Eu as zice ca produsul actual este cel cu imbunatatirile aduse pana acum, asta e rostul tuturor modificarilor: sa faca un produs cat mai bun.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
Paharul acesta nou se vinde si separat?
Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
pt ce ai nevoie de pahar? ca daca ai m68 achizitionat pana acum urmeaza sa-l primesti gratuit, seriile urmatoare urmeaza sa fie dotate standard cu el. sau pt alta marca de rasnita?

am incercat si eu sa fac pahar dintr-o lumanare dar la mine se elecrizeaza ca la balamuc. o gramada de cafea merge pe langa, chestie care nu se intampla la paharul original. in schimb palnia de plastic e un mare pas inainte. cu ea si cu 4 picaturi de apa am retentie aproape 0. cantaresc cafeaua intr-un pahar de plastic, adaug 4 picaturi de apa, agit si macin. folosessc dupa aia un soi de furculita facuta de mine dintr-un tel care l-am taiat si i-am lasat 4 sarme de vreo 3-4 cm. ma gandesc sa pun poze cu el pe forum si daca mai sunt doritori sa-l fac la "pret de productie", adica sa plateasca cat dau eu pe tel-ul care-l modific (vreo 16 ron) si transportul catre ei. face aceiasi treaba cu furculita tidaka. sau daca vor sa ia ideia si sa-l construiasca singuri.

si eu am trecut cu rasnita asta prin diferite faze. am ajuns si sa-i schimb cutitele. am crezut ca le-am busit. am luat legatura cu cei de la kinu si mi-au furnizat un set nou de cutite. sincer, acu nu sunt chiar foarte convins ca cele care le-am dat jos erau stricate, dar nici nu mai am chef sa le pun inapoi si sa fac teste comparative, intre timp am inceput sa ma imprietenesc din nou cu ea. ce am observat eu e ca daca timpul extractiei trece de 20 secunde (fara a numara cele vreo 8 preinfuzie, am pompa rotativa si preinfuzia se face separat) gustul cafelei se duce spre biter intr-un ritm mai accentuat decat la vario din dotare. dar la 20-22 secunde cafeaua are o dulceata si un buchet foarte bun.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Vario Home, Mazzer Major, Gene cafe cbr 101, prajitor DIY fluid bed cu TC4
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
Paharul mi-ar trebui ca sa agit cafeaua pentru o distributie mai buna. Nu are legatura cu rasnita. Trebuie sa se potriveasca pe sita.
Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
Trebuie intrebat la kinu, sau era un user care se lauda ca face talpile de tamper la strung cnc, probabil ar putea sa le faca si el. La imprimanta 3d e posibil sa fie probleme cu electrizarea, dar cred ca ar merita incercat.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Vario Home, Mazzer Major, Gene cafe cbr 101, prajitor DIY fluid bed cu TC4
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
Ce pahar și ce m-ar incanta un pahar din acesta la portafiltru aparatelor cu grup e61.
Și dacă Domnul Kinu e așa de maleabil, il rog frumos să-mi facă și mie o râșniță model ( gen m38 , m47), adică, rasnita sa fie in diametru cat acest pahar pe care il văd la RaduCarutasu și vede Domnul Kinu ce cuțite conice se potrivesc, de 60mm sau 59mm sau 58mm,...., . Și cu adaptor pentru electrica.
M-ar incanta tare mult doar o râșniță sa o pot folosi și acasă și în concediu cu ȚOIUL (paharul) asta minune și forma m38.
Beneficiile paharului vor conta mai mult decât greutatea și dimensiuniile mai mari.
( Poate pe viitor cer o râșniță manuala cu adaptor de prindere, să pot rasni direct in portaftru). ,Smile)))))))
Că văd că pe niciunul nu a refuzat. Smile
Mulțumesc frumos Domnule Kinu ( Che ).
Saeco Poemia HD8427/19 + PID, KINU M47, Expobar 4 HX-PR, termometru, filtru apa BWT.
 
Reply
Sim78, de 1 aprilie e gata Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
Perfect, atunci îți fac cadou râșnița mea pentru capsule, să folosești și tu Expobarul la capacitate maxima Smile
Saeco Poemia HD8427/19 + PID, KINU M47, Expobar 4 HX-PR, termometru, filtru apa BWT.
 
Reply
Ma intreb daca scula asta se poate monta pe axul manivelei M68...

http://www.espressoman.ro/forum/Thread-R...5#pid64375

eventual prinsa de un suport pe placa de baza... Confused Huh
 
Reply
E ca si cum ai pune un motor de Trabant pe un Duster Big Grin

PS: Valabil si pentru Mahlgut
Prezent: Expobar Brewtus IV-R, Ceado e37s, Popper Roaster DIY cu Artisan (controller WiFi by Csabitec)
Trecut: GC 2014 (PID XMT7100+PT100+SW RS3), Macap M2D, Kinu M47
 
Reply
Nici eu nu cred ca variantele cu bormasina sunt solutii pentru rasnita manuala. Oricum pentru un M47 un motor de 7.2v nu este suficient .... iti trebuie cam dublu dupa parerea mea ca sa poti rasni si roasturi mai light . Pentru carbonizate ar putea fi ok si 7.2v ...
Brewtus-R; Macap M7D; Kinu M47
 
Reply
Nu la tensiune te uiti, ci la cuplu.
15Nm ar trebui sa ajunga, nu ai decat sa incerci cu tamperul dinamometic, ca sa vezi cata forta ai nevoie Smile

Cu aspectul... chiar voiam sa amintesc de Mahgut. Smile
Poate la ei nu isi iau rasnite din astea tinerii, ci pensionarii terminati de artroza Tongue
 
Reply
stiu ca gradu de rasnire difre in functie de multi factiori (cafea, basket, espressor etc) dar sunt curios voi pe la ce gradatie rasniti.. eu cu 18 g in EPHQ 14 pe strega sunt putin sub 0.6 ture si mi se pare mult prea spre fin..
strietman CT1, Kinu-M68;
 
Reply
Un review pe la englezi:



Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
E rasnita care a fost a mea
Filmul e facut de polonezul caruia i-am vandut-o
Expobar Brewtus IV + ECM V-Titan 64, V60+Kinu M47
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)