• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Rasnita Niche Zero

#61
Scrie clar in review-ul ala de pusei mai sus link, al lui DaveC, motorul are 1450 rpm si reductor care il aduce la 330 rpm.
Deci cuplul este multiplicat de vreo 4-5 ori, ca la honne.
 
Reply
#62
Da Renato , asa e ...ai dreptate...dar e si normal sa iti  convina  , se potriveste de minune la seringa , pentru ca in espresso ia-uite ce zice aici :

" ...remember, this grinder is
NOT suitable and will not work as designed for
Turkish grind, this was abuse testing!
..." Big Grin

" ...It might seem an unfair test for a domestic grinder,
but some people like a Scandinavian roast ….or just
beyond. This roast type is usually brewed coffee
not espresso (perhaps even more unfair)...." ...
Cool

...eu nu zic ca n-ar fi un balaur domesticit , dar... flacari mai scoate acum ...?

https://www.youtube.com/watch?v=pU0GSbe6r_4
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
#63
(16-09-2017, 12:42)renatoa Wrote: Vad ca DaveC in rewiev-ul foarte detaliat care a aparut chiar cu 2 saptamani inainte de discutia noastra aici pare sa fie destul de sigur de solutia adoptata pentru motor si reductor, nu asa evaziv ca in raspunsul dat tie... Confused

Mi se pare ciudat, in review vorbeste aproape ca si cum ar fi desfacut rasnita pana la nivelul motorului, nu pare sa isi dea cu parerea... Huh

DaveC a confirmat că a desfăcut râșnița, dar nu are voie să dea detalii din cauza clauzei de confidențialitate. Din același motiv nu poate spune dacă râșnița va avea exact aceleași cuțite de pe Mazzer Kony sau doar unele de aceeași dimensiune, nu poate dezvălui producătorul cuțitelor și nici puterea motorului.

Tot după DaveC, distribuția granulelor de cafea este 93% între 400-1000 microni, 6% sub 400 microni și 1% peste 1000 microni (a avut numai aceste două site Kruve). Ce scrie cu roșu este pentru Niche Zero:
[Image: hg5Ev2E.jpg]
Lelit PL81T, Fiorenzato F64E
 
Reply
#64
Distributia asta ar fi trista daca nu ar fi speranta ca setul de site a fost prea limitat pentru niste concluzii corecte.

si pe ce gradatie a fost asta, zice undeva ?
Pare de Aeropress... Confused Huh
 
Reply
#65
"Seems OK [alignment], certainly no problem with good shot, and taste. Problem is with particle analysis, almost all I could look at used logarithmic scales and I just had a set of sieves. I don't know how relevant the grind distribution thing is to be honest, or what it all means. if it helps though this is the closest thing I could find on the Internet, from Barista Hustle. with the Niche set so that less than 1% of the grind passed through the 1000 micron sieve and around 6% passed through the 400 micron sieve. 93% of the grind was between 1000 and 400 Micron. But even this scale uses some funny number like grams per 100 microns on the Y axis. make of it what you will."
Nu zice explicit pentru ce rețetă a măcinat, eu înțeleg că a reglat râșnița să se potrivească acelui grafic găsit pe net. Așa o fi? N-aș vrea să induc în eroare.
Lelit PL81T, Fiorenzato F64E
 
Reply
#66
Graficul ala este pentru espresso, si a mai fost pomenit in topicul de Feldgrind.
Teoria espresso zice ca ar trebui ca mai mult de jumatate din granule sa fie in jurul valorii de 300 microni.
Daca NZ in testul ala a dat 93% peste 400 microni, intr-un espressor asta va da o zeama lunga.
Sper sa nu fie pe cea mai fina gradatie... Confused Huh
 
Reply
#67
Eu am inteles ca plaja de reglaje este infinita incepand cu espresso. Dave pare consumator  de espresso si nu s-a plans de calitatea shoturilor, ba dimpotriva chiar le-a apreciat...
Brewtus 4, Eureka Zenith 65, Minipresso,  IMS 7g+17g, SmartScaleII, precomanda NicheZero
 
Reply
#68
De asta banui/sper ca distributia aia cu 93% la sita de 400 microni a fost o macinatura de Aeropress.
 
Reply
#69
Se numeste marketing agresiv, asa cum se intampla la toate produsele scoase pe piata si care au nevoie de reclama indiferent de calitatea reala.

O sa dezvalui in curand sa vedeti ce inseamna calitate reala vs ce promite si arata producatorul.
Grup saturat, preinfuzie tip Slayer, Pid Auber, Mazzer Kony, Acaia Pearl.
 
Reply
#70
*admin edit
Intr-o societate bazata barbar pe consum, marketingul e principala arma. Ramane de vazut cat de tare e in stare sa se compromita cineva pentru a face niste bani.
baby+pid+dimmer+bpm+opv, m47, ims, fluid bed roaster
 
Reply
#71
O sa-ti arat in 24 de ore, dupa ce postez review-ul cu dovezi. Sa vezi ce inseamna marketing si un review real.
Grup saturat, preinfuzie tip Slayer, Pid Auber, Mazzer Kony, Acaia Pearl.
 
Reply
#72
@Denis :La Niche?
Brewtus 4, Eureka Zenith 65, Minipresso,  IMS 7g+17g, SmartScaleII, precomanda NicheZero
 
Reply
#73
De unde sa faca review "Denis de pe espressoman" la un produs aflat in faza de preproductie? Daca nenea englezu' vrea sa fuga cu banii sau daca rasnita e un fail total e alta discutie si mai sunt vreo cateva luni bune pana vom afla ceva concret. 

Intrebarea mai corecta ar fi: ce ai cumparat in ultimii ani care sa nu fi beneficiat de marketing sau macar de promovare "probono" in comunitatile de profil.

*admin edit
baby+pid+dimmer+bpm+opv, m47, ims, fluid bed roaster
 
Reply
#74
S-ar putea ca Denis să vorbească despre un alt aparat din lumea cafelei, aparat prezentat de marketing într-un mod departe de realitate. S-ar putea, zic. Eu aștept review-ul.
Lelit PL81T, Fiorenzato F64E
 
Reply
#75
@dev - lăsăm atacurile la persoana pentru alte forumuri, te rog!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, manuala Kinu M47, nivelator Lelit PL121, IMS-uri,  Cafflano Kompresso in vacanta 
 
Reply
#76
Nu e nimic anormal nici la calitate nici la pret in rasnita asta. Daca Honne se poate face la 952 Euro, atunci asta merita 563 cu siguranta. Ambele nu contin decat un motor, o demultiplicare, cutite si o carcasa. Diferenta de pret este data in principal de setul dual de cutite de 68 la Honne, fata de cele de 63 de la NZ.

Problema cea mare sunt pasarelele din capul celor care emit sentinte ca sub 1000 nu merita sa cumperi nimic.
 
Reply
#77
...si tot la Honne beneficiezi si de sustinere / suport REAL palpabil , cat se poate de cinstit si verificabil...ceea ce nu este putin lucru , pentru ca la un moment dat , se va termina si perioada de garantie....si de atunci , esti pe cont propriu...( ca si utilizator...) , la Niche Zero , daca faci rost de piesa bine , daca nu ...alta rasnita ( ...motiv de upgrade... Big Grin ...nimic rau in asta ) si nu in ultimul rand , Honne e facuta sa reziste , inclusiv in mediu profi. , iar Niche este de uz domestic ...cred totusi ca oferta merita cantarita bine si nu putem sa ne imbatam cu apa rece , in schimb ...putem cumpara orice dorim...( doar suntem majori , vaccinati...etc.... Big Grin ...)...si avem libertate de miscare , secretul ...e sa avem si discernamant corect...si info corecta , sa putem alege fara mustrari de constiinta ulterioare...
       Personal ...ma bucur de aparitia lui Niche , insa ...pana nu vad concluzii avizate , o minima verificare in timp a fiabilitatii si rezultate decente - cat de cat in espresso si confirmate ( nu asa , in brew...) ...nu ma pot pronunta , dar nici sa ma infig k rama-n piatra , la achizitie...nu e o treaba desteapta. ( ...s-apoi ...tot patitu-i priceput... Big Grin ...)
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
#78
Daca ne uitam cum arata e evident ca Niche e facuta pentru home use. Comparatiile cu rasnite comerciale care ajung in bucataria cuiva sunt cvasi-inutile.

Niche se bate cu Sette, Atom si alte modele home-use din zona 500 de euro. Eu as fi foarte interesat de o comparatie M68 - Niche Zero. Pe mine m-a dezumflat nitel nivelul de zgomot din filmuletele postate de Dave dar ma gandesc ca e oarecum normal fiindca nu ai cum sa antifonezi o carcasa metalica relativ limitata ca spatiu.
baby+pid+dimmer+bpm+opv, m47, ims, fluid bed roaster
 
Reply
#79
metalica ? Confused n-am citit cu atentie tot, dar chestia aia alba mie imi tzipa a plastic... Huh
mie carcasa aia imi sugereaza una de espresor cu capsule, parca vad ca au gasit pe undeva o matrita care au refolosit-o ca sa reduca costurile Big Grin

zgomotul motorului e mic comparativ cu al rasnirii, si aia nu vad cum sa o antifonezi... Confused Huh
 
Reply
#80
Quote:The Niche Zero Grinder’s body is comprised of sleek aluminium casting and finished off with a solid hardwood trim, giving you a look of timeless quality. 

https://www.nichecoffee.co.uk/spec/

Se poate vopsi si aluminiul ca sa-i dea aspectul ala lucios.
baby+pid+dimmer+bpm+opv, m47, ims, fluid bed roaster
 
Reply
#81
E disponibila si in culoarea neagra (Midnight Black), e posibila schimbarea culorii pt cei care au comandat deja pe alb, insa se percepe o taxa suplimentara de 25£. E frumoasa si alba...Smile
Brewtus 4, Eureka Zenith 65, Minipresso,  IMS 7g+17g, SmartScaleII, precomanda NicheZero
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)