• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Rasnita Mahlkonig Vario + Espressor Ascaso Steel Uno Prof PID

#1
Salut tuturor

Acesta este primul meu mesaj pe acest forum. In primul rand doresc sa salut si sa felicit membrii acestei comunitati pentru pasiunea comuna si pentru analizele pana in cele mai mici detalii pe care le fac cu privire la prepararea acestei "licori magice". Desi nu sunt inscris pe forumuri si nu fac niciun fel de comentarii, scriu aceste randuri din respect pentru timpul pe care il petreceti aici, pentru sfaturile si ajutorul neconditionat pe care am observat cu mare placere ca vi le oferiti reciproc, si nu in ultimul rand pentru ca am obtinut o multime de informatii utile citindu-va. De la inceput fac precizarea ca doar ocazinal consumam ceea ce credeam eu ca este cafea (2, 3 cesti pe saptamana, si acestea preparate cu o cafetiera). Am "nimerit" pe acest forum intamplator, acum 1 saptamana cand ma documentam sa cumpar un aparat mai bun de preparat cafea pentru sotia mea care o consuma zilnic, precum si din speranta ca voi gasi ceva preturi Ok cu ocazia Black Friday. Nu aveam stabilit un buget pentru achizitie, dar nu m-am gandit ca am sa depasesc 500, 600 ron. Dupa ce am citit 2, 3 articole scrise de domnul Liviu Fratila nu am reusit sa ma mai dezlipesc de calculator si am petrecut o multime de ore pe acest site. In final, dupa foarte multe framantari am optat pentru o rasnita Mahlkonig Vario ( l-am rugat pe furnizor sa o calibreze pentru espresso, conform standardelor Espressoman, dupa cum am vazut undeva pe forum) si pentru un espressor Ascaso Steel Uno Prof PID ( pentru aceasta l-am rugat pe furnizor sa-mi sugereze cum pot sa reglez presiunea pompei de apa la valoarea de 9 bari fara a pierde garantia). Sper ca, cel putin din punct de vedere al dotarilor am facut o alegere OK, iar in ceea ce priveste procedura de preparare presimt ca voi mai petrece multe ore aici. Multumesc, in primul rand initiatorului site-ului, domnul Liviu Fratila, dar si membrilor care au facut postari si mi-au starnit curiozitatea si dorinta de a prepara un espresso OK ( dovada ca am plecat de la un buget initial de 500 ron si am ajuns intr-o saptamana la 4000 ron, sacrificiu facut prin renuntarea la multe alte dorinte, in conditiile in care nu ma dau banii afara din casa). Urmeaza sa comand si cafeaua prospat prajita, dar nu m-am hotarat inca la marca si cantitate (am inteles ca ar fii ideal sa fie consumata in 3 saptamani de la prajire). Daca aveti sugestii care m-ar ajuta sa gasesc "calea" catre espresso-ul perfect in configuratia tehnica pe care am ales-o si tinand cont si de faptul ca nu am mai experimentat niciodata, va multumesc anticipat.
 
Reply
#2
Bun venit si felicitari pentru achizitii! Sotia o sa fie cea mai fericita.

Incearca cu rabdare toate soiurile, proaspat prajite, rand pe rand: sarkis, contego, papajaques, ecuator, leonard, hedone, semiramis etc.
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
 
Reply
#3
Smile 
(02-12-2013, 00:08)G. Serban Wrote: Bun venit si felicitari pentru achizitii! Sotia o sa fie cea mai fericita.

Incearca cu rabdare toate soiurile, proaspat prajite, rand pe rand: sarkis, contego, papajaques, ecuator, leonard, hedone, semiramis etc.

Multumesc pentru sfaturi. Poate ma molipsesc si eu.
 
Reply
#4
Bun venit pe forum! Dar sa stii ca vorbim fara "dvs." Smile Ai facut o combinatie foarte ok de espressor si rasnita. Sa revii cu impresii si dupa achizitie, eventual pe topicurile dedicate fiecarui echipament in parte.

P.S. Voi muta acest subiect pe aria de prezentare useri si echipament - http://www.espressoman.ro/forum/Forum-Pr...echipament
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
Salut si bun venit !
Ma bag si eu in seama doar ca sa specific faptul ca sunt ,,invidios" pentru un astfel de inceput Smile
Sunt aparate bune si cred ca reprezinta dorinta fiecarui espressoman.
Desi si eu pana la urma m-am pricopsit cu un Gaggia Classic si cu o rasnita buna, cand cumperi cafeaua, se schimba schema total.
Cateva cafele vor fi clar de proba. Probabil inca un rand de cafele vor fi cu un gust mai...nu mai zic Smile.
Si deodata...ai sa bei ceva ce ti-ai dorit cu adevarat de la o cafea.
Cum zic americanii...trial and error.
Spor !
ECM Giotto HX/Expobar Office Pulser, Quamar M80 Electronic/Mahlkoning Vario Home I, tamper dinamometric Concept Art, La Marzocco Strada 18g
 
Reply
#6
(02-12-2013, 00:57)Lyvyoo Wrote: Bun venit pe forum! Dar sa stii ca vorbim fara "dvs." Smile Ai facut o combinatie foarte ok de espressor si rasnita. Sa revii cu impresii si dupa achizitie, eventual pe topicurile dedicate fiecarui echipament in parte.

P.S. Voi muta acest subiect pe aria de prezentare useri si echipament - http://www.espressoman.ro/forum/Forum-Pr...echipament

Salut Lyvyoo

Multumesc de urari. Ok, ne adresam la persoana a doua singular, insa nu-mi permit cu nimeni fara un acord prealabil. Scuze daca nu am postat unde trebuia, ma adaptez pe parcurs. Legat de impresii, sigur voi reveni. Deocamdata pot sa remarc promptitudinea furnizorului de echipamente care m-a contactat telefonic in mai putin de 24 h (am lansat comanda in 1 decembrie ora 23 si am fost sunat in 2 decembrie ora 16:30). In legatura cu espressor-ul, domnisoara care m-a sunat mi-a spus ca nu se poate modifica presiunea pompei de apa la valoarea de 9 bari, dar a promis ca mai intreaba un coleg, dupa ce i-am spus ca am citit pe forum ca unele persoane au facut aceasta modificare. In acest sens vreau sa intreb daca stii pe cineva care a modificat presiunea la un model de espressor ca cel comandat de mine, poate primesc vreo sugestie. Multumesc pentru sprijin.

(02-12-2013, 08:48)decadurabolin Wrote: Salut si bun venit !
Ma bag si eu in seama doar ca sa specific faptul ca sunt ,,invidios" pentru un astfel de inceput Smile
Sunt aparate bune si cred ca reprezinta dorinta fiecarui espressoman.
Desi si eu pana la urma m-am pricopsit cu un Gaggia Classic si cu o rasnita buna, cand cumperi cafeaua, se schimba schema total.
Cateva cafele vor fi clar de proba. Probabil inca un rand de cafele vor fi cu un gust mai...nu mai zic Smile.
Si deodata...ai sa bei ceva ce ti-ai dorit cu adevarat de la o cafea.
Cum zic americanii...trial and error.
Spor !

Salut decadurabolin

Multumesc de urarea de bun venit. Sa stii ca nu te bagi in seama, chiar apreciez pe oricine care gaseste cateva minute si-mi face sugestii, deoarece chiar sunt incepator in acesta arta si orice sfat este binevenit.
Iti doresc multe espresso-uri reusite (nu stiu ce forma de salut se foloseste intre voi Wink).
 
Reply
#7
Ti-am raspuns pe topicul despre modificarea presiunii
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
(02-12-2013, 23:04)Lyvyoo Wrote: Ti-am raspuns pe topicul despre modificarea presiunii

Multumesc frumos !
 
Reply
#9
(01-12-2013, 23:31)beginner Wrote: Salut tuturor

Acesta este primul meu mesaj pe acest forum. In primul rand doresc sa salut si sa felicit membrii acestei comunitati pentru pasiunea comuna si pentru analizele pana in cele mai mici detalii pe care le fac cu privire la prepararea acestei "licori magice". Desi nu sunt inscris pe forumuri si nu fac niciun fel de comentarii, scriu aceste randuri din respect pentru timpul pe care il petreceti aici, pentru sfaturile si ajutorul neconditionat pe care am observat cu mare placere ca vi le oferiti reciproc, si nu in ultimul rand pentru ca am obtinut o multime de informatii utile citindu-va. De la inceput fac precizarea ca doar ocazinal consumam ceea ce credeam eu ca este cafea (2, 3 cesti pe saptamana, si acestea preparate cu o cafetiera). Am "nimerit" pe acest forum intamplator, acum 1 saptamana cand ma documentam sa cumpar un aparat mai bun de preparat cafea pentru sotia mea care o consuma zilnic, precum si din speranta ca voi gasi ceva preturi Ok cu ocazia Black Friday. Nu aveam stabilit un buget pentru achizitie, dar nu m-am gandit ca am sa depasesc 500, 600 ron. Dupa ce am citit 2, 3 articole scrise de domnul Liviu Fratila nu am reusit sa ma mai dezlipesc de calculator si am petrecut o multime de ore pe acest site. In final, dupa foarte multe framantari am optat pentru o rasnita Mahlkonig Vario ( l-am rugat pe furnizor sa o calibreze pentru espresso, conform standardelor Espressoman, dupa cum am vazut undeva pe forum) si pentru un espressor Ascaso Steel Uno Prof PID ( pentru aceasta l-am rugat pe furnizor sa-mi sugereze cum pot sa reglez presiunea pompei de apa la valoarea de 9 bari fara a pierde garantia). Sper ca, cel putin din punct de vedere al dotarilor am facut o alegere OK, iar in ceea ce priveste procedura de preparare presimt ca voi mai petrece multe ore aici. Multumesc, in primul rand initiatorului site-ului, domnul Liviu Fratila, dar si membrilor care au facut postari si mi-au starnit curiozitatea si dorinta de a prepara un espresso OK ( dovada ca am plecat de la un buget initial de 500 ron si am ajuns intr-o saptamana la 4000 ron, sacrificiu facut prin renuntarea la multe alte dorinte, in conditiile in care nu ma dau banii afara din casa). Urmeaza sa comand si cafeaua prospat prajita, dar nu m-am hotarat inca la marca si cantitate (am inteles ca ar fii ideal sa fie consumata in 3 saptamani de la prajire). Daca aveti sugestii care m-ar ajuta sa gasesc "calea" catre  espresso-ul perfect in configuratia tehnica pe care am ales-o si tinand cont si de faptul ca nu am mai experimentat niciodata, va multumesc anticipat.
salut.doresc si eu sa achizitionez acelasi tip de espressor dar in combinatie cu o rasnita macap. observ ca il detii din 2013.spune-mi te rog daca marita efortul.
ca si fiabilitate cum se comporta, sau daca merita ceva bani in plus pentru un al aparat.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)