• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Rasnita La Scala MXA

#1
Buna ziua, sunt in faza de prospectare a pietei in vederea achizitionarii unei rasnite pe care sa o folosesc impreuna cu un aparat Gaggia Classic si am ocazia sa achizitionez o rasnita La Scala MXA la un pret destul de bun. Pe net nu am gasit mare lucru despre aceasta rasnita doar cateva specificatii tehnice dar nu mi-am dat seama ce fel de reglaje se pot face legat de granulatie.In comparatie cu Lelit PL43MMI(la care m-am gandit) ce parere aveti, care sa o cumpar tinand cont ca Lelit are cutite conice iar La Scala are cutite plane de 65 mm (cred), si La Scala e mai ieftina  fiind putin folosita.Daca cineva a avut tangenta cu aceasta rasnita va rog sa ma ajutati.Multumesc.
Gaggia Classic 9-10 bari,Macap/La Scala MXA,VST 15 si 18
 
Reply
#2
O sa incep prin a spune ca nu am experienta directa cu aceasta rasnita.

Se pare ca e de fapt Macap MXA (MX automatic) facut pentru La Scala, cotata in liga cu Mazer SuperJolly. E o rasnita comerciala care calitativ e peste Lelit, de departe.
Dezavantajele ar fi ca daca e varianta dozer o sa ai mai mult de curatat pe ea si o retentie mai mare. Plus ca e mult mai inalta.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#3
(07-01-2015, 14:58)coffeesnob Wrote: O sa incep prin a spune ca nu am experienta directa cu aceasta rasnita.

Se pare ca e de fapt Macap MXA (MX automatic) facut pentru La Scala, cotata in liga cu Mazer SuperJolly. E o rasnita comerciala care calitativ e peste Lelit, de departe.
Dezavantajele ar fi ca daca e varianta dozer o sa ai mai mult de curatat pe ea si o retentie mai mare. Plus ca e mult mai inalta.

Multumesc pt raspuns, este varianta dozer si este foarte inalta dar cred ca se poate modifica bolul de deasupra, sa pun unul mai mic.
Gaggia Classic 9-10 bari,Macap/La Scala MXA,VST 15 si 18
 
Reply
#4
Photo 
M-am hotarat si am achizitionat rasnita La Scala.Sper ca am facut o alegere buna, maine cumpar si cafea proaspata si incep incercarile.Atasej si o poza in care se vede cat e de mare fata de espresor.Vreau in viitorul apropiat sa indepartez dozerul si sa inlocuiesc containerul de cafea cu unul mult mai mic.Dac ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi su unde sa ma uit ar fi super.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Gaggia Classic 9-10 bari,Macap/La Scala MXA,VST 15 si 18
 
Reply
#5
Hehe, noroc ca nu ai dulapuri deasupra. Sa vedem cum umpli acuma bolul cu cafea, ai ce turna in el Big Grin Big Grin .
Ai putea sa incerci sa il tai cu un dremel sau ceva, sa il faci mai mic ca inaltime. Sau daca rasnesti doar pentru o cafea-doua odata poti sa-l scoti de tot.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#6
Am cumparat azi cafea proaspata(Brazil Santos si Columbia) si am facut primele doua cafele. Fata de cum iesea cu cafea macinata din comert (Lavazza Prefect espresso) este o diferenta destul de mare, spuma e ok,gustul ok, dar curgerea este prea rapida.Am modificat presiunea la 9,5 bari (cel putin asa imi arata manometrul cu care am verificat),sitele sunt VST de 15 si 18 gr, dar cred ca am de facut multe incercari pana gasesc granulatia corecta.In rest rasnita e destul de silentioasa fata de cum ma asteptam dar trebiue sa-i inlatur dozerul neaparat fiindca ramane multa cafea in el.Nici tamper nu am decat cel care a venit cu aparatul(din plastic, o porcarie),eventual poate imi recomadati unul ok calitate/pret pt.58mm.
Daca aveti sa-mi dati alte sfaturi sau ponturi pentru a reusi sa scot o cafea cat mai aproape de adevar, le primesc bucuros.
Gaggia Classic 9-10 bari,Macap/La Scala MXA,VST 15 si 18
 
Reply
#7
Macar pentru inceput, respecta tutorialul de aici apoi posteaza in forum pe topicurile potrivite, in functie de problemele pe care le intmpini. Aici va ramane doar discutia despre aceasta rasnita.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
OK, asa voi face.
Gaggia Classic 9-10 bari,Macap/La Scala MXA,VST 15 si 18
 
Reply
#9
Photo 
Revin atasand doua poze cu madificarile facute la rasnita. Am indepartat bolul pentru cafea sidozerul l-am inlocuit cu un flacon de 2L taiat. Cand am desfacut rasnita sa scot dozerul am constatat ca ramane foarte multa cafea pe traseul de la cutite pana la iesirea din dozer, pot spune ca adunate snt vreo 5 grame minnim. Asa am rezolvat problema, cat macin atat ajunge in portafiltru dar apare o alta problema(la care ma asteptam): aproape toata macinatura se electrizeaza si se lipeste de peretii flaconului .Cu ajutorul unei pensule reusesc cam in 30 secunde sa directionez cafeaua spre portafiltru.Acum sunt in cautarea unui inlocuitor pentru flacon, ceva din inox.Revin cu poze dupa ce reusesc sa termin modificarile.


Attached Files Thumbnail(s)
       
Gaggia Classic 9-10 bari,Macap/La Scala MXA,VST 15 si 18
 
Reply
#10
Incearca metoda asta si vezi daca se mai electrizeaza.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)