• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


ROSSA HC HAND ESPRESSO

#1
Wink 
Buna seara,
As dori sa stiu daca ati incercat espressorul manual Rossa Hc hand espresso ( http://www.portaspresso.com/) fiindca imi doresc sa achizitionez asa ceva. Stie cineva de unde sau cum sa procedez caci cei din australia nu o vand decat ei si nu am cum poate daca o aduceti dumneavoastra . Va multumesc anticipat.
 
Reply
#2
Comanzi ce doresti de la ei, platesti prin pay pal si astepti coletul,
Dar transportul va costa ceva...
Daca shipperul lor nu are Ro pe harta poti apela la un alt transportator (UPS, TNT, DHL, etc).
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#3
As dori sa stiu daca merita privind raportul calitate pret Rossa HC hand espresso.  Repet e singura care imi ofera mobilitate pe munte , oriunde.
VA ROG DATI-MI UN SFAT.
 
Reply
#4
Nu cred ca l-a testat suficient careva sa iti spuna daca merita. Constructia lui pare una solida si cred ca se pot scoate shot-ri reusite. Pe munte cred ca e TOP. Si mie mi-au facut ochii ca la pacanele cand l-am vazut, dar si peste 1700 lei e o suma. Sa dea vantoru' espresso ca eu ii dau un V60 Tongue.

(01-05-2014, 17:41)Alin Stanica Wrote: Repet e singura care imi ofera mobilitate pe munte , oriunde.
VA ROG DATIMI UN SFAT.
Ar mai fi la un pret mai mic Rok Espresso (unde ai si reducere pentru forum plus garantie in Ro) si Handpresso si Mypressi.
Sa ne spui si noua ce ai hotarat.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#5
Toate sunt dependente de apa fierbinte...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
dupa ce am vazut pe filmulet / forumuri cam ar trebui sa-ndeplinesti urmatoarele conditii:
pentru varianta cu aer comprimat tre sa ai si o pompa tapana. Una de bicicleta nu prea face suficienta presiune
la cea cu manivela tre' sa ai brandu' tapan sau cana mare, altfel riscul de a imprastia cafea in afara canii / paharului e destul de mare. Ai optiune un trepied dar asta implica o masa si nu-mi inspira o incredere deosebita.
Ce am citit fugitiv pe forumuri sunt destui cei ce le lauda, dar intamplator sunt de obicei cei ce le-au pus la vanzare... Huh
Pretul mi se pare cam mare, doar pentru o perioada scurta (deplasare, vacanta) nu-si prea are rostul. Daca n-ai o sursa de curent acolo unde stai si vrei sa treci de la cafeaua facuta la ibric / foc e foarte posibil sa fie o evolutie interesanta.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#7
Asta este si ideea sa fac cafea independent de surse de curent, spatiu in casa (fata de un espressor electric fbun) un ritual placut in compania unor prieteni cu povesti; fapul ca te implici in a face ceva cu atentie si placerea de adegusta in final acea crema fabuloasa cu culori intense de aramiu; etc. Imi doresc, ofer ,o jumate de ora care sa ma fericiasca intr-un final ce imi incanta papilele si sufletul. Este precum acea primenire a barbatului pe prispa casei dimineata cu un ciob de oglinda prins in cui si un lighean cu apa fierbinte langa un brici cu lama incinsa in apa fierbinte, tras pe curea si toate cele unui ritual de sambata dimineata inainte de a merge in targ.
Sunt cateva ritualuri ce dau sens insufletirii vietii atat la femei cat si la barbati care s au uitat, racit odata cu curentul, becul, periuta de dinti electrica si altele ce au facut ca omul sa devina dependent de ele intr un cuvant lancezire a trupului si mai grav a sufletului. Nu spun ca nu sunt de trebuinta dar nu tot timpul. Iertattima ca am deviat.
:-)
Cu drag tuturor
 
Reply
#8
De ar fi sa tii de idee pan' la capat ar trebui sa tragi si o plimbare pe jos pana la o plantatie de cafea ca sa te aprovizionezi cu materie prima neatinsa de mainile murdare ale tehnologiei.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#9
Eu am asa ceva: Rossa PG Air Aluminium.

E foarte buna. Am setul.

Cel mai inalt temperature am facut cu 95C.
 
Reply
#10
Si cum e la gust cafeaua comparat cu un espresso facut la expresor? Sunt f. curios ..
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#11
(29-04-2015, 04:54)coffeesnob Wrote: Si cum e la gust cafeaua comparat cu un espresso facut la expresor? Sunt f. curios ..

E comparabil, dar resultatul poate sa fie subiectiva. Eu cred , daca experimentezi, poti sa faci espresso comparabil cu espresso facut de un aparat mult mai scump/comercial.
Poti sa joci cu variabile, temperatura, presiune, cu cafea si poti sa faci orice vrei. Plus, e portabil si nu-i nevoie de intretinere.
Trebuie numai curatata/uscata.

Am Rosco Mini si Rossa PG Aluminium. Voi cumpara Rossa PG Brass sa vad care-i differenta. Ross Spencer spune ca diferenta nu e significanta.

Scuzati-ma pentru ortografia... Nu am vorbit romaneste demult...

Aici e o fotografie..

[Image: 2w3rexu.jpg]
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)