12-04-2016, 09:45
(This post was last modified: 12-04-2016, 09:47 by RaduCarutasu.)
Am deschis acest subiect deoarece am fost intrebat de mai multe ori despre parerea mea in legatura cu calitatea macinaturii unei rasnite manuale .
Intrebarea vine in legatura cu faptul ca si la rasnitele electrice se discuta, alaturi de tipurile de cutite , de marimea acestora, despre profilurile de taiere si despre viteze optime de rotire ale cutitelor dar si despre puteri ale motoarelor atunci cand se urmaresc anumite caracteristici ale macinaturii (granulatie, uniformitate, finess... ).
La rasnitele manuale puterea motorului este data de capacitatea de efot a utilizatorului , viteza de rotatie a cutitelor este in legatura cu cheful din momentul rasnirii iar constanta vitezei este afectata, pe langa cele 2 aspecte de dinainte si de duritatea boabelor si de concentrarea utilizatorului asupra procesului de rasnire.
Este limpede ca sunt multe variabile la mijloc, astfel incat, la prima vedere, pare destul de dificil sa se realizeze doua macinaturi identice si , in consecinta, doua extractii identice in zona gustului.
Daca mai suprapunem aici si variabilele introduse de expresor, aparent, situatia s-ar complica.
Propun aceasta tema pentru a incerca sa clarificam cat mai multe dintre aceste aspecte, poate si altele care vor aparea .
Nu am nicio experienta cu rasnetele manuale si as dori ca cei care folosesc de mai mult timp asemenea modele sau au o documentare mai serioasa in aceasta zona sa-si prezinte experientele.
Pot fi ajutati in acest mod multi colegi care doresc sa foloseasca asemenea rasnite si care pot gasi aici intrebari la nelamuririle pe care le au .
Extractii reusite tuturor!
Intrebarea vine in legatura cu faptul ca si la rasnitele electrice se discuta, alaturi de tipurile de cutite , de marimea acestora, despre profilurile de taiere si despre viteze optime de rotire ale cutitelor dar si despre puteri ale motoarelor atunci cand se urmaresc anumite caracteristici ale macinaturii (granulatie, uniformitate, finess... ).
La rasnitele manuale puterea motorului este data de capacitatea de efot a utilizatorului , viteza de rotatie a cutitelor este in legatura cu cheful din momentul rasnirii iar constanta vitezei este afectata, pe langa cele 2 aspecte de dinainte si de duritatea boabelor si de concentrarea utilizatorului asupra procesului de rasnire.
Este limpede ca sunt multe variabile la mijloc, astfel incat, la prima vedere, pare destul de dificil sa se realizeze doua macinaturi identice si , in consecinta, doua extractii identice in zona gustului.
Daca mai suprapunem aici si variabilele introduse de expresor, aparent, situatia s-ar complica.
Propun aceasta tema pentru a incerca sa clarificam cat mai multe dintre aceste aspecte, poate si altele care vor aparea .
Nu am nicio experienta cu rasnetele manuale si as dori ca cei care folosesc de mai mult timp asemenea modele sau au o documentare mai serioasa in aceasta zona sa-si prezinte experientele.
Pot fi ajutati in acest mod multi colegi care doresc sa foloseasca asemenea rasnite si care pot gasi aici intrebari la nelamuririle pe care le au .
Extractii reusite tuturor!
BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)