16-02-2016, 23:09
Ieri am intrat în posesia râșniței macap mc4 stepless.Pot să fac o comparație cu Ascaso I1.
1dupa ce am măcinat cafea cu ambele astfel încât să am o curgere de 25ml/25sec din fiecare ,palpatoriu în cafeaua râșnita cu ascaso se simțeau unele granule mai mari
2 crema mai groasă la macap când o învârt pe marginea cescutei iar culoarea rămâne mai închisă spre sfârșitul extracției
3 am făcut două cafele subextrase ,cea din macap clar mai echilibrata fără extreme acide sau amare
4 macap mult mai silențioasă ....nu mă așteptam la cum arata
5 reglajul macinaturii cu puțină ingeniozitate e foarte usor de facut
6 retentia:la primele râșniri a reținut ceva cafea...cred ca până ce se umpleau acele spații de lângă cutite.,acum si cu o periuță de dinți reușesc să scot din ciocul de curgere tot atâtea grame câte bag.... cu un mic efort,asta în 15-20 sec(la 18g aproximativ 4-5 rămân în cioc...eu prefer cafeaua prăjită spre second crack )
Toate acestea mă fac să trec peste unele neajunsuri,probabil am să modific ciocul de curgere cu unul din inox oglinda și sa-i schimb înclinația ( ca și cum am observat la m4d )...aici aștept sugestii
p.s. pe cartea tehnică are o semnătură cu pix/stilou (deci nu imprimată) a unui responsabil cu producția ei
1dupa ce am măcinat cafea cu ambele astfel încât să am o curgere de 25ml/25sec din fiecare ,palpatoriu în cafeaua râșnita cu ascaso se simțeau unele granule mai mari
2 crema mai groasă la macap când o învârt pe marginea cescutei iar culoarea rămâne mai închisă spre sfârșitul extracției
3 am făcut două cafele subextrase ,cea din macap clar mai echilibrata fără extreme acide sau amare
4 macap mult mai silențioasă ....nu mă așteptam la cum arata
5 reglajul macinaturii cu puțină ingeniozitate e foarte usor de facut
6 retentia:la primele râșniri a reținut ceva cafea...cred ca până ce se umpleau acele spații de lângă cutite.,acum si cu o periuță de dinți reușesc să scot din ciocul de curgere tot atâtea grame câte bag.... cu un mic efort,asta în 15-20 sec(la 18g aproximativ 4-5 rămân în cioc...eu prefer cafeaua prăjită spre second crack )
Toate acestea mă fac să trec peste unele neajunsuri,probabil am să modific ciocul de curgere cu unul din inox oglinda și sa-i schimb înclinația ( ca și cum am observat la m4d )...aici aștept sugestii
p.s. pe cartea tehnică are o semnătură cu pix/stilou (deci nu imprimată) a unui responsabil cu producția ei
Profitec 700 Pro, Eureka Zenith 65E