• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Proiect propriu instalatie de prajire

#1
M-a muscat in final si pe mine microbul asta , iar in urma unei cercetari mai atente , am constatat ca i-mi trebuie un gen de dispozitiv de prajire care nu stiu daca se incadreaza la " typ corretto". Lucrez de doua zile la proiect printre picaturi si pot spune ca dispozitivul trebuie sa fie extrem de simplu , ieftin , sa nu foloseasca energie electrica deci nici senzori si sa fie modular pentru voiaj.
Asa cum spunea herr @radudani am apelat la canibalism tehnologic si incerc sa ma bazez pe un proiect existent cu ceva modificari ulterioare pe care doresc sa le aplic.
Dispozitivul vreau sa-l folosesc in gradina , atasat la grill-ul din dotare Tenneker ( gratare fonta ) , sa poata duce 500 gr boabe / sarja prajire uniforma si babeasca ( ca acum un secol - cu mangal ).
Baza proiectului pleaca de aici : https://www.youtube.com/watch?v=hpBC0F6DDbE si va suferi modificarile urmatoare , marimea - mai mare , toba hexagonala alcatuita din placi articulate pliabile si axul sprijinit pe doua triunghiuri echilaterale pentru stabilitate mai mare cu posibilitate de reglare pe inaltime ( sa-l pot apropia sau departa de suprafata gratarului ) - mai ieftin de atat nu vad cum s-ar putea si confectionat acasa ( la inceput din tabla aluminiu si sita din otel zincat de cernator - tromer , urmand ca mai apoi sa-l fac din inox ) daca merge si cred ca va merge. Singura investitie de inceput , va fi un termometru IR pentru a evalua cat de cat temperaturile. Dispozitivul se gaseste in comert : http://www.ebay.com/itm/Compact-Home-Manual-Stainless-Steel-Coffee-Bean-Roaster/262780206430?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D38530%26meid%3Dcf7cbaa5a1d
44cce9cd775a0003df054%26pid%3D100011%26rk%3D3%26rkt%3D9%26sd%3D262651149278

insa in varianta mica si mai greu pliabil.
Daca aveti ceva pareri  , sugesti sau injuraturi...astept cu mare drag... [Image: biggrin.gif]
Bezzera Strega Top | La Pavoni Expo 2015 | Honne (slim) | Sette 270W | Kinu M47, M68 | ECM S64 (TIN) | Gene CBR 101...etc
 
Reply
#2
Cu siguranta nu este coretto, care este 100% convectie, un fluid bed inversat.
La tine transferul de caldura e de toate tipurile, in proportii depinzand de starea carbunilor [Image: smile.gif]
 
Reply
#3
Mie mi-ar trebui asa ceva si chiar vreau sa fac si ceva experimente...
Oricum la urmatoarea furtuna geomagnetica mare , Romania pana-si va inlocui transformatoarele ridicatoare va dura luni de zile si atunci aeropress , kinu si carbuni...

La o chestie , daca merge , voi studia si alte tipuri de generatoare de caldura , dar pe acelasi proiect...nu cu tigaia... [Image: biggrin.gif]  cu maner rotativ...
Bezzera Strega Top | La Pavoni Expo 2015 | Honne (slim) | Sette 270W | Kinu M47, M68 | ECM S64 (TIN) | Gene CBR 101...etc
 
Reply
#4
@ Levo  Daca-i intradevar "simplu si ieftin " urmaresc cu interes !   [Image: ay.gif]
 
Reply
#5
Totusi, ce resorturi te-au impins spre aceasta alegere ? Confused Huh
 
Reply
#6
(30-12-2016, 15:53)renatoa Wrote: Totusi, ce resorturi te-au impins spre aceasta alegere ? [Image: confused.gif] [Image: huh.gif]

          Am gandit-o in urma citirii posturilor din topicul cu prajirea corretto si avand in vedere ca si prajirea cafelei e o arta in sine , se disting cam 2 cai de prajire prin prisma implicarii artistului prajitor , una - in care instrumentul face totul in urma programarii ( pe autopilot ) , si a doua - in care artistul e la mansa si aparatul vine ca o terminatie a creativitatii sale prin participare fizica directa. Bineinteles ca aici sunt o multitudine de variabile mixte , in care aparatul poate - mai mult sau mai putin - dar prajitorul trebuie sa conduca procesul cat mai bine , spre o finalizare a prajirii optima , in functie si de experienta lui...
           In situatia asta , m-am gandit ca prajirea elementara / bazala , babeasca sau din instinct cum vrei sa-i spui , ar putea avea rezultate multumitoare spre bune ( tot in functie de experienta dobandita in campul muncii ) , utilizand aceleasi principiu care a stat la baza prajitorilor de acum mai bine de daua secole , adica jarul de mangal ( o forta calorica ) si toba de prajire sau masinaria : https://www.sweetmarias.com/tradition avand cateva exemple de prajire acasa...din vechime , cand nu erau pistoale cu aer cald , bare de quartz , turbosuflante etc...
             Chestia devine folositoare atat in gradina proprie , cand dupa gratar si porumb , vinete , ardei si ciuperci , grill - ul sa incapataneaza sa mai arda / dogoare inca vre-o 2 ore...si poate fi la fel de utila , cand pleci la munte sau intr-o zona unde prezenta electricitatii e incerta si planuiesti sa stai mai mult de 2-3 saptamani ( de ex. in Delta la peste , sau pe Transfagarasan  cu cortul )...
               Personal cred ca trebuie sa mearga ( a mers si la stramosi ) , chiar daca nu excelent - macar bine si daca n-ar merge , o vom face noi sa mearga.
               Acum nu tin neaparat sa ma intorc la amnar , cand sunt atatea tipuri de brichete , dar tocmai pentru ca se poate si reprezinta o alternativa viabila , vreau sa incerc , mai ales ca nu costa mai nimic ...decat pasiune , ceva timp liber  si indemanare... [Image: smile.gif] .
Bezzera Strega Top | La Pavoni Expo 2015 | Honne (slim) | Sette 270W | Kinu M47, M68 | ECM S64 (TIN) | Gene CBR 101...etc
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)