12-02-2015, 12:08
Buna Liviu ,
cred ca ultima data am vorbit cu ani in urma pe softpedia cind exista doar forumul de expresoare....Intre timp cred munca ta de pionerat da facut ca mii de romani sa descopere adevaratul gust al cafelei proaspat prajite si sa realizeze ca tot ce au facut pina acum a fost doar un simulacru...vinzatorii de epresoare si cei de cafea cu siguranta ti-ar datora cu siguranta mult in ce priveste cresterea cifrei lor de afaceri.....felicitari..ok destul cu laudele....
personal eu sunt addicted de expresso prajit proaspat( 1 an jumate de la sarkis si de 2 ani jumate de la Ecuator
- deci pt mine orice problema la expresor devine catastrofala....
probleme...concret:
1. cam dupa doi ani si jumatate -poate trei ( cam de cind a intrat modelul lelit cu pid la cafemagia)- de folosire relativ moderata - 4-5 cafele duble pe zi- sifonul a inceput sa nu mai curga frumos , cu turture- ci a inceput pe alocuri in zona centrala sa aiba presiune mare- ca un dus dat la maxim.....rezultat....facea gaura rapid in cafea , nu mai creea presiune si aveam o cafea slaba ce curgea repede. ...defacind sita externa am observat ca intre cele 2 site exista o pasta, ca un fel de smoala- al care rol probalbil e tocmai acela de a incetini improscarea cu presiune a apei. pe alocuri era cam dusa.....am vrut sa scriu atunci sa vad oare cine ar putea sa puna din nou pasta....dar perspectiva de a trimite aparatul innapoi poate in italia doar pt o pasta de citava grame , si ramine fara aparat sptamani intregi m-a ingrozit.....
am rezolvat problema cu o impovizatie....dupa tamparea pucului pun pe zona central dreapta- acolo unde papa tisneste cu presiune mare- o moneda de 20 de penny-...ea preia presiunea locala a sifonului si presiunea se ridica din nou, iar extractia redevine normala....asta pina acum citeva zile.....cind
2. dupa cum scriu si alti posesori de lelit stringerea filtrului se face al naibii de greu...eu string cu putere si niciodata nu am ajuns la 90 de grade .....nu conta....conta doar sa nu curga apa pe linga....probabil asa sunt concepute. dar acum o spatamina filtrul s-a strins dintr-o data prea usor si atrecut cu 2-3 grade dincolo de de unghiul de 90 de grade. Problema este ca din acel moment presiunea pe manometru nu mai depaseste3 -4 bari , indiferent cit de tare tampez, sau micsorez granulatia de macinare.....chiar daca curge ff greu..sa zicem in peste 1 minut presiune ramane mica si cafeau este subextrasa......sita cred ca pe margini s-a uzat f mult- are si multe urme de folosire cum e si normal dupa citea mii de cafele facute. Sigur este sita pentru ca folosind sita mica de 7 grame se stringe din nou f greu si totul curge cum trebuie....cu banutul de 20 de centi of course...
Deci...unde gasesc o sita dubla pentru portfiltru de 57 ....mag-pro-ul nu ar piese pentru lelit....exista reprezentanta pt lelit in romania...?...
si bineinteles cum as putea rezolva presiunea mare din sifon.....fara sa ambalez si sa trimt aparatul pe undeva si sa fiu nevoit sa revin la cafea filtru pentru o perioada indefinita ..mai ales ca celalat aparat philipps l-am facut cadou dupa achzitionarea lelitului ....
scuze pt post-ul lung dar si disperarea e mare ...plus ca cei care si-au achzitionat lelituri stiu macar la ce sa se astepte...
atasez o imagine cu ' dusul "
Calin
cred ca ultima data am vorbit cu ani in urma pe softpedia cind exista doar forumul de expresoare....Intre timp cred munca ta de pionerat da facut ca mii de romani sa descopere adevaratul gust al cafelei proaspat prajite si sa realizeze ca tot ce au facut pina acum a fost doar un simulacru...vinzatorii de epresoare si cei de cafea cu siguranta ti-ar datora cu siguranta mult in ce priveste cresterea cifrei lor de afaceri.....felicitari..ok destul cu laudele....
personal eu sunt addicted de expresso prajit proaspat( 1 an jumate de la sarkis si de 2 ani jumate de la Ecuator
- deci pt mine orice problema la expresor devine catastrofala....
probleme...concret:
1. cam dupa doi ani si jumatate -poate trei ( cam de cind a intrat modelul lelit cu pid la cafemagia)- de folosire relativ moderata - 4-5 cafele duble pe zi- sifonul a inceput sa nu mai curga frumos , cu turture- ci a inceput pe alocuri in zona centrala sa aiba presiune mare- ca un dus dat la maxim.....rezultat....facea gaura rapid in cafea , nu mai creea presiune si aveam o cafea slaba ce curgea repede. ...defacind sita externa am observat ca intre cele 2 site exista o pasta, ca un fel de smoala- al care rol probalbil e tocmai acela de a incetini improscarea cu presiune a apei. pe alocuri era cam dusa.....am vrut sa scriu atunci sa vad oare cine ar putea sa puna din nou pasta....dar perspectiva de a trimite aparatul innapoi poate in italia doar pt o pasta de citava grame , si ramine fara aparat sptamani intregi m-a ingrozit.....
am rezolvat problema cu o impovizatie....dupa tamparea pucului pun pe zona central dreapta- acolo unde papa tisneste cu presiune mare- o moneda de 20 de penny-...ea preia presiunea locala a sifonului si presiunea se ridica din nou, iar extractia redevine normala....asta pina acum citeva zile.....cind
2. dupa cum scriu si alti posesori de lelit stringerea filtrului se face al naibii de greu...eu string cu putere si niciodata nu am ajuns la 90 de grade .....nu conta....conta doar sa nu curga apa pe linga....probabil asa sunt concepute. dar acum o spatamina filtrul s-a strins dintr-o data prea usor si atrecut cu 2-3 grade dincolo de de unghiul de 90 de grade. Problema este ca din acel moment presiunea pe manometru nu mai depaseste3 -4 bari , indiferent cit de tare tampez, sau micsorez granulatia de macinare.....chiar daca curge ff greu..sa zicem in peste 1 minut presiune ramane mica si cafeau este subextrasa......sita cred ca pe margini s-a uzat f mult- are si multe urme de folosire cum e si normal dupa citea mii de cafele facute. Sigur este sita pentru ca folosind sita mica de 7 grame se stringe din nou f greu si totul curge cum trebuie....cu banutul de 20 de centi of course...
Deci...unde gasesc o sita dubla pentru portfiltru de 57 ....mag-pro-ul nu ar piese pentru lelit....exista reprezentanta pt lelit in romania...?...
si bineinteles cum as putea rezolva presiunea mare din sifon.....fara sa ambalez si sa trimt aparatul pe undeva si sa fiu nevoit sa revin la cafea filtru pentru o perioada indefinita ..mai ales ca celalat aparat philipps l-am facut cadou dupa achzitionarea lelitului ....
scuze pt post-ul lung dar si disperarea e mare ...plus ca cei care si-au achzitionat lelituri stiu macar la ce sa se astepte...
atasez o imagine cu ' dusul "
Calin