06-12-2014, 19:53
De jumatate de an va studiez, de 3 zile sunt in posesia unui Lelit PL41TEM a unei PL43MMI, a unui tamper tot de la lelit si de azi si in posesia a 250 gr. Columbia si a 250 gr Chocolat. (corectez au mai ramas numai 100 gr Columbia )
Ca probleme intalnite pana acum:
O frumoasa domnisoara din ograda propie, a avut curiozitatea sa umble la rasnita si mi-a adus-o la 0.
Prin incercari cu Columbia (cate 14 gr.) am reusit sa aduc nivelul de rasnire la o cota acceptabila pt a scoate 60 ml in 26 de secunde. Si de aici incep problemele, cafeaua este amara, fara guler (1mm nu se pune) si de multe ori imi ramane pucul lipit de dus desi o tampez cu 14-14,5 kg (masurate pe un cantar electronic). Presiunea de extragere este intre 10,5 si 11, expresorul este incalzit, temperatura din timpul extragerii pleaca de la 94 de grade si ajunge spre 88-89. Am incercat o extragere si cu Chocolat si cam aceleasi rezultate am obtinut.
Nu inteleg unde gresesc.
Ca probleme intalnite pana acum:
O frumoasa domnisoara din ograda propie, a avut curiozitatea sa umble la rasnita si mi-a adus-o la 0.
Prin incercari cu Columbia (cate 14 gr.) am reusit sa aduc nivelul de rasnire la o cota acceptabila pt a scoate 60 ml in 26 de secunde. Si de aici incep problemele, cafeaua este amara, fara guler (1mm nu se pune) si de multe ori imi ramane pucul lipit de dus desi o tampez cu 14-14,5 kg (masurate pe un cantar electronic). Presiunea de extragere este intre 10,5 si 11, expresorul este incalzit, temperatura din timpul extragerii pleaca de la 94 de grade si ajunge spre 88-89. Am incercat o extragere si cu Chocolat si cam aceleasi rezultate am obtinut.
Nu inteleg unde gresesc.
Lelit PL41TEM, PL43MMI