Espressoman fresh
Posts: 5
Joined: Jan 2016
cluj
10-01-2016, 15:17
(This post was last modified: 10-01-2016, 15:20 by danidani.)
Buna ziua!
Am un espressor Gaggia New Baby de 2 ani, caruia i-a aparut o problema. Presiunea cu care curge cafeaua a scazut brusc (jetul e foarte subtire), iar zgomotul aparatului s-a modificat, in sensul ca pare ca se chinuie sa impinga apa (un zgomot mai infundat).
L-am curatat de doua ori cu solutia speciala pentru decalcifiere de la Gaggia, a fost ok o perioada dupa care, din cand in cand tot apare aceeasi problema.
Ma poate ajuta cineva cu o explicatie?
Multumesc!
Espressoman infocat
Posts: 911
Joined: Mar 2014
Rm. Valcea
Pana sa faca probleme ai mai facut decalcifiere? 2 ani fara e mult chiar si cu Bucovina cred. Back-flush faci regulat? Daca e f. plin de calcar trebuie desfacut - e simplu - si curatat mecanic sau schimbat boilerul.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman fresh
Posts: 5
Joined: Jan 2016
cluj
Aparatul a fost uitat cu butonul "ON" pornit cateva zeci de minute si parea a fi foarte incins, dupa evenimentul acesta a inceput problema prima data. Ar putea avea legatura?
Decalcificare nu am facut inainte de a aparea problema.
Aparatul este inca in garantie, asa ca nu l-as desface. (din cate stiu se pierde garantia daca il desfac)
Multumesc!
Espressoman infocat
Posts: 911
Joined: Mar 2014
Rm. Valcea
Nu ai mentionat ce apa folosesti, asa ca presupun Robinet. Temperatura mare accentueaza depunerile de calcar, adica ar putea fi picatura care a umplut paharul. Boilerul era 180ron cand am intrebat eu.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman fresh
Posts: 5
Joined: Jan 2016
cluj
(10-01-2016, 22:46)Zaheyu Wrote: Nu ai mentionat ce apa folosesti, asa ca presupun Robinet.
Nu am folosit nicodata apa de la robinet. Mereu am folosit apa plata aqua carpatica.
Dar daca am facut decalcificare, teoretic ar fi trebuit sa dispara problema daca era de la depunerile de calcar, sau exista posibilitatea ca prin mobilizarea depozitelor calcaroase sa se infunde la alt nivel?
Espressoman infocat
Posts: 161
Joined: Jan 2015
Bucuresti
(10-01-2016, 22:56)danidani Wrote: (10-01-2016, 22:46)Zaheyu Wrote: Nu ai mentionat ce apa folosesti, asa ca presupun Robinet.
Nu am folosit nicodata apa de la robinet. Mereu am folosit apa plata aqua carpatica.
Dar daca am facut decalcificare, teoretic ar fi trebuit sa dispara problema daca era de la depunerile de calcar, sau exista posibilitatea ca prin mobilizarea depozitelor calcaroase sa se infunde la alt nivel?
AC este cam periculoasa din perspectiva depunerilor.
Din pacate peste un anumit nivel al depunerilor decalciferea cu acid (citric) nu prea mai ajuta. Asa cum a spus si Zaheyu daca asta este cazul tau trebuie interventie mecanica.
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM
Espressoman Administrator
Posts: 12.585
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Foarte probabil sa fie calcar acolo. Aqua Carpatica e buna de baut dar nu pentru espressoare, avand o duritate foarte mare. Din pacate nu prea avem de ales decat Bucovina (era buna o concurenta si aici)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman fresh
Posts: 5
Joined: Jan 2016
cluj
Astazi a mers bine, nu au mai aparut problemel (fara sa fac nimic).
Imi recomandati sa folosesc apa plata Bucovina? sau ce alta apa ar fi buna pentru espressor?
Espressoman Administrator
Posts: 12.585
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Intai decalcifiere cu sare de lamaie (ai un articol pe blog) apoi apa cu duritate mica. Aici merge Bucovina sau una filtrata SI dedurizata, daca ai un astfel de filtru dedurizator.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman fresh
Posts: 5
Joined: Jan 2016
cluj
Multumesc mult pentru explicatii!