• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Probleme Gaggia Evolution

#1
Salutare!

De cateva saptamani incoace ma confrunt cu o problema la espressorul meu Gaggia. Am observat ca picura destul de multa apa pe la teava de aburi atunci cand fac cafeaua. Inca din momentul in care incepe sa se incalzeasca aparatul, deja incepe sa picure apa abundent, in ciuda faptului ca rotita e inchisa.

Din aceasta cauza am observat ca nici cafeaua nu mai iese ca inainte. Iese mult mai putin fierbinte si gustul si-a pierdut din intensitate.

Care credeti ca ar putea fi cauza problemei? Ce ma sfatuiti sa fac?
 
Reply
#2
In primul rand ar trebui sa incerci o clatire a robinetului de abur. Poti face asta prin deschiderea si inchiderea robinetului in timp ce pompa este actionata.
Urmatorul pas ar fi decalcifierea, in timpul careia trebuie efectuata aceeasi operatiune ca mai sus.

Folosesti abur la prepararea laptelui?
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
 
Reply
#3
Multumesc pentru sfaturi.

Problema e ca eu nu folosesc teava de aburi decat atunci cand fac decalcifierea aparatului. Asta inseamna cam o data la 1 sau 2 luni. Ultima decalcifiere am facut-o chiar saptamana trecuta. Din pacate aceasta nu a ajutat deloc la rezolvarea problemei. Din contra, parca acum curge apa si mai mult ca inainte.

O alta intrebare ar fi daca scurgerea asta de apa din teava de aburi imi afecteaza cu ceva presiunea cu care curge cafeaua.
 
Reply
#4
Scurgerea afecteaza presiunea de extractie dar nu stiu in ce masura. Depinde de mai multi factori: debitul pompei, daca ai supapa de reglaj al presiunii (OPV) si cat de mare este pierderea pe la teava de abur. Daca sunt 2-3 picaturi in timpul unei extractii, probabil ca nu prea conteaza, doar deranjeaza.

Acel robinet este mai dificil de curatat si se poate bloca cu bucatele de calcar desprinse in timpul decalcifierii. Incearca sa-l deschizi-inchizi la maxim in timp ce functioneaza pompa, poate se disloca bucatica de calcar ce impiedica inchiderea lui. Robinetul este pe con si poate fi dezasamblat doar prin taierea capatului tevii suport, care este 'stemuita'. Un tutorial am vazut pe grupul Gaggia de la Yahoo.
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
 
Reply
#5
Ok, am sa ma documentez si pe grupul Gaggia mentionat de tine. Iti multimesc inca odata foarte mult pentru sfaturi.

Evolution-ul vine echipat din fabrica cu aceeasi supapa de reglaj al presiunii (OPV) ca pe modelul Classic, sau nici macar nu are asa ceva?
 
Reply
#6
Nu, cei de pe grup cumparau valva de Classic si o montau pe Evo.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
Am inteles.

Ma tenteaza si pe mine niste modificari la Evolution. Pe langa valva OPV mai am nevoie si de alte imbunatatiri pentru a obtine un espresso mai bun??
 
Reply
#8
Teava de aburi de pe Silvia, PID, eventual serpentina de cupru in jurul boilerului si manometru.

O parere recenta si aici.

Despre fiecare modificare in parte se poate discuta pe topicurile dedicate.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)