• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Problema Solac

#1
Salutare tuturor,
Am de vreo 3-4 ani un expresor Solac NEW SQUISSITA PLUS Mod CE4551, luat inainte de a afla ce inseamna un expresor, dar asta e alta discutie. Pana acum s-a descurcat onorabil, dar azi in momentul in care trebuia sa faca abur,toata presiunea iesea in vasul de alimentare cu apa. Banuiesc ca e vreo supapa de vina.L-am desfacut, dar neavand un manual de service, nu pot decat sa presupun ca vinovata ar fi supapa din poza. Stie cineva cum il pot repara ?
Scuze dar nu pot urca pozele.
 
Reply
#2
Poza trebuie sa aiba maxim 400kb. Daca nu stii sa-i faci resize, pune-o pe un site de upload si lasa-ne link-ul aici. De obiecei, genul acesta de espressoare chinezesti, prind o negreala urata in boiler dupa atatia ani, li se intaresc si uzeaza furtunele de silicon etc. Ii trebuie o revizie totala, mergand pana la desfacerea boilerului, ca sa fii sigur.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
Am reusit cu pozele. Chestia aia neagra pare sa functioneze ca o supapa de retur, are inauntru o bila cu arc, dar nu mai inchide in nici un sens. Am incercat o curatare cu otet a supapei, fara rezultat.


Attached Files Thumbnail(s)
       
 
Reply
#4
(22-06-2014, 10:24)cstef30 Wrote: Am reusit cu pozele. Chestia aia neagra pare sa functioneze ca o supapa de retur, are inauntru o bila cu arc, dar nu mai inchide in nici un sens. Am incercat o curatare cu otet a supapei, fara rezultat.
Daca merge aburul inapoi in vasul cu apa, poate fi de vina si pompa. In pompa sunt supape care impiedica returul apei inapoi spre vas.
Trebuie si pompa desfacuta, curatata si vazut daca arcurile, sau supapele inchid cum trebuie.

Se poate si verifica, daca cu pompa oprita si adus la temperatura de abur, se scoate furtunul care merge din supapa spre vasul cu apa.
Daca iese abur sau picaturi de apa din supapa inseamna ca si ea e defecta.
 
Reply
#5
Cat timp merge fara a comuta circuitul de abur -este OK. Cand vreau sa fac abur intervine problema,am observat ca e furtun separat care vine in vasul cu apa, fara legatura cu pompa.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)