• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Presiune la dus - Gaggia Classic

#1
Salut,
am un Classic de maxim 3 luni (are probabil 100 de espressari la activ) si nu mai am presiune in dus. daca dau protafiltrul la o parte, picura prin el cam 5 picaturi, dispersate (deci corect) la 2-3 secunde. Aburul merge perfect, vineri masina a facut espresso perfect. Apa folosita e de la un aparat tip La Fantana. Pompa nu se chinuie, merge ca si cand totul ar fi in regula. Apa este, firesteWink, suficienta.

Are cineva vreo idee? Sau un numar de telefon de la un service?! La gaggia-service.ro nu raspunde nimeni Sad Merci!
 
Reply
#2
+40745609011
+40741176171
+40745604360
Str. Popa Petre nr. 1
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#3
Decalcifiere ai facut vreodata? Dar backflush?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
Multumesc amandurora!
n-am curatat nimic inca, credeam ca se face mai rar. am sa incep cu backflush si decalcifiere.

Liviu, ai un backflusher detergent preferat? da unde l-as putea cumpara offline (ca m i l-as cumpara chiar maine dimineatza, in drum spre espressor (si serviciuWink. merci din nou!
 
Reply
#5
Decalcifierea o faci mai rar daca folosesti o apa mai putin dura, Bucovina de exemplu. Trebuie sa te uiti pe analize si sa vezi cat Ca si Mg au. Daca valoarea Ca depaseste 10-15mg, atunci nu folosi acea apa la espressor. Solutia cealalta este folosirea unui dedurizator, dar in cazul unui espressor mic, tip Classic, nu se merita investitia, caci decalcifierea este simpla.

Backflush poti face la cateva zile doar cu apa, si in functie de cate espresso faci, vei face un backflush si cu detergent special. In general, la 3-4 espresso pe zi, cred ca ar trebui sa-l faci la doua-trei saptamani. Insa sita dusului poate fi curatat mai des, caci aduna depuneri de cafea.

Ca si marci, la decalcifiere este sfanta sare de lamaie, iar la backflush cele mai celebre sunt Urnex, Joe Glo si Puro Caff. Vezi pe google daca si cine le aduce in RO, indiferent de forma de existenta a magazinului.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
Multumesc mult, Lyvyoo. Ma tem ca e vorba despre pompa, n-a dat roade nici backflush-ul nici detartrajul...
 
Reply
#7
E in garantie? Adica vad ca are 3 luni, dar a fost luat de nou?

Mai exista posibilitatea ca acea apa sa fi fost foarte foare dura (si de obicei asa este cu apele plate/de izvor) si sa fi produs depunderi foarte mari, care au blocat vreun canal de comunicare, vreo gura de iesire etc. si sa ai nevoie de o decalcifiere manuala, prin desfacerea boilerului. Inainte se face insa un test de debit al pompei, desfacand aparatul. Nu gasesc link-ul de pe grupul yahoo Gaggia unde erau prezentate exact valorile ce trebuie obtinute. Daca iti ies sub limita, inseamna ca pompa are probleme. Daca iti ies normale, atunci e ceva pe traseu care obstructioneaza. Poate posteaza cineva aceste valori.

Dar daca aparatul este in garantie nu iti mai bate capul si ia legatura cu service-ul!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)