Am reusit in final sa montez si preincalzirea pe boiler. AM folosit 3m teava Cu de 6.3mm bercuita la un capat, un cot 1/8" filet ext + filet interior la boiler, la pompa un cot 1/8" filet ext + cupla rapida, iar pt conexiunea tevii cu furtunul de la pompa o cupla rapida dreapta 1/4", banda teflon, si juma de m de furtun.
Este diferenta foarte mare cam 70-80%, in timpul extractiei imi scade 2-3 grd apa in boiler dar am sa mai fac cateva modificari sa am 0 grd pierdere:
1) ar trebui un OVP inainte de spira de Cupru ( deoarece jumate din apa calda o arunca inapoi pe retur )
2) spirele nu le-am strans destul de tare incat sa faca contact 100% cu boilerul, una e sa atingi cu degetul o flacara si alta e sa ti degetul langa flacara cam asa si aici).
2. Culoarea cremei nu mai iese "patata" ci are o culoare uniforma, cafeaua a inceput sa prinda miros si gust. Primul shot facut dupa modificare a fost ciudat ca nu stiam ce miroase a fructe de padure prin casa, am inceput sa miros ca disperatul ...... o aroma de nedescris si consistenta cremei complet diferita(nu mai este ca o spuma ci ca o frisca este mai solida).
Ma gandeam in viitor(daca nu schimb Clasicul) sa pun mai multa teava sa castig ~300 ml de apa in boiler si eventual sa izolez boilerul. In 3 m de teava intra cam 60ml apa(V= pi^2 * R * H ) + 100ml al boilerului tot e ceva, adica se simte.
Este diferenta foarte mare cam 70-80%, in timpul extractiei imi scade 2-3 grd apa in boiler dar am sa mai fac cateva modificari sa am 0 grd pierdere:
1) ar trebui un OVP inainte de spira de Cupru ( deoarece jumate din apa calda o arunca inapoi pe retur )
2) spirele nu le-am strans destul de tare incat sa faca contact 100% cu boilerul, una e sa atingi cu degetul o flacara si alta e sa ti degetul langa flacara cam asa si aici).
2. Culoarea cremei nu mai iese "patata" ci are o culoare uniforma, cafeaua a inceput sa prinda miros si gust. Primul shot facut dupa modificare a fost ciudat ca nu stiam ce miroase a fructe de padure prin casa, am inceput sa miros ca disperatul ...... o aroma de nedescris si consistenta cremei complet diferita(nu mai este ca o spuma ci ca o frisca este mai solida).
Ma gandeam in viitor(daca nu schimb Clasicul) sa pun mai multa teava sa castig ~300 ml de apa in boiler si eventual sa izolez boilerul. In 3 m de teava intra cam 60ml apa(V= pi^2 * R * H ) + 100ml al boilerului tot e ceva, adica se simte.
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steam wand + Fiorenzato T80 + Latiera Motta + Tamper Motta + PID controller + VST 15gr