• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Prajitoria de cafea Guido Coffee, Bucuresti

#1
Acesta este topicul de prezentare al prajitoriei Guido, unde ii invit si pe ei dar si pe voi, sa scriem impresii cat mai clare, sincere si bine articulate, despre experientele din magazin si de acasa, cu boabele proaspat prajite.

Topicul cu discount 15% pentru forum este aici.

Vreau sa le spun bun venit in piata de cafea de calitate si pe forum, sperand sa dezbatem impreuna cat mai multe detalii (inclusiv tehnice) despre ce se intampla la Guido. O prima impresie a mea la primele degustari, am scris aici.

Asteptam si interventia lor in topic, cu amanunte interesante pentru espressomani, apropo de ce inseamna Guido, de la prajitor, la cafea, la stilul de prajire, la prezent, la viitor Smile

Bafta,
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
Salut, am fost chiar ieri cu sotia la o sesiune de degustare foarte interesanta pentru noi deoarece .. a fost intaias data. Gazdele au fost primitoare si rabdatoare cu noii veniti, inclusiv cu restul invitatilor.. Am degustat 6 tipuri de cafea prin doua metode diferite cupping si espresso. Eu luasem deja de 2 zile o cafea excelenta de la, ei Sullawesi cu care am testat noul meu echipament (din semnatura) si rezultatul a fost pentru mine excelent. Am fost destul de uimit ca si ai mei parinti au apreciat calitatea unui espresso "tare" dar l-am lungit un pic (corect) si sper sa renunte si ei treptat la cafeaua macinata pulbere (1 kg) Smile
Cred ca la Guido veti gasi o alternativa buna in domeniul cafelei prajite proaspat. Eu unul voi testa toate prajitoriile si voi vedea ce voi pastra..
Multumesc Lyvyoo, inca o data pentru detaliile primite pentru achizitia sculelor HOME coffee.. Smile poate as mai fi ezitat inca si acum si as fi testat acelasi espressor vechi de 4-5 ani DeLonghi care pur si simplu se incapataneaza sa nu scoata espresso-ul perfect si care costa cam cat Classic!!
Reducerea de 15% este binevenita!
Gaggia Classic, Lelit PL43MM
 
Reply
#3
Am cumparat si eu de la ei Ethiopia si Costa Rica, Ethiopia foarte buna, intepatoare la limba (asa cum imi place). Costa Rica e inca in punga, asa mi s-a recomandat sa stea 5 zile in acea punga. Aceeasi recomandare era si pentru Ethiopia dar nu am rezistat ispitei Tongue. Oamenii te intampina cu zambetul pe buze si abia asteapta sa-ti impartaseasca din experienta lor. Felicitari ! Sa nu uitam si de discount.
Multumiri si lui Liviu pentru tot ce face prin acest site.
Expobar Brewtus IV, Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18 g, 22 g, IMS 14 g, 17 g, 21 g, Tamper dinamometric Concept Art - knock, Cantar Hario, V60.
 
Reply
#4
Ii multumim lui Liviu pentru introducere si pentru cuvintele frumoase pe care le-a scris despre noi.
Probabil ca sunt foarte multe lucruri pe care le-as scrie despre cele 9 luni de cand am demarat acest proiect si pana cand am reusit sa punem deschis pe usa. A fost o perioada cu emotii intense, cu ups&downs, cu nesfarsite ore de tremurat din cauza excesului de cofeina in perioadele in care testam profilele de prajire ale cafelelor, perioadele optime de maturare si diferite extractii. Efortul implicat aproape ca nu a fost resimtit pentru ca fiecare dintre noi faceam ceea ce ne place si ceea ce am visat sa facem odata.
Initial am comandat cafea de la mai multe prajitorii despre care am citit pe forumuri si am vizitat cafenele de specialitate pentru experimenta si pentru a simti ce inseamna o cafea de calitate preparata la cele mai inalte standarde. Apoi am fost la World of Coffee in Rimini unde am participat la zeci de degustari pentru a selectiona cafelele pe care le vom praji. Acum avem 9 single origin si urmeaza sa mai primim inca 4-5 in urmatoarele luni.
Promit ca voi reveni in posturi viitoare cu mai multe detalii.
Pana atunci va invit sa vizitati site-ul nostru http://www.guido.ro , varianta de prezentare, in care veti gasi cafelele noastre si cateva detalii despre fiecare, detalii care vor fi completate pe parcurs. Mai multe poze si mai multa activitate gasiti pe FB la https://www.facebook.com/guidocoffee1
De asemenea va invit la degustarile de marti si sambata de la ora 11:00 la 12:00, care sunt gratuite, cu programare, maxim 6 participanti. Pentru programari va rog sa o contactati pe Floriana la email: floriana@guido.ro sau telefon: 0742.03.00.65 / 021.10.23.73.
Am sa incerc sa intru cel putin o data pe zi pe forum pentru a raspunde la intrebari. De pe acest cont voi posta atat eu cat si Floriana.
Va urez o zi frumoasa si cel putin o cafea de calitate.
Prajitor CoffeeTool 3/4kg, La Marzocco GS/3 MP, Mahlkonig EKK43 & more
 
Reply
#5
Felicitari si bine ati venit !
Nu putem decat sa ne bucuram si sa va dorim mult succes !

Abia astept sa particip la o sesiune de degustari !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#6
Citesc forumul de ceva vreme si as mai fi ramas in umbra, daca ieri nu as fi participat la o degustare la Guido. A fost o experienta placuta si cred ca multi dintre membrii espressoman.ro ar avea aceeasi parere daca ar vizita noua prajitorie. Suna a reclama, dar e felul meu de a le multumi pentru rabdare si arome.
Hario Skerton & Hario V60
 
Reply
#7
Eu am fost de curand pe la ei la o degustare. Am baut o Etiopia superba la v60. Din pacate, nu mai era de cumparat. Am luat Kenya (una pentru espresso) si una pentru brew. Jos palaria.
Mi-a prins bine si reducerea de 15%.
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
 
Reply
#8
A comandat saptamana trecuta, pentru prima data de la Guido, o Brazilia Sertaozihno si o Guatemala Cerro de Oro. Am ramas foarte placut surprins de calitatea atat a boabelor, cat si a ambalajului, primite in urmatoarea zi de la comanda. Cafeaua este absolut delicioasa, cu un corp consistent, foarte putin acida (asa cum ne place mie si sotiei mele) si un retrogust memorabil. Ii felicit pe cei de la Guido pentru munca lor de educare in domeniul cafelei si imi exprim, totodata, regretul ca, nefiind din Bucuresti, nu am cum sa particip la sesiunile de degustare organizate de ei.
De asemenea, multumesc si pentru discountul oferit, de 15%.
Tine-ti-o tot asa! Felicitari!
Lelit pl042EM, tamper Lelit
 
Reply
#9
De cateva zile beau Etiopia Wottona cumparata de la Guido. Aceasta cafea este extraordinara si a trecut pe primul loc in preferintele mele. Felicitari Guido. Astept cu nerabdare sa desfac si celelalte pungi.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
#10
Ar fi corect sa se precizeze ca Flori Vlaicu nu mai este de cateva luni prajitorul din spatele Guido. Nu-i bai, am baut cafea si dupa plecarea ei si nu pot spune ca am reclamatii, dar parca am observat o schimbare de stil pe aceleasi doua sortimente, spre o culoare usor mai inchisa a boabelor.
Succes in noua configuratie si poate ne spuneti si noua cine este noul prajitor si eventual poate mai faceti un eveniment pentru forumisti, asa cum a fost anul trecut. As veni si eu cu mare placere, desi sunt mai nou pe aici.
Lelit PL41TEM, Macap M2M, tamper Concept Art
 
Reply
#11
Din cate stiu, Adi e foarte bun pe prajire, plus ca s-a upgradat la un prajitor mai mare si mai complex. Probabil ca de aceea nu s-a simtit public plecarea prajitorului, Flori in speta.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#12
Am cumparat acum cateva zile Columbia La Sierra y Paez si este excelenta.
 
Reply
#13
Guido au o cafea extraordinara, păcat că nu avem revine-uri mai dese. Preturile sa fie o problemă pentru forum?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#14
Cafeaua e buna, dar pretul este putin cam piperat...
Lelit PL41TEM, PL43MMI, Hario Skerton, Concept-Art 57.5mm
 
Reply
#15
Ultimele doua cafele de la Guido sunt foarte bune ,cel putin in preparatele pe baza de lapte!


Attached Files Thumbnail(s)
       
Bezzera BZ10,Ascaso i-mini i1,Kinu M47,IMS 14/17g,tamper Motta 58mm,latiera Motta 50 cl
 
Reply
#16
(20-01-2016, 21:19)DanMladin Wrote: Ultimele doua cafele de la Guido sunt foarte bune ,cel putin in preparatele pe baza de lapte!

Ce este in punga nu se vede insa ce ai in cesti da . 
Se pare ca la realizarea modelelor l-ai depasit pe Bogdan !  Smile
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#17
Multumesc frumos,Radu!Incerc sa intruduc mai putin aer in lapte,dar din pacate, la sfarsit imi dau seama ca iarasi a fost un pic prea mult! Pana la urma reusesc eu sa gasesc cantitatea potrivita!
Lui Bogdan i-ar iesi mai bine daca ar exersa mai mult,dar din pacate când merg pe la el,tot eu fac cafeaua!Pentru toata lumea! Wink

Mie mi-au placut toate sortimentele incercate de la Guido!Evident ca exista preferinte pentru unele dintre ele,dar per ansamblu toate sortimentele incercate de la ei sunt foarte bune.Preferatele mele sunt Ethiopia Aricha,Kenia Gondo si Panama Emporium.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Bezzera BZ10,Ascaso i-mini i1,Kinu M47,IMS 14/17g,tamper Motta 58mm,latiera Motta 50 cl
 
Reply
#18
(20-01-2016, 22:28)DanMladin Wrote: Multumesc frumos,Radu! Incerc sa intruduc mai putin aer in lapte,dar din pacate, la sfarsit imi dau seama ca iarasi a fost un pic prea mult! Pana la urma reusesc eu sa gasesc cantitatea potrivita!
Lui Bogdan i-ar iesi mai bine daca ar exersa mai mult,dar din pacate când merg pe la el,tot eu fac cafeaua!Pentru toata lumea! Wink

Foarte tare ! 

Tip : 
Ca sa nu te mai tenteze sa bagi prea mult aer , pune in latiera mai mult lapte . Nu vei mai avea prea mult loc pentru a introduce aer din exterior . 
Astfel vei fi fortat sa te opresti la timp pentru ca vortexul sa nu-ti dea crema afara in timpul frotarii . 
Si cu duza scufundată volumul creste datorita adăugării aburului fierbinte din boiler . 

Eu , in latiera de 500 ml , pun lapte pana la jgheabul ciocului de turnare , bag usor  aer 3-4 sec , dupa care scufund duza si doar rotesc . La final volumul creste putin peste jumătatea distantei ramase goala , dintre jgheab si partea de sus a latierei . 
Rezulta crema suficienta pentru 2 cesti de cappucinno de 150 de ml , cu shoturi de 25 de grame de espresso .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#19
A treia saptamana cu Kenya in homemenu [Image: biggrin.gif]  and I can't get enough of it!
Kenya Kainamui desigur [Image: cool.gif] - parca este facuta pentru zilele astea toride: aciditate de coacaze, note de cirese amare si cacao.
Well done guys!
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM screen, Kinu M47 & Ascaso i-mini i-2, Rancilio naked PF, LM Strada 17g, 58.5mm flat base, JoeFrex scale, Motta 35cl
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)