Hello There, Guest! Login Register


Prajitoria YUME Coffee Roasters​, Cluj

#1
Avem placerea sa ne intalnim pe forum cu noua prajitorie din Cluj-Napoca, YUME Coffee Roasters!

Dupa multiple degustari si discutii, nu pot decat sa-i felicit pe Razvan si Mihai, pentru stilul abordat, pentru profesionalismul si atentia acordata procesului de prajire, pentru multitudinea de informatii de pe site-ul lor, pentru dialogul tehnic foarte deschis, pentru calitatea boabelor si pentru discount-ul acordat comunitatii.

Cand aveti timp va rog sa faceti o prezentare mai ampla si mai tehnica a ceea ce inseamna Yume pentru a fi cu totii la curent.

Mult succes!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#2
Dragi espressomani,

Bine v-am (re)găsit! 

În primul rând vreau să vă mulțumesc pentru tot ce am învățat despre espresso de la voi. Toată această efervescență și pasiune pe care o transmiteți este molipsitoare și are ecou.  

La mai bine de un an de la ultimul post, în calitate de membru privat al acestui forum, vă scriu din postura unui prăjitor de cafea care are un singur obiectiv: cele mai înalte standarde de calitate în prăjire.

Împreună cu partenerul meu, Mihai, am absolvit cursul “How to start a roastery” la London School of Coffee, susținut de Morten Münchow, creatorul ramurii de educație în prăjire din cadrul SCAE. În urma unui examen riguros am obținut și certificatele SCAE Roasting Foundations și Roasting Intermediate.

Procurarea cafelei verzi de specialitate se face exclusiv pe baza criteriilor noastre senzoriale. Procedura decurge astfel: în urma notelor de degustare și interesului nostru pentru o anumită cafea verde, cerem mostre furnizorilor, le prăjim pe un prăjitor de capacitate mică și le analizăm organoleptic. În urma evaluării, cumpărăm doar acele cafele pe care le considerăm deosebite. Păstrăm aceste cafele într-un spațiu dedicat, în care asigurăm condiții optime de umiditate și temperatură, pe toată durata stocării. 

În abordarea profilului de prăjire ținem cont de două aspecte importante: metoda de preparare și proprietățile cafelei verzi (procesare, densitate, origine, caracter individual). Obiectivul este atingerea potențialului de arome și solubilitate, aceasta din urmă fiind foarte importantă în cazul preparării ca espresso. Prăjitorul nostru este un Giesen W6A, cu ajustare electronică dinamică a fluxului de aer și viteză de rotație a tamburului variabilă. 

La noi găsiți cafele cu gusturi echilibrate (dulceață/aciditate) și solubilitate potrivită. Vă pot spune din start ce fel de cafele nu veți găsi: 
a) acre și insolubile pentru espresso;
b) „ceaiuri” subdezvoltate (underdeveloped) și arome verzi unidimensionale pentru metodele de preparare alternative;
c) cafele cu caracter de prăjire prea pronunțat (aproape de second-crack).

Pentru a evalua, chiar dacă empiric, câteva dintre condițiile de bază pe care trebuie să le îndeplinească o cafea prăjită corect, aveți la dispoziție câteva metode simple:
1) boabele de cafea prăjită trebuie să fie ușor de spart între unghia degetului mare și arătător;
2) culoarea secțiunii trebuie să fie uniformă de la exterior spre interior (diferențele de nuanță indică defecte de prăjire);
3) suprafața boabelor trebuie să prezinte o culoare relativ uniformă, fără pete deschise sau închise;
4) boabele nu trebuie să prezinte pete de ulei (există anumite excepții, la unele prăjiri pentru espresso, unde după 5-10 zile pot apărea mici și rare puncte de ulei, chiar și la o cafea prăjită City sau în jurul valorii 55 pe scara Agtron Gourmet).

În acest moment există un curent pornit de unii prăjitori din țările scandinave, care prăjesc Moderate-Light (61-70 Agtron Gourmet) pentru espresso și Light/Cinnamon (>70 Agtron Gourmet) pentru celelalte metode de preparare. Deși acest curent are la bază o idee demnă de respect, aceea a păstrării caracterului de origine, credem că a fost împins prea departe și cafelele nu-și mai ating potențialul de aromă, dăunând chiar acestui curent al cafelei de specialitate. Noi nu ne identificăm cu acest trend, ci preferăm să oferim fiecărei cafele echilibrul pe care îl merită (dulceață/aciditate/arome).

Abordarea prăjirilor corespunde educației și viziunii noastre, în niciun caz nu reprezintă adevăruri absolute sau provocări la polemică.

Vă mulțumim anticipat pentru critici și aprecieri.

Răzvan
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
 
Reply
#3
Buna seara.Intamplarea face ca in acest sfarsit de saptamana sa am drum in Cluj.Lucrati si in acest weekend avand in vedere ca e 1mai?Nu de alta,dar vreau sa profit de discountul vostru Smile Multumesc
 
Reply
#4
Salut dantt,

Sâmbăta și duminica nu avem program în mod normal, dar te rog să ne trimiți un e-mail sau să ne suni și facem cumva să ne vedem.

Răzvan   
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
 
Reply
#5
Multumesc Razvan.Maine 1mai aveti deschis?
 
Reply
#6
Dantt,

Avem deschis și te așteptăm.

Răzvan
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
 
Reply
#7
Multumesc Razvan,ne vedem maine atunci.
P.S.Scuze ca sunt insistent,pana la ce ora aveti deschis?
 
Reply
#8
Dantt,

Mâine vom face o zi scurtă, până la ora 16:00. Reușești să ajungi în timp util?

Răzvan
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
 
Reply
#9
Cred ca da.Oricum ne auzim la tel daca intervine ceva.Merci
 
Reply
#10
Cu ajutorul unui prieten din Cluj care a venit zilele astea la Bucuresti, mi-a ajuns prima punga de cafea de la Yume, si anume Yume'spresso Barista.

Am luat legatura cu ei telefonic saptamana trecuta si imi exprim aprecierile pentru calitatea interactiunii, tipica de altfel pentru ardeleni Smile. Astfel ca am fost foarte curios sa imi ajunga cafeaua, dupa ce mi-au facut o prezentare la cafelele existente.

A iesit un espresso grozav, am apreciat calitatea cafelei. Mi-a placut stilul de prajire, mai mult decat unele prajitorii cunoscute, pe care le-am incercat de-a lungul ultimelor luni, ceea ce mi se pare foarte bine pentru stadiul de nou-intrati pe aceasta piata, adica un start bun.

Le multumesc celor de la Yume pentru amabilitate, le doresc succes si ma bucur ca exista inca o optiune pe care o avem la dispozitie pentru a ne bucura de cafeaua de specialitate!

[Image: 4ca36dcad323ce872c389921009fbc11.jpg]
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47
 
Reply
#11
Da si eu doresc sa le multumesc celor de la Yume pentru amabilitate,niste oameni extraorinari.
 
Reply
#12
Asi fi interesat si eu si eu sa iau,dar fiind obligat sa cumpar 1kg in 4 pungi de 250 de grame(stau in capatul celalalt al tarii),sunt nevoit sa caut doar prajitoriile care acorda reduceri .Ce stiti ,acorda sau nu reduceri pentru membrii forumului? Scuze,am vazut,deci 10 la suta.Voi incerca cred luna viitoare.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#13
Alin T.,

Îți mulțumim pentru aprecieri. Ne bucurăm că ți-a plăcut cafeaua și implicit prăjirea. Te așteptăm pe la noi când treci prin Cluj.

dantt,

Merci pentru vizită și aprecieri. Deși eu nu am putut participa sâmbăta trecută la întâlnire, Mihai îmi zice că i-a făcut plăcere să povestiți. Te mai așteptăm.    



 
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
 
Reply
#14
Multumesc de invitatie si ospitalitate.Pe langa aceasta ospitalitate,aveti o cafea excelenta pe care o recomand oricui,bravo voua!Cand voi mai ajunge in Cluj,o sa va vizitez cu siguranta.
 
Reply
#15
Salut, espressomani!

Sunt Mihai, celălalt espressoman de la YUME Coffee Roasters  (pe Răzvan l-ați cunoscut deja).
Vă mulțumesc pentru primirea caldă, atât pe forum, cât și la CoffeeLovers 2015, unde am avut plăcerea să vă cunoaștem pe unii dintre voi. Pe restul, vă aștept cu drag pe la prăjitoria noastră.

Cum orice început nu e ferit de (mici) probleme, am avut și noi parte de una pe site, respectiv la partea de comenzi. În unele situații, modulul care gestionează coșul de cumpărături înceta să mai răspundă, iar comanda nu putea fi modificată/finalizată. Procesarea și verificarea comenzilor o facem însă manual, astfel încât nimeni să nu primească altceva decât ceea ce dorește.

Am reușit să înlăturăm problema, însă aceasta poate reapărea cât timp se păstrează cookies-urile din browser. Vă recomand să faceți un 'delete cache+cookies' pentru a înlătura problema complet. Atenție însă, se vor șterge și sesiunile deschise pe alte site-uri.

Vă rugăm să ne contactați pentru orice probleme sau nelămuriri.

Vă doresc extracții cât mai reușite!

Mihai
Prăjitor cu respect.
 
Reply
#16
Mihai, am testat cafeaua YUME'espresso automatic pe care am luat-o ieri. Se simte ca a fost putin supraprajita ca sa ajute extractia pe masini automate.

Aroma bogata, gust echilibrat, am senzatia unui blend foarte atent construit, la cit ma pricep eu... 
Am sa revin pe la voi, inclusiv ca sa-mi imbunatatesc tehnica de degustare. Smile
 
Reply
#17
Mircea,

îți mulțumim pentru vizită! Sper să te primim cu noul espressor, pe când mai treci pe la noi.

Pentru blendul YUME'SPRESSO Automatic am abordat un altfel de profil de prăjire, cu intenția de a obține un grad mai ridicat de solubilitate. Ideea este de a ajuta aparatele complet automate, cu râșniță incorporată, instabile termic (boiler mic și fără control direct al temperaturii).

Pentru aparatele semiautomate, cu râșniță independentă, recomandăm însă celelalte două blenduri, sau chiar Single Origin.
Prăjitor cu respect.
 
Reply
#18
Dragi espressomani, revin cu vești bune!

Desi anunțul vine cu o mică întârziere, ne bucurăm ca începând de la 1 iunie să putem oferi la rândul nostru consumatorilor, reducerea de TVA de la 24% la 9%. Excepția la scăderi sunt mici ajustări la nivel de bani, din motive contabile sau intenția de a păstra prețurile unitare, aliniate la leu. Reducerea efectivă, aplicată la prețul întreg, este de 10.5% (medie).

Bineînțeles, reducerea de 10% oferită comunității se aplică, în continuare, la noile prețuri.

Vă doresc extracții reușite!
Prăjitor cu respect.
 
Reply
#19
Nu pot sa nu remarc faptul ca baietii au lucrat la profilul de prajire pentru espresso. Am ghicit de la primele shot-uri, apoi mi-au confirmat si ei. Eu am fost fan prajire de filtru la Yume, pe care o foloseam in espresso, caci stilul espresso abordat la targul Coffee Lovers 2015 dar si in trecut, parca era o idee cam "apasat" pentru papilele mele, preferand un corp mai lejer si fructe si legume mai multe  Smile  Insa pe placul majoritatii. Chiar fostul manager Lavazza, actual manager Cafe Richard, Angelino, s-a lins pe bot la targ in standul Yume, fara sa-si ascunda surprinderea.

Dar la ultima tura degustata (blend Yume barista, Kenya si Guatemala), prajite conform noului profil espresso, am sesizat imediat ca s-a coborat "cu o treapta" fata de targ, ajungand la un echilibru foarte interesant, care impaca ambele tabere, eu fiind talibanul acid. Acest lucru se vede si din culoarea boabelor, iar mai apoi aromele puternice si gustul fara pic de bitter deranjant. Apreciez dorinta de evolutie si e o dovada in plus ca ce vorbim de atatia ani nu este in zadar si unii care au "urechi de auzit, chiar aud".
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#20
Ma bucur si eu sa aud acest lucru. Aceeasi impresie am avut-o si eu la inceput, putin cam prea prajit pentru gustul meu, desi am apreciat calitatea cafelelor.
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47
 
Reply
#21
Vă mulțumim pentru aprecieri și susținere.

Facem eforturi permanente și ajustări fine ale profilurilor de prăjire, pentru o solubilitate ridicată la un grad de prăjire mai redus (termen colocvial și foarte imprecis dpdv tehnic).

Cum am mai subliniat în trecut, nu ne-am împăcat nicidată cu aciditatea excesivă și lipsa de dulceață în espresso. 

Țintim și un anumit nivel de corpolență și textură, altfel pierdem mult din avantajele acestei metode de preparare cu presiune ridicată. Am observat mai recent lipsa de interes a unor barista pentru corp și disponibilitatea sacrificării lui pentru arome. Nu avem o problemă cu această abordare, dar o băutură similară în proporție de 80-90% se poate obține cu o râșniță manuală bună, un AeroPress și metoda de preparare potrivită. Caz în care nu credem că se mai justifică investițiile ridicate în aceste echipamente și timpul necesar întreținerii lor, excepție făcând situația în care hobby-ul în sine este mai important decât rezultatul final.

YUME'SPRESSO BARISTA și SO-urile prăjite pentru espresso beneficiază de aceste noi profiluri, iar YUME'SPRESSO #1 va continua pe linia consacrată, fiind preferat de mulți dintre voi.

Chiar dacă timpul nu ne permite o activitate permanentă pe forum, citim și apreciem părerile voastre, pentru care vă mulțumim încă o dată.
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
 
Reply
#22
Recunosc ca de luni bune tot ce am achizitionat din mica piata a prajitorilor nostrii nu a fost la nivelul asteptarilor mele. Nu vorbesc de probleme majore dar m-am lovit de gust plat, notele florale caracteristice africanelor atenuate, corp mai putin pronuntat ca alte dati si retrogust cu iz de cenusa si/sau arsura.

Ethiopia Abaya din regiunea Yirgacheffe prajita pentru infuzie de la Yume a fost ca o gura de aer proaspat. Am reglat pe Lido o macinatura un pic mai fina si am scos o cafea WoW, corp, ciocolata amaruie asa cum este mentionat de baieti si iubitele mele note citrice (dupa ce cafeaua s-a racit un pic citricele se atenueaza spre o zona de note florale).

As vrea sa mentionez si calitatea amabalajului, dotat cu supapa cu 6 gauri si filtru, net superior fata de ce am vazut pana acum. Poate filtrul nu este neaparat necesar, mai degraba este eficient atunci cand cumperi cafeaua macinata (eviti colmatarea).

Prajirea este uniforma, toate boabele pe care le-am rupt aratau prajite frumos in toata sectiunea. Iar acel miros caracteristic boabelor din Ethiopia m-a ametit de cand am desfacut pachetul.

Este clar ca baietii au talent si nu au coborat deloc calitatea in nicio zona.

Poate este bine de mentionat ca firma de curierat cu care colaboreaza Yume mi-a confirmat ca pachetul va ajunge in cursul zilei de Luni, dar acesta a ajuns un cursul zilei de Marti. Nu a fost o problema dar pe viitor am sa fiu atent sa nu raman in pana bazandu-ma pe astfel de confirmari !

Mi-am tot propus sa ajung la Yume sa le vad si locatia (mi-a placut review-ul lui Stefan Dinescu de pe blogul sau) dar din pacate in week-end au inchis. Candva in viitor !
 
Reply
#23
Eugen,

Îți mulțumim pentru aprecieri. Ne bucură mult când pașii suplimentari pe care-i facem pentru satisfacția clienților sunt observați și apreciați.

Valva elvețiană pe care o folosim este de cea mai bună calitate și am luat-o special pentru a o putea utiliza și pentru cafea măcinată. Ambalăm exclusiv boabe și măcinăm numai la cerere, de asemenea sfătuim clienții înspre achiziția unei râșnițe de fiecare dată când avem oportunitatea. Calitatea ambalajulului a fost pe prim plan de la început, iar acest nivel al ei este cel mai înalt pe care l-am găsit.

Referitor la firma de curierat, precizez că nu are nicio vină pentru situație. Vina este a noastră. Acel e-mail se trimite automat, din softul pus la dispoziția noastră de curier, la emiterea AWB-ului. 
Deși nu avem program sâmbăta, intenționam să vin la prăjitorie pentru trimiterea coletelor și am emis AWB-ul vineri seara, cu comandă de ridicare sâmbătă. O urgență aparută în ultimul moment m-a împiedicat să ajung în timp util, astfel că numai luni s-a făcut ridicarea.

Referitor la vizită, te primim și în week-end cu drag, dacă ne anunți cu o zi sau două înainte.

Felicitări pentru Lido, am și eu Lido 3 și măcinarea este la superlativ, iar comparația o fac cu o râșniță profesională (Mahlkoenig VT6 ST).
 
O zi faină îți dorim.
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
 
Reply
#24
(19-08-2015, 14:44)razvan.yume Wrote: Referitor la vizită, te primim și în week-end cu drag, dacă ne anunți cu o zi sau două înainte.

Am sa profit de aceasta ocazie ! Multumesc.
 
Reply
#25
https://youtu.be/y-FwEs47VP0

Felicitări Yume!Delicatese Florescu a aparut de zeci de ori la tv, si niciodata nu a pus asa punctul pe i legat de cafelele de marcă. E drept, nici Look TV nu prea vand publicitate si era loc de manevra. La Pro tv intra producătorul peste voi Smile E timpul să nu ne mai frică!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#26
Indraznesc si eu prima postare dupa 6 luni de la achizitionarea Lelit 41tem. 

Va recomand cafelele YUME, am folosit in acest rastimp cam tot ce au avut si sunt foarte multumit. Am inceput cu Olivo, clujean fiind, apoi am incercat Yume si am ramas aici.
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art.
 
Reply
#27
nicusors,

Îți mulțumim pentru cuvintele frumoase.

Cea mai mare satisfacție pentru noi sunt clienții mulțumiți, iar cei nemulțumiți ne ajută să fim mai profesioniști.

Vă mulțumim.
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
 
Reply
#28
Dragi clienți,

Echipa Yume vă mulțumește activ pentru susținere.

În acest sens, vrem să vă aducem la cunoștință două elemente noi, care ridică standardele produselor și serviciilor pe care vi le oferim.

Primul este achiziționarea și punerea în funcțiune, începând de săptămâna trecută, a unui destoner Giesen OW20 (capacitate 20 kg). 
Deși lucrăm exclusiv cu cafele de specialitate de cea mai bună calitate, am găsit de-a lungul timpului câteva pietre, cu precădere în cafele provenind din America Centrală, uscate pe terase de beton sau argilă. 
Procesarea și sortarea inițială a acestor cafele verzi nu permite eliminarea completă a pietrelor, densitatea și dimensiunea unora dintre acestea fiind foarte apropiate de cele ale boabelor de cafea verde. Acest aspect este foarte bine cunoscut de prăjitori, fie că recunosc deschis acest aspect sau nu.
Singura sortare mecanizată eficientă se poate realiza după prăjire, atunci când densitatea cafelei scade semnificativ.
Am dezvoltat o adevărată paranoia vis-à-vis de acest subiect, după ce am găsit câteva pietre într-o cafea verde din Guatemala și bucăți mici de beton într-o Costa Rica, alegând manual restul de cafea rămasă în respectivii saci. Consecința s-a materializat prin prioritizarea achiziției mai sus amintitului  destoner.

Ar mai fi de adăugat că unul dintre motivele decalibrării subite a unei râșnițe este prezența unei pietre sau bucăți de beton, de mici dimensiuni, în cafeaua prăjită. În urma procesului de prăjire, ele se friabilizează suficient cât să poată fi măcinate, fără a opri râșnița, dar având ca și consecințe decalibrarea ei și deformarea cuțitelor.

Concluzia este că râșnițele voastre sunt în siguranță cu noi.

Al doilea aspect este legat de un nou serviciu, care va fi activ începând cu 1 Decembrie: garanția satisfacției.

Acest serviciu vă va oferi posibilitatea să returnați un produs de care nu sunteți mulțumiți, iar noi vă vom înapoia banii. Fără trucuri, fără scris mărunt, fără întrebări.

Setul de reguli va fi scurt și simplu, având ca singur scop evitarea unor eventuale acțiuni oneroase din partea unor pseudo clienți, care oricum nu fac parte din această comunitate.

Credem în și suntem mândri de cafelele și serviciile noastre, iar această garanție a satisfacției vine să consolideze angajamentul nostru față de voi.

Deși ne-ar plăcea să fim mai activi pe acest topic și forum, timpul nu ne permite momentan. În tot acest timp, prăjim, evaluăm produsele, vă ascultăm criticile și aprecierile, în urma cărora acționăm.
Nu organizăm concursuri, nu oferim premii, nu avem cele mai mici prețuri, nici reduceri spectaculoase nu vă oferim.
În schimb, vă oferim cu respect un produs rezultat din pasiune și multă muncă.

Nu ne deranjează că ne repetăm, vă mulțumim încă o dată.

Echipa YUME Coffee Roasters
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
 
Reply
#29
Bravo baieti! Daca nu ma insel, in afara de cei care vand engross robuste si cafele aromate (unde fara destoner cred ca esti terminat), sunteti prima microprajitorie dotata cu destoner! Felicitari! Eu am cunoscut bestia, am dat noroc cu ea, la vizita facuta recent in Cluj Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#30
de cand se pot comanda noile cafele ,,destonate'' ?
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

                                                 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)