• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Prajitoria Papa Jacques

#1
Heart 
Pentru ca cineva trebuia sa sparga gheata pe aceasta sectiune, Liviu m-a rugat pe mine sa fac onorurile, drept pentru care ii multumesc de la bun inceput.

“Papa Jacques” este mai degraba o mica manufactura de cafea si asta pentru ca de la deschidere ne-am pozitionat pe segmentul de cafele de ferma pe care le prajim numai pe baza de comanda.

Din punctul nostru de vedere lucrurile stau cat se poate de simplu. Cafeaua verde este un produs agricol. Nu este indicat sa il consumi in stare cruda insa dupa ce este prelucrat termic (prajita), acesta devine un produs alimentar. Orice aliment este cu atat mai bun cu cat este mai proaspat.

Prajim cafea numai atunci cand primim comenzi de la partenerii nostri si numai cantitatile necesare pentru a acoperi comenzile respective. Asadar, nu avem cafea prajita pe stoc. Ca sa fac o comparatie - de ce ar sta cineva in bucatarie sa faca 7 oale cu mancare pe care apoi sa le congeleze ca sa le manance cine stie cand? Noua nu ne place risipa si consideram ca este intelept sa gatesti atunci cand iti este foame si cat iti este necesar ca sa-ti potolesti foamea.

Toate cafelele noastre sunt prajite mediu in stilul clasic: cuptor traditional in care prajim doar cafea, prajire lenta, nu adaugam zahar, nu racim fortat prin stropire cu apa. Filosofia noastra e simpla: atunci cand ai la dispozitie o cafea de foarte buna calitate este inutil sa scoti sufletul din ea prajind-o mai tare deoarece vei indeparta tot buchetul nativ al cafelei respective.

Toate cafelele noastre contin intr-o proportie sau alta diferite varietati ale Coffea Arabica. Asa cum exista varietati de mar (Ionathan, Golden, Idared etc.), varietati de struguri (Pinot Gris, Merlot, Chardonnay etc.) tot asa exista si varietati ale cafelei arabica (Typica, Bourbon, Mundo Novo, Maragogype, Catimor, Catuai, Caturra, Variedad Colombia, Pacas etc.). Cu riscul de a dezamagi cativa potentiali clienti, nu avem cafea robusta (coffea canephora).

Vom incerca sa aducem mereu si mereu alte cafele din cateva motive foarte simple. Pe scurt, acestea ar fi legate de conditiile atmosferice care pot influenta in bine sau in rau calitatea productiei dintr-o tara sau alta de la an la an, numarul urias de ferme care produc cafele de foarte buna calitate, dorinta de a evita o “rutina” aducand mereu aceleasi cafele si nu in ultimul rand de disponibilitatea cafelelor dintr-o anumita tara in functie suprapunerea sau nu a momentului in care facem aprovizionarea cu ciclul agricol de productie din respectiva tara.
 
Reply
#2
Am comandat de la Papa J , o cafea proaspat prajita columbiana prin ianuarie, nota 10.O sa mai incerc si alte tipuri cu alta ocazie.
Expobar IV + Mahlkonig Vario + VST 7 ,15 Ridged, Roaster GeneCafe CBR 101
 
Reply
#3
Bun venit PJ Smile

Deci pentru sugestii, reclamatii si intrebari legate de cafeaua Papajacques, pe acest topic este sef Radu Smile

Si apropo de ce spunea Hawkie pe Softpedia, "n-am gasit nimic referitor la soiuri/preturi/transport etc" poti posta aceste detalii! Nu reprezinta reclama ci informatie pentru pasionati!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
bun venit PJ pe forum. asteptam sa ne inveti mai multe despre cafeaua verde si prajirea ei.

din moment ce prajitorii ne sunt un soi de parteneri putem accepta si o usoara reclama, facuta cu bun simt. nu cred ca asta-i asa mare problema. interesele lor comerciale de cele mai multe ori concura cu interesul nostru de a bea cafea de calitate.
 
Reply
#5
Din pacate pentru ca nu cunosc informatii despre ce fel de cafele si la ce preturi le comercializeaza Papa Jaques am fost nevoit sa apelez la concurenta...cel putin deocamdata. Poate pana data viitoare PJ revine cu mai multe informatii. Mersi
Expobar Brewtus IV + Mahlkönig Vario
 
Reply
#6
Pentru a afla informatii despre cafele puteti accesa pagina noastra de internet sau puteti sa ma intrebati direct pe mine prin mail. Eu intru destul de rar pe forumuri din lipsa de timp asa ca cel mai bine este sa-mi trimiteti un mail.

Eu urmez un model de business diferit fata de ceilalti prajitori asa ca la mine nu o sa gasiti preturi pe site insa vi le pot comunica in cadrul unui schimb de mail-uri. Columbia Supremo face exceptie de la aceste reguli. Pretul este 65 lei / kg si este o cafea generica din Columbia care a fost standardizata dpdv al dimensiunii boabelor (high grade type of washed arabica, screen 17 with max. 5% below).

In ceea ce priveste transportul, in cazul in care nu sunteti din Bucuresti, acesta poate fi gratuit prin Posta Romana sau contra-cost prin curier rapid. Cu Posta Romana, coletul dvs. ajunge in 2-3 zile. Prin curier rapid, coletul dvs. ajunge a doua zi.
Clientilor din provincie le pot trimite cafea numai cu factura. Pentru factura am nevoie de datele dumneavoastra (nume, prenume, adresa si CNP). Nu trimit cafea fara factura. Acest lucru este ne-negociabil. Va rog nu insistati cu alternative.

Ca si mod de lucru, repet si subliniez pana cand o sa stie toata lumea: eu nu am cafea prajita pe stoc. Prajesc doar in functie de comenzile pe care le am. Comenzile vin prin mail, eu le centralizez si apoi prajesc strict ceea ce este necesar ca sa le acopar. De aceea cel mai bine este sa ma contactati pe mail in cazul in care vreti cafea de la mine ca sa va pot introduce in acest centralizator. In general nu dureaza mai mult de 2-3 zile de la o prajire la alta.
 
Reply
#7
Mersi PJ, care este mailul de contact ?
Expobar Brewtus IV + Mahlkönig Vario
 
Reply
#8
sper ca nu te superi ca-ti raspund eu:

Mail: office(la)papajacques.ro.
Comenzi: comenzi(la)papajacques.ro

(copy/paste de pe site)
 
Reply
#9
Mersi Fane Smile
Expobar Brewtus IV + Mahlkönig Vario
 
Reply
#10
ia uite ce-mi zice yahoo mail

This is an invalid email address:

office(la)papajacques.ro.

Please use an email address that looks like user@example.com or a nickname or a distribution list name from your Yahoo! contacts.
Lelit PL41E, Lelit PL043MMI, PL100
 
Reply
#11
pai inlocuieste (la) cu @. se obisnuieste sa se scrie asa adresele de email din cauza ca sunt programe care scaneaza paginile web in cautare de adrese de email care le recunosc ca sunt de forma nume@domeniu.extensie si dupa aia le folosesc ca sa trimita spam. din cauza asta multi inlocuiesc acel @ cu (la) sau (at).
 
Reply
#12
Pai luni cand am trimis e-mail-ul, inlocuisem (la) cu @. Dar nu au trecut decat 3 zile de cand am trimis e-mail asa ca inca mai sper sa aflu si eu preturile alea secrete la cafea.
Lelit PL41E, Lelit PL043MMI, PL100
 
Reply
#13
Domnu' PJ a intrat in silenzio stampa? Smile Sau pregateste ceva...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#14
Pai ... si una si alta. Smile Dar nu mai e mult pana cand o sa ies din silenzio stampa si o sa va prezint ce am pregatit ... cam o saptamana asa.
 
Reply
#15
Preturile pentru cafelele din "Colectia Mai 2012" sunt urmatoarele:
Limu Gr. 2 Washed, Ethiopia - 32 lei/pachet 250 gr. sau 128 lei/kg;
Finca La Bastilla - Microlot "El Buey", Nicaragua - 32 lei/pachet 250 gr. sau 128 lei/kg
Enorga A, Papua Noua Guinee - 32 lei/pachet 250 gr. sau 128 lei/kg

Pe site gasiti prezentarile pentru "El Buey" si "Enorga A". O sa postez prezentarea pentru "Limu" cat de curand.

In cadrul sectiunii "Coffee@Work", pe langa Columbia Supremo care isi pastreaza deocamdata pretul, am introdus acum si Brazilia Santos (NYC 2/3, Screen 17/18) la 65 lei/kg. Cafelele din aceasta sectiune se pot ambala si distribui numai in pungi de 1 kg.

Toate preturile includ TVA.
 
Reply
#16
Tin sa ii multumesc lui Radu, am mers pe mana lui si am luat Limu, cafeaua are o aroma deosebita.

Atasez si prima poza cu espresso-ul facut din cafea boabe cu noul meu gaggia, nu este inca prea reusit, dar toate au un inceput...trebuie sa mai lucrez la calibrarea rasnitei (curge cam repede Tongue)

   
 
Reply
#17
Long story short, aventura espresso inceputa in 31/12/2009 cand mi-am comandat in Italia espressorul si rasnita a insemnat, in ceea ce priveste materia prima, Monkaff. Dupa ce aceasta micuta prajitorie a incetat sa mai existe am comandat non stop online, Hasbean, Square Mile, Londinium Espresso etc
Din pacate delivery-ul prestat de duetul Royal Mail - Posta Romana s-a inrautatit treptat pana a devenit inacceptabil. Initial pachetele soseau din Uk in 3-4 zile, apoi perioada s-a 'stabilizat' la 1 saptamana. Deja era mult. Ulterior, am avut experiente cu pachete ratacite care soseau intr-un final in 2+ saptamani sau chiar deloc. La un moment dat s-a umplut paharul si am inceput sa caut resurse locale. Speranta mea era sa gasesc ceva comparabil cu ceea ce oferea Monkaff pe vremuri.

Din cautari in cautari, am ajuns si la Papa Jacques. Fiind vorba despre un business de tip one man show, Radu are un rol esential in treaba asta. Este un om de cuvant, extrem de serios, si in consecinta toate comenzile si livrarile au mers struna. Spun asta pentru cine e ingrijorat de absenta unui magazin fizic.
Acum despre cafeaua propriu-zisa. Diversitatea sortimentelor nu e mare. Momentan sint fix 3, Nicaragua, Limu si braziliana Santos. Le-am testat pe toate. Nicaragua este alegerea mea, raspuns final Nicaragua. Big Grin O beau si o tot beau, imi place mult. N-am sa ma apuc acum de poezie "simt arome de migdale, cirese amare si prune uscate". Tongue
Pentru mine lucrurile stau mult mai simplu. Spun despre o cafea ca IMI PLACE daca dupa ce beau primul espresso imi vine sa-l fac imediat si pe al doilea.
Nicaragua de la Papa Jacques este o cafea din aceasta categorie, e fabuloasa. Multumesc Radu pentru accesibilitate si inspiratia ta de a o alege. Cool
 
Reply
#18
Ai uitat si de Columbia Supremo Smile

Pacat ca s-a epuizat stocul de Ethiopia Amaro Gayo. Nu stiu daca ai apucat sa o incerci, era deosebita!!!!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#19
De Columbia n-am stiut. Big Grin
Pe Ethiopia Amaro n-am prins-o, stiu ca se discuta despre ea pe softpedia dar pe vremea aia inca luam cafeaua din uk.
 
Reply
#20
el limoncillo mi-a ramas mie in minte ca fiind o cafea deosebita. pacat ca nu se mai aduce. columbia supremo voiam sa-ti recomand si eu.

referitor la Radu de la Papa Jacques si eu ma impac bine cu el, cafeaua buna si el foarte serios.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mahlkonig Vario Home, Gene cafe cbr 101
Home coffee roasting is as fun and easy (or as exacting and technical), as you want to make it!
 
Reply
#21
Am si eu o intrebare referitoare la Pj columbia supremo pe care vad ca o indragiti toti. Care este diderenta fata de columbia de la sarkis. Are alte caracteristici? Acum eu beau Columbia de la sarkis si e prima mea cafea proaspat prajita. Este ceva total diferit fata de ce am baut pana acum(illy, lavazza, segafredo) dar nu este chiar pe gustul meu.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
#22
(27-08-2012, 22:16)Cosmin Wrote: Am si eu o intrebare referitoare la Pj columbia supremo pe care vad ca o indragiti toti. Care este diderenta fata de columbia de la sarkis. Are alte caracteristici? Acum eu beau Columbia de la sarkis si e prima mea cafea proaspat prajita. Este ceva total diferit fata de ce am baut pana acum(illy, lavazza, segafredo) dar nu este chiar pe gustul meu.



Difera si doua mere din acelasi copac , acelasi lucru e valabil si la boabe chiar daca sunt din acelasi sort !

Ce anume iti doresti sa gasesi in gustul unei cafele ? Plecand de la acest aspect poti incerca diverse variante fie ele miscele sau blenduri .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#23
Prefer o cafea mai aspra. Aceasta este f aromata si blanda (este cuvantul potrivit asa cum o simt eu). Oricum nu imi pare rau de achizitie si am de gand sa o beau si apoi sa incerc cat mai multe cafele se la pajitorii si asa o sa-mi dezvolt simturile pt ca sunt la inceput. In felul acesta o sa gasesc si cafeaua preferata.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
#24
E pur si simplu vorba de exercitiu, de explorare... Daca vrei o cafea cu un corp mai pronuntat, s-ar putea sa vrei si o prajire ceva mai puternica. Poate topicul despre cafelele preferate iti va fi de mai mare ajutor.

Dar pentru ca aici discutam de Papajacques, trebuie precizat ca Radu si-a schimbat putin stilul de prajire fata de acum un an de exemplu, ducand putin mai sus timpul petrecut de boabe in cuptor. Se pare ca a fost o miscare foarte inspirata mai ales pentru noi, espressomanii, caci am castigat mai multa crema in ceasca, fara a balansa cu un gust mai amar.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#25
(27-08-2012, 22:42)Cosmin Wrote: Prefer o cafea mai aspra. Aceasta este f aromata si blanda (este cuvantul potrivit asa cum o simt eu). Oricum nu imi pare rau de achizitie si am de gand sa o beau si apoi sa incerc cat mai multe cafele se la pajitorii si asa o sa-mi dezvolt simturile pt ca sunt la inceput. In felul acesta o sa gasesc si cafeaua preferata.



Daca este "blândā " mai poti lucra la niste parametri si anume : poti rasni mai fin , poti sa mai ridici temperatura apei , sa folosesti mai multa cafea iar in loc de sita de 15 sa folosesti una de 18g ( daca tragi duble , daca nu renunta la cea de 7 g deocamdata ) , sa mergi cu timpul de curgere spre 30 sec la 30 ml , toate astea daca ai o cafea mai putin prajita .

Asa cum ti-a recomandat si Liviu cred ca tie ti se potrivesc boabele ceva mai prajite , iar pe forumul dedicat de pe softpedia vei gasi informatii interesante si foarte utile , postate de colegi , pe aceasta tema .

Gradul mai accentuat de prajire tocmai asta face ii confera lichidului din ceasca un corp consistent , un gust puternic cu o echilibrare a aromelor si ceea ce multi dorim crema , multa crema consistenta si delicioasa care face dintr-un espresso bautura deosebita fata de alte tipuri de preparare a cafelei .

Nu te feri sa amesteci 3-4 difrite tipuri de boabe si vei obtine , astfel , gusturi mai fine , mai echilibrate in arome .

Dar un lucru este limpede , iti trebuie boabe prajite spre city sau full city si nu light .
Zici ca te aprovizionezi de la Mihai ( sarkis ) , poti discuta cu el si te va orienta dar , in final , decizia va fi a ta 100/100. Testeeaza cat mai multe blenduri si mscele si noteaza ce observi si ce preferi dupa care combina -le pe cele care iti transmit ceva si care intra in rezonanta cu preferintele tale.

Cu cativa colegi si cu sprijinul lui Mihai incercam sa consrtuim astfel de retete . DPMDV Sweet Sarkis si ultimul , fara nume inca ( chocolate ), sunt doua reusite pe care cred ca va merita sa le incerci dupa ce vei experimenta cat mai multe alte tipuri ( pentru a avea elemente de comparatie )
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#26
Salutari tuturor!

Le multumesc frumos pentru aprecieri Cristinei, lui Torin, lui Fane si lui Liviu.

Nu am mai primit avertizari pe mail despre noi mesaje pe acest subiect si de asta nici n-am mai raspuns multa vreme, sper ca nu si prea tarziu.
 
Reply
#27
Radu, ce caracteristica diferita crezi ca ar avea Nicaragua fata de alte cafele (ale tale), caci imi curge imprastiat din rasnita facand multa mizerie in jur. Nu discutam de gust (excelent) insa eram curios sa-mi lamuresc problema asta.

O singura data am mai patit cu un tip de Java de la Mihai, al carui bob era mai "apos", observandu-se si dupa prajire o "imbracaminte" de parca ar fi fost scufundat intr-un lac mat (daca exista asa ceva). Boabele tale nu au aceasta caracteristica vizuala, aratand normal, dar curg din rasnita in mod indentic, ramanand in jur un fel de covoras de cafea.

A mai observat cineva fenomenul acesta?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#28
Deocamdata habar n-am de ce se intampla asta. O sa ma gandesc la o explicatie. Daca poti, te rog vorbeste cu Torin. El are "experienta" cu El Buey - Nicaragua. Daca si lui i se intampla la fel e posibil sa fie o "caracteristica" a acestei cafele. Daca nu ... crezi ar putea sa fie ceva legat de electricitate statica, impamantare sau lipsa acesteia, umiditate redusa?
 
Reply
#29
problema electrostatica ar putea fi, dar o favorizeaza o caracteristica a cafelei din moment ce nu apare la alte sortimente. dar gustul e cel mai important e gustul, astea-s probleme minore.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mahlkonig Vario Home, Gene cafe cbr 101
Home coffee roasting is as fun and easy (or as exacting and technical), as you want to make it!
 
Reply
#30
Da, poate intra si Torin cu o parere...

Deci nu discutam de gust sau de calitate a cafelei, ci de un fenomen care sigur se trage dintr-o anumita caracteristica a bobului, devreme ce doar in doua cazuri s-a intamplat asta!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)