• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Prajitoria Hedone Cafe

#1
Userul forumului nostru, dragos5178, a intrat in business-ul de cafea, deschizandu-si prajitoria Hedone Cafe, in Craiova. Pe acest topic il astept cu mai multe informatii tehnice pentru forumisti, despre prajitor, calitatea cafelei verzi, tipuri etc.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
Bravoooo!! UNDE?
 
Reply
#3
Am completat primul post cu detalii.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
Foarte bine, zic sa incercam.
Am vazut prajire cu 2 si cu 3 boabe.
Ii doresc succes si sa faca treaba de calitate!
Nuova Simonelli Musica, Mythos 1, VST, IMS, V60, Aeropress, Syphon, etc
 
Reply
#5
Ii doresc succes.
Am o nelamurire la site, nu este descrisa modalitatea de plata si costul transportului. Asteptam detalii.
Expobar Office Leva EB-61 1 GR + Eureka Mignon + Hario Mini Mill + Concept Art:c.espresso, c.cappuccino + Latiera Motta 50cl + termometru lapte concept art+ IMS 16/20g +IMS E61 200IM
 
Reply
#6
Pentru Bucuresti - cu posta romana 10 lei iar cu fan curier - 22 lei (sper sa fi retinut bine 22lei)
Nuova Simonelli Musica, Mythos 1, VST, IMS, V60, Aeropress, Syphon, etc
 
Reply
#7
Imi cer scuze ca nu apare modalitatea de transport, azi am reusit sa dam drumul la site si inca mai are nevoie de modificari,livrarea se face prin posta si curierat rapid,maine am sa vorbesc cu o firma de curierat sa vad daca pot sa fac un contract mai avantajos in ceea ce priveste tariful de livrare.
Pentru discount-ul de 20% trebuie scris la voucher "espressoman".
Espressor VFA Expres,Honne,Dienes manuala,Homemade roaster.
 
Reply
#8
Acum sa zic ceva si despre dotarile noastre in ceea ce priveste prajirea,avem un prajitor de 2kg si unul de 30kg amandoua sunt cu tambur (acesta este motivul pentru care nu am pus limita de greutate la comanda,avand posibilitatea sa prajim si cantitati mici),procesul de prajire este monitorizat cu ajutorul PID-ului atat la 2 kg cat si la 30kg ,PID-urile au 40 pasi ramp/soak iesiri rs232 to usb ,acelasi grafic de prajire poate fi importat de la un prajitor la altul ,ambalarea se face in pungi cu supapa unisens si zipper .
Cafeaua verde este importata din Italia ,momentan avem 6 origini dar in scurt timp o sa fie mai multe.
Calitatea cafelei verzi :Spirit of India si Malabar sunt AA(malabar este incredibila in ceea ce priveste crema,un gust fin ,spirit-ul este cafeaua mea de suflet Smile ,salvador si columbia supremo sunt SGH screen 18 ,gust intens ciocolatiu la salvador ,Columbia ceva mai acida ,Etipoia este cotata mai jos decat cele de mai sus dar este cafeaua la care am simtit pentru prima data de cand beau espresso un buchet floral ,are mare succes printer clientii nostri.
Espressor VFA Expres,Honne,Dienes manuala,Homemade roaster.
 
Reply
#9
Am comandat ieri de la voi ethiopia si india malabar. Am scris la cod voucher "espressoman" Big Grin
Astea 2 (si spirit of india) sunt prajite mai light, am inteles corect?
Nuova Simonelli Musica, Mythos 1, VST, IMS, V60, Aeropress, Syphon, etc
 
Reply
#10
Corect.
Espressor VFA Expres,Honne,Dienes manuala,Homemade roaster.
 
Reply
#11
Exact pe "sufletul" meu Entonii. Tot la sortimentele astea ma gandeam si eu Smile Sper intr-o aciditate putin mai pronuntata pe Ethiopia, datorata si gradului de prajire mai soft.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#12
Asta a si fost motivul pt care am ales Ethiopia Wink
Nuova Simonelli Musica, Mythos 1, VST, IMS, V60, Aeropress, Syphon, etc
 
Reply
#13
Dupa ce ieri m-am intalnit cu Dragos la cafeneaua Maroon de pe Nerva unde si-a instalat espressorul hand made si cafeaua, degustand cateva sortimente, astazi am facut acasa cateva shot-uri cu Spirit of India si Ethiopia Djima.

Boabele de Spirit of India arata asa: http://imageshack.us/a/img824/1765/zsi8.jpg
Am facut shot-uri de 30ml ca sa simt mai bine aromele. Mi se par mai usor de baut fara zahar decat dublele unde trebuie sa pun un varf de lingurita.
Avand in vedere chaff-ul foarte discret (foita aceea din mijlocul boabei) impresia mea tindea catre o prajire putin mai sus decat gusturile mele si ma asteptam la un corp mai pronuntat, pe care l-am si regasit in ceasca. Pe de alta parte am regasit o aciditate cam de 3/5, poate chiar 3,5/5, placuta pentru mine care ador cafelele acide. Aici mi-a picat fisa ca o prajire si mai light a acestei cafele ar fi ridicat prea mult aciditatea, deci Dragos a optat bine. Retrogustul, simtit imediat, a fost de migdale, dupa papilele mele. Pare un contrast aceasta asociere aciditate/migdale dar contrastele se atrag Smile

Boabele de Ethiopia aratau asa: http://imageshack.us/a/img402/737/l9n9.jpg
Surprinzator pentru o Ethiopia, lipsea aciditatea aproape de tot, insa avea o lejeritate mai mare decat India, si arome mult mai puternice. Nu am regasit neaparat acel buchet floral la care ma asteptam de la o Ethipoia, dar oricum e periculoasa generalizarea, caci sunt atatea si atatea soiuri de Ethopia, la fel cum si vinul din Romania sau din Franta este cat se poate de diversificat. Rostirea unei tari nu implica neaparat o suma de calitati obligatorii.

M-a bucurat mult faptul ca Dragos si-a gasit un stil al lui, diferit de ce am mai cumparat pana acum de la alti prajitori. Nici mai bun nici mai slab, ci pur si simplu diferit si interesant de incercat.

Pe masura ce mai testez mai revin.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#14
Si o precizare pe care am uitat-o: Spirit of India se imprastie la macinare, inclusiv pe langa portafiltru si rasnita. Ethiopia nu, formand chiar un con pe mijlocul portafiltrului. E un fenomen constatat si la alte cafele de la Ecuator, Sarkis sau Papajacques. Doar la unele. Ramane in continuare un mister aceasta curgere imprastiata. Repet, nu are treaba cu gustul sau calitatea.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#15
(03-07-2013, 21:55)dragos5178 Wrote: livrarea se face prin posta si curierat rapid,maine am sa vorbesc cu o firma de curierat sa vad daca pot sa fac un contract mai avantajos

La curier rapid tot Fan Curier a ramas?
 
Reply
#16
Observ niște tipping si scorching la cafele, mai ales la India.
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
 
Reply
#17
Am gasit aici o explicatie pe limba "neprajitorilor" a acestor concepte Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#18
La sugestia lui Mihai L, am facut un topic separat despre defecte la prajire.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#19
Am incercat si eu cele doua cafele de la Hedone, Ethiopia si India Malabar Munsooned.
Le-am luat pe acestea doua pentru ca Ethiopia de obicei imi place ca e mai acida si fructata, iar India am luat-o pentru ca aparea la prajire mai light impreuna cu Ethipia si Spirit of India.
Ethiopia - nu mi se pare ca este prajita light. Poza cu telefonul.
In espresso - aciditatea care o asteptam este mai mica, corpul mediu. Si in gust si in aroma partea aceea de fructe nu iese in evidenta. Per total este placuta, merge bine cu lapte.
La aeropress - mai bitter decat ma asteptam la prima incercare. Probabil trebuie facuta la o temperatura mai joasa. Mai incerc si revin.

India Malabar Monsooned - Aceeasi impresie asupra gradului de prajire. Poza cu acelasi telefon.
La 4 zile de la prajire am deschis punga, boabele mari si frumoase dar aveau pete de ulei.
La espresso - prezentare exceptionala. Curge ca o miere tigrata. Crema f multa si densa, parca nu am avut la nicio cafea atat de multa crema. Corp pronuntat retrogust pronuntat - cacao neagra. Aici bitterul este evident. Cand o macini zboara cafeaua peste tot electrizata. Zicea Lyvyoo de Spirit of India ca zboara pe blat, si asta la fel, se pare ca e ceva in India Smile
In prima zi, la prima incercare cu india malabar, nu mi-a placut ce am in ceasca, avea gust ars dar azi dimineata s-a schimbat gustul, a disparut "cenusa" si este mai placuta. Trebuie sa revin cu impresii peste cateva zile.
La aeropress (desi convingi cafeaua greu sa intre in aeropress, prefera sa se lipeasca de orice pe drum) a fost mai bine decat in espresso. Are corp si in aeropress dar incepi sa simti gusturi mai placute, in zona dulce-amarui, caramel poate...
(eu la aeropress am filtre de hartie nu de metal)

Apropos de prajire mai light, ma asteptam sa vad acele dungi frumoase galbene - nu le are nici Ethipia nici India. Banuiesc ca exista motive sa fie asa, poate ne spune Dragos.
Nuova Simonelli Musica, Mythos 1, VST, IMS, V60, Aeropress, Syphon, etc
 
Reply
#20
Cred ca ar fi de incercat o prajire pentru cativa forumisti si pe masinaria de 2kg care a fost la Monkaff. Acolo le iesea o prajire light extraordinara. Banuiesc ca acestea sunt prajite pe Toperul de 30kg.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#21
Quote:La curier rapid tot Fan Curier a ramas?

Nu ,acum livrarea se face prin urgentcurier 19 ron .

Legat de prajire ,da a fost prajita in toper ,cum am vorbit si cu Lyvyoo la Maroon nu am prajit mai light pentru ca majoritatea clientilor nu prea apreciaza aciditatea, inclusiv la Tiger Skin care este full city am avut unele comentarii pe aciditate ,dar sigur daca se doreste mai light pe forum pot sa prajesc in cel de 2 kg .Rog doar un email in care sa se specifice sau cel mai bine la telefon .
Multumesc ptr review-urile foarte interesante.Sper ca incet incet sa pot multumii mai multa lume Rolleyes.
Espressor VFA Expres,Honne,Dienes manuala,Homemade roaster.
 
Reply
#22
(11-07-2013, 12:55)dragos5178 Wrote:
Quote:La curier rapid tot Fan Curier a ramas?

Nu ,acum livrarea se face prin urgentcurier 19 ron .

Legat de prajire ,da a fost prajita in toper ,cum am vorbit si cu Lyvyoo la Maroon nu am prajit mai light pentru ca majoritatea clientilor nu prea apreciaza aciditatea, inclusiv la Tiger Skin care este full city am avut unele comentarii pe aciditate ,dar sigur daca se doreste mai light pe forum pot sa prajesc in cel de 2 kg .Rog doar un email in care sa se specifice sau cel mai bine la telefon .
Multumesc ptr review-urile foarte interesante.Sper ca incet incet sa pot multumii mai multa lume Rolleyes.

Dragos, pe mine m-ai ^^multumit^^ !!! Rolleyeschiar daca eu nu sunt ^^multa lume^^ !!!
Cu sortimentul Salvador am facut furori, chiar daca mie imi placea mai mult prima cafea degustata !
Succes pe viitor!Wink Daca nu ma mai ratacesc pe strada AviatorilorBlush...o sa iti mai fac o vizita!
Bezzera BZ10 ,ranita Hario si multa pasiune;)...ajutata de Macap M2M
 
Reply
#23
Ma bucur Sorin ,si te mai astept poate nu o sa mai fii in fuga si ai timp sa gusti toate cafelele noastre.
Tiger Skin-ul si noua ne place mult ,nici nu vreau sa-mi aduc aminte cate shoot-uri am gustat pana sa ajungem la
proportiile actuale Smile
Espressor VFA Expres,Honne,Dienes manuala,Homemade roaster.
 
Reply
#24
In cele din urma am vizitat si eu prajitoria, cu ratacirea de rigoare pe strada Aviatorilor Wink, dar complet in afara programului din pacate (imi cer scuze Dragos si multumesc pentru efort!). Multumiri si domnisoarei ce mi-a inmanat cafeaua pentru rabdarea de care a dat dovada. Promit ca pe viitor sa nu se mai intample.

Am luat Spirit of India, Malabar, Salvador si am uitat care este cea de-a patra, fiind noua nu avea inca eticheta. Poate ma ajuta Dragos.

Deocamdata am incercat doar Salvador. Desi eu nu prea sunt adeptul gustului de cacao/ciocolata in cafea, sotia a fost foarte incantata. Complet diferita de orice am incercat pana acum. Curgerea frumoasa si foarte cremoasa.
Revin cu impresii despre celelalte.
Gaggia Evolution + Rancilio Silvia steam wand, Fiorenzato F5
 
Reply
#25
@adif "Am luat Spirit of India, Malabar, Salvador si am uitat care este cea de-a patra, fiind noua nu avea inca eticheta. Poate ma ajuta Dragos."
Cafeaua fara eticheta este Costa Rica Tournon ,care doar ce a sosit si nu am avut grafica facuta ptr etichete .
Stai linistit nu a fost un deranj ,imi pare rau ca ai ratacit .
Te mai astept , poate data viitoare ai timp si sa iti prezint cafelele la sediu .
Espressor VFA Expres,Honne,Dienes manuala,Homemade roaster.
 
Reply
#26
(16-07-2013, 17:03)dragos5178 Wrote: Te mai astept , poate data viitoare ai timp si sa iti prezint cafelele la sediu .

Cu siguranta. Acum stiu unde sa vin.
Gaggia Evolution + Rancilio Silvia steam wand, Fiorenzato F5
 
Reply
#27
Am fost plecat si am uitat sa mai revin cu pareri - felicitari pentru Salvador in primul rand care chiar mi-a placut, dar si pentru Columbia. Ethiopia beau de obicei de la alti prajitori si ma impresioneaza mai mult Sidamo sau Harrar. Indiile au fost bune si dupa doua/trei saptamani dar curgerea aceea imprastiata ma scoate din pepeni, indiferent de la ce prajitor vin boabele. Tiger Skin e ok pentru cafenele si pentru cei ce prefera cafea cu aciditate aproape 0.

Data viitoare poate gasesc un partener de comanda sa ne faci o sarja pe cuptorul mic. Din experientele de pana acum mereu am baut cafele mai bune atunci cand s-au facut pe prajitoare de maxim 3-5 kg decat pe cele 30+. De exemplu Leonard si Gourmet prajesc pe cuptoare mari.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#28
Am facut comanda la Hedone pe site.
1. la transport nu se poate alege Posta;
2. transport prin curier este 25,7ron nu 19,84ron cum este specificat pe site;
3. dupa plasare comanda am primit mail de confirmare cu remarca "Veti fii contactat(a) telefonic pentru validarea comenzii!", am fost contactat doar de firma de curierat;
4. la Voucher am trecut "Espressoman" pt. reducere, dar am platit pret intreg;
5. comanda facuta pe 12.08 primita pe 13.08, data prajirii 29.07.2013, are deja doua saptamani.In regim casnic consum cca. 200grame/saptamana, deci nu o sa am parte doar de crema Sad.
 
Reply
#29
"deci nu o sa am parte doar de crema".

Multumesc, Astinga pt. descrierea facuta!

Si eu am patit la fel!
Toate se potrivesc, perfect identic, deci nu a fost o singura intamplare.Am ramas surprins deoarece la prima comanda in 15.07, nu am avut probleme exceptind valoarea transportului(raspunsul curierului a fost,,si transportul banilor inapoi trebuie platit").
Ce ma surprins, ca se stie, ca noi pe forum dorim produsul proaspat prajit,
iar doua saptamani,pt.noi inseamna mult, chiar daca telefonic am primit garantii ca produsele sunt <bune pt.espresso>Confused
Totusi cred ca nu va fii o obisnuinta in a trata asa clientii de pe forum, si in consecinta voi mai comanda, deoarece produsele sunt OK, din punct de vedere calitativ.
Bezzera Unica,  Mahlkoning Vario, VST18, prajitor tip coretto
 
Reply
#30
@krust sa inteleg ca nici de discountul de 20% nu ai avut parte?
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)