• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Prajitoria Blu Bean Coffee - Cluj-Napoca

#1
Se pare ca dupa Bucuresti, Cluj-Napoca se va dezvolta cel mai intens in perioada urmatoare in materie de microprajitorii. 

Astazi facem cunostinta cu Blu Bean Coffee, clujeni pasionati de cafea pe care i-am descoperit luna aceasta. De la primele degustari m-au surprins placut, stilul de prajire abordat fiind centrat pe cele doua directii devenite clasice mai nou, filtru si espresso. Recunosc ca uneori am o anume teama fata de prajirile "pentru espresso" pentru ca valul il poate duce pe artizan cu prajirea mai sus decat as prefera. Dar in cazul Blu Bean, la preparare, am gasit un raport crema / arome foarte ok. Vreau sa spun ca desi crema era din abundenta (ceva mai deschisa la culoare pentru ca  nu s-a dus foarte sus cu prajirea), gustul parea nealterat de cenusa sau bitter, dezvaluind clar ce vrea sa spuna acea cafea. Aici, zic eu, este arta prajitorului, sa tina in frau un corp prea evidentiat, pentru a nu acoperi aromele. 

Costa Rica in general nu pot spune ca este una dintre cafelele mele preferate, dar ce am baut zilele astea chiar a fost extraordinara si m-a facut sa reconsider aceasta origine. Bravo baieti!

[Image: IMAG2543_zpscutm03tb.jpg]

Cu mare interes asteptam de la prajitor (Ionut) si informatiile tehnice legate de agregatul folosit, experienta in domeniu, calitatea cafelei verzi, filosofia despre prajire etc.

Multumim si pentru discount-ul de 20% acordat comunitatii Espressoman!

Succes!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
Mersi Liviu pentru introducere si ma bucur ca ti-a placut cafeaua noastra. 

Daca tot am inceput cu multumirile, as vrea sa multumesc si comunitati Espressoman deoarece si voi ati contribuit la decizia mea de a infiinta aceasta microprajitorie. Prin 2010 lucram in Toronto ca inginer in proiectare iar seful meu era si distribuitorul prajitoarelor Toper in SUA si Canada, iar cand m-am intros in Romania, in 2011, mi-a sugerat sa devin distribuitor in Romania de prajitoare Toper (el credea ca la noi se vand prajitoare de cafea ca si la ei, mai exact ca si cuptoarele cu microunde) sau sa imi fac o microprajitorie de cafea. Eu stiind ca in Romania nu era dezvoltata o asemenea cultura a cafelei, am respins ideea, dar am observat cum incet incet incepe sa se formeze o cultura a acestei ramuri si am prins curaj, speranta, si iata-ma Tongue .

Prajitoria noastra se afla in Cluj-Napoca. In momentul de fata nu avem un punct de desfacere, vanzarile facandu-se doar prin intermediul magazinului online.
Principala noastra preocupare este sa va oferim o cafea mai buna si proaspata 57 , vorba aceea  ”viata-i prea scurta pt o cafea proasta” Sad , si speram sa reusim.

Toate cafelele noastre sunt “specially prepared”, din punct de vedere al procesarii, selectiei, ambalarii, depozitarii si transportarii ei de la producator pana la consumator, unele avand o origine clar delimitata, iar altele fiind selectii dintr-o anumita origine, cum este Kenia AA Plus sau Etiopia Yirgacheffe. Noi la randul nostru depozitam cafeaua intr-un mediu atent controlat (temperatura, uminiditate etc.), iar dupa prajire o impachetam in pungi speciale dotate cu supapa de degazare.

Cafelele le prajim cu un Cafemino de la Toper.

In general vom praji cafeaua pana la un nivel mediu, pentru a-i pastra caracteristicile de origine, cu unele exceptii daca o impune cafeaua (vezi Sumatra Lintong, care necesita sa fie dusa putin peste o prajire medie pentru a-i evidentia potentialul). Daca preferati un grad de prajire diferit se poate specifica la efectuarea comenzii.

Daca doriti sa va prajiti singuri cafeaua, va vom pune la dispozitie si cafea verde. In cateva zile va aparea si aceasta optiune pe website-ul nostru.

Legat de discount, as dori sa mentionez ca se adreseaza doar produselor din sectionea CAFEA (aici nu intra abonamentele si cadourile).

Livrarea se va face prin curier rapid în max. 48 de ore.
‎-in Cluj-Napoca transportul este 5 lei (GRATUIT la comenzi de peste 50 de lei, pentru oricare dintre produse);
‎-in tara  transportul este de 16 lei ( GRATUIT la comenzi de peste 150 de lei, pentru oricare dintre produse). 

‎Cam asta ar fi pentru inceput. Daca aveti intrebari sau sugestii, le astept.

Puteti vizita si pagina noastra de facebook.

Va multumesc,
Ionut
 
Reply
#3
Pur si simplu de curiozitate... cam pe la ce volum se defineste o microprajitorie... aparatul vad ca e de 1kg, lucreaza toata ziua ? 5-10 kg pe zi ?
 
Reply
#4
(28-07-2015, 17:59)renatoa Wrote: Pur si simplu de curiozitate... cam pe la ce volum se defineste o microprajitorie... aparatul vad ca e de 1kg, lucreaza toata ziua ? 5-10 kg pe zi ?

Buna Renatoa,
 
Nu cred ca exista undeva vreo definitie clara.  Nu as putea sa-ti dau cifre de genu ca pana la o capacitate > 200 kg/zi produs finit este micro prajitorie.
 
Cu un Cafemino ai putea prajii pana la vreo 30 - 40 kg/zi in ideea in care producatorul specifica ca poate functiona pana la 10 ore/zi, iar capaciatea lui este undeva la 3 4 kg/ ora.
 
Reply
#5
Avantajul unui prajitor mic este ca te poti "plia" pe o cerere variata. Poti praji azi 1kg dintr-o varietate si abia peste o saptamana sa ai o cerere iar. Poti oferi astfel marfa proaspata, chiar daca ai o clientela redusa. In timp, daca te misti cu talent, comenzile cresc si vei putea/trebui sa faci un upgrade ca sa te mentii.
Cu un prajitor de 15kg nu poti lucra asa.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#6
In logica asta de ce nu am merge downscale si mai jos... exemplific doar asa, ca teatrul absurdul a fost creat de un roman Smile
De ce as da cateva mii (nu putine) pe un prajitor de 1kg, cand cu sub 1000 pot lua 4 unitati de 300gr care intra pe o masa de bucatarie, si pot praji in paralel 4 sortimente diferite, si din care dupa prajire rezulta exact 1kg sub forma a 4 sferturi cu care e toata lumea familiarizata de la raft...  Huh Tot un kg in 20 minute este in ambele cazuri...  Confused
Daca cererea e asa mica incat dv. vorbiti de 1kg pe saptamana ! pai atunci pare mai flexibila abordarea mea, si cu stoc imobilizat mai mic.
Nu vreau sa dau sfaturi nimanui, sau sa judec modelul de afaceri al cuiva, doar emit o ipoteza...
 
Reply
#7
Eu zic ca in zona de 300g discutam de prajitor pentru home use. Nu este gandit ca un prajitor pentru utilizare serioasa, sa vinzi.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#8
Pai un kg pe saptamana este home use Smile

O discutie similara a avut loc intr-un butic de provincie, dealer al unui prajitor din capitala, care era persuadat sa se bage si in prajitorie cu ceva din aceasta categorie 3-500g, si avea invatata aceasi lectie, ca sute de grame = home use... de la cursuri era asimilata informatia, cunosc persoana si sunt sigur ca nu are cunostiinte care se vehiculeaza aici, ca sa o si argumenteze.

Si ca urmare, argumentul cu care i s-a inchis gura... "prajesti de 2-3 ori pe zi, care-i problema, vrei sa zici ca vinzi 1kg de boabe zilnic ? " Pauza adanca de inghitit in sec... Smile asta e, la tejghea, fara vad, e mai greu, daca nu ai un frontend online si reclama pe un forum Big Grin
 
Reply
#9
Aplaud initiativa lui Ionut. Bravo !
Deabia astept sa gust lucruri noi si le doresc cale batatorita in intreprinderea lor.

... Maine poimaine pune Ionut poze cu un Giesen sau Diedrich de 15 kg Smile
 
Reply
#10
Bun venit BluBean !

Orice pas in aceasta directie este un pas spre bunul gust, spre educarea consumatorilor si pentru raspandirea cafelei proaspat prajite in tara noastra .

Cum orice drum incepe cu primul pas eu il felicit si pe Ionut, la fel ca pe toti inttreprinzatorii din acest domeniu,  pentru curaj si ii doresc sa aiba succesul pe care il urmareste . 

Viata lunga in afacere !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#11
(29-07-2015, 17:25)eugenm Wrote: Aplaud initiativa lui Ionut. Bravo !
Deabia astept sa gust lucruri noi si le doresc cale batatorita in intreprinderea lor.

... Maine poimaine pune Ionut poze cu un Giesen sau Diedrich de 15 kg Smile

Multumesc Eugen,

Asa o sa si fie, cu specificatia ca maine poimaine inseamna 3-5 ani Smile).
 
Reply
#12
(29-07-2015, 19:17)RaduCarutasu Wrote: Bun venit BluBean !

Orice pas in aceasta directie este un pas spre bunul gust, spre educarea consumatorilor si pentru raspandirea cafelei proaspat prajite in tara noastra .

Cum orice drum incepe cu primul pas eu il felicit si pe Ionut, la fel ca pe toti inttreprinzatorii din acest domeniu,  pentru curaj si ii doresc sa aiba succesul pe care il urmareste . 

Viata lunga in afacere !

Multumesc Radu.

Si eu sper sa creasca numarul consumatorilor de cafea proaspat prajita. In principiu ar trebui, ca este de unde. Doar daca te gandesti cata lume bea cafea instant Smile), ca sa nu zic de cafea statuta.
 
Reply
#13
Pentru asta trebuie sa se creasca numarul prajitoriilor mici... fiecare oras cat de cat ar trebui sa aiba una.
Cumparatul cu kilogramul nu este consum casnic, oricum ati lua-o, trebuie sa fii o familie pe 3 generatii ca sa consumi un kg pe luna... iar ca sa iei un 250g din alta localitate si sa adaugi 15 lei transportul este foarte descurajant, ca sa vorbesti de raspandirea consumului.
Faptul ca vad discutii de group buy intre colegi dintr-un oras de marimea Timisoarei mi se pare incredibil, in vremurile astea... sa nu existe prajitorie intr-o asemenea metropola... i-am incurajat sa faca mai bine un group buy de prajitor categoria home si sa isi ia soarta in maini... la alte preturi cumperi 10kg de cafea verde, transportul dispare la asemeanea scara, boabele verzi au cu totul alta durata de viata decat prajite, si prajesti dupa nevoile grupului.
 
Reply
#14
La mine se beau 4 duble. Uneori 3. La 19-20g per dubla, kilogramul e batut lejer. Si daca se beau doua duble pe zi, tot sari de 1kg. 
Dar suntem offtopic..
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#15
(29-07-2015, 20:06)renatoa Wrote: Pentru asta trebuie sa se creasca numarul prajitoriilor mici... fiecare oras cat de cat ar trebui sa aiba una.
Cumparatul cu kilogramul nu este consum casnic, oricum ati lua-o, trebuie sa fii o familie pe 3 generatii ca sa consumi un kg pe luna... iar ca sa iei un 250g din alta localitate si sa adaugi 15 lei transportul este foarte descurajant, ca sa vorbesti de raspandirea consumului.
Faptul ca vad discutii de group buy intre colegi dintr-un oras de marimea Timisoarei mi se pare incredibil, in vremurile astea... sa nu existe prajitorie intr-o asemenea metropola... i-am incurajat sa faca mai bine un group buy de prajitor categoria home si sa isi ia soarta in maini... la alte preturi cumperi 10kg de cafea verde, transportul dispare la asemeanea scara, boabele verzi au cu totul alta durata de viata decat prajite, si prajesti dupa nevoile grupului.

Ai dreptate, si mie mi se pare prea mult sa dai pe transport aproape cat pentru produs, oricare ar fi el. Iar cu comanda in grup nici mie nu mi se pare o solutie prea confortabila pentru consumator (trebuie sa astepti sa i se termine si lu vecinu, si colegu cafeaua ca sa iti mai poti comanda alta Smile .

Sunt convins ca se va rezolva si problema asta cu transportul cat de curand.
 
Reply
#16
Eu cu nevasta consum exact un kilogram pe luna.Doua cafele dimineata si doua seara.Cate 18 sau 19 grame de fiecare data.Ceea ce nu inseamna ca nu asi dori sa cumpar cate 200 de grame sau si mai bine 100 de grame.Spun asta pentru ca am observat ca atunci cand deschid punga ,dupa primele 3 sau 4 zile gustul incepe sa "paleasca".Iar inceea ce priveste pungile,ultima,deci cea pe care o deschid in a 4 saptamana e mai "searbada".Daca asi putea sa iau asa cum ar fi ideal,proaspat prajita cate 200 de grame,ehe,mereu asi fi ca o diva cu botoxul la zi de atata savoare Smile .
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#17
Asa cum am promis, pentru cei care vor sa isi prajeasca singuri cafeaua, de azi se poate comanda de pe site-ul nostru si cafea verde.

Comanda minima pentru cafeaua verde este de 1 kg. 

Pretul cafelei verzi este mai mic cu 25% fata de cel al cafelei prajite.

Discountul de 20% pentru comunitatea Espressoman se aplica si la cafeaua verde.

O seara romantica va doresc Smile)
 
Reply
#18
Doresc sa aduc o completare la descrierea generala de mai sus, referitoare la fluxul procesului de comandare-prajire-livrare.

Noi prajim cafeaua doar la comanda.

Daca comandati cafeaua dimineata (pana la ora 10:00 - 11:00) o sa incercam sa o prajim si sa o livram in aceeasi zi, iar pachetul va ajunge la voi a doua zi. Daca o comandati in alta perioada a zilei, cafeaua o vom praji si livra a doua zi, astfel incat sa ajunga la voi in maxim 48 de ore de la confirmarea comenzii.


Va multumesc
 
Reply
#19
Primit ieri de la ei, livrare f.rapida (prajit cu o zi inainte). Yammiii, Costa Rica si Kenya my favorites.
 
Reply
#20
Daca tot s-a vorbit de calitatea excelenta a cafelei prajite de la Blu Bean, vreau s-a remarc calitatea foarte buna a cafelei verzi Guatemala.
Guatemala este una din cafelele mele preferate, dar aceasta San Jeronimo este extraordinara sau poate profilul de prajirea ce l-am aplicat s-a potrivit acestei cafele  Big Grin
Bezzera Unica,  Mahlkoning Vario, VST18, prajitor tip coretto
 
Reply
#21
@krust
Salut,

Ar fi binevenita o contributie a profilului pe threadul de Prajire Big Grin . Sigur mai sunt amatori de Guatemala pe forum.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#22
Sau poate Guatemala in general are un "ceva" ... ca si mie imi place pana acum cel mai mult, dar luata de la alt magazin.
 
Reply
#23
renatoa Wrote:De ce as da cateva mii (nu putine) pe un prajitor de 1kg, cand cu sub 1000 pot lua 4 unitati de 300gr care intra pe o masa de bucatarie, si pot praji in paralel 4 sortimente diferite, si din care dupa prajire rezulta exact 1kg sub forma a 4 sferturi cu care e toata lumea familiarizata de la raft.
inteleg ca e vorba de o solutie de afacere, deci mediu comercial...
a avea intr-o pravalie, 3-4 prajitoare mici, e o solutie eleganta pentru a raspunde cerintelor pietei entuziastilor de cafea din RO;
dar "4 unitati de 300gr cu sub 1000" (euro), 4 unitati pro deci, mi se pare, eufemistic spus, fantezist bine!
cum era vorba de TOPER, un Toper Optical roaster, cu sarje de 150g, costa spre 2400 euro/buc,  iar un Probat sample, cu o baterie de 4 unitati (barrels), fiecare cu o capacitate de sarja de ... 80g, costa spre 24.000$; sigur, exista si solutii hibride (Sonofresco, peste 2500 euro), sau coreene, chinezesti,
s.a.m.d. pe gugle;
ca mediu ostil si agresiv comercial, Internetul nu mai e placut la cautat; dar totusi, e mediul in care comunicam aici...

(28-07-2015, 13:42)Ionut.BluBean Wrote: ... Daca aveti intrebari sau sugestii, le astept.
tocmai in ideea de a ajuta la dezvoltarea, la cultivarea pana la urma, a unei culturi a cafelei in randul entuziastilor autohtoni, prajirea acasa e o alternativa cu ceva potential comercial pentru importatorii si prajitorii de cafea; IMO;
avem deja mai multi ofertanti online de cafea verde pentru prajit (nu slabit...) acasa;
dar nu am vazut pe siturile respective, ca masura a competentei prajitorului, dar si a deschiderii sale, recomandari pentru prajire (espresso);
in 4 ani, de asteptari si solicitari, am primit o singura data, recent, prin e-mail, informatii competente despre prajirea sortimentelor comandate! e un inceput pentru toate...
in ideea asta, poate n-ar fi asa greu sa existe pe sit, la cafele verzi, o rubricuta/paragraf cu cateva indicatii de prajire - pe langa cele generale, cu peisaje, munti, precipitatii, ok, si cu descrierea sortimentului - procesare umeda, densitate medie, umiditate ridicata etc.
adica, ceva concret care sa mentioneze unele recomandari la sortimentul respectiv, ca particularitati de prajire pentru espresso, de ex.:  charge la 180C  (aer), prajire 4 - 4 -2:30, (uscare lenta, cu development rapid), prajire medie pana in city+, chaff mult; temp de extractie espresso medie (93C) etc.;
sau mai scurt, 2-3 cuvinte, mod de prajire, mod de preparare espresso, whatever...
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#24
(14-08-2015, 16:41)radudani Wrote: ...dar "4 unitati de 300gr cu sub 1000" (euro), 4 unitati pro deci, mi se pare, eufemistic spus, fantezist bine!
...
s.a.m.d. pe gugle;
ca mediu ostil si agresiv comercial, Internetul nu mai e placut la cautat; dar totusi, e mediul in care comunicam aici...

Daca vreti sa continuam pe tema asta poate ar fi bine sa ne mute Liviu undeva, aici cred ca i-am deraiat serios topicul colegului cu prajitoria.

Referitor la "fantezisme", e treaba unora ca despica bobul in 4 si au impresia ca treaba cu profilele chiar functioneaza, in sensul ca iti propui sa iasa gustul intr-un fel si chiar poti ghidona la marele fix ce se intampla in timpul prajirii, ca sa justifice de ce s-ar da asemenea sume pe unele prajitoare.
Dar nu e treaba mea ca respectivii nu stiu ca exista prajitoare absolut decente de 300 grame la 200 euro, cu care poti deservi o prajitorie de cartier, cu rezultate mai bune decat ce se poate cumpara din supermarket sau chiar de la unii autohtoni, atat cat am putut eu compara pana acum.

Asa ca mai exersati cu google, dar nu mai puneti la cautare valori de 4-5 cifre, poate ca iese ceva...
 
Reply
#25
Eu nu cred ca cele la 200 euro sunt de uz comercial. S-ar putea sa stai mai mult cu surubelnita in ele si cu comerciantii de piese pe email, decat sa prajesti cafea. Cum nu sunt cafenele cu Classic sau Silvia (desi unele vand cafea de ar putea face fata) nu cred ca vor fi nici cu Gene sau Dieckmann. Exceptii pot exista.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#26
Multumesc pentru sugestie Radudani. O sa incerc sa fac cateva recomandari la prajire, pentru fiecare cafea in parte. 

Sa stii ca m-am gandit la chestia asta sa adaug in sectiunea HowTo cateva recomandari dar am renuntat la idee pentru ca imi era teama ca mai mult o sa va incurc, si inca cred asta. 

Valorile numerice concrete in acest caz nu au nici o valoare, eu nu pot sa recomand de exemplu ca sa stai 3 minute dupa first crack pana sa inchei prajirea, sau sa ai o crestere de 2,5 grade la 20 de secunde si dupa first crack 1 grad la 20 de sec, sau cat aer sa dai (poate 30% la mine ii 80% la tine pentru ca conteaza volumul tamburului, sectiounea de aerisire samd) sau ca in 12 minute sa ajungi la first crack pentru ca fiecare prajitor, fie el profesional sau nu, are alti parametri, difera rotatiile tamburlui, masoara alta temperatura (poate masoara temp boabelor, sau a aerului, poate  termocupla e mai aproape de peretii prajitorului decat la prajitorul meu si arata alta temperatura etc).

Ce as putea sa recomand ar fi ceva de generalist cum ai zis si tu, de genu, Brazilia: fiind o cafea procesata Pulped Natural, si avand o densitate scazuta, este recomandata prelungita perioadei de uscare, dupa care o crestere a temperaturii pana la la FC  ........ si ca o prajire Full City ii ideala pentru espresso, sau ceva de genu.

Si chiar si asa te-as putea incurca, pentru ca mie imi iese prajirea, iar tie nu, si stiu asta din proprie experienta. Cand am incercat sa reproduc un profil ce l-am gasit pe un forum din afara dar pentru un alt prajitor, am dat chix Wink , carbon Smile)). (am pierdut controlu la Sumatra Lintong, dupa FC o luat-o razna si dusa a fost).

Eu cred ca rezultatele cele mai bune sunt obtinute prin incercari. Eu asa am invatat ca se fac profile, din incercari. Aruncam boabele la o temperatura mai mare dupa care din minut in minut scoteam cate o proba si o puteam pe o foaie alba, unde era notat minutu, si tot asa pana la first crack unde luam proba din 20 in 20 de secunde. Dupa schimbam cate un parametru, ori temperatura la care le aruncam, ori aerul, ori variatia temperaturii si apoi comparam rezultatele. 

Toate cele bune si mai astept sugestii.
 
Reply
#27
(14-08-2015, 19:45)baloozzy Wrote: Eu nu cred ca cele la 200 euro sunt de uz comercial. S-ar putea sa stai mai mult cu surubelnita in ele si cu comerciantii de piese pe email, decat sa prajesti cafea. Cum nu sunt cafenele cu Classic sau Silvia (desi unele vand cafea de ar putea face fata) nu cred ca vor fi nici cu Gene sau Dieckmann. Exceptii pot exista.

Dumneata il intrebi pe "florescu" cu ce prajeste, sau cumperi cafea si judeci rezultatul ?
Am ajuns sa vad in industria nuntilor ca s-a ajuns la aberatii ca este refuzat un fotograf dupa sculele pe care le are, fara sa se arunce o privire la portfoliul care il prezinta, tot asa este si in alte domenii ?
Sa zicem ca prajesc cu Gene un kg pe zi, imi spui si mie ce va pica la el si cat de curand ? Nu stiam ca au ajuns si sculele astea asa cunoscute ca masinile, sa stim la cate kg trebuie facuta revizie...

Poate ca sunt cam pornit, dar in momentul asta poate ca niste tineri inimosi clocesc o noua afacere, prajire ondemand, cantitati mici prajite la cerere pentru a doua zi, si expediate la costuri de transport aproape nule, 3-4 lei pentru 250 grame.
Au zis ca unde este group buy pentru cateva kg, o fi si cerere de asa ceva... dar daca vor fi judecati dupa echipamentul folosit, mai bine nici nu se apuca...
 
Reply
#28
La Gene, ca asta il cunosc, are ceva angrenaje cu roti dintate de plastic, care se pot duce foarte usor daca nu pui bine borcanul pe pozitie.  Daca nu esti atent, poti sparge borcanul, care nu se aseaza decat in suportul lui si intr-o anumita pozitie, nu mai zic ca si frige.
Eu nu am patit-o, dar daca prajeam 1kg pe zi alta era probabilitatea.
La 200 euro este unul sh, o rezistenta daca trebuie sa schimbi este peste 100 cu transport. Mai sigur este ceva DIY la care carpesti repede ceva, decat unul care a fost facut sa lucreze in regim casnic de cateva kg pe luna. Parerea mea.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#29
(14-08-2015, 21:35)renatoa Wrote: Sa zicem ca prajesc cu Gene un kg pe zi, imi spui si mie ce va pica la el si cat de curand ? Nu stiam ca au ajuns si sculele astea asa cunoscute ca masinile, sa stim la cate kg trebuie facuta revizie...Poate ca sunt cam pornit, dar in momentul asta poate ca niste tineri inimosi clocesc o noua afacere, prajire ondemand, cantitati mici prajite la cerere pentru a doua zi, si expediate la costuri de transport aproape nule, 3-4 lei pentru 250 grame. Au zis ca unde este group buy pentru cateva kg, o fi si cerere de asa ceva... dar daca vor fi judecati dupa echipamentul folosit, mai bine nici nu se apuca...

Ca te faci daca ai 5 comenzi de 1kg intr-o zi? Deja vorbim de livrare peste o saptamana... Tongue
Eu zic sa nu exageram cu prajitoarele de regim casnic. Sunt OK, dar au niste limite.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#30
Salutare echipei de la Blu Bean Coffee,

Ma bucur sa aud ca mai este inca o prajitorie in Cluj (dupa cele de la Olivo si Yume). Felicitari pentru aparitie si sper sa reusiti sa duceti afacerea asta cat mai departe Smile Vad ca lucrurile incep sa se miste intr-o directie buna in domeniul cafelei si in afara capitalei Smile... sper sa apara si cat mai multe cafenele care sa ofere clientilor cafele obtinute din boabe proaspete, din sortimente variate, astfel incat tot mai multi consumatori sa descopere adevaratul gust al cafelei (mult diferit de ce se serveste in prezent in majoritatea asa-ziselor cafenele).

Am o intrebare: din cate am citit mai sus, membrii comunitatii espressoman avem un discount la comanda unei cafele. Cum putem introduce aceasta informatie in comanda? Care este cuponul ce trebuie introdus pe site?

Multumesc mult!
La cat mai multe cafele bune Smile  57
Lelit pl042EM, tamper Lelit
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: Dot, 1 Guest(s)