• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Prajitor HomeMaster coffee roaster

#1
Salutare,
Cam ce parere aveti despre tigaia asta:
https://www.aliexpress.com/item/Coffee-R...89520cc75a ?
Gaggia Classic 2015 + Sesto PID, OE Pharos, SAB E 96, Fiorenzato F5, filtre La Marzocco 14g şi 17g si IMS 7g, frother Aeroccino 3, cantare Joe Frex si Brewista, tamper Lelit 58mm, baza tampare Motta şi alte acareturi.
 
Reply
#2
Exact, o tigaie Smile

Incerc sa imi inchipui cata pleava iese la un kil juma... si ce se intampla cu ea sub capacul ala Wink
 
Reply
#3
Smile  Ma gandeam ca, avand posibilitatea reglarii temperaturii si sarma aia ce se invarteste si ar agita boabele, ar putea sa prajeasca ceva mai bine ca un aparat de floricele.
Gaggia Classic 2015 + Sesto PID, OE Pharos, SAB E 96, Fiorenzato F5, filtre La Marzocco 14g şi 17g si IMS 7g, frother Aeroccino 3, cantare Joe Frex si Brewista, tamper Lelit 58mm, baza tampare Motta şi alte acareturi.
 
Reply
#4
Da, problema este cum incalzeste... contactul boabelor cu metal incins mai mult pe o parte nu le prea prieste Wink
Nu te amagi ca vor fi in miscare permanenta si omogena, ma astept ca destul de multe, poate chiar si 50%, sa stea pe loc timp semnificativ, doar sa fie miscate pe aceasi parte, fara sa se rostogoleasca.

Prajeste mai mult, asta e clar, cantitativ... dar tare ma indoiesc ca mai bine calitativ... mai bine decat sa danseze intr-un pat de aer nu se poate Wink

Daca te aranjeaza o cantitate mai rezonabila, 500-800 grame, cea mai optimala solutie este bazata pe cuptor cu aer cald circular, sunt proiecte pe net, si costurile sunt sub cei 83 euro cat este tigaia.
Chiar daca esti pus pe afaceri... Tongue stiu pe cineva care cu doua din astea prajeste 7 kg pe zi Wink
 
Reply
#5
Da, si eu ma gandeam ca boabele n-o se se prea rostogoleasca, ci doar ridicate si puse pe aceeasi parte. 
Nu-mi trebuie  asa mult (500-800g) si nici nu vreau sa mesteresc ceva (nu ma pricep mai deloc si nici prea mult timp nu am - copil de 1 an si 2 luni Smile).
Doar am observat ca prajind cafea la aparatul de floricele (fara nicio modificare), cateodata, imi place mai mult ca aia prajita profesional.
Ma gandeam ca pot s-o fac mai bine fara bani foarte multi, mai ales ca nu am de gand sa prajesc mereu si nici stiintificSmile
Gaggia Classic 2015 + Sesto PID, OE Pharos, SAB E 96, Fiorenzato F5, filtre La Marzocco 14g şi 17g si IMS 7g, frother Aeroccino 3, cantare Joe Frex si Brewista, tamper Lelit 58mm, baza tampare Motta şi alte acareturi.
 
Reply
#6
Pai daca tot ai PID la Gaggia, hai sa punem si la popcorn, si atunci "cateodata" o sa devina "intotdeauna"... si chiar "stiintific" Wink

Avem topic in derulare pe tema asta, cu modare popcorn, poate continuam acolo, tigaia asta nu merita atentia, parerea mea...
Partea cu "fara nici o modificare" imi provoaca mila fata de bietele boabe Smile
 
Reply
#7
Da, problema e ca nu eu am pus PID-ul, ci NicksoSmile
Si am incercat sa citesc topicul cu modarea aparatului de popcorn, dar nu am inteles nimic si m-am lasat pagubas [Image: tongue.gif]
Oricum, m-am lamurit cu asta: e cam porcarie.
Gaggia Classic 2015 + Sesto PID, OE Pharos, SAB E 96, Fiorenzato F5, filtre La Marzocco 14g şi 17g si IMS 7g, frother Aeroccino 3, cantare Joe Frex si Brewista, tamper Lelit 58mm, baza tampare Motta şi alte acareturi.
 
Reply
#8
Sper ca postarea ce a venit acum un minut sa te lamureasca mai bine, nu ezita sa pui intrabari daca ceva nu e clar Smile
 
Reply
#9
(05-10-2016, 09:31)teabe Wrote: ... Nu-mi trebuie  asa mult (500-800g) si nici nu vreau sa mesteresc ceva ...
Doar am observat ca prajind cafea la aparatul de floricele (fara nicio modificare), cateodata, imi place mai mult ca aia prajita profesional.
Ma gandeam ca pot s-o fac mai bine fara bani foarte multi, mai ales ca nu am de gand sa prajesc mereu si nici stiintific[Image: smile.gif]
(05-10-2016, 11:09)teabe Wrote: ... am incercat sa citesc topicul cu modarea aparatului de popcorn, dar nu am inteles nimic si m-am lasat pagubas [Image: tongue.gif]
Oricum, m-am lamurit cu asta: e cam porcarie.

IMO, sarja de 500-800g nu e mult, ci foarte mult in termeni de home roasting!
si daca 'porcarie' ii zici la tigaia aia, e foarte adevarat, dar de multe ori, instalarea unui PID numai pentru ca exista un cult al PID-urilor - un fel de panaceu in lumea masinilor de cafea, mi se pare suficient de apropiat de acelasi calificativ [Image: smile.gif]   sorry!

cred ca peste 3 ani am prajit cu aparate popcorn modificate si sunt destule postari de-ale mele despre asta, inca din 2012; si acum cred ca pentru cei ce se multumesc sa prajeasca la 3-7 zile ceva peste 100g de cafea, un popper modificat, fie el si cu PID-Arduino, e o solutie suficient de fezabila;
dar indiscutabil, complicata pentru multi din doritorii de a-si praji cafeaua acasa!
nu mai vorbesc de cerintele de securitate, pentru o scula DIY care potential e mai periculoasa pentru cineva de formatie non-tehnica, decat un boiler in montura profesionala si intretinut cat de cat;

nu-mi propun sa inteleg fenomenul, doar raman uimit in fata lui: sunt atatia dispusi sa sara in barca PID-urilor, a o multime de tambururi incalzite cu flacara, rezistente sau inductie, a varia chinezarii din comert, fara sa fi incercat sa vada, cu mijloace minime, gratuite chiar, cum arata o prajire de boabe de cafea!
parerea mea e ca inainte de a-ti cumpara o scula, rudimentara in fapt, din comert, inainte de a-ti face una, sau inainte de a-ti da drumul la vale cu o instalatie insailata de altii pentru tine, trebuie sa vezi - daca tot te intereseaza (!!!) - cum arata prajirea in conditii, sa le zicem 'dezgolite' (naked)...

si imi vin in minte 2 metode:
(1) in tigaie, pe soba (stove-top), fara capac - ca sa se inteleaga ce-i aia pleava (chaff), amestecand cu o spatula de silicon, sau o lingura de... lemn dedicata, sau cu un tel de silicon etc.
(2) intr-un bol de inox mai greu, sau bine fixat, sufland cu un pistol cu aer cald si mestecand cu o unealta de genul celei care se poate folosi si in tigaie;

in ambele cazuri se poate ajunge ca dupa 2-3 'sesiuni' mai mult sau mai putin stresante, sa (1) recurgi in continuare  la aceeasi metoda, mai ales daca o practici ocazional, sa (2) renunti la ideea de a praji acasa, sa (3) doresti ceva mai mult si care sa rezolve mai elegant principalele probleme de care te-ai izbit si nu ti-au placut...
dar vei ramane a intelege intreaga transformare prin care trec boabele de cafea, cum se decoloreaza din gri-verzuiul initial, cum incep sa se ingalbeneasca, apoi 'maroneasca', cum se dezgolesc de acel silverskin care devine pleava, cum incep sa pocneasca, s.a.m.d.

de fapt, motivul pentru care scriu astea, este epuizat ca informatie in multe postari din forum: prajirea manuala cu o suflanta-pistol cu aer fierbinte (heatgun)!

metoda cu pistolul in bol da rezultate mult superioare celei cu prajitul in tigaie; de fapt, e posibil ca sa obtii o sarja 'baubila' din prima incercare si care sa fie mai buna decat multe cafele prajite pe care le-ai cumparat anterior;
din nou: o cafea prajita prost, dar proaspat, e mai buna decat o cafea prajita bine, dar veche!
asta in ideea ca boabele cu care pleci, sunt 95% din reusita unei extractii in ceasca!

nu vad o solutie convenabila in a praji mereu cu 'bolul si pistolul', desi sunt foarte multi care fac asa (search pe youtube 'dog bowl heat gun' sau 'dog bowl method' etc.), dar cand doresti sa faci asta ocazional, poate fi o solutie stabila; merita incercat!

a, si apropo de tigaia aceea de aproape 100$, cu rezultate mult mai bune si la acelasi pret, se poate recurge la o metoda ce imbina cele 2 ce le enumeram mai sus: masina de paine, cu cuva si paleta de 'framantare', in care sufli cu un pistol cu aer cald - bread machine and heat gun;
metoda poate deveni una permanenta, se pot pune senzori, urmari cu Artizan & co., dar cu conditia rezolvarii problemei cu pleava - un colector de pleava!
cel mai simplu mi se pare un tub flexibil de aluminiu de 100-120mm cu o decupare cu plasa pentru iesirea a o parte din aerul cald, condus intr-o cutie/vas, eventual acoperit si acesta cu plasa metalica;
pentru consolidare piese si 'etsansare' circuit, se poate folosi banda de aluminiu aderenta (Hornbach)
... pana la urma, si la gradinita, toti copii trebuie sa faca lucru manual [Image: smile.gif]   (sau acum nu mai e asa?! acum copii isi aleg - in deplina responsabilitate... matura - curriculum-ul si profesorii...)
daca cineva spune ca pleava se marunteste si trece prin plasa, inseamna ca face speculatii teoretice, sau n-a incercat cu plasa potrivita;
lucrez cu asemenea 'dispozitive' de mai multi ani si dupa o sesiune de 3-4 sarje masa de lucru si in general bucataria unde tin masina, raman curate:
   
   

ok, eu prajesc cu o 'reincarnare' a masinii originale cu pompa de aer si element de incalzire de la un pistol cu aer cald;
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#10
Asa cum m-am obisnut deja, foarte detaliat si informativ postul. [Image: smile.gif]
Am o idee despre ce e pleava si asta ma incanta la aparatul de popcorn, ca o scuipa prin orificiul de iesire a floricerelor, direct in chiuveta.  [Image: smile.gif]  
Stand la bloc nu prea am nevoie (si nici voieSmile) sa fac mizerie prin bucatarie si nici prea mult fum. Cat despre spatiu, cand am adus SAB-ul acasa si rasnita Fiorenzato, jumatatea mea m-a intrebat daca nu se poate sa revenim, totusi, la Gaggia, ca i-am ocupat jumatate din spatiul de lucruSmile
Doamne fereste sa ma prinda cu ceva de genul a ceea ce ai pozat tuSmile)
Eu ma gandeam ca pot sa prajesc ocazional, fara pretentii de mare exactitate, acceptabil ca si calitate, pentru cand ramaneam fara cafea, la ceva gen aparat popcorn si fara sa cheltuiesc cat pentru un espresor decent. Probabil ca as plati pretul din state pentru un fresh roast sr500. Dar sa mearga la 220v. [Image: tongue.gif]
Gaggia Classic 2015 + Sesto PID, OE Pharos, SAB E 96, Fiorenzato F5, filtre La Marzocco 14g şi 17g si IMS 7g, frother Aeroccino 3, cantare Joe Frex si Brewista, tamper Lelit 58mm, baza tampare Motta şi alte acareturi.
 
Reply
#11
(05-10-2016, 11:09)teabe Wrote: ...Oricum, m-am lamurit cu asta: e cam porcarie.

Ar fi putut sa fie un pic mai putin porcarie, daca boabele nu stateau chiar pe elementul de incalzire, ci pe gratar perforat, si elementul de incalzire sa fi fost la 1-2 cm mai jos... si daca mai era si un pic de circulatie de aer era perfect... ca la tigaia dry cooker cu ridicatura aia in mijloc Wink
 
Reply
#12
Dar despre asta ce parare aveti:
https://www.redber.co.uk/search?type=product&q=roaster ?

Prajitorii de la CoffeeShop mi  l-au recomandat toti.
Gaggia Classic 2015 + Sesto PID, OE Pharos, SAB E 96, Fiorenzato F5, filtre La Marzocco 14g şi 17g si IMS 7g, frother Aeroccino 3, cantare Joe Frex si Brewista, tamper Lelit 58mm, baza tampare Motta şi alte acareturi.
 
Reply
#13
Pai daca vrei sa avansezi la asa ceva... nu mai bine iei un tambur cum am discutat in topicul cu clona de cuptor Behmor, este 15$ pe ebay... si incropesti tu restul... un motor de platan de cuptor microunde este 20 lei...

Uite ce vinde ungurul asta, ai video si poze destul de detaliate...
http://www.ebay.com/itm/Compact-Stainles...2651149278

Oricum mi se pare mult prea scump pentru ce face... la 200 eur iei un dieckmann care este mult peste...
 
Reply
#14
(05-10-2016, 09:31)teabe Wrote: ... nu vreau sa mesteresc ceva (nu ma pricep mai deloc si nici prea mult timp nu am ... mai ales ca nu am de gand sa prajesc mereu si nici stiintific[Image: smile.gif]
(06-10-2016, 13:03)renatoa Wrote: ... mai bine iei un ... si incropesti tu restul...
(subl. mele)

stim cu totii ca in lumea reala nu se pot indepli simultan conditiile de mai jos:
- solutie de prajire ieftina,
- pentru sarje mai mari de 150g,
- fara complicatia unor mestereli suficient de complexe la realizarea setup-ului
- cu un control asupra parametrilor de prajire (temperatura, durata, gradient incalzire etc.)
- cu un sistem de management al dezastrului provocat de pleava, fum si hazardul electric
- fara complicatia interventiei manuale, si a abilitatilor ce le presupune asta;
si mai sunt si altele;

dar atentie, nu cred ca merita simplificate atat de mult conditiile de operare dorite, incat sa nu avem habar, sa nu intelegem ce trebuie sa se intample si ce se intampla! deci cunoasterea (empirica macar) este impusa ca obligatorie!

altfel, exista automate cu rasnita incorporata, tampare, extractie dupa butonul dorit etc.

vreo 3 dintre cele de mai sus, simultan, merg, adica o solutie ieftina, pentru sarje de cca. 300g, fara nici o mestereala:
bolul de inox, paleta si heatgun-ul;
care atinge si conditia a 4-a, cea cu un control (minimal) asupra duratei si temperaturii...
un popcorn maker nemodificat termina (sarja...) in 2,5-3 min, in timp ce cu bolul si heatgun-ul se termina in 10-15 min;
a, si ceva ce n-am amintit in postul precedent: odata avand heatgun-ul in mana, sau fixat de un suport, bolul poate avea diverse incarnari, de ex. un mixer pro, din metal etc.

cat priveste pleava, daca se lucreaza intr-un colt, pe blatul din bucatarie, cu ceva paravane/cutie de carton, dezastrul se poate limita la cel mult 1 mp, care se poate reseta la conditiile initiale...

in ce priveste marimea sarjei, poate merita precizat ca o valoare de 2-300g (half pound) ar trebui sa fie suficienta in conditiile de casa (sau chiar de sampling) si la acestea m-am referit si ma refer mereu; nu de birou, sau mica afacere etc.
in cazul meu de ex., cantitatea maxima necesara este limitata evident de consum in stare proaspat prajita (100g/zi), dar mai ales de folosirea blendurilor: daca prajesc odata 800g dintr-un sortiment, si mai prajesc inca 2-3 sarje din altele pentru a face blend, ajung la peste 3 Kg prajita in aceeasi zi, deci cu un excedent de cca. 2 Kg in 10 zile!
curent fac sesiuni de 3-4 batch-uri din sortimente diferite, pentru 1-1,2 Kg cafea proaspat prajita;
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#15
Multumesc renatoa si radudani pt interesul aratat in rezolvarea dilemelor meleSmile
M-am hotarat la heatgun si bol. Ies pe balcon si strang dupa aia.
Ma duc chiar diseara la bricostore sa iau gun-ul.
Poate fi oricare, nu?
Si pur si simplu pun pistolul pe boabe si amestec?
Gaggia Classic 2015 + Sesto PID, OE Pharos, SAB E 96, Fiorenzato F5, filtre La Marzocco 14g şi 17g si IMS 7g, frother Aeroccino 3, cantare Joe Frex si Brewista, tamper Lelit 58mm, baza tampare Motta şi alte acareturi.
 
Reply
#16
Cam asa... ar fi mai putin solicitant daca i-ai face un suport care sa il tina cumva fix... ai pe net filmuletze care poate te inspira.
Totusi... chiar daca metoda bifeaza primele 3 criterii, ieftina, cantitate, simpla, poate fi facuta reproductibila... de controlat este cam greu si numai prin experimente multe si costisitoare... in boabe... Wink

Asa ca eu mentin oferta de modare roaster popcorn Smile
 
Reply
#17
Pai imi iau si heat gun si ma bag si la modare popcornSmile
Ca gun-ul nu e asa scump (am vazut pe la 50 de lei) si chiar daca nu o sa-l mai folosesc la prajit, nu exista sa ai prea multe scule prin casa Smile oi mai avea eu nevoie de el, sa dezlipesc ceva , de ex. sau ca foehnSmile)
Gaggia Classic 2015 + Sesto PID, OE Pharos, SAB E 96, Fiorenzato F5, filtre La Marzocco 14g şi 17g si IMS 7g, frother Aeroccino 3, cantare Joe Frex si Brewista, tamper Lelit 58mm, baza tampare Motta şi alte acareturi.
 
Reply
#18
Prima sarja de 150g gata [Image: biggrin.gif] 
Pana la urma mi-am luat unul care baga si aer rece, desi cam anemic.
Am terminat in vreo 13 minute, FC a inceput timid pe la 9 si pe la 13 s-a terminat. Intre timp am schimbat si treapta de caldura (pe la minutul 8 ca nu se intampla nimic). Nu am mai lasat dupa minutul 13 ca mi s-a parut ca sunt ok boabele si chiar arata foarte bine[Image: smile.gif] Bine, ar fi de preferat sa fac asta pe lumina naturala...
Si am in nari un miros asa frumos, de caramel [Image: smile.gif] .
In vreo doua minute puteam sa tin boabele in mana, dupa ce leam dat printr-o sita si a tinut si gun-ul pe rece pe ele. 
Abia astept sa vad ce bravura am facut!
Gaggia Classic 2015 + Sesto PID, OE Pharos, SAB E 96, Fiorenzato F5, filtre La Marzocco 14g şi 17g si IMS 7g, frother Aeroccino 3, cantare Joe Frex si Brewista, tamper Lelit 58mm, baza tampare Motta şi alte acareturi.
 
Reply
#19
Bravoooo !! Complimente si bun venit intr-o noua aventura !! [Image: biggrin.gif] [Image: biggrin.gif]
Lelit PL51    Kinu M47 prajitor tip coretto
 
Reply
#20
(06-10-2016, 21:40)Gheorghe Wrote: Bravoooo !! Complimente si bun venit intr-o noua aventura !! [Image: biggrin.gif] [Image: biggrin.gif]

Multumesc [Image: smile.gif]
Gaggia Classic 2015 + Sesto PID, OE Pharos, SAB E 96, Fiorenzato F5, filtre La Marzocco 14g şi 17g si IMS 7g, frother Aeroccino 3, cantare Joe Frex si Brewista, tamper Lelit 58mm, baza tampare Motta şi alte acareturi.
 
Reply
#21
ceva poze cu setup-ul pe care il utilizezi? Smile
Gaggia Classic Coffee PID + Mazzer Mini Timer + Hario Mini Mill (Stepless && Stability mod) || Chisinau, RM
 
Reply
#22
pai... strachina de hranit cainele... care in tot timpul prajirii se uita mirat la mine... Tongue
 
Reply
#23
(06-10-2016, 22:09)maki Wrote: ceva poze cu setup-ul pe care il utilizezi? [Image: smile.gif]
[Image: image1.jpg]
Am folosit si eu ce am gasit prin bucatarie. [Image: smile.gif]
Gaggia Classic 2015 + Sesto PID, OE Pharos, SAB E 96, Fiorenzato F5, filtre La Marzocco 14g şi 17g si IMS 7g, frother Aeroccino 3, cantare Joe Frex si Brewista, tamper Lelit 58mm, baza tampare Motta şi alte acareturi.
 
Reply
#24
maki, treaba se poate face si cu scule mult mai casnice, citeste articolul asta...

http://www.wikihow.com/Roast-Coffee-Beans

ai fi uimit de cat de bine iese...

(06-10-2016, 22:34)teabe Wrote: ...Am folosit si eu ce am gasit prin bucatarie. [Image: smile.gif]

Eh, cand am citit ca pistolul era cu functie de racire... am banuit eu ca nu mai e din ala de 50 lei... te-a cam usurat la buzunar bosch-ul ala.
Daca este cu control temperatura digital asa cum banuiesc, pai atunci deja ai rezolvat si partea cu controlul, si poti asambla o solutie aproape completa, daca mai adaugi un termometru ca sa vezi temperatura in masa de boabe.
Poti sa uiti de popcorn acum Smile
 
Reply
#25
(06-10-2016, 22:36)renatoa Wrote: maki, treaba se poate face si cu scule mult mai casnice, citeste articolul asta...

http://www.wikihow.com/Roast-Coffee-Beans

ai fi uimit de cat de bine iese...

(06-10-2016, 22:34)teabe Wrote: ...Am folosit si eu ce am gasit prin bucatarie. [Image: smile.gif]

Eh, cand am citit ca pistolul era cu functie de racire... am banuit eu ca nu mai e din ala de 50 lei... te-a cam usurat la buzunar bosch-ul ala.
Daca este cu control temperatura digital asa cum banuiesc, pai atunci deja ai rezolvat si partea cu controlul, si poti asambla o solutie aproape completa, daca mai adaugi un termometru ca sa vezi temperatura in masa de boabe.
Poti sa uiti de popcorn acum [Image: smile.gif]

Intr-adevar, nu a fost 50, ci 250, dar nu are control temperatura, are doar trei trepte: rece - 50grade, I - 400 si II-600. E modelul PHG 600-3. Eu l-am luat pe asta ca am zis ca ma ajuta la racire. Dar daca zici ca e asa bun ala cu control temperatura digital, o sa vad ce politica de retur au astia la Brico si imi iau unul din ala. Am vazut ca e pe la 400 de lei.
Gaggia Classic 2015 + Sesto PID, OE Pharos, SAB E 96, Fiorenzato F5, filtre La Marzocco 14g şi 17g si IMS 7g, frother Aeroccino 3, cantare Joe Frex si Brewista, tamper Lelit 58mm, baza tampare Motta şi alte acareturi.
 
Reply
#26
Sunt si la 300 lei

http://www.emag.ro/pistol-cu-aer-cald-de...D09DZYBBM/
 
Reply
#27
Tare! Multumesc.
Acum ma gandeam ca nu prea am nicio problema cu pleava daca ies pe balcon - se strange foarte usor si parca imi cam face cu ochiul rostmeisterul ala  [Image: huh.gif] .
Oare merita diferenta sau sa astept ma deprind mai bine cu pistolul?
Gaggia Classic 2015 + Sesto PID, OE Pharos, SAB E 96, Fiorenzato F5, filtre La Marzocco 14g şi 17g si IMS 7g, frother Aeroccino 3, cantare Joe Frex si Brewista, tamper Lelit 58mm, baza tampare Motta şi alte acareturi.
 
Reply
#28
As zice ca nici una...
Returnezi pistolul si astepti un pic, 1-2 saptamani sa termin testele cu cea mai tare scula de prajit casnic, utilizabila si cu modare zero, cu care se poate praji de la 200 la 500 grame. Si costa mai putin decat pistolul Big Grin

Asta pentru ca ai pornit acest topic cu trimitere la o scula oarecum casnica... o tigaie caruia i s-a atasat un resou in posterior.
Apropo de tigaia din primul topic, am gasit in germania una gandita intr-adevar mai cu cap, fara agitare, dar multifunctionala 4 in 1 , cu sursa de caldura plasata la distanta de boabe si cu circulatie de aer prin gratar perforat.
O poti vedea aici:
http://www.ebay.co.uk/itm/Rosenstein-Soh...1621834764

Dar nu de asta ziceam ca testez... un pic de rabdare Smile
 
Reply
#29
ok, ma las pe mana ta [Image: smile.gif]
Gaggia Classic 2015 + Sesto PID, OE Pharos, SAB E 96, Fiorenzato F5, filtre La Marzocco 14g şi 17g si IMS 7g, frother Aeroccino 3, cantare Joe Frex si Brewista, tamper Lelit 58mm, baza tampare Motta şi alte acareturi.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)