• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Poze cu cele mai penibile capuccino baute

#1
Pe grupul de Facebook Colors in a Cup vedem deseori opere de arta ale latte-artistilor, specie rara pe la noi. Insa in majoritatea cafenelelor capuccino inseamna o lingura de spuma arucnata peste un espresso lungit!

Cand gasiti asemenea prostii, cred ca ar fi eficient sa postati numele locatiei si orasul! Merita sa stii de cine sa te feresti!

[Image: capuccinovarza.jpg]
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
Latte a la Filicori mall Maritimo C-ta.
   
Pana de curand aveau si un LCD mare, pe care erau proiectate specialitati executate de barista adevarati.
Cred ca incepuse sa ceara lumea ce vedea la ecran, ca LCD-ul a disparut.Tongue
 
Reply
#3
Maxim! Rusine cafenelei si barmanului! Cred ca nu era nici ieftin...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
Liviu, acum fie vorba intre noi aici pe forum, definitia Cappuccino e oarecum interpretabila.
Adica, unii sustin ca defintia la Cappuccino ar fi 1/3 espresso, 1/3 lapte , 1/3 spuma. Deci Cappuccino clasic ar trebui sa fie 100% alb/spuma deasupra.

Bauturile facute fara spuma deasupra si eventual cu anumite desene, frunzulite, inimioare etc s-ar numi "caffè latte".
Deci daca tu comanzi un Cappuccino nu vad de ce e o gresala daca il primesti dupa reteta clasica cu espresso+lapte+spuma.

http://www.youtube.com/watch?v=qsHacrTIXh4
Expobar Brewtus IV + Mahlkönig Vario
 
Reply
#5
In clip vedem :
espresso + lapte + spuma
In poze vedem :
espresso + lapte + CLABUCI
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#6
In anul de gratie 2012, ca patron/barman esti obligat (de piata, de vremuri, de criza, de concurenta) sa dai ce ai mai bun pentru clientul tau. Altfel esti un biet ciubucar nu barista/manager. Invatatul inimioarelor nu este decat o chestie de perseverenta, dar servitul unui capuccino "tip detergent" sau nearanjarea CREMEI DE LAPTE in alt mod mai simplu si mai placut ochiului (daca nu stii latte art), mi se pare prostie.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
Ce intelege Starbucks prin Cafe Latte. Lasand aspectul la o parte, e o zeama lungita cu gust de cafea veche si lapte condensat. E a treia experienta neplacuta pe care o am cu Starbucks, am zis ca sa le mai dau o sansa ca nu se poate ca atata lume sa fie infatuata de cafeaua lor si numai mie sa mi se para groaznica. Se pare ca e totusi generala treaba.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Lelit PL41TEM + Hario Mini Mill + Tamper Ascaso 57mm + Pitcher Motta Europa 50cl
 
Reply
#8
Pai, nu trebuia sa dai capacul jos, cine te-a pus. Pentru gust trebuie bauta cu gandul la ce mare brand este. Sa vedeti in Istanbul ce servesc. Intreb ce am in pahar si-mi raspund "turkish cafe" nu Starbuck.Huh
Isomac Venus+Cunill Tranquilo 2
 
Reply
#9
Nu pot sa creeed! Chiar Starbuks care servesc cea mai buna cafea din lume? Cred ca esti un agent sub acoperire de la Nescafe si vrei sa le strici oamenilor afacerile! Big Grin
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#10
Cred ca asa ar trebui sa arate un cappuccino Smile)))) scuzati toppingul


Attached Files Thumbnail(s)
   
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)