• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Poate inlocui espressorul automat?

#1
Pentru obsedatii de espressoare automate, acest espressor va multumeste?

piu, drace, l am gasit prea tarziu,  sau e teapa si asta? multumesc
espressor
 
Reply
#2
JACOBS DOUWE EGBERTS... asta spune tot Smile

Un obsedat (de cafea, de automate, etc... Tongue ) ar trebui sa inteleaga ca primul pas incepe cu cafea proaspat prajita... asta exclude orice cafea de firma.

PS: link-ul duce aiurea, mai mult am presupus cam unde voiai sa ne trimiti, gasit pagina cu metode specifice Big Grin
 
Reply
#3
(14-06-2017, 10:01)renatoa Wrote: JACOBS DOUWE EGBERTS... asta spune tot [Image: smile.gif]
eu am prezentat espressorul, se intelege ca bagi cafea proaspat prajita, are cupa cum va doriti, exact ca cel manual, sau nu vad eu bine? stie sa si preseze, ca doar nu este greu sa programezi o greutate... nu este o firma de doi bani
 
Reply
#4
Pana si link e de kko. Fugiti de reglaje, sa faceti setari si iese ... una lunga, pentru o tigara.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|[size=small]MYY47 Aerolite|[/size]Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#5
eosforfly: "Pentru obsedatii de espressoare automate..."
I.H.-Radulescu: "Scrieți, băieți, orice, numai scrieți!”
important e sa se tina thread-ul activ...

in rest, bani sa fie...
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer si gauge pompa, datalogger)| Macap M7 900R| Sette 270| site HQ, IMS| Hario V60| prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#6
chestia e ca tipul asta de masini nici nu prea fac obiectul forumului.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Vario Home, Gene cafe cbr 101, prajitor DIY fluid bed cu TC4
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#7
Da, propun sa nu mai vidanjam latrina cu automate, decat in momentul in care la nivel global chiar se va anunta ceva spectaculos, eventual un robotel cu buze fierbinti care va reusi sa penetreze pucul firav al preailuminatului pseudoespressor, pentru o solubilitate comparabila cu o pereche modesta semiautomat + rasnita. 
eosforfly, ti-am scris in privat cum sa incepi testele, ce tip de cafea sa cauti si ma sacrific sa iti mai dau explicatii acolo, decat sa tot deschidem thread-uri fara sens pe forum. Daca avem chef de o gluma buna, deschidem youtube-ul si ne uitam la Toma Caragiu, serios...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
(15-06-2017, 23:36)Fane Wrote: chestia e ca tipul asta de masini nici nu prea fac obiectul forumului.

...sincer, nu inteleg de ce nu se da dovada de toleranta si marinimie si se aloca un spatiu de discutii pentru automate, daca asta vor unii - nimic deosebit, asa fac si "altii", din afara...
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, MK K30 V
 
Reply
#9
[Image: IPxo8ht.jpg]
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#10
@VladP nu merita sa ne complicam cu automatele, sunt alta lume, alte probleme.
Si in Germania au forumuri dedicate pentru automate. Chiar daca topicuri despre automate sunt tolerate pe Kaffee-Netz, ele sunt destul de rare, impresia mea. Informatiile cele mai competente se gasesc totusi pe forumurile dedicate sau pe site-urile firmelor de service si piese de schimb.
Imi place sa consum espresso de calitate acasa, dar nu imi doresc meseria de home barista.
Gaggia Classic RI8161, controller meCoffee, IMS Gaggia GA 200 IM, IMS B68 12/18 g, Kinu M47, tamper 58,5mm
 
Reply
#11
Toleranta zero
Idei zero
Gândire zero
Dreptul la replică zero
Libertatea cuvântului zero
Unde de îndreaptă forumul asta? - Spre zero Smile)

Ce băieți buni sunteți voi, nu lăsați pe nimeni sa greșească sau nu îi lăsați să învețe să greșească? Hai să văd care deține cheile adevărului, poate ne spune horoscopul, numerele la loto,rezultatele la pronosport, etc..
Saeco Poemia HD8427/19 + PID, KINU M47, Expobar 4 HX-PR, termometru, filtru apa BWT.
 
Reply
#12
De multe ori democratia este prost inteleasa ! Democratie nu inseamna in nici un caz ...ca fiecare face absolut ce ii trece prin cap . Inseamna ca cei mai multi stabilesc anumite reguli pe care sa le respecte toti !!!
In cazul de fata , postam pe un forum privat care necesita costuri platite de administratorul forumului .
Iar daca administratorul decide ca pe acest forum nu se discuta despre automate...asta e . Initiatorul topicului nu este la primul subiect deschis despre automate , i s-a sugerat in repetate randuri sa "treaca la profesionisti [Image: smile.gif] " dar el ..."Batman....Batman [Image: rolleyes.gif] " !!! Si asta dupa ce a recunoscut chiar el ....ca un automat de multe mii de euro nu e in stare sa genereze un espresso scos de un...Gaggia ...sa spunem !
E ca si cum un stelist se duce in mijlocul galeriei dinamoviste (sau invers) , injura in permanenta contra galeriei ...si apoi face apel la calm , luciditate si toleranta !
E. Brewtus IV , MK. Vario , Accesorii Joe Frex , Recipiente&etc. Motta , Portafiltre E. Diamant , Site IMS
 
Reply
#13
adica, e de bine, sau de rau?
ground zero, as zice eu [Image: smile.gif]

forumul acesta ajunge uneori in stari de intepeneala, da;
dar mie imi pare ca nu e vorba de o politica excesiva de disciplina, ci de o lipsa de competenta in medie...
competenta, adica ceva ce poate sa permita unei majoritati active, sa faca deosebirea intre diversele informatii publicate, sa poata sa le aleaga pe acelea care inglobeaza suficienta experienta si valoare de adevar si sa adere la acestea ca opinie!
forumul fiind o comunitate adica, nu?

nu cred ca exista solutii corective fara efecte nedorite, sau oricum, criticabile; forumul reflecta o situatie generala si fiind supus unor reguli 'naturale' nu are cum sa concentreze, sa distileze, ceva artificial, ceva ce nu exista in aproape toti locuitorii acestei parti de lume!  
adica, simt civic, combinatie intre experienta proprie in mediul public si educatia proprie!

si aici vine partea cu "Democratie ... Inseamna ca cei mai multi stabilesc anumite reguli pe care sa le respecte toti !!!"
si cine are grija de chestia cu educatia si cu respectatul drepturilor? Statul adica,
"That to secure these rights, governments are instituted among men, deriving their just powers from the consent of the governed. That whenever any form of government becomes destructive to these ends, it is the right of the people to alter or to abolish it, and to institute new government, laying its foundation on such principles and organizing its powers în such form, as to them shall seem most likely to effect their safety and happiness. "  (1791)
...
forumul tolereaza cam de toate pentru toti, in lumea cafelei, oricat as incerca eu, de ex., sa-l vad ca pastrand un specific al numelui: pasionati de prepararea espresso-ului (acasa);
una peste alta, forumul nostru e departe de exigenta si competenta ce se manifesta in forumuri de 'specialitate'!
si am inteles ca nici nu se urmareste asta, si mi-am zis ca e foarte bine, ca de-aia-i spatiu public, nu institutie de securitate [Image: smile.gif]
deci se zic si tampenii... chiar bine aglomerate uneori... c-asa-i in viata [Image: smile.gif]

singura problema e cu valoarea de informatii de referinta pentru incepatori, dar si pentru cei pasionati/interesati, care se pierde - cum am mai zis - de cate ori cineva zice hais! si altcineva intervine imediat, cu cea!
aici ar trebui sa intervina o anume putere de discernamant a receptorului de informatie, data de competenta, castigata prin informare si experienta;  ori asta e mai greu la cei incepatori; si de-aici problema la care ma refer...

adica ar trebui in medie in forum, mai mult simt de responsabilitate, pentru ceea ce ne aruncam imediat sa scriem si de consideratie, pentru cei ce incearca sa inteleaga ceva din ce se scrie in forum;

... ce fac eu? incerc sa deturnez acest thread stupid, in ceva din zona netiquette-ei...
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer si gauge pompa, datalogger)| Macap M7 900R| Sette 270| site HQ, IMS| Hario V60| prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#14
Păcat că nu avem un loc unde pot veni fiecare cu automatul sau neautomatul lui, să poată să ne arate și să demonstreze practic, poate descoperim împreună cine greșește.
Când trecem la următorul nivel, să experimentăm in grup și să scriem părerile văzute, testate.
Bravo Oradea, RazvanMB - respect pentru inițiativa.
Saeco Poemia HD8427/19 + PID, KINU M47, Expobar 4 HX-PR, termometru, filtru apa BWT.
 
Reply
#15
(21-06-2017, 16:38)SIM78 Wrote: Bravo Oradea, RazvanMB - respect pentru inițiativa.

SIM78: uite AICI sau AICI - inaintea erei tale pe forum... Angel
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, MK K30 V
 
Reply
#16
Da, greșeala mea. Nu știam de postările de mai sus menționate.
Multumesc VladP.
Saeco Poemia HD8427/19 + PID, KINU M47, Expobar 4 HX-PR, termometru, filtru apa BWT.
 
Reply
#17
(21-06-2017, 14:32)SIM78 Wrote: Toleranta zero
Idei zero
Gândire zero
Dreptul la replică zero
Libertatea cuvântului zero
Unde de îndreaptă forumul asta? - Spre zero [Image: smile.gif])

Ce băieți buni sunteți voi, nu lăsați pe nimeni sa greșească sau nu îi lăsați să învețe să greșească? Hai să văd care deține cheile adevărului, poate ne spune horoscopul, numerele la loto,rezultatele la pronosport, etc..

Daca tu esti 100% sigur ca forumul acesta inseamna gandire zero, libertatea cuvantului zero, dreptul la replica zero, iar directia spre care mergem e zero, inseamna  ca ai gresit taxiul si te poti urca oricand in black cab-ul kafe netz sau home barista, sa initiezi acolo orice tip de discutie doresti, libera, poate despre cialde si capsule, si sa contraargumentezi cu userii de acolo.

Pana una alta, asemenea vanturi date din tren sa stii ca dor / miros / deranjeaza, mai ales pe cei care au contribuit cu atata informatie la aceasta comunitate, in atatia ani. Verdicte atat de radicale le poti da dupa ce aduci ceva contributie informativa in forum (vezi cazul plecarii useurlui coffeesnob, sau pauzei lui radudani) nu asa discretionar, din alergare.

Sectiune de automate nu va fi, la fel cum nici de cialde sau capsule. In primul rand pentru ca nu sunt espressoare, iar plasarea lor pe aria de metode alternative ar insulta pasionatii de brew si in al doilea rand pentru ca nu avem ce sa discutam  tehnic despre arome, gust, solubilitate, rasnire, brew ratio etc. aceste aparate fiind exemplul cel mai clar in care marketing-ul a batut cafeaua si a facut-o tichie de margaritar. Automatul si capsula sunt de fapt o afacere inteligenta, ce asigura continuitate, pentru service si piese pe de o parte si pentru revanzatorii de capsule pe de alta parte.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#18
Ar fi interesant sa experimentam o arie a automatelor. Unde cate un drept credincios sa se "sacrifice" si sa mearga sa le predice dreapta credinta inchinatorilor la idoli, ca nirvana nu-i chip sa o atingi la o singura apasare de buton ca apoi sa fie martirizat. Si arie de pe care sa ne vina cate un ateu care sa afirme niste erezii in discutiile noastre ortodoxe ca apoi sa se abata pe el flacarile iadului... ar fi si forumul mai colorat si ne-am mai descarca si noi de niste energii negative acumulate in viata offline... [Image: smile.gif]
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Vario Home, Gene cafe cbr 101, prajitor DIY fluid bed cu TC4
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#19
Se pare ca in ultima vreme toata lumea vorbeste si nimeni nu mai asculta ! Din punctul meu de vedere asta rezulta din faptul ca fiecare se crede mai destept decat  Einstein…el nu era multilateral dezvoltat !
Nu devenim mai interesanti nici inserand citate celebre , nici adaugand texte in alte limbi din Wikipedia , nici folosind cuvinte extrem de pretentioase lasand logica in …aer , nici bolduind paragrafe care noua ni se par importante , nici jucandu-ne cu upper/lower case . Deoarece nu doresc sa-mi scriu doctoratul la filosofie pentru New York University aici pe forum nu voi folosi termeni pretentiosi ci unii simpli , pe intelesul tuturor pastrand logica .
Am ajuns membru al acestui forum invatand din blogul Liviu Fratila in care printre altele se spune clar faptul ca pentru un espresso de calitate e necesar un espressor semiautomat si NU unul automat .
http://www.espressoman.ro/care-espressor...oi-restul/
http://www.espressoman.ro/cum-prepari-un...ect-acasa/
De asemenea fondatorul si administratorul forumului ne transmite foarte clar ce doreste de la forumul Espressoman :
http://www.espressoman.ro/ce-este-si-ce-...ssoman-ro/
Deci in umila mea opinie toti iubitorii de espresso adevarat sunt foarte bine primiti pe acest forum . Desigur …ulterior anumiti membri ai forumului au stabilit singuri ca experienta in prepararea unui espresso se stabileste in functie de vechimea pe forum . Asta nu ar fi insemnat nici o problema daca nu ar fi considerat …tot ulterior ca altii nu mai au voie sa-si exprime opiniile , ceva de genul armata unde veteranii sunt sefi .Desigur aceste interdictii sunt mascate , incepand de la termeni eleganti si pretentiosi cum ar fi “valoarea de informatii de referinta” …pana la “ai vorbit doar sa existe activitate pe topic” . Tot in umila mea opinie o mare parte a membrilor forumului sunt interesati in totalitate de acel gust delicious din ceasca si aproape deloc de aplicabilitatea efectului  Fluidelor newtoniene si nenewtoniene & Ecuatia lui Bernoulli & Ecuațiile Navier–Stokes & alte "lasere" . Din acest motiv acum o perioada de timp am propus o arie supertehnica separata pentru iubitori .
Toti membrii unui forum sunt egali in drepturi , ideile tuturor sunt la fel de importante , chiar daca unora li se pare ca sunt mai “cu mot” !
Revenind la subiect eu cand intru ca membru pe un forum respect regulile acelui forum !!! Administratorul forumului reafirma cu cateva postari mai sus ca “toleranta 0 cu automatele” iar altii …Batman !
E. Brewtus IV , MK. Vario , Accesorii Joe Frex , Recipiente&etc. Motta , Portafiltre E. Diamant , Site IMS
 
Reply
#20
...Focul...este util , dar nu si la valiza...si cum mai toti espressomanii , ...sunt " infocati " , o sa fie cam greu cu automatele astea. Multi dintre colegi , probabil au trecut si prin statia asta ( dez ) amagitoare a espressoarelor automate si reactia de respingere ferma si imediata , ar trebui sa genereze un semn de intrebare...cat despre judecarea si condamnarea prin verdict clar , a unui intreg forum , ...presupune cel putin o cunoastere deplina a continutului forumului , cat si o experienta superioara dovedita si atestata...pana acum , personal n-am observat vreo validare in acest sens si implicit cred ca nu-si are sens o discutie , fie ea si contradictorie...cat despre unde se indreapata forumul...in general unde doreste ( e liber) si pentru rezultate se poat privi ( si nu ghici... [Image: biggrin.gif]  )  in cestile postate de colegi.
@SIM78        

    
...sper sa-ti treca repede supararea...numai bine.
Bezzera Strega Top | Pavoni Expo | Honne (slim) | Olympus KR-E | C40 mk III | Kinu M47, M68 | ECM S64 (TIN) | Gene CBR 101...
 
Reply
#21
la WOC anul asta a fost o sectiune destul de importanta ca si spatiu alocat masinilor automate. printre firmele cunoscute, a fost o firma noua (sau noua mie), eversys, care a reusit sa produca o cafea (nu zic espresso sa nu mi sara lumea in cap) din cafeaua de la April, care daca n as fi stiut de unde a curs, as fi jurat ca e dintr un espressor profesional.

efectiv n am putut sa mi dau seama dupa textura, gust, corp, aroma ca ar avea vreo problema de extractie.
consistenta laptelui este perfecta ca si aspect, gust, etc. exact la fel ca ubermilk.

masinaria costa 20k eur si o promoveaza pt baruri/restaurante/cafenele impreuna cu cafea de specialitate (nu alde lavazza, etc).

mie mi a schimbat pozitia despre capabilitatile unei superautomate, nu in modul ca as vrea asa ceva la mine acasa, ci ca se poate bea o cafea foarte buna care nu curge dintrun espressor cu PF neaparat.
[Image: 6fb0e564f27e9371dddc5439638fc1c5.jpg]
Expobar Brewtus IV | Ceado E37s | Comandante | VST 18/20g | BULLET R1
 
Reply
#22
Ce zice chiar Matt Perger despre e'4m intr-un interviu din Sprudge:
Whom would you recommend this for?
Not for the highest-end specialty bars, at the moment. Eversys is aiming at businesses like offices, corporate offices, large hospitality chains (like groups), and businesses where training staff to make high-quality coffee just isn’t feasible, businesses that might have large turnover of staff, businesses that can’t afford to invest in the same level of quality that a high-quality espresso bar would. And that’s now… Very soon they’re going to be creating machines that look and feel and act as though they should be in that specialty-quality space as well.
Imi place sa consum espresso de calitate acasa, dar nu imi doresc meseria de home barista.
Gaggia Classic RI8161, controller meCoffee, IMS Gaggia GA 200 IM, IMS B68 12/18 g, Kinu M47, tamper 58,5mm
 
Reply
#23
nu e vorba de un versus aici. la o adica se poate face arie de automate, la fel de bine putem face arie de ceaiuri. si de ce nu de bere, ca tot are succes topicul. putem face si arie pt parfumuri si coniac. una pt discutii politice. pustanii se dau in vant dupa discutii despre sex, de ce sa nu-i atragem si pe ei? problema nu-i despre ce-i bine si ce-i rau, problema e despre ce vrem sa facem. Liviu care a avut initiativa acestui forum si tine si serverul in priza a hotarat sa fie despre semiautomate si rasnite. se admit discutii si despre alte aparate / metode de preparare a cafelei, nu se da cu barda, dar profilul principal al forumului nu-i asta. eu personal sunt in asentimentul lui.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Vario Home, Gene cafe cbr 101, prajitor DIY fluid bed cu TC4
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#24
De principiu, nu raportarea la dorintele mele a fost regula de ghidaj in acest forum, ci preferintele majoritatii. De aceea nu imi iau personal in spate nici ce s-a intamplat bun, nici ce a fost mai putin bun in acest forum. E o realizare sau o nerealizare a tuturor celor care au scris.

Pe linie de automate nu exista interdictii definite, doar cele de bun simt, iar viitorul prezentat de bogdan_geor, atunci cand va deveni accesibil oricarui muritor, poate va aduce si o arie de automate pe care momentan nu le concepem ca fiind posibile. Dar astazi si in urmatorii 5 ani sa zicem, lupta automatelor in segmentul 300E - 15.000E se da intre cum sa ai mai multe luminite si touch-uri, cum sa aiba utilizatorul o experienta mai placuta, cum sa fie mai usor de folosit, ce strategie sa marketing e mai buna, cum sa vindem aceeasi baza de automat cu cat mai multe carcase diferite, cum sa nu afle nimeni ca in interior se produce mucegai! , cum sa ascundem utilizatorului fiabilitatea varza cu povesti frumoase.

Never say never, dar pana cand un automat de masa, de 1000E, nu va scoate in ceasca ce ofera un Gaggia Classic cu o rasnita Kinu, nu va exista pe acest forum o arie dedicata.  Altfel, nu vom face decat sa incurajam discutii sterile despre ce diferente exista intre Gaggia Brera si Saeco Incanto si de ce Delonghi Magnifica nu mai porneste si are ledul roz bon bon aprins. Nimic despre gustul cafelei, nimic despre solubilitate, si bineinteles injuraturi la adresa lui HasBean sau Sapid, ca ne-au trimis o Geisha crop 2014.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#25
Si mie îmi place să testez, dacă mergeam la WOC nu scăpăm ocazia sa beau o cafea de la eversys (pe principiu - sa nu mor prost).
Ii întrebam dacă folosesc apa plata sau din rețea orașului și dacă o folosesc pe cea din urmă, să pună într-un colț ATENTIE conține clor Smile , pentru cei care nu concep sa guste o cafea cu apa de la rețea. Toleranta zero.
Mă gândesc câți dintre espressomani ar bea cafeaua - kopi luwak? (conține boabe de cafea).
Da țuică din pufoaică? (conține pasta de dinți Crystal cu arome de fructe).
Influențează în luarea deciziei prețul, marketingul.

E seara și e târziu, da dimineață o sa beau o cafea, pun și un pic de coniac, așa pentru Levo, nu sunt supărat Smile)), doar am luat atitudine la Toleranta zero , că e la moda și se poarta acum.
Saeco Poemia HD8427/19 + PID, KINU M47, Expobar 4 HX-PR, termometru, filtru apa BWT.
 
Reply
#26
Banner-ul acela era o gluma a mea cu VladP, apropo de un cuvant "toleranta" din postul lui. A fost prima imagine gasita pe google. Nu sunt la curent cu moda acestei expresii. Dar fata de o arie de automate, se potriveste Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#27
(22-06-2017, 00:21)Lyvyoo Wrote: Banner-ul acela era o gluma a mea cu VladP, apropo de un cuvant "toleranta" din postul lui.
...incep sa am remuscari pentru ca am declansat aceasta discutie, mai bine beam o cafea buna...
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, MK K30 V
 
Reply
#28
referitor la range-ul de preturi pt superautomate, eu am ocazia sa beau saptamanal cafea prajita de mine pe un aparat de ~1000 eur la ai mei si unul de ~2000 eur la socrii. la cel de 1000 nu prea ai setari si orice ii faci iese o apa lunga, am incercat da solubilizez mai mult decat obisnuiesc si tot degeaba. in schimb la cel de 2000, ai ongramada de setari si poti scoate o cafea foarte decenta.
ambele de mai sus in schimb palesc langa un gran gaggia + lido e (am testat la colegul dinurm cand avea gaggia).
daca as face comparatia cu ce putem scoate multi dintre noi, chiar si cu shopuri de prestigiu din bucuresti, acest eversys e posibil sa ne dea peste cap valorile.
problema este insa cum a prezentat si Liviu, la nivelul de pret de 20k, nu putem sa justificam sub nicio forma.
ca poate exista si aparate de 100k mult mai bune, dar cine si le permite.
ca gheishele de la competitiile de barista, ce conteaza cat de bune sunt cand oricum nu dai sute de eur ca sa bei Smile


Sent from my iPhone using Tapatalk
Expobar Brewtus IV | Ceado E37s | Comandante | VST 18/20g | BULLET R1
 
Reply
#29
Concluzia ar fi că, la un preț de 10 ori al unui DB, începe și automatul să facă espresso. Să fie la ei!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|[size=small]MYY47 Aerolite|[/size]Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#30
(22-06-2017, 12:26)baloozzy Wrote: Concluzia ar fi că, la un preț de 10 ori al unui DB, începe și automatul să facă espresso. Să fie la ei!


poate chiar la mai mult de 10 ori, ca nu toate db-urile sunt 2000 de eur.
Expobar Brewtus IV | Ceado E37s | Comandante | VST 18/20g | BULLET R1
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)