• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Philips Saeco - probleme

#1
Buna ziua tuturor membrilor !
Imi pare rau ca trebuie sa incep cu un subiect ca acesta dar trebuie sa ma plang de faptul ca am luat un espresor Philips Saeco -Poeme si inca de la prima utilizare am constatat ca am probleme cu el ,mai exact imi arunca apa pe langa suportul de filtru si corpul cu incalzitor al espresorului. Am rasfoit tot manualul si nu apare nicaieri vreun tip de garnitura care ar trebui sa fie acolo si care eu banuiesc ca lipseste , pur si simplu il am de vreo 10 zile si nu am reusit sa fac nici o cafea cu el . Greseala mea e ca l-am crezut pe cel care m-i la vandut si mi-a spus ca e perfect functional , pt ca este mana a doua dar pe exterior arata ca si nou.
Ceea ce vreau eu sa stiu este daca stie cineva daca intre suportul de filtru si espresor trebuie sa fie vreo garnitura mai fina sau ce sa-i fac sa nu imi mai arunce apa pe acolo . Am fost prin magazinele de electrocasnice si m-am uitat in ambalajele aparatelor asemanatoare si nu am gasit nici o garnitura aditionala , nu imi dau seama ce anume lipseste la el de face chestia asta.Sad
 
Reply
#2
(28-12-2012, 18:18)mecanic3 Wrote: Buna ziua tuturor membrilor !

1. Bine ai venit.
2. Romania-i mare, incearca sa fii mai exact, mai ales atunci cand ceri ajutor, poate e cineva pe langa tine care te poate ajuta Wink
3. Ca sa etanseze, trebuie sa aiba neaparat o garnitura de cauciuc, care probabil la tine lipseste.
4. Cauta cu Goagal un service in zona ta (Romania) si cumperi o garnitura de acolo, sau poate e mai bine sa ti-o si monteze ei.
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, Kinu M-47
 
Reply
#3
Daca arunca apa fara cafea in portafiltru este garnitura lipsa sau defecta.
Daca arunca apa cu, cafea in portafiltru, schimba cafeau sau dozeaza mai putin.
 
Reply
#4
1. Strange portafiltrul complet (manerul portafiltrului nu este obligatoriu sa fie perpendicular pe corpul aparatului)
2. Ce fel de sita folosesti (presurizata sau nu)
3. Dozeaza mai putin. Distanta intre pucul de cafea (dupa tampare) si partea superioara a sitei trebuie sa fie de aproximativ 7-8 mm.
4. Ai grija la gradul de macinare a cafelei. Daca este prea fin macinata atunci sita se infunda iar apa va iesi pe langa ''suportul de filtru si corpul cu incalzitor al espresorului''
 
Reply
#5
(01-01-2013, 16:57)Catalin2103 Wrote: 1. Strange portafiltrul complet (manerul portafiltrului nu este obligatoriu sa fie perpendicular pe corpul aparatului)
2. Ce fel de sita folosesti (presurizata sau nu)
3. Dozeaza mai putin. Distanta intre pucul de cafea (dupa tampare) si partea superioara a sitei trebuie sa fie de aproximativ 7-8 mm.
4. Ai grija la gradul de macinare a cafelei. Daca este prea fin macinata atunci sita se infunda iar apa va iesi pe langa ''suportul de filtru si corpul cu incalzitor al espresorului''

Multumesc pentru raspunsuri , sa stiti ca am incercat mai mult variante de strangere a filtrului am tras de el mult mai mult decat ar fi normal dar tot imi arunca pe langa ...Curgea si ceva cafea in ceasca dar la fel de multa dadea si pe langa. Acum am si eu o intrebare daca pun filtrul fara cafea in el si dau drumul espresorului in mod firesc cu o garnitura buna ar trebui sa nu imi iasa nici un pic de apa in lateral ...corect !? La mine totusi iese , am verificat ce este acolo in interior si am gasit o garnitura de cauciuc care arata destul de bine , are o sita in mijloc prinsa cu un surub , am dat-o jos sa vad si eu ce e acolo , si am sesizat ca garnitura de cauciuc are o fanta de vreo 2-3 mm. spre interiorul ei ,care cred eu ca e normal sa fie pentru a permite cauciucului sa expandeze un pic cand strangem suportul de filtru. Site am doua tipuri una pentru cafea macinata si una pentru doze de cafea , cafeaua folosita a fost de tip Lavazza rosie , stiu ca trebuie o cafea speciala pentru espresso , dar pentru inceput am folosit ce aveam in casa si am incercat mai multe variante de umplere a filtrului si tot nu am reusit sa opresc pierderea de apa. Acum mai exista varianta pe care o spunea un coleg precum ca nu e buna cafeaua folosita , dar totusi cum spuneam mai sus de ce imi curge apa pe langa chiar si atunci cand nu pun nici un pic de cafea in suportul de filtru (mentionez ca iese apa si pe cele doua gauri pentru cescute in acelasi timp). Nu pot decat sa suspectez ca cu acea garnitura e ceva in neregula , daca poate sa imi confirme cineva legat de fanta aceea din interior daca e normal sa fie asa. Multumesc inca o data pentru raspunsuri si sugestii .
La multi ani tuturor in noul an !
 
Reply
#6
Daca spui ca iti curge apa pe langa si atunci cand nu folosesti cafea deloc, atunci e clar, e de service. Faza e ca la espressoarele astea chinezesti nici nu ai suport international pe forumurile de pasionati. Pentru un espressor de marca, vei gasi imediat pe net o solutie DIY, economisind astfel costul manoperei in service si chiar adaosul pe piese, daca o iei din strainatate.

Cat despre cafea, nu exista "speciala pentru espresso" ci proaspat prajita in functie de gustul fiecaruia. Detalii aici.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
(01-01-2013, 23:36)Lyvyoo Wrote: Daca spui ca iti curge apa pe langa si atunci cand nu folosesti cafea deloc, atunci e clar, e de service. Faza e ca la espressoarele astea chinezesti nici nu ai suport international pe forumurile de pasionati. Pentru un espressor de marca, vei gasi imediat pe net o solutie DIY, economisind astfel costul manoperei in service si chiar adaosul pe piese, daca o iei din strainatate.

Cat despre cafea, nu exista "speciala pentru espresso" ci proaspat prajita in functie de gustul fiecaruia. Detalii aici.
Am reusit sa-i dau de capat Espressor-lui , lipsea o garnitura care se afla pe marginea supapei din suportul de filtru , mai exact este cea pozitionata sub filtrul de cafea si care efectiv etanseaza acesta sa nu ne refuleze lichidul pe langa asa cum pateam eu . Sansa mea a fost ca am gasit pe cineva care chiar avea habar de masinariile astea .
Multumesc tuturor pentru suportul si sprijinul acordat in rezolvarea si solutionarea problemei cu espressorul meu , am facut deja cateva cafele Tchibo special pentru esspreso, plus cafea arabica rasnita si cumparata din magazin specializat in cafea, dar tot nu iese cafeaua aia spumoasa asa cum am vazut-o in filmuletele de pe Youtube in care este prezentat aparatul. Deocamdata o ajut cu laptele incalzit de abur si cu putina spuma care o face aparatul , merge cat de cat .
 
Reply
#8
Cheia e la rasnita si la cafeaua proaspat prajita si macinata de tine corespunzator, chiar inainte de preparare.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
buna am un expresso saeco giro si mi se aprinde rosu sus- jos concomitent pe pozitia rezistenta care poate  fi problema?
mentionez ca in urma cu 1 saptamana l-am decalcifiat atunci palpaia numai pe rosu rezistenta sus dupa decalcifiere 1 saptamana nu am avut probleme,ca acum cand il cuplez porneste bine dar cand sa macine si sa faca cafeaua da sa porneasca dupa care incepe sa semnalizeze sus jos rosu pe pozitia rezistenta,ce pot sa fac? ms anticipat
 
Reply
#10
buna ziua nu stiu unde sa ma adresez asa ca am scris aici
am u saeco poemia de aproape doi ani acum nu mai incalzeste apa l-am dus la un nene si a zis ca e dus boilerul si ca tre sa iau altul nou ideea e ca ma costa 200 lei si nu dau atata....exista undeva sa comand boilerul sau sa il arunc multumesc
 
Reply
#11
Puncte, virgule, alte semne de punctuație?
Cunill tauro, Philips Saeco 8323, French press, Aeropress, Hario mini
 
Reply
#12
Scuze,dar ma grabeam foarte tare cand am scris.Ma poate ajuta cineva va rog!
 
Reply
#13
Daca s-a ars rezistenta nu prea te poate ajuta nimeni decat cu un boiler nou (am impresia ca nu poate fi inlocuita doar rezistenta). Cauta tu un boiler separat ca poate il gasesti mai ieftin (dar oricum va trebui sa platesti schimbarea daca nu o poti face tu...si cred ca tot acolo iesi) sau...arunca-l.
Dip Dks65 || LS Vivaldi
 
Reply
#14
(16-01-2013, 00:56)mecanic3 Wrote: [quote='Lyvyoo' pid='3414' dateline='1357072595']
am fix aceeasi problema ! despre ce garnitura este vorba ? eu l-am cumparat de nou
[/quote]

(16-01-2013, 00:56)mecanic3 Wrote: [quote='Lyvyoo' pid='3414' dateline='1357072595']
SALUT ! am fix aceeasi problema, despre care garnitura este vorba ?


Daca spui ca iti curge apa pe langa si atunci cand nu folosesti cafea deloc, atunci e clar, e de service. Faza e ca la espressoarele astea chinezesti nici nu ai suport international pe forumurile de pasionati. Pentru un espressor de marca, vei gasi imediat pe net o solutie DIY, economisind astfel costul manoperei in service si chiar adaosul pe piese, daca o iei din strainatate.

Cat despre cafea, nu exista "speciala pentru espresso" ci proaspat prajita in functie de gustul fiecaruia. Detalii aici.
Am reusit sa-i dau de capat Espressor-lui , lipsea o garnitura care se afla pe marginea supapei din suportul de filtru , mai exact este cea pozitionata sub filtrul de cafea si care efectiv etanseaza acesta sa nu ne refuleze lichidul pe langa asa cum pateam eu . Sansa mea a fost ca am gasit pe cineva care chiar avea habar de masinariile astea .
Multumesc tuturor pentru suportul si sprijinul acordat in rezolvarea si solutionarea problemei cu espressorul meu , am facut deja cateva cafele Tchibo special pentru esspreso, plus cafea arabica rasnita si cumparata din magazin specializat in cafea, dar tot nu iese cafeaua aia spumoasa asa cum am vazut-o in filmuletele de pe Youtube in care este prezentat aparatul. Deocamdata o ajut cu laptele incalzit de abur si cu putina spuma care o face aparatul , merge cat de cat .
 
Reply
#15
Ai nevoie de o rasnita buna pentru espresso, deci minim 500 de lei. Simplu...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#16
Va salut.

de curand am si eu ceva probleme similare cu expressor-ul Saeco, curge apa destula prin teava spumatorului, mai ales cand fac cafea...curge cu presiune destul de mare.

Banuiesc ca e o problema cu o garnitura ceva, dar nu stiu exact unde si daca se poate ajunge la ea.

Multumesc,
Marius
 
Reply
#17
BUNA SEARA! HEEELP
Am achizitionat un expresor Philips HD8652 de o saptamana. De ieri nu mai face cafea!!!!!!!!!!!!! Rasneste, are apa...... cand ajunge la momentul scurgerii cafelei in ceasca ..... arunca toata apa afara sub expresor!!!!!!!!!!!! (pe blatul de bucatarie). Am curatat filtrul de cafea, am golit vasul cu reziduurile cafelei facute anterior.... nimic. Am incercat sa fac capuccino.... face laptele spuma, rasneste cafeaua si ......arunca apa pe blatul de bucatarie. Ma poate ajuta cineva cu sfaturi? Maine vreau sa ma duc la emag(de unde l-am cumparat) sa cer ceva lamuriri. La cumparare nu prea stiu nici ei sa explice ffff multe (de defecte nu spun nimic, m-au intrebat doar daca vreau sa-i faca proba?......doar sa-l bage in priza? cafea nu aveam la mine sa-l probez.....si oricum ar fi parut penibil). Am intrat pe youtube si am urmat pasii pt instalare, am citit si manualul de utilizare, la capitolul probleme nu apare ......apa aruncata pe blatul de bucatarie!
Multumesc frumos pentru rabdare de a citi ce am postat, daca are cineva o solutie si pentru expresorul meu cel nou.......please, hepl!
o seara buna,
Angela
 
Reply
#18
Filtrul de cafea, cum il numesti tu, este de fapt grupul de extractie (erogatorul). Daca aparatul a facut cafea (ca espresso nu putem sa-l numim) inainte de curatarea erogatorului, inseamna ca nu a fost asezat corect la locul lui. Mai exista posibilitatea sa nu fi fost strans bine vreun colier si sa fi iesit de la locul lui vreun furtun de apa. Fiind nou, cel mai bine mergi cu el in service.

PS Sau si mai bine returneaza-l si citeste bine ce scrie prin acest forum.
Prezent: Expobar Brewtus IV-R, Ceado e37s, Macap M2D, Kinu M47, Popper Roaster DIY cu Artisan (controller WiFi by Csabitec)
Trecut: GC 2014 (PID XMT7100+PT100+SW RS3)
 
Reply
#19
Daca mai ai cum, fa retur.
Apoi te poti orienta spre un Gagia Classic sau Lelit, la care trebuie sa mai adaugi o rasnita, cum ar fi Kinu M38.
Intra pe pagina de reduceri pt espressomani.
Expobar Leva HX, M38
 
Reply
#20
Este de trimis la service, mai ales ca se afla in garantie. Cel mai probabil este un T-u de plastic ce imparte circuitul catre grupul de erogare si electrovalva de apa calda. O piesa de plastic de doi lei care cedeaza usor cand aparatul lucreaza cu presiuni mai mari: cafea rasnita mai fin sau calcar in circuit. Mai mult ca sigur vor umbla si la rasnita sa nu mai macine asa fin ca deaia e automat ,bei ce vrea el nu ce vrei tu.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)