• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Perie de curatat grup

#1
Se gaseste pe la noi asa ceva?
http://www.idrinkcoffee.com/Cafelat_Grou...-brush.htm
Bezzera UNICA PID MN + Râşniţă Bezzera BB005 TM, Tamper dinamometric, sita VST 18g
 
Reply
#2
Eu ti-as recomanda peria de oale de la Ikea (are ventuza in capul manerului; circa 8 lei) care e destul de stufoasa si isi face treaba foarte bine.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#3
Orice pensula de 2 lei, cu parul suficient de scurt taiat incat sa devina rigid, face treaba buna.
 
Reply
#4
Sau http://www.caffea.ro/accesorii/perie-de-...t-art.html. Daca esti din Bucuresti, poti merge la magazinul lor din Mendeleev, The Coffee Shop
Expobar Brewtus IV | Kinu M68 si M47 | VST 20gr ridgedless | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#5
La noi nu gasesti. Cel mai 'aproape' gasesti la http://coffeehit.co.uk/brands/cafelat/ca...hine-brush
 
Reply
#6
aproape fiecare online shop de profil de la noi, are asa ceva!
nu chiar la 2 lei, dar nici nu vad cum poti cu o pensula dreapta, cu peri asprii, sa cureti sita (normal, ar trebui curatata dupa fiecare shot...), fara sa porti manusi izolatoare termic Smile
n-am cautat sistematic, dar la pese-espressor, sau model Motta , sau varia surse horeca - toate modele dedicate, 7-10 lei...
BTW, modelul acela cu o coroana de peri, mi se pare greoi, nepractic; cel putin in utilizare home;
cam tot ce mi se pare mai ergonomic este o perie concept-art, din care-am luat intr-o vinere neagra; acum e 18 lei;
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#7
Concept Art am si eu si e foarte ok.

Daca vrei ceva mai marketizat, lumea vorbeste frumos de Pallo.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
Mi-a ajuns si mie azi peria concept-art.Pare bine realizata si are si masura pt detergent. Ce nu mi-e clar este de ce "capul" este asa de rigid si nu are firicelele subtiri ci foarte groase. Eu foloseam o perie mult mai fina... e vreo smecherie de folosire sau un motiv ca e asa de groasa?... am pus o poza de comparatie [Image: 0ee98e16d37de415aae99ffc2bea4170.jpg]
Lelit PL41TEM + Lelit PL043MMI + Ascaso Precision Competition Filter 57mm + Tamper LELIT PL 100
 
Reply
#9
(05-11-2014, 23:03)radudani Wrote: manusi izolatoare termic

Buna idee de premiu...  Idea
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#10
[Image: plastis-perie-vase-cl-as__0179593_PE331804_S4.JPG]
Cu asa ceva folosit la sfarsitul zilei nu gasesc nimic sub sita de la dus.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#11
(10-01-2015, 15:15)baloozzy Wrote: Cu asa ceva folosit la sfarsitul zilei nu gasesc nimic sub sita de la dus.

restul a trecut in TDS-ul cafelei Smile

periile acelea sunt foarte eficiente (peri aspri si pe suprafata mare), dar apa fiebinte curge pe mana ;(
la mine, cel putin...

cat priveste asprimea perilor, nici nu m-am gandit la o alternativa, mi se par foarte potriviti asa;
si mai are peria concept_art 2 avantaje, zic eu: nu iti curge apa fierbinte pe mana si peria e suficient de mica in diametru ca sa incapa si sa curete prin miscari circulare, garnitura de etansare (!);
folosesc si eu o perie cu peri mai moi (de fapt o pensula lata de 3/4" (...)  la care i-am scurtat perii) pentru curatatul sitei din portafiltru;

in ce ma priveste, imediat dupa shot, fac un flush scurt de curatire, de cca. 2s - totdeauana se lasa cu ceva particule de cafea ce cad in vas; iar la sfarsitul sesiunii, fac o curatire sub flush, mai lunga, probabil 9-10s, si daca vad ca ceea ce a curs la inceput era mai colorat cu cafea, scot imediat dusul si il curat ca si sitele;
 
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#12
Quote:. Thanasos
Ce nu mi-e clar este de ce "capul" este asa de rigid si nu are firicelele subtiri ci foarte groase. Eu foloseam o perie mult mai fina... e vreo smecherie de folosire sau un motiv ca e asa de groasa?... am pus o poza de comparatie 

Azi am curatat grupul si i-am acordat mai mult timp si atentie .
Folosesc acelasi tip de perie cu firele groase si mai dure . 

In mod obisnuit , zilnic , dupa fiecare shot , curat cu o perie moale sita , garnitura si locasul in care se monteaza portfiltrul . 

Am fost surprins azi , sa constat ca resturi de cafea , intarite din cauza caldurii grupului , s-au desprins destul de greu . Doar cu peria aceasta mai dura am reusit sa le curat si sa readuc grupul in stare normala de curatenie . 

Dupa parerea mea , solutia constructiva a periei este justificata si folosirea unui inlocuitor ar impune efort mai mare si mai indelungat pentru aceleasi rezultate , in conditii similare ,  de nececesitate a indepartarii unor resturi intarite de la caldura .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#13
Merci de idee, voi "coafa" si eu pensula pentru un randament mai bun.
Si legat de perie, e suficient de lunga cat sa nu te frigi. De cand am luat-o nu am mai atins cea veche: Pallo Coffee Tool. 
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)