• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Pensula portafiltru

#1
Ma gandeam sa-mi iau o pensula cu care sa curat mai usor portafiltrul intre 2 cafele consecutive. Ma cam enerveaza sa-l clatesc cu apa, dupa aia sa-l scurg si sa-l sterg.
Trebuie sa fie un tip anumit de pensula? Am vazut in cateva clipuri ca se foloseste.
Ceva sugestii?
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibric alama
 
Reply
#2
Au fost ceva seturi pe la Lidl, dar gasesti si in alte magazine. De preferat cele cu maner rosu (coafura rezista mai bine). E bine sa fie mai tari, dar asa cum a facut si Radudani (parca) le mai poti tunde putin
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#3
Am o periuta pe care scria ceva de antistatic, era noua si numai buna de curatat grupul. Problema ei ei este ca de la temperatura i s-au ciufulit perii si s-au facut smoc. Acum arata jalnic si alta n-am. Mi-as dori una cu perii rezistenti la temperatura si fermitate la periaj. Daca stiti asa ceva, pe undeva...
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe
 
Reply
#4
(09-02-2015, 17:09)scientist Wrote: Am o periuta pe care scria ceva de antistatic, era noua si numai buna de curatat grupul. Problema  ei  ei este  ca de la temperatura i s-au ciufulit perii si s-au facut smoc. Acum arata jalnic si alta n-am. Mi-as dori una cu perii rezistenti la temperatura si fermitate la periaj.  Daca stiti asa ceva, pe undeva...

Pentru grup am peria primita odata cu espressorul, cu coada lunga si peri duri. Eu vreau o pensula pentru a curata portafiltrul dupa ce arunc pucul la gunoi, pentru a nu fi nevoie sa-l spal in caz ca vreau sa fac mai multe cafele consecutiv.
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibric alama
 
Reply
#5
(09-02-2015, 17:09)scientist Wrote: Daca stiti asa ceva, pe undeva...

Si eu as fi interesat de asa ceva, a mea s-a facut la fel...
Expobar Brewtus IV | Kinu-Die Muhle M47 | VST 20gr ridgedless | tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#6
A mea, dupa ce am bagat cutitu in ea, arata cam asa: http://construct.md/public/prod2_wm/7b1c...646fda.jpg ,cu perii taiati pe la jumatate cat sa devina rigizi. Gasesti asemanator in orice market la ustensile bucatarie.
Sau http://www.ambient.ro/Product_Images/FT008141.jpg , cu manerul si perii taiati cat sa devina rigizi.
Se poate folosi si la grup dar nu cu dusul pornit sa nu ne oparim.
 
Reply
#7
Da, de acord, se curata foarte bine si fara sa curga dusul continuu. Flush, periaj, flush, periaj ... si iese bec.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#8
ne pretuim echipamentul, il curatam si lustruim, il completam cu tot felul de accesorii specializate Smile
in ce ma priveste, cu mai multe shot-uri consecutive de fiecare data, folosesc o aceeasi pensula de zugravit/vopsit 20 mm, de aproape 2 ani (a ajuns ceva mai 'ciufulita' acum);
am luat-o de la bricostore la vremea respectiva, cu cca. 2 lei; i-am taiat un cm din lungime, perii erau prea lungi si peria prea moale; am si una din aceeasi bransa, de 50 mm, in ideea ca are 'randament' mai mare, dar s-a dovedit ca e mai putin practica: imprastie resturile periate si e din plastic;
parul natural, fie el si de... porc, se comporta mult mai bine decat plasticul;
altfel, peria e mult mai potrivita decat o laveta microfibra, sau clasic textila;
uneori, dupa mai multe shot-uri, ajut curatarea pucului dupa periere si cu un servet de hartie; sau, daca sunt probleme mai serioase de murdarire, pun sita sub jetul de apa fierbinte din boiler si apoi sterg cu servetul de hartie;

in schimb, la curatirea tevii de abur dupa scoaterea din lapte, o tesatura de bumbac umezita este net superioara unei lavete umede din plastic, sau chiar microfibra;
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#9
In completarea mailului anterior fara a face vreo reclama ...exemple se pot da si la alte Firme de Bricolaj

http://www.dedeman.ro/ro/amenajari-inter...10x20.html
LeLit PL41TEM,Mahlkoning Vario,Tamper Concept Art Dinamometric-57.5 mm,Motta Europe Pitcher,Aeropress,Hario Skerton,Bialetti Moka Express
 
Reply
#10
(10-02-2015, 15:36)radudani Wrote: ne pretuim echipamentul, il curatam si lustruim, il completam cu tot felul de accesorii specializate Smile
in ce ma priveste, cu mai multe shot-uri consecutive de fiecare data, folosesc o aceeasi pensula de zugravit/vopsit 20 mm, de aproape 2 ani (a ajuns ceva mai 'ciufulita' acum);
am luat-o de la bricostore la vremea respectiva, cu cca. 2 lei; i-am taiat un cm din lungime, perii erau prea lungi si peria prea moale; am si una din aceeasi bransa, de 50 mm, in ideea ca are 'randament' mai mare, dar s-a dovedit ca e mai putin practica: imprastie resturile periate si e din plastic;
parul natural, fie el si de... porc, se comporta mult mai bine decat plasticul;
altfel, peria e mult mai potrivita decat o laveta microfibra, sau clasic textila;
uneori, dupa mai multe shot-uri, ajut curatarea pucului dupa periere si cu un servet de hartie; sau, daca sunt probleme mai serioase de murdarire, pun sita sub jetul de apa fierbinte din boiler si apoi sterg cu servetul de hartie;

in schimb, la curatirea tevii de abur dupa scoaterea din lapte, o tesatura de bumbac umezita este net superioara unei lavete umede din plastic, sau chiar microfibra;

Deci pensula normala, par natural, carpa de bumbac pentru teava de abur. Asta voiam sa stiu, multumesc!
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibric alama
 
Reply
#11
Eu deocamdata prefer sa dau primul purge intr-o cana acoperita cu un servetel de bucatarie.acesta se uda de la aburi si pot sa sterg teava la sfarsit, dupa care il arunc la gunoi.

Portafiltrul il sterg cu o laveta si gata.
                                                          
                                    Vario Mahlkoning Home | Expobar Office Leva (HX) | Tamper Tidaka Epico | IMS basket                                               Timer KitchenKraft | Latiere Motta Europa | Cafelat Knockbox & Tamping Mat | d'Ancap & Inker cups | Cantar On Balance 
 
Reply
#12
Eu folosesc asa ceva : 

   

Cea alba este de la Bricostore , i-am scurtat coada si i-am montat o bila din plastic in capatul taiat .
Cea neagra este una speciala pentru aceasta operatie , insa cu prima ma descurc mult mai bine . 
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#13
Eu am 2 pensule din par de porc. Una de 20mm pt lortafiltru si una de 60mm pt tava rasnitei si masa espressorului.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)