Hello There, Guest! Login Register


Pe unde calatoresc espressomanii?

#1
Pentru ca tot e vremea vacantelor, eram curios pe unde mai calatoresc espressomanii in Romania. Poate mai aflam ceva ponturi de vacanta (chiar pensiuni daca merita), in special in zonele mai ferite de hoarde si puhoaie.

Din mica experienta a traseelor trecute, am observat ca un 4x4 e sfant (aveau niste prieteni) economisind multe ore de urcat la pas pe drumurile de acces. Dar cum prind rar astfel de ocazii, ma multumesc cu masina mica. 

Ultima zona pe care o luasem in vizor a fost Campu lui Neag / Retezatul Mic, nefiind mare drumet ca sa ma bag in Retezatul propriu-zis. Dar ador zonele mai inalte, cu poieni, cu mici trasee accesibile, cu vai si cascade...

Deci pe unde ne relaxam?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#2
Lyvyoo,
Si in Europa se mai gasesc locuri putin stiute de marea majoritate, locuri unde celebre bauturi carbogazoase se gasesc in doar cateva supermarketuri ascunse pe un raft la nivelul picioarelor, unde ingredientele din farfurie au cel mult o zi vechime, iar peisajele sunt de vis Smile


Attached Files Thumbnail(s)
               
 
Reply
#3
Sunt mai mult decat convins ca nu suntem singura tara cu peisaje frumoase  :Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#4
Septembrie, Cheile Nerei, Retezat, prin poiana Pelegii, Rimetea si inapoi nu m-am hotarat inca, probabil Transfagarasan.
 
Reply
#5
Foarte frumoasa zona Rimetea, dar vorba ta, e de facut din toamna caci padurea cam lipseste si arsita te doboara rapid.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#6
Dupa ce auzii astazi prognoza de 35 grade si in septembrie !!! incepui sa ma ingrijorez... Confused
 
Reply
#7
Voi fi peste 2 saptamani in Malta, recomandari de prajitorii/cafenele ?
 
Reply
#8
Eu merg în weekend spre Sinaia. Știe cineva o cafenea bună prin zonă, chiar dacă nu e chiar în oraș? Mă gândeam la un moment dat să-mi duc cu mine toate jucăriile (V60, râșniță, fierbător de apă), dar parcă nu aș mai face un bagaj separat doar pentru cafea.
Hario Skerton · Bosch MKM 6003 | Hario V60 · Bialetti Fiammetta · Aeropress
 
Reply
#9
(14-01-2016, 14:02)SergiuC Wrote: Eu merg în weekend spre Sinaia. Știe cineva o cafenea bună prin zonă, chiar dacă nu e chiar în oraș? Mă gândeam la un moment dat să-mi duc cu mine toate jucăriile (V60, râșniță, fierbător de apă), dar parcă nu aș mai face un bagaj separat doar pentru cafea.

Am fost, am degustat, m-am întors. Am găsit Ramayana pe TripAdvisor, de evitat. Aveau poze frumoase cu ibrice și se lăudau că au cafea turcească la nisip, am zis că merită să încerc. Mi-au dus cafeaua în ibric, dar era o infuzie de ciorap, un french press murdar, au măcinat mult prea mare cafeaua aia, păcat. Am întrebat ce cafea este, au dat din umeri ambele vânzătoare, habar nu știau. Și nu știu dacă au făcut-o pe nisip, nu am văzut, dar nici nu am mai investigat. Ramayana este orice, numai cafenea nu: ambianța plăcută, au și alcool, dar nu excelează deloc la cafea.

Însă o descoperire plăcută a fost Atelierul de Cafea, la doi pași de Ramayana, tot pe Bulevardul Carol. Un loc mai mic, vânzătoarea puțin ursuză, dar era o oră târzie, o înțeleg. Am cerut un ristretto și a fost excelent - după gusturile mele de începător. Foarte aromat, concentrat, deloc amar sau ars, uleios, foarte plăcut. Nu știu ce soi de cafea era, că era prea acră doamna s-o mai întreb asta, dar de vânzare avea tot felul de cafele. Local plăcut, cafea bună, de încercat.
Hario Skerton · Bosch MKM 6003 | Hario V60 · Bialetti Fiammetta · Aeropress
 
Reply
#10
A fost cineva la ski in Tirol? Vad oferte mai accesibile, dar nu ma decid unde sa merg.
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.
 
Reply
#11
Solden, Iscghl, Kitzbuhel, Serfaus Fiss Ladis
Ai aici un top :
http://www.bergfex.com/tirol/top10/
Nuova Era Altea , Compak K6
 
Reply
#12
Malta nimeni, se apropie ziua plecarii, eu ce cafea beau acolo ? Smile
 
Reply
#13
Am fost in Flachau si Schladming, dar voiam parerile voastre pe unde ati skiat.
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.
 
Reply
#14
Malta- no third wave coffee here. There are a lot of Italian style Bars ... Sad

https://www.reddit.com/r/Coffee/comments...ent_third/

Si e recenta, de acum 3 luni...

(25-01-2016, 21:34)renatoa Wrote: Malta nimeni, se apropie ziua plecarii, eu ce cafea beau acolo ? Smile
 
Reply
#15
este dus cu pluta tipul,  get an espresso with a cookie that cost an equivalent of $1.24 Smile, poate 5E, numai 3E este espresso, doar nu-l bei in picioare, in pauza de munca.
Frumoasa Malta, dar vara, acum cinci ani am trecut spre Barcelona. Toata coasta este superba, cu masina. Dupa ce au plecat americanii....
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.
 
Reply
#16
Revenit din Malta... pacat de insula si natura aia... ca nu o poti asocia cu o cafea ca lumea, decat daca iti iei de acasa cam tot: boabe, rasnita, si un instrument de brew.

Ce se serveste la baruri, peste tot Lavazza, Illy, Kimbo... e mult prea ars Sad
Doar la Costa Coffee am baut ceva cat de cat decent.

Ca shop/prajitorie, seceta mare, o singura prezenta gasita pe net, si au confirmat ca sunt si singurii care prajesc pe insula - ceva mai mica decat Bucurestiul, 450.000 locuitori nativi, si peste 2 mil vara in plin sezon !
Comparativ cu oferta Bucurestiului, atata la prajitorii, cat si localuri, as zice ca e jenant...
C&M Borg / Cafe Rico se numeste compania, respectiv shopul, avand site-ul aici: http://www.cmborg.com/
Aparent site-ul pare ca face destula educatie, care insa nu se regaseste in magazin: cafeaua pastrata in niste "acvarii" imense, de peste 10kg capacitate, dar pline pe sfert, oxidare rapida garantata, ce am cumparat mi-a fost livrat in punga de hartie/plastic, fara valva... totul foarte primitiv, nu pun poza sa vedeti cum arata masina lor de macinat,,, Smile
Noroc ca au avut si verde la vanzare, doar un singur sortiment insa, Etiopia Mocha.
Am luat numai Guatemala, singura prajita intr-un grad fara pic de ulei, si la care se mai vedeau urme albe de pleava in crapatura, era cea mai light dupa standardele lor... restul erau "grase si frumoase".
Fatuca de la tejghea m-a asigurat ca e prajita "azi", m-am abtinut sa ii zic ceva ca ma indoiesc ca au asemenea vanzare de zeci de kg pe zi, sa goleasca un acvariu din ala.
Mi-a mai povestit ca se fac doua prajeli pe saptamana, fiind extrasezon, si ca nu este permisa vizitarea fabricii...  Angry Mai bine, poate gaseam acolo cuptor cu lemne Smile
Ce e pozitiv este totusi pretul Smile si diferenta infima de pret intre verde si prajita, asa cum ar fi si normal, parerea mea... de exemplu Mocha de am luat verde este 9 Eur kg, fata de 10.50 prajita, cam fix % de greutate cat se duce la prajire... Daca nu am precizat destul de clar, pretul este pe kg, si nu sfertul !

Magazinul vinde si accesorii cafea, cacao, ciocolata non-brand productie autohtona, zahar de specialitate, mirodenii intr-un sortiment impresionant, si cele mai bune smochine mancate vreodata, mari cat palma !
Ma intreb daca vechile magazine de coloniale de pe Lipscani au avut vreodata o oferta la nivelul acestuia, cat o garsoniera de 15mp...  Confused

Azi dimineata am facut primul test al Guatemalei prajite de ei... m-a cam pus pe ganduri lipsa de aroma la rasnire, dar in ceasca rezultatul a fost decent, cu o aciditate si gust fructat deosebit de ce am baut pana acum.
 
Reply
#17
[Image: 6321c171524e08cd07e0afc897bc8df9.jpg][Image: 333a3f5ea6b25004c86264cab0b2d844.jpg][Image: 3650ef80ddbb5734d9a0dc1b400d6f8f.jpg]

Intelligentsia coffe shop in Los Angeles, deloc surprinzator, cafeaua foarte buna. Aveau cafea prajita din 2 si din 4 feb cam toate natiile. Pret relativ ok pt un espresso - 3$ si capuccino -4,25$.
Cafeaua prajita in pungi de 340g ~18-22$.
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
 
Reply
#18
60$ kg ?!!! Confused
 
Reply
#19
(09-02-2016, 12:07)renatoa Wrote: 60$ kg ?!!! Confused

cam asa, si mai trebuie sa tii cont ca $ valoreaza 4.49 lei daca ai card romanesc.
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
 
Reply
#20
Ai vazut mai sus cat e in Malta ? Smile
 
Reply
#21
(10-02-2016, 11:06)renatoa Wrote: Ai vazut mai sus cat e in Malta ? Smile

[Image: cc5f16d8e1e0d054cc0b6f7ceef1b38a.jpg]

pt cazul in care vrea cineva sa puna comanda de grup
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
 
Reply
#22
Salutari,

In weekend am fost in Larnaca Cipru. Am stat la un hotel pe plaja Finikoudes si tot aici spre Castel am gasit Coffee Island.

Este o cafenea mare, cu multa lume inauntru. Sunt prajitori de cafea si au si citeva cafenele.

Au si un site :
http://coffeeisland.gr/en/coffee-shop/
Eu am baut de la ei : cappuccino foarte bun dintr-un blend su gust de nuci si caramel, espresso dublu si un filtru v60.

Filtrul nu prea mi-a placut fiind sa spun " diluat" pentru gustul meu.

Preturile: 1 E espresso simplu, 1.5 dublu, 2.5 cappuccino si 2 E V60.

Daca ajungeti in Larnaca e un loc unde puteti bea o cafea buna.

O sa atasez si citeva poze din interior.

Cit despre Larnaca e o destinatie interesanta unde ne-am simtit bine si cred ca e de venit la soare si la mare la sf de septembrie si octombrie.
Expobar Brewtus IV, Fiorenzato F64e, Tamper Motta,ex.Vibiemme Domobar Lever, ex.Gaggia Espresso Pure, ex Mazzer Super Jolly,ex.La Cimbali Cadet
 
Reply
#23
Discutia despre unde poti bea o cafea buna am mutat-o aici. 
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)