• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Pareri rasnite manuale HARIO

#1
va salut pe toti membrii forumului.
am citit cu interes toate discutiile voastre si de pe softpedia, fiind si eu in cautarea unei combinatii perfecte (cat se poate) care se integreaza intr-un anumit segment bugetar;
am vazut pe pagina lui Papa Jaques 2 modele de rasnite manuale HARIO, are cineva asa ceva ca sa poata veni cu niste impresii obiective despre ele? comparativ cu cele electrice care ar fi singurul avantaj oare, faptul ca nu incalzeste deloc boabele in rimpul macinarii?

acest model pare a fi stepless asigurand deci o "infinitate" de grade de macinare

http://www.papajacques.ro/?page_id=1305

multa sanatate la toti!
Gaggia Evolution modificat la 9 bari + Ascaso Mini i2

 
Reply
#2
Hario va beneficia de un review pe espressoman.ro in curand. Am avut rasnita la proba dar nu am avut timpul necesar sa postez.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
(01-04-2012, 12:17)Lyvyoo Wrote: Hario va beneficia de un review pe espressoman.ro in curand. Am avut rasnita la proba dar nu am avut timpul necesar sa postez.

multumim Liviu pt. efortul de-a scrie un review pt rasnite manuale !
mai ales din perspectiva celui ce le poate compara cu unele electrice de TOP!
astept cu nerabdare vestile de la tine
Gaggia Evolution modificat la 9 bari + Ascaso Mini i2

 
Reply
#4
Despre rasnite manuale in general, va aparea un articol zilele acestea, trimis de Andrei la redactie Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
Tongue 
Sal, despre rasnitele manuale nu pot sa spun decat ca-si fac treaba constiincioase si sunt de incredere, atata timp cat pretentiile rasnirii unei cantitati mai mari de cafea sunt obiective, iar timpul nu preseaza.Problemele apar atunci cand prietenii te vizieaza si iti lauda "sculele", moment in care esti nevoit sa-ti arati veleitatile de barista, si experienta in licori magice.
Eu am o Kryocera si din cate vad este 99% identica cu Hario.Macinatura este destul de egala, ceea ce face ca extractia sa nu aiba de suferit prin supra sau subextactie atunci cand avem toate ingredientele unui espresso ca la carte.(presiune, temperatura,cafea proaspat prajita, dozare si tampare corespunzatoare)Mie chiar a reusit sa-mi blocheze espressorul, atat de fin pot macina.Atentie insa la reglarea pe super fin, pentru ca, cutitele ceramice(care chiar daca au o duritate f. mare)se pot atinge si se pot toci totusi in timp.
Si inca un plus este pentru cei care isi beau espresso dimineata acasa,ca isi fac si inviorarea inainte de servici, pleaca avand papilele gustative delectate la maxim dar si cu un tonus pe masura.
Lasand partea amuzanta la o parte, cred ca este un compromis care poate fi luat serios in considerare, pana cand bugetul va fi pe masura unei rasnite electrice de calitate.



 
Reply
#6
(02-04-2012, 23:35)alincd71 Wrote: Eu am o Kryocera si din cate vad este 99% identica cu Hario.Macinatura este destul de egala, ceea ce face ca extractia sa nu aiba de suferit prin supra sau subextactie atunci cand avem toate ingredientele unui espresso ca la carte.(presiune, temperatura,cafea proaspat prajita, dozare si tampare corespunzatoare)Mie chiar a reusit sa-mi blocheze espressorul, atat de fin pot macina.Atentie insa la reglarea pe super fin, pentru ca, cutitele ceramice(care chiar daca au o duritate f. mare)se pot atinge si se pot toci totusi in timp.
on‌drej=andreiSmile Intradevar,rasnitele manuale pot sa fie o solutie foarte buna,ai zis bine,ceramica are o duritate foarte mare insa e si foarte casanta deci pe termen lung tot rasnitele cu mecanism din otel forjat sunt solutia mai avantajoasa.Cu ocazia aceasta,dupa postarea articolului in care am incercat sa fac o analiza a rasnitelor manuale insotita si de poze de detaliu o sa putem discuta mai in amanunt...hai sa dezvoltam si pe romaneste acest subiectul legat de espressoul perfect!,numa' bine tuturor
 
Reply
#7
dupa pasti am sa am mai mult timp si am sa incerc sa scriu un soi de ghid al incepatorului pt espresso. si eventual sa-l modific, corectez si sa-l imbunatatesc cu ajutorul celor de pe forum. daca vrea cineva sa se apuce de ghiduri si tutoriale e invitatul nostru.
 
Reply
#8
De doua zile am cumparat pentru cineva o rasnita Hario mini.Cutitele acelea ceramice sunt frumos lucrate,insa nu are mecanism de stabilizare,si un joc destul de mare al rotorului,iar in momentul in care am reglat rasnita pentru a obtine un macinis mai fin,ceramica pare sa se uzeze destul de repede-se observa o pulbere alba rezultat al frictiunii.Nu pot sa spun daca pentru a macina cafea pentru espresso trebuie ca,cele doua cutite sa vina in contact pentru ca nu am macinat,insa daca e nevoie,cutitele acelea nu au viata lunga.Cum nu este a mea si a trebuit sa o dau nu stiu cum se va comporta in timp insa opinia mea e ca nu prea bine.Am sa pastrez legatura cu posesorul ei si am sa revin cu detalii.
 
Reply
#9
(02-06-2012, 13:09)ondrej Wrote: De doua zile am cumparat pentru cineva o rasnita Hario mini.Cutitele acelea ceramice sunt frumos lucrate,insa nu are mecanism de stabilizare,si un joc destul de mare al rotorului,iar in momentul in care am reglat rasnita pentru a obtine un macinis mai fin,ceramica pare sa se uzeze destul de repede-se observa o pulbere alba rezultat al frictiunii.Nu pot sa spun daca pentru a macina cafea pentru espresso trebuie ca,cele doua cutite sa vina in contact pentru ca nu am macinat,insa daca e nevoie,cutitele acelea nu au viata lunga.Cum nu este a mea si a trebuit sa o dau nu stiu cum se va comporta in timp insa opinia mea e ca nu prea bine.Am sa pastrez legatura cu posesorul ei si am sa revin cu detalii.
Poate avem un posesor care sa ne lamureasca deoarece si eu am in plan achizitionarea uneia pentru deplasari si birou.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#10
(02-06-2012, 13:09)ondrej Wrote: De doua zile am cumparat pentru cineva o rasnita Hario mini.Cutitele acelea ceramice sunt frumos lucrate,insa nu are mecanism de stabilizare,si un joc destul de mare al rotorului,iar in momentul in care am reglat rasnita pentru a obtine un macinis mai fin,ceramica pare sa se uzeze destul de repede-se observa o pulbere alba rezultat al frictiunii.Nu pot sa spun daca pentru a macina cafea pentru espresso trebuie ca,cele doua cutite sa vina in contact pentru ca nu am macinat,insa daca e nevoie,cutitele acelea nu au viata lunga.Cum nu este a mea si a trebuit sa o dau nu stiu cum se va comporta in timp insa opinia mea e ca nu prea bine.Am sa pastrez legatura cu posesorul ei si am sa revin cu detalii.

Poti sa pui niste poze?
 
Reply
#11
Ma gandesc sa fac niste poze la cutitele noi si le mai pozez dupa o perioada sa vad daca dau semne de uzura.Pe mine la prima vedere ma deranjeaza faptul ca rasnita nu are mecanism de stabilizare.Am sa postez si poze si parerea posesorului peste ceva timp.
 
Reply
#12
Pana cand nu vad cateva poze care sa iti sustina afirmatiile, permite-mi sa consider ca "pulberea alba" despre care tu vorbesti acolo este de fapt chaff-ul unei cafele prajite mai light. Daca imi aduc bine aminte, parca a mai fost o discutie pe softpedia despre aceasta "pulbere alba".

Ceramica din care sunt facute cutitele de la Hario se situeaza pe o pozitie mult superioara otelului pe scara de duritate Mohs.
Nu le poti toci pentru simplu fapt ca nu poti genera suficienta forta de frecare intr-un timp atat de scurt. Sunt special gandite si facute ca sa macini cu ele 2-300 kilograme de cafea fara sa se toceasca. Daca in fiecare an o sa consumi 5 kilograme de cafea, cutitele alea o sa te tina cel putin 20 de ani.

Referitor la mecanismul de stabilizare iti recomand ca atunci cand rasnesti sa-i pui capacul.

Cristi Coman va reprezenta Romania la Campionatul Mondial de Ibric care se va desfasura la Viena intre 12-15 iunie 2012. Cristi o sa foloseasca un Hario Mini Mill pentru a-si macina cafeaua la competitie.
 
Reply
#13
Cristi Coman va reprezenta Romania la Campionatul Mondial de Ibric care se va desfasura la Viena intre 12-15 iunie 2012. Cristi o sa foloseasca un Hario Mini Mill pentru a-si macina cafeaua la competitie.
[/quote]
Multumesc PG ca imi confirmi ca am facut o alegere de CM (fie si la ibric). Daca nu gresesc espresso e la 3 click-uri trigonometrice.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#14
Ceramica din care sunt facute cutitele Hario are culoarea gri iar asta poate confirma orice posesor de Hario.

"Pulberea alba" pe care a semnalat-o Ondrej nu ar trebui de fapt sa aiba culoarea gri? Intreb si eu din curiozitate ... Angel
 
Reply
#15
Eu nu am macinat cafea doar am adus cutitele in contact si am rotit maniivela de cateva ori.Pulberea/praful de care am pomenit provine din frictiunea cutitelor ceramice.Ceramica e mai dura decat otelul(exista si oteluri care se apropie mult de ceramica)insa e extrem de casanta,nu suporta socuri etc...si e foarte ieftina in comparatie cu un otel de calitate.La acel campionat o sa fie folosita de cateva ori si atat,pe oameni ii intereseaza sa macine cativa ani buni nu 20 care e marketing pur.Am sa postez poze de detaliu peste ceva vreme.
 
Reply
#16
Vezi tu ... chiar asta e problema: ai adus cutitele in contact si ai rotit manivela de cateva ori. Era bine sa fi citit manualul de instructiuni cu care a venit rasnita.

Extras din manualul de instructiuni:
"Invartiti manerul numai in sensul acelor de ceasornic (de la stanga spre dreapta). Durata de viata a cutitelor ceramice se reduce semnificativ sau acestea se pot avaria iremediabil daca invarti manerul in sensul invers al acelor de ceasornic (de la dreapta spre stanga) sau daca invarti manerul in gol, fara ca rasnita sa contina boabe de cafea."
Extras din certificatul de garantie:
"Situatii care atrag dupa sine scoaterea din garantie a Produsului:
- Deteriorari, modificari sau deformari (termice, mecanice sau plastice) ale Produsului datorate incendiilor, accidentelor, vibratiilor, intemperiilor, neglijentei in utilizare sau a oricaror altor factori, independent de Producator;
- schimbarea starii originale a Produsului prin interventii mecanice;
- utilizarea Produsului in alte scopuri decat Uzul Casnic;
- nerespectarea tuturor instructiunilor cuprinse in Manualul de Utilizare;
- utilizarea pentru antrenarea axului rasnitei a oricarui alt fel de actionare (electrica, mecanica, etc.) in afara de actionarea manuala;"

De asta este bine sa citesti manualul de instructiuni inainte sa utilizezi un echipament mai ales cand acel echipament zici ca nu iti apartine. Producatorul a facut niste recomandari acolo pe care este bine sa le urmezi daca vrei sa exploatezi acel echipament pentru o durata cat mai mare de timp si in conditii de siguranta.

Ca sa fac o analogie nu mergi cu o masina zeci de mii de kilometri fara sa-i schimbi niciodata uleiul ca mai apoi sa spui ca este de proasta calitate pentru ca i s-a calat motorul.

Un cutit de ceramica nu este destinat sa suporte socuri. Nu este scopul lui asta. Scopul lui este sa tai (macini) cu el nu sa bati cuie in perete. De aceea casabilitatea instrumentelor ceramice folosite in bucatarie nu intereseaza poate decat in masura in care ti se pot sfarama in mana atunci cand le utilizezi. In nici un caz nu este extrem de casanta cum spui tu pentru ca atunci nu si-ar mai cumpara nimeni cutite ceramice.

De cand am intrat in acest business, incerc tot timpul sa mai implic si sa aduc un aport pozitiv la crearea unei comunitati a bautorilor de cafea din Romania. Unul dintre lucrurile care au lipsit cu desavarsire din peisajul romanesc al cafelei a fost o rasnita manuala pe care sa te poti baza si care sa aiba un pret accesibil.
Sigur ca mai sunt si alte rasnite manuale poate la fel de bune ca Hario sau mai bune chiar insa costul lor le face prohibitive pentru conditiile economice actuale din Romania. Porlex-ul se vinde de la 65 de dolari in sus (~250 lei), Zassenhaus de la 100 de dolari in sus (~360 lei) iar Pharos de la 245 de dolari in sus.
Asta a fost ratiunea pentru care am adus Hario in Romania iar acum oricine poate cumpara Hario acum din Romania la aceleasi preturi cu care le poate cumpara de pe Amazon.
Eu cred ca este un pas inainte pentru care ar trebui sa ne bucuram cu totii.
 
Reply
#17
Pai asta e problema ca,cutitele intra in contact chiar daca nu sunt foarte apropiate pentru ca rasnita nu are mecanism de stabilizare,capacul ajuta putin...mai mult sa nu sara boabele fiind situat la capatul opus e ineficient,stabilizarea(mecanismul) trebuie sa fie cat mai aproape de cutite,si nu mai pomenesc acuma de constructia generala a rasnitei.Pentru mine zassenhaus(mylouistools/store.de) are multe clase peste pentru 80 lei in plus
 
Reply
#18
Eu ti-am aratat ca macinand in gol, fara cafea, ai invalidat garantia. Acum o sa-ti explic si de ce ai facut asta si probabil asa o sa-ti dai seama cum i-ai stricat omului rasnita.

Axul rasnitei Mini Mill are doua aripioare din metal in partea inferioara. Cutitul inferior are in interior o bucsa din material plastic dur cu doua spatii libere in care se fixeaza aceste aripioare. Daca tu fortezi rasnita, strangand la maxim suburul de reglare si macinand in gol, acele aripioare isi sapa niste canale prin acel material plastic din interiorul cutitului inferior. Sapatul canalelor este favorizat si de macinarea fara capac pentru ca stabilizarea axului se face in doua locuri (fizica elementara) odata prin capac si a doua oara prin bucsa din material plastic in care se fixeaza cele doua aripioare si prin surubul de reglare. Daca tu nu stabilizezi axul punand capacul atunci axul o sa se clatine in locasul lui iar clatinarea asta iti descentreaza cutitele.
Rasnita ta nu are "mecanism de stabilizare" pentru ca cel mai probabil ai stricat-o. E cam dificil sa sustii acum ca este defect de fabricatie.

Constructia generala a rasnitei este foarte buna si asta nu o spun eu ci zecile de posturi, review-uri, prezentari pe forumuri din afara coffeegeek, HB etc. Nimeni n-a avut nimic de comentat pe acolo cu privire la calitatea rasnitelor Hario.

Link-ul corect catre magazinul la care te referi este: http://www.mytoolstore.de
Acolo se gasesc diverse modele de rasnite Zassenhaus (http://www.mytoolstore.de/search.php?que...&x=32&y=8)

Brasilia: 47.95 euro + 14.90 euro transport = 62.8 euro @ 4.4648 lei / euro = 280 lei
Managua (cel mai ieftin model): 52.95 euro + 14.90 euro transport = 67.85 euro @ 4.4648 lei / euro = 303 lei
Santiago (cel mai ieftin model): 54.95 euro + 14.90 euro transport = 69.85 euro @ 4.4648 lei / euro = 312 lei
Caffettiera: 62.95 euro + 14.90 euro transport = 77.85 euro @ 4.4648 lei / euro = 347 lei
Havana: 54.95 euro + 14.90 euro transport = 69.85 euro @ 4.4648 lei / euro = 312 lei
Lima: 38.95 euro + 14.90 euro transport = 53.85 euro @ 4.4648 lei / euro = 240 lei
Heidelberg: 62.95 euro + 14.90 euro transport = 77.85 euro @ 4.4648 lei / euro = 347 lei
Panama: 64.95 euro + 14.90 euro transport = 79.85 euro @ 4.4648 lei / euro = 356 lei
Guatemala: 82.95 euro + 14.90 euro transport = 97.85 euro @ 4.4648 lei / euro = 437 lei

Eu am pus euro la cursul oficial al BNR din 01 iunie 2012 insa cine plateste frecvent cu cardul stie si poate sa confirme ca rata de schimb a procesatorului de plati (Visa, Mastercard etc.) este alta si in consecinta costul se majoreaza.

Special am bolduit Lima pentru ca este cea mai ieftina rasnita Zassenhaus de pe site-ul asta. Toate preturile afisate pe site pentru rasnitele Zassenhaus sunt reduse iar un comerciant face reduceri intr-un singur caz - atunci cand respectivele produse nu se vand la preturile initiale. Probabil ca ceea ce vedem acum sunt preturile de achizitie + 1-2 %. Pe amazon.de rasnita Lima costa 45,07 euro.
De ce nu se vand nici macar la preturile alea ... nu ma intereseaza.
Livrarea pentru rasnitele Zassenhaus se face in 7-10 zile. Hario te poti duce astazi sa-l cumperi din 6-7 magazine din Bucuresti.

As putea sa te rog sa imi cumperi si mie orice rasnita Zassenhaus la alegerea ta din lista de mai sus cu 220 lei (140 lei cat costa un Hario Mini Mill + cei 80 de lei mentionati de tine)...

Un alt aspect in cauza este ca TVA-ul in Germania este 19% iar in Romania este 24%. Asta este un aspect care pe tine te intereseaza mai putin desi din aceasta cauza eu nu pot sa concurez de pe baze egale cu un alt vanzator de Hario din Germania pentru ca trebuie sa platesc la stat mai mult. La un pret egal, comerciantul german incaseaza cu 5% mai mult profit decat comerciantul roman. Cu toate astea pretul Hario in Germania este chiar mai mare decat pretul Hario in Romania (ex: http://maskal.de/kaffee-shop/Kaffeemasch...k::65.html).

Editat de admin
 
Reply
#19
In primul rand vreau sa-l felicit pe Papa Jacques pentru alegerea facuta de a importa aceste rasninte, astfel fiind mai usor disponibile cafegiilor din Romania. Daca mi-as fi cumparat o rasnita manuala noua aceasta ar fi fost alegerea mea, considerand raportul calitate/pret.

Pe de alta parte nu stiam ca preturile rasnitelor Zassenhaus beneficiaza de reduceri atat de substantiale. Preturile relativ mari (pt. noi) cred ca se datorau concurentei care a fost aproape inexistenta in ultimii ani, Zassenhaus si Peugeot fiind singurii producatori europeni de rasnite manuale care au rezistat dupa ce alti producatori renumiti au renuntat ( PeDe Dienes, Leinbrok's, Lehnartz, etc.)

Avand in vedere noile reduceri de preturi, achizitia unei rasnite Zassenhau devine o optiune de luat in considerare pentru cei care vor o rasnita relativ buna, "made in Germany" si cu un aer "vintage", mai aspectuoasa dpmdv decat Hario.

Sa nu se inteleaga din cele de mai sus ca as considera ca una ar fi mai buna decat cealalta, fiecare are slabiciunile ei. Cred ca ondrej si-a exprimat parerea pur personala si dezinteresata privind Hario Mini dar nici noile Zassenhaus, cu stabilizarea la partea inferioara nu stau stralucit. Aceasta stabilizare este facuta cu o piesa din plastic ce se uzeaza cam repede necesitand mici modificari, expuse si in articolul scris de ondrej aici pe blog.

Referitor la eliminarea jocurilor existente sau aparute ulterior la rasnitele Hario am gasit doua linkuri care detaliaza modificarile necesare:

Hario Skerton
Hario Mini

Cei care se vor incumeta sa faca aceste modificari trebuie sa stie ca vor pierde garantia la aceste rasnite.
Apropos de garantie nu inteleg de ce este invalidata prin rasnirea fara cafea, eu cred ca intotdeauna se intampla acest lucru atunci cand terminam de rasnit o anumita cantitate de cafea, la ultimele ture. Ar trebui sa mai lasam niste cafea ne-rasnita intre cutite sa rancezeasca acolo pana la urmatoarea folosire?
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
 
Reply
#20
Rotind de cateva ori manivela in timp ce cutitele se atingeau nu cred ca am stricat rasnita,doar am demonstrat ca se uzeaza foarte repede.Eu stiu ca am platit pe rasnita mea 58 de euro(peste doau saptamani am vazut si la 52,modelul brasilia),bani totali trasi de pe card(habar nu am de ce carduri,tv-auri vorbiti).Va mai rog sa va uitati peste descrierea mecanismului din articol si ce ati prezentat dumneavoastra (care suna mai bine?).Legat de blogurile din strainatate,va rog sa mai cititi.

Editat de admin
 
Reply
#21
Scoateti link-urile pe masa Smile

Eu ma intreb de ce nu cumpara lumea Sketron, care pare sa fie mult mai ok decat Mini?!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#22
*Evolution - scuze pentru intarzierea mesajului #19 de pe pagina cealalta! Ti-am zis de plugin-ul antispam... Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#23
Multumesc, sper sa se inteleaga ce am scris.

Referitor la intrebarea precedenta Mini vs. Skerton, banuiesc pretul a fi motivul principal.
Alte motive s-ar putea gasi aici.
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
 
Reply
#24
Ii multumesc frumos lui Evolution pentru apreciere.

Reducerile la rasnitele Zassenhaus sunt prezente pe un singur site si anume acela pe care eu l-am postat in raspunsul meu. Preturile tuturor rasnitelor Zassenhaus comercializate de toti ceilalti parteneri ai Zassenhaus sunt sensibil mai mari.
http://www.asap-designshop.de/zassenhaus...eemuehlen/
http://www.handkaffeemuehlen.de/kaffeemu...blick.html
http://www.neuetischkultur.de/zassenhaus...silia.html
http://getreidemuehlen-profi.de/gesund_e...dqvd3dsc43
http://www.siebershop.de/catalog/advance...=2a&page=6
http://www.kochform.de/Suche.html?queryF...ggest=true

De ce respectivul comerciant a ales sa faca reducerile acelea? Nu stiu si nici nu cred ca are rost sa discutam asta in cadrul unui thread care se numeste "Pareri rasnite manuale Hario".

As vrea ca toata lumea sa inteleaga ca o rasnita nu e o jucarie. Eu am tradus manualul de instructiuni pe care l-am primit de la Producator. Cred ca prin aceasta prevedere au dorit sa previna exact "experimentele" de genul celor pe care le-a desfasurat Ondrej si anume "testarea" (empirica) a duritatii cutitelor prin macinarea in gol. Presupun ca este o chestie legata de absenta sau nu a lubrifierii produse de uleiurile din cafea atunci cand distanta dintre cutite este cea minim posibila, respectiv acea distanta care permite macinarea pentru ibric. Cine are un Mini Mill stie ca nu mai poate macina nici un fir de cafea daca strange surubul de reglare la maxim pentru ca forta de frecare dintre cele doua cutite este mai mare decat forta pe care cineva poate sa o imprime din manivela aia.
Din pacate, Ondrej n-a vrut sa puna poze cu acea "pulbere alba" asa ca probabil ca nu o sa stim niciodata ce este de fapt cu acea pulbere.

Asa ca parerea lui Ondrej o sa o iau in considerare cand o sa vina cu link-uri, poze si argumente pertinente.

Editat de admin
 
Reply
#25
Buna sesizare Evolution legata de frictiunea dintre cutite la fiecare ciclu de macinare.AM AFIRMAT EU CA NU PUN POZE?Ma gandeam sa pun pozele in paralel:cutitele noi si dupa o perioada de timp,oricum sunt plecat din localitate,am sa le postez in 2 zile.Daca stau sa ma gandesc diferenta de pret dintre cele doua rasnite e mai mult decat rezonabila: constructie plastic/lemn masiv de mesteaacan,capac din metal nichelat/capac plastic,raportul duritate/casabilitate superioara otelului carbon,fara/cu stabilizare,am mai observat ca rezervorul de lemn se comporta foarte bine in comparatie cu plasticul in ceea ce preiveste aderenta macinisului(static).La hario mini manivela e detasabila,si e foarte enervant sa iti tot sara in timpul rasnirii.
 
Reply
#26
Daca mai era nevoie de vreo dovada ca Ondrej este un troll acum o aveti.

Repet pentru a treia oara poate ma aude si un moderator de data asta: acest subiect de discutie se numeste "Pareri rasnita manuale Hario" si in consecinta nu inteleg prea bine de ce se discuta aici atat de mult despre Zassenhaus.

Il impiedica cineva pe Ondrej sa deschida un subiect de discutie in care sa se dezbata rasnitele Zassenhaus sau unul in care sa faca niste comparatii pertinente intre cele doua rasnite?
 
Reply
#27
Intr-adevar, ca sa tinem discutiile cat mai pe subiect, in acest topic se pot discuta multumirile si nemultumirile legate de Hario. Inevitabil insa vor mai aparea paralele cu alte marci, caci din cand in cand chiar e nevoie, asta pentru a intelege mai bine un anumit aspect.

Dar pentru comparatii mai ample intre diversele modele de rasnite manuale, exista topic special, Rasnitele manuale
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#28
Am cumparat Hario Mini de cateva zile pentru espresso, si NU sunt multumit de rezultate.
La 3 click-uri, si conditii asemanatoare (16 grame cafea, tampare, 60 ml produs finit), timp de extractie intre 16 si 30 secunde.

Si la mine cutitele se ating.

O fi proiectata in Japonia, dar a mea este 100% Made in China.
 
Reply
#29
(06-06-2012, 02:52)astinga Wrote: Am cumparat Hario Mini de cateva zile pentru espresso, si NU sunt multumit de rezultate.
La 3 click-uri, si conditii asemanatoare (16 grame cafea, tampare, 60 ml produs finit), timp de extractie intre 16 si 30 secunde.

Si la mine cutitele se ating.

O fi proiectata in Japonia, dar a mea este 100% Made in China.

Poti sa ne dai mai multe detalii? Ce espressor, cafea si sita folosesti? Cand a fost prajita cafeaua si cum?

Pe forumurile din afara nimeni nu s-a plans de faptul ca Mini Mill ar macina inconsistent pentru espresso asa ca ne-ar ajuta foarte mult daca ai putea pune un film (sau un link catre un film postat pe youtube/vimeo) care sa includa cat mai multe detalii.
Sunt convins ca espressomanii iti vor da niste indicii care sa-ti imbunatateasca extractia.

Toate produsele Apple (iPhone, iPad etc.) sunt facute in China si totusi n-am auzit pe nimeni sa se planga din cauza asta.
 
Reply
#30
Se pot observa zone de uzura si zone neuzate ca urmare a lipsei stabilitatii rotorului si asta dupa cateva ture.Intradevar uleiurile din cafea atenueaza din frictiune dar parerea mea este ca uzura se produce prea repede,din pacate asta se intampla cand pui alaturi doua materiale foarte dure.Am sa mai revin peste cateva saptamani cu alte poze.


Attached Files Thumbnail(s)
       
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)