(25-05-2016, 23:36)ovisod Wrote: @Radu: tippingul se refera la "tip of the beans" deci e legat de capetele/varfurile bobului, acolo unde are loc cel mai mare transfer de energie in timpul prajirii. Nu are legatura cu suprafetele flat ale bobului, acela e scorchingul.
Multumesc pentru corectura!
Ai dreptate, celor doua defecte,descrise corect de mine, le-am inversat denumirile in limba engleza!
Mare bataie de cap cu englezismele astea !
Daca arătam intr-un mod simplu ca am vazut in poza boabe cu:
-arsuri la capete, provocate de prea multa caldura aplicata boabelor dupa faza de uscare
-arsuri de suprafata, provocate la contactul boabelor cu suprafete prea fierbinti (conductie) sau datorita aerului prea fierbinte (convecție)
-linia de mijloc, cea cu pleava, arsa din cauza temperaturii prea mari, aplicata boabelor, in faza de uscare
-mici cratere cauzate de tensiunile prea mari din interiorul boabelor,
cred ca nu pricepea nimeni la ce ma refer.
Dar daca scriam ca am observat in poze boabe cu:
-scorching
-tipping
-quaker
-crater
cu siguranta toata lumea ar fi stiut exact despre ce vorbesc !
Prajeli reusite tuturor !