30-12-2016, 11:07
In acest caz Ric-ul ce este? [Image: tongue.gif]
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Panama Geisha de la SAPID
|
(30-12-2016, 09:34)eugenm Wrote: Am baut multe espressouri si infuzii folosind cafele fructate sau florale si am reusit sa imi definesc anumite optiuni in legatura cu particularitatile acestora. Mai exact un punct sensibil il reprezinta procesarea. Metoda naturala ceruta intens de piata cafelei de specialitate mergand pe idea ca boaba incapsuleaza in acest fel arome mai complexe provenite din macerarea pulpei nu conduce intotdeauna la un rezultat final extraordinar. Daca ar fi sa fac un clasament as zice ca cele mai putin gustoase cafele incercate de mine au fost procesate natural.
Indubitabil exista corp mai mult intr-o cafea procesata natural deoarece exista compusi mai multi ce se dizolva in apa, dar cu toate acestea o cafea cu note vii si clar definite precum Geisha isi atinge potentialul maxim de gust utilizand o procesare curata cum este spalarea. Las la oparte ca naturalele sunt dificile si imprevizibile in procesul de prajire.
Singurele cafele cu profil de gust floral avand aciditate pronuntata care m-au impresionat avand in vedere ca erau procesate natural au fost unele Etiopii. Nu pot decat sa speculez ca microclimatul uscat de mare altitudine influenteaza pozitiv procesarea naturala.
Altfel o cafea asa impresionanta cu este cea din Panama, procesata natural in conditii de microclimat tropical cu multa umezeala in atmosfera la altitudini medii de 1500-1700m nu cred ca va putea impresionala fel de mult precum o procesare prin spalare ar face-o!
(30-12-2016, 12:31)gabisandu Wrote: , cafeaua asta isi arata aromele in toata splendoarea cu o prajire mai bine facuta fata de cum au prajit-o cei de la Sapid. Incepe sa se simta dulceata iar saratul dispare in totalitate.
(30-12-2016, 21:27)Gheorghe Wrote:(30-12-2016, 12:31)gabisandu Wrote: , cafeaua asta isi arata aromele in toata splendoarea cu o prajire mai bine facuta fata de cum au prajit-o cei de la Sapid. Incepe sa se simta dulceata iar saratul dispare in totalitate.
Curiozitate ! Tu ai prajit-o ? Si daca da ,cu ce ?
Daca ,repet doar DACA, ai de gand sa zici ca ai prajit-o cu fripteoza pe care ai inceput sa prajesti /coci acum o luna si dupa afirmatiile mai mult decat entuziaste pe care le-ai facut ,eu vreau sa-mi exprim indignarea pt modul cum ai ajuns sa ridiculizezi o pasiune cum e home-roastingul. Mereu am incurajat experimetarea prajirii acasa dar daca exista riscul aparitiei unor "monstri " ,pe viitor o sa ma abtin. Colegi care au inceput sa prajesca de prin 2012 ...nu au curajul sa faca afirmatiile pe care le faci tu dupa o luna.
Pentru colegii care se lamenteaza de nivelul din ce in ce mai scazut al discutiilor : de ce va lamentati ...daca nu "sanctionati " niciodata asfel de "scaderi de nivel "?
@ gabisandu Vreau sa precizez ca sunt unul dintre admiratorii indemanarii tale in a imita un capuccino ( espresso + lapte frotat ) [Image: smile.gif]
(01-01-2017, 14:32)bogdan_geor Wrote: as pune, dar nu stiu ce camera are iphonul, e una mica, rotunda, in spate )
(02-01-2017, 00:51)Gheorghe Wrote: Totusi e ciudata diferenta ! In randul de jos boabele sunt aproximativ toate de acesi marime /forma . In randul de sus ,prajit mai tare , observ o evidenta neregularitate a formelor boabelor. E doar un caz pt lotul fotografiat ?
(02-01-2017, 01:24)RaduCarutasu Wrote: Am dorit doar sa subliniez ca gradul de prajire, chiar dacă nu diferă foarte mult, schimba semnificativ gustul.
(03-01-2017, 16:15)Lyvyoo Wrote: Meritau mai multa lumina boabele [Image: smile.gif]