• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


PID, parametrii si extractia, accesorii pentru intretinere.

#1
De multe ori nu esti sigur daca ai facut extractia la temperatura pe care o doresti.
Un montaj simplu, nu te mai face sa te scoli la 3 dimineata cu gandul, oare la cat sa pun parametrul I, pentru 93C timp de 30s?
Dupa multe incercari si sfaturi de la colegii forumisti, stiu acum rezultatul extractiei.
Espressor aprins cu 30 min inainte de extractie si setarile PID-ului personalizate pe aparatul meu, m-au dus la un rezultat bun pentru segmentul din care face parte Qick Mill-ul.
Setari PID: 
P=1
I=0.05
D=2
offset=0, senzorul este aproape de iesirea grupului.
In functie de anotimp si temperatura din camera, refac setarile cu accesoriile prezentate.
Astept sfaturi si recomandari din partea voastra, experienta acumulata in timp, este cea mai buna masura.


Attached Files Thumbnail(s)
               
Quick Mill Silvano, Quamar Q13E, cosuri 7-14-17-21g  La Marzocco Strada, accesorii Concept Art, Gene CBR 101.
 
Reply
#2
Interesanta lucrarea. Maine imi fac si eu, ca tot nu mai aveam de lucru.
Brasilia Club;Gaggia Espresso; Quamar T80
Ex: Saeco Poemia, Gaggia Color, Dip DK30.
 
Reply
#3
si sa pui impresiile. Am strans din robinet pana a iesit 60ml in 25s-30s.
Quick Mill Silvano, Quamar Q13E, cosuri 7-14-17-21g  La Marzocco Strada, accesorii Concept Art, Gene CBR 101.
 
Reply
#4
tot pentru intretinere, temperatura si presiune in acelasi timp. Mult metal pe traseu, offset la 5.


Attached Files Thumbnail(s)
       
Quick Mill Silvano, Quamar Q13E, cosuri 7-14-17-21g  La Marzocco Strada, accesorii Concept Art, Gene CBR 101.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)