• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Olympia Club 1974

#1
Are cineva? Poate mai schimbăm păreri. Mulțumesc
.[Image: olympia_club_rob.jpg]
Olympia Express Club 1974, tamper Klayton Veber Fox [img]http://www.espressoman.ro/forum/images/smilies/shy.gif[/img]
 
Reply
#2
Frumoasa !! S-o folosesti sanatos. Vezi ca sunt niste "meseriasi " cu leviere de la care ai ce sa inveti [Image: smile.gif]
 
Reply
#3
(10-06-2016, 20:43)Tito Wrote: Frumoasa !! S-o folosesti sanatos. Vezi ca sunt niste "meseriasi " cu leviere de la care ai ce sa inveti [Image: smile.gif]
o am de 3 luni, stare perfecta. 2 luni am învățat să fac cafea Smile)) este superbă. Poate îmi vinde careva ceva ponturi pentru cremă, tip cafea, macinare etc.
Olympia Express Club 1974, tamper Klayton Veber Fox [img]http://www.espressoman.ro/forum/images/smilies/shy.gif[/img]
 
Reply
#4
Asta merge pe acelasi principiu ca Pavoni ? Huh
 
Reply
#5
Pare la fel ca pavoni. Super mașină! Probabil mai stabila la temperatura ca leviere le noastre.

Eu neapărat recomand un sistem de măsură al temperaturii grupului. Benzile de la orphan espresso sunt perfecte pentru asta. În rest ... rasnita bună, cafea proaspătă și mușchi de fier Big Grin. Extracții reușite!
La Pavoni Europiccola Lusso, Ascaso I-Steel I1
 
Reply
#6
Adica are pompa, sau tot pe presiunea din boiler se bazeaza ?
Ca nu vad rostul cutiei... doar sa imbrace boilerul ? Confused
 
Reply
#7
Nu are pompa. Este similar cu la pavoni. Cutia este folositoare pentru ca-l face stabil in timpul extractiei spre deosebire de la pavoni care se misca si trebuie tinut. Este un espressor deosebit si felicitari pentru achizitie.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
#8
Nu are pompa, are boiler de 3l, steam, apa calda, si este spring lever, ceea ce nu s-a vazut in poza initiala.
La Pavoni Europiccola Lusso, Ascaso I-Steel I1
 
Reply
#9
Este bunicul lui Pontevechio Lusso.
Am unul si sunt foarte mulțumit de el - temperatura stabilă, extracția cu ajutorul arcului un real ajutor.
Nu te aștepta la prea multă crema deoarece arcul dezvoltă aprox. 6 bar, în schimb gustul cafelei este deosebit. Macinatura trebuie să fie puțin mai fină ca pentru un espressor cu pompă, iar durata extractiei nu are nimic de-a face cu intervalul 25 -35 secunde. Orice cafea proaspătă îți va da satisfacție iar presiunea pe manometru ar trebui să o reglezi undeva între 0.9 - 1.1 psi.
Singurul dezavantaj în fața unui levier profesional este ca o armare a arcului scoate între 15 - 20 gr. de produs.
Ponte Vecchio Lusso 1 GR, Cunill Tranqillo
 
Reply
#10
Nu permite Felini, sa mai aduca niste apa suplimentara ?
 
Reply
#11
Sunt șanse mari să spargi pucul de cafea si sa strici totul.
Ponte Vecchio Lusso 1 GR, Cunill Tranqillo
 
Reply
#12
La modelul asta te referi ? Ca la Pavoni se practica cu rezultate foarte bune...
 
Reply
#13
Dacă e spring lever nu aș recomanda Felini. Espressoarele Olympia sunt celebre pentru rezultatele lor si moșul in care pun în evidentă aromele cafelei . Boilerul mare aduce stabilitatea termică iar levierul cu arc elimina intervenția utilizatorului , extracția producându-se în aceleași condiții de presiune .
O mașina excelenta ! Felicitări si extracții reușite .
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#14
Mulțumesc tuturor pentru cuvintele frumoase. Am găsit mașinăria într-un bazar de vechituri. Aproape nouă, doar praf pe ea. La momentul respectiv nu am știut ce am cumpărat Smile) Temperatura este foarte stabilă, doar trebuie "amorsată" la umplere cu apa. Cei 3 litri din boiler îmi ajung 10 zile. Folosesc cafea fin măcinată. Urmează să achiziționez o râșniță profi... pentru a avea alte senzații gustative. Smile
Olympia Express Club 1974, tamper Klayton Veber Fox [img]http://www.espressoman.ro/forum/images/smilies/shy.gif[/img]
 
Reply
#15
ai putea sa zici cam cat ai dat pe ea la targ?
Bezzera Strega; La Pavoni Europiccola; kinu M-68
 
Reply
#16
(11-06-2016, 13:51)Neuromancer Wrote: ai putea sa zici cam cat ai dat pe ea la targ?

Puțin, foarte puțin! Smile) Pe ebay au prețuri astronomice. Am dat 150 lei Smile) Nu știam ce cumpăr...
Olympia Express Club 1974, tamper Klayton Veber Fox [img]http://www.espressoman.ro/forum/images/smilies/shy.gif[/img]
 
Reply
#17
Felicitari, ai facut o achizitie de zile mari, masina este o bijuterie, un obiect de colectie - iar pretul...ce sa mai vorbim, este simbolic!
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E
 
Reply
#18
Ce s-au adunat aici posesorii de La Pavoni sa admire jucaria... Smile

E obligatorie acu o rasnita si cafea proaspat prajita. Macar una manuala.

Din care targ ai luat-o? Din cate vad stai la 15 km de mine.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mahlkonig Vario Home, Gene cafe cbr 101
Home coffee roasting is as fun and easy (or as exacting and technical), as you want to make it!
 
Reply
#19
Buna ocazie ,Drujba !!! O invitatie si iti bei cafeaua cu un expert in leviere [Image: smile.gif] : http://www.espressoman.ro/espressor-manu...ola-lusso/
 
Reply
#20
(11-06-2016, 16:27)Fane Wrote: Ce s-au adunat aici posesorii de La Pavoni sa admire jucaria... [Image: smile.gif]

E obligatorie acu o rasnita si cafea proaspat prajita. Macar una manuala.

Din care targ ai luat-o? Din cate vad stai la 15 km de mine.

La Rădăuți, în târgul de mașini.

(11-06-2016, 16:33)Tito Wrote: Buna ocazie ,Drujba !!! O invitatie si iti bei cafeaua cu un expert in leviere [Image: smile.gif] : http://www.espressoman.ro/espressor-manu...ola-lusso/

Faină jucăria Smile Eu abea "mă educ" în espresoare cu levier Smile) Mai am de luat o râșniță bună ...Smile

Olympia și cafeluțele mele Smile
http://www.floringusul.ro/?p=2456
Olympia Express Club 1974, tamper Klayton Veber Fox [img]http://www.espressoman.ro/forum/images/smilies/shy.gif[/img]
 
Reply
#21
(10-06-2016, 22:35)Marius A Wrote: Singurul dezavantaj în fața unui levier profesional este ca o armare a arcului scoate între 15 - 20 gr. de produs.

E ceva rau in faptul ca armezi de doua ori levierul ca sa obtii 30-40g? Sau a doua extractie este apoasa?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#22
[/quote]

E ceva rau in faptul ca armezi de doua ori levierul ca sa obtii 30-40g? Sau a doua extractie este apoasa?
[/quote]

La a doua armare pucul se fisurează și nu mai are loc o extracție corectă.
Giesen W6A & OW20, KVDW Speedster, Bosco Sorrento 2 GR, Compak F10 Master Conic Red Speed OD, Mazzer Kony, Mahlkonig VTA 6ST.
 
Reply
#23
Nu la orice masina, la Pavoni manevra Fellini nu pune o presiune asupra pucului suficienta ca sa il disloce, datorita modului cum sunt profilate garniturile ca niste supape, si cum e amplasata gaura de admisie apa din boiler.
Fac si 3-4 ridicari si pucul ramane intreg si de abia iese din sita... dar iese intreg.
 
Reply
#24
(15-06-2016, 19:57)renatoa Wrote: Nu la orice masina, la Pavoni manevra Fellini nu pune o presiune asupra pucului suficienta ca sa il disloce, datorita modului cum sunt profilate garniturile ca niste supape, si cum e amplasata gaura de admisie apa din boiler.
Fac si 3-4 ridicari si pucul ramane intreg si de abia iese din sita... dar iese intreg.


Sincer, ce legătură are postul tău cu ce se discuta?
Era vorba despre orice mașină? Nu, ci despre espressor-ul din titlul topicului.
Era vorba de un La Pavoni ? Nu, ci de un levier cu arc.

Parcă suntem la Radio Erevan...
Giesen W6A & OW20, KVDW Speedster, Bosco Sorrento 2 GR, Compak F10 Master Conic Red Speed OD, Mazzer Kony, Mahlkonig VTA 6ST.
 
Reply
#25
E acelasi principiu si piston cu garnituri/supape in forma de V.

   
 
Reply
#26
O râșniță pentru masinuța mea... recomandări? Multumesc
Olympia Express Club 1974, tamper Klayton Veber Fox [img]http://www.espressoman.ro/forum/images/smilies/shy.gif[/img]
 
Reply
#27
Uita-te pe aria de sfaturi la achiziție, sunt multe topicuri deschise pe tema asta. Dacă nu e ok, deschizi acolo unul nou.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#28
Asta ca sfat rasnita https://youtu.be/f34zpL7bZhw?
 
Reply
#29
Omul a intrebat ce rasnita ii recomandam, nu care este cea mai scumpa sau cea mai buna rasnita de care am auzit sau la care visam.
Prezent: Expobar Brewtus IV-R, MACAP M2D, Kinu M47, VST 15, Aeropress, French Press, Prajitor DIY
Trecut: GC PID (XMT7100+PT100), SW RS3
 
Reply
#30
Pai aia e tot rasnita [Image: confused.gif] . La intrebarea "ce rasnita imi recomandati ? " ...se aude mereu acelasi raspuns. Asa ca m-am gandit sa recomand si ..altceva [Image: smile.gif] . Dar cum vrei tu. Fa-ti numarul si zi-ii sa frece ..ce freci tu . [Image: confused.gif]
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)