• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


O cafea 'decenta' si scule de birou

#1
Ziua buna stimata comunitate,

Am poposit si eu pe aceste meleaguri pentru a va stoarce de informatii pretioase pentru un neinitiat in aceasta tainica arta.

Suntem un grup de 10-11 persoane ce ar dori arunce pe geam cafetiera curenta si sa ne indreptam spre o scula probabil entry level (din ce preturi am vazut vehiculate aici pe forum).

Nu am dori sa depasim 800 RON initial. Realizez ca suma este foarte mica si nu este mult loc de manevrat, dar tare recunoscator v-as fi daca m-ati putea indruma spre cea mai buna solutie.

Cred ca am discuta despre ~30 cafele pe zi.

O zi faina va urez!

Markeeth
 
Reply
#2
Daca "cafetiera curenta" este ceea ce indeobste se numeste "aparat de facut cafea cu filtu"  o puteti pastra ( eventual curata si decalcifia daca este nevoie ) si sa incepeti cu niste cafea proaspat prajita si o rasnita. Probabil ca mai mult de atata nu se poate face cu 800 de lei.
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM, Lelit PL43MM
 
Reply
#3
@vct1976 - Multumesc pentru raspuns! Cu cat ar trebui sa marim bugetul pentru a merita o astfel de achizitie?

In caz contrar, probabil vom merge pe ceea ce ai sugerat tu.
 
Reply
#4
Macar 1000 de lei espressorul (Gaggia Baby) sau 1100 Gaggia Classic + neaparat o rasnita, manuala la aprox. 200 de lei  sau electrica, de la 670 in sus. 
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
(22-04-2015, 13:59)Lyvyoo Wrote: Macar 1000 de lei espressorul (Gaggia Baby) sau 1100 Gaggia Classic + neaparat o rasnita, manuala la aprox. 200 de lei  sau electrica, de la 670 in sus. 

De curiozitate: oare cat tine o jucarie din asta gen Gaggia (sau Lelit sau alte "entry level") la 30 de extractii pe zi fiind manipulata de vreo 10 zece indivizi diferiti?  Deja asta este utilizare semi-comerciala.
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM, Lelit PL43MM
 
Reply
#6
Imi cer scuze, grabit fiind am omis acest lucru!

Strict ca pret, ca si scule noi, doar aceste variante sunt.

In caz de forjare majora, mai bine un SH construit mai bine, insa limita de buget e foarte mica pentru asa ceva. 

Iese si rasnita manuala din calcul, caci e nevoie de electrica neaparat in speta data.

Probabil va trebui sa alegi cafea de calitate, o rasnita electrica si o alta metoda de preparare.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
La volumul asta de cafea va trebuie un automat sau semiautomat de cafea.
Un espressor manual nu va face fata la 30 de cafele / zi pentru ca nu cred ca le veti imparti in mod egal de-a lungul zilei de lucru si veti bea macar jumatate din voi (5 cafele) intr-o tura.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#8
La volumul asta cred ca puteti discuta cu un barista sa va faca espresso cu sculele lui... Tongue
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#9
@Mihai L - cei 800 de lei ajung pentru o zi Smile 
@amarok - manualul le-ar fi mancat sufletul desi ar fi fost un bun exercitiu de gimnastica dimineata Smile 
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#10
Azi am fost 3 pe langa negriciosu de la philips / saeco. In timpul cat am facut cafelele + bautu' nu terminam nici prima cafea pe gagiutza classicutza de acas'...  Big Grin
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#11
Conteaza ce asteptari ai de la un espresso. Pentru un pasionat de cafea ar trebuii sa conteze calitatea nu cantitatea. Timpul alocat prepararii este direct proportional cu calitatea espressoului baut. 
Te multumesti cu putin, primesti putin si risti sa continui sa bei o apa lunga. 
Doar o parere....
Isomac Venus + PID Auber // Eureka Mignon // Tamper Motta Bubinga // Tamper dinamometric L-Beans // Site La Marzocco-7g, Bezzera-14g si VST-15g // Latiera Espro Toroid
 
Reply
#12
Un automat + o cafea buna (nu neaparat proaspata) face un esspreso mai mult decat rezonabil. Nu e la nivelul unei macinaturi controlate, dar pentru o fast cofee e perfect. Eu am amandoua variantele asa ca vorbesc din experienta...  57
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#13
Revenit printre internauti. Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, fiind loc de suficiente glume pe aceasta tema. Big Grin

Da, ar fi vorba de cel putin 25-30 de cafele pe zi si exista mult sens in a ne indrepta spre automatizare si un abonament ce ar elimina problemele de intretinere. Asta dupa ce a fost intarit primul punct de vedere suficient cat sa realizam ca nu avem resursele necesare pentru a ne indrepta spre ce cautam initial.

O zi faina va urez tuturor si o cafea pe masura!
 
Reply
#14
Sincer, eu as recomanda inainte de toate cafeaua proaspat prajita, fie ea si preparata la filtru...
Se schimba situatia in mod rezonabil, cu un minim de costuri.

Partea de care zici cu abonament de service te arunca inapoi catre calitatea proasta a cafelelor (ei iti aduc sculele cu tot cu service, dar cu tot cu o cafea proasta)
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#15
Si eu recomand evitarea acelor automate gen 1 leu cafeaua. Cafeaua lor este extrem de proasta, chiar daca sunt din cele cu rasnita. O cafea proaspat prajita si proaspat rasnita face o mare diferenta indiferent de metoda de preparare.
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM, Lelit PL43MM
 
Reply
#16
Eu am jucaria de mai jos. Se apropie destul de mult de cerintele voastre.
Xsmall
Cu rasnita reglata pe macinatura fina face un espresso decent.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#17
   

O poza cu "imbunatatirea" setupului de la birou. Pana acum, trageam liniute in dreptul numelui nostru pe o hartie. Problemele erau ca:
- unii mai uitau liniutele
- altii uitau pucul in aparat sau aparatul murdar
Cu noul sistem, rasnita porneste doar dupa ce se scaneaza cardul, si sistemul ii arata intotdeauna pe ultimii doi care au facut cafea [Image: smile.gif]
Lelit PL41TEM, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
#18
si de fapt scopul a fost portionarea cafelei Tongue
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)